Hirdetés
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálatok MPC-HC alatt működik az online automatikus Magyar felírat letöltés ha nincs local sub?
MPC-HC/Subtitles/Misc/Online search/OpenSubtitles... be vagyok jelentkezve a felhasználómmal illetve a felírat is megtalálható az oldalon, mivel a manuális letöltés
D
tökéletesen működik!
Érdekes módon haeng
van megadva azt behúzza, de hahun
-t írok a mezőbe akkor nem történik semmi.Valaki nézze már meg nekem legyen oly szíves
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28998 üzenetére
Biztos, hogy nem csak a HDR-t adták hozzá, hiszen eltelt 10 év
Azóta fejlődtek az utómunka algoritmusok is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28996 üzenetére
A HDR miatt biztos, hogy másképp nyúltak bele a forrás anyagba, de ettől még a forrás simán lehet ugyanaz
-
SunMount3r
nagyúr
Ezt gyanítottam, hogy a "Remastered" jelzésű FHD verzió akkor a 2017-es UHD verzióból lett átkonvertálva maszek módon. Csak ez így nagyon megtévesztő.
A screenshot-okat elnézve van is amúgy különbség, állítólag élesebb lett a kép és a grain sincs elmosódva és van olyan scene, ami sokkal világosabb lett. Ez utóbbi mondjuk lehet az utólagos SDR konverzió mellékhatása is, nem tudom. Fura amúgy, de 2 ilyen verzió is van és egyiknél sem vettem észre a "malacbőrösödést" a túltolt piros/rózsaszín elszíneződéseket, mint az a legtöbb esetben lenni szokott.
Az eredeti FHD és UHD screenshot-okat összehasonlítva pedig a színekben óriási különbségek látszanak, az UHD sokkal élénkebb. Ez lehet épp csak a HDR miatt van, nem tudom mi mástól lehetne, hacsak nem csináltak tényleg mégis valami újabb réteg javítást az UHD verziónál.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Tévéknél nincs is ilyen opció, mert ha nem skálázná fel az 1080p anyagot 2160p-re, akkor a tévé közepén ablakban nézhetnéd az 1080p filmet.
Csak asztali lejátszóknál szerepel opcióként a felskálázás, vagy kiküldöd natívan mondjuk az 1080p anyagot a tévé felé, vagy felkonvertáltatod a lejátszóval a filmet és már 2160p anyagot kap a tévé. Meg kell nézni, hogy melyik eszköz konvertál fel jobb minőségben.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28989 üzenetére
Blu-ray.com-on megtalálod az összes Blu-ray verziót és a tesztjeiket is elolvashatod. Ajánlott honlap, mert sok mindent megtalálsz ott. Szóval azt írják, hogy a 2007-es 4K verzió van a 2017-es UHD Blu-ray-en is, tehát a FullHD verzió is a 4K-ból van:
"The Final Cut of Blade Runner was assembled from multiple sources, including a high-resolution scan of the film's original camera negative as well as new effects originated and completed entirely in the digital domain. The final result was a 4K digital intermediate that was used as a source for the 2007 Blu-ray. For this new 2160p, HEVC/H.265-encoded UHD, Warner has returned to that 4K DI, with no further modifications other than the application of HDR encoding. "
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor ami "eredeti" FHD / SDR az mind még a 2007-es felújításból való? Csak mert ezeknél nem jelzik, hogy Remaster, pedig akkor ez is az és ugyan abból az anyagból készült, amit majd a 2017-es UHD kiadáshoz használtak. ? Mert van olyan Remastered is (Librarians), amit az UHD változatból csináltak. És amúgy csak az UHD változatoknál jelzik, hogy Remastered, a sima FHD-snál a fenti kivételével egyiknél sem. Ezért vagyok össze kavarodva.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28987 üzenetére
" Aztán 2017-ben UHD / HDR BD-n is kiadták."
Mivel 2017 óta nem adtak ki új FHD / SDR BD változatot, ezért nem a 4K-ból készült.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Tudom (sőt 8K-s anyaguk is volt), de elméletileg 2007-ben adtak ki először egy Remaster-t, nyilván akkor csak FHD-ban. Aztán 2017-ben UHD / HDR BD-n is kiadták. A kérdés az, hogy a jelenleg elérhető FHD / SDR Remastered jelzésű verziók eredetileg is azok, vagy az UHD / HDR release-ből lettek átkonvertálva? Ill., hogy 2017-ben kiadták e újra sima FHD / SDR BD-n is ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Hát...rakd oda egymás mellé a kettőt. Konkrétan eltűnik az IPS a süllyesztőben. Főleg fekete-fehér filmeknél. OLED ellen a VA is elvérzik, ez igaz.
Vajon hány év lesz, mire normálisan leszivárog a monitor-piacra és elérhető áron lehet majd kapni? Addigra ki is írtjuk magunkat.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Nem csak 2160p-s filmeket fogok nézni, illetve egy darabig főleg nem azokat. 720p és 1080p, szóval szerintem igenis kell a madvr
Az IPS-nek sajnos ez a egy rákfenéje, de ez mondjuk jobb fajta, 1500:1 körüli kontraszttal. Sajnos nincs tökéletes monitor. Illetve van, csak nem megfizethető. -
Joshi
titán
válasz
Exodius #28983 üzenetére
Mert szerinted az ~5000-es kontraszt az sokkal jobb? Az tény hogy IPS-hez képest egy VA akár lehet 3-4 szeres kontrasztja is, de még az is a béka segge alatt van. Egyébként HDR-nél nem is ez a legnagyobb gond, hanem oda nagyon kellene a pixelenkénti vezérlés ami jelenleg csak OLED-nél van.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz
Gombinyó #28981 üzenetére
Tudom,kiterjesztést kb. egy éve nem láttam nvidia driverben.Elég régi motoros vagyok.Vagy bezavar az oculus.
(#28979) Joshi : Tudom,sajnos!Pedig kellesz te is oda!Azért írtam,itt segíts.Priviben is jó,én meg lebeszéllek Rift S-ről.Más is felhozta különben,hogy pont te kellenél még oda,mert neked Sony-d van.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
Valdez #28977 üzenetére
4K-ra elég az alapértelmezett madVR beállítás. Úgy sem fogsz látni különbséget, mert ahogy jóval nagyobb felbontás és több adat áll rendelkezésre, annál hasztalanabb a madVR.
Még mindig nem fogom fel, hogy a 15 éve is 1:1000-res kontrasztot tudó LCD monitorok ma megkaphatják a HDR pelcsnit, mikor közük sincs hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Sziasztok!
Beújítottam egy LG 32UD99 4K HDR monitorra, elég baba cucc.
Viszont az RX 580-am igencsak nyögdécsel alatta, tudnátok egy madvr + rx580 + 4k optimális beállítások útmutatót mutatni? NGU-s cuccokat elfelejthetem ezzel.Köszönöm
-
Gigi01
őstag
Tehát fekete lesz.Nekem az már jó!
Segítsél már picit,oled topikot lefagyasztottam kérdéseimmel.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz
Gombinyó #28974 üzenetére
Egy hdmi,3 dp van.De meg tudom oldani,van 2 aktív dp-hdmi adapterem.Azt kérdezem,hogy klónozva jó-e.
Valami rémlik,de lehet 3d-nél nem volt jó,csak kiterjesztve.
Akkor jó nekem úgy,úgy is lecserélem az erősítőt,ahogy magamat ismerem.Csak jöjjön be az oled.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
SunMount3r #28970 üzenetére
A Blade Runner 2049 Real 4K-ban felvett anyag, szinte biztos hogy ebből készült a sima Full HD SDR kiadás is.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Asszem bajban vagyok.Holnap jön meg a 4k hdr-es tv-m.Az avr-en át küldtem eddig a jelet pc-ről.
Na ez nem mai gyerek.Átmegy egyáltalán rajta a 4k? (Pioneer VSX-LX50)
Ha külön küldöm ki a jelet,és klónozva,jó úgy?
Vagy vegyek egy hangkártyát,és optikain küldjem avr-re?
Azt most nem biztos,hogy lecserélném.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Esetleg tudja valaki, hogy a Blade Runner-nek a 2017-ben kiadott Remaster változatából létezik e eredetileg is FHD-ban és SDR-ben maszterizált, vagy az kizárólag UHD / HDR-ben jelent már csak meg?
-
proly01
őstag
válasz
SunMount3r #28967 üzenetére
Ahhh azt hiszem értem. Szóval ebben az esetben úgy működik a tv arc bemenete durván példázva mintha egy erősítő hdmi kimenete lenne vagy mintha a tvn nem csak optikai hanem hdmi kimenet is lenne ergo mint egy erősítőn. Jól értem?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28966 üzenetére
Az ARC képes HDMI port a TV-n ilyenkor az esetedben kimenetként működik és a hangot továbbítja a Soundbar-nak, mindegy milyen forrásból. De ha a Soundbar HDMI bemenetébe is lenne dugva egy eszköz (pl. Set-Top Box), akkor az ARC annak a képét is továbbítaná a TV-be. Ez egy ilyen "kétirányú" HDMI port.
Bekapcsolom a soundbart a HDMI arc on aztán at kell tennem a tv bemenetét hdmi 3 ra hogy jatszhassak a konzollal... és? -> És? Nem értem mit nem értesz. A konzol egy bemeneten van, az ARC meg eközben külön magában működik kimenetként és küldi a konzol hangját a Soundbar-nak.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz
SunMount3r #28965 üzenetére
Rendben! Köszönöm megpróbálom.🙂 Egyébként én teljesen láma vagyok ehhez vagy ezekhez szóval azt nem értem hogy ha bedugom a tv arc hdmi -jébe a soundbart akkor az ugye lefoglal egy hdmit a pl. 4 -ből a 3 asba bedugom a PS-t akkor hogy lesz a PS en hang? Már bocsi a láma kérdésért de ugye tök külön bemeneten vannak
..érted? Bekapcsolom a soundbart a HDMI arc on aztán at kell tennem a tv bemenetét hdmi 3 ra hogy jatszhassak a konzollal... és?😳[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28964 üzenetére
Így is lehet, de ez már egy harmadik opció. Először úgy próbáld meg, ahogy az elsőben írtam. Tehát a TV-t és Soundbar-t a HDMI ARC-on keresztül kötöd össze.
Ha ARC-on nem továbbítana valamit a TV, akkor azt nagy valószínűséggel optikain se fogja. + a TV optikája esetleg degradálhatja a hangminőséget is.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz
SunMount3r #28962 üzenetére
Jesszusom,de bonyolult ez😳😞
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28960 üzenetére
Az ideális az lenne, ha minden eszköz először HDMI-vel menne a soundbar-ba, onnan a kép HDMI-n tovább a TV-be. Ehhez nyilván egy HDMI switch is kellene (hogy többet is rá tudj kötni). Csakhogy ahogy nézem a Soundbar-od nem 4K és HDR képes, így ezek a jelek nem mennének át.
Marad:
1. A TV-be kötöd közvetlen a 4K / HDR-es eszközöket és a Soundbar-t a HDMI ARC-al a TV-re. Így viszont kétséges, hogy milyen formátumokat tud a TV továbbküldeni a Soundbar-nak, ez a TV-től is függ. Ha pl. DTS-el nem lenne hang, akkor a TV-n PCM-re kel állítani a kimenetet.
2. Optikain kötöd rá a 4K / HDR eszközöket, ehhez egy optikai SPDIF switch kellene. A hang elméletileg ugyan az, mint HDMI-n és a TV tudása sem korlátozza és a képformátum továbbításába nem szól bele, mert HDMI-n a 4K / HDR közvetlen menne a TV-be.
A csak FHD / SDR képet adó eszközöket pedig optikaira és HDMI-re is kötheted direktbe a Soundbar-ra.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Szeretném megkérdezni hogy adott egy LG SJ4 es soundbar. Hogyan kössem össze LG C8 tv vel,hogy ha használok Playstationt mediaboxot vagy vinyorol nézek 4K-t PC-ről is nézek filmet illetve ugye set up box van még.
A Sound bar on van optika illetve HDMI is.
Jelenleg bluetoothal használom minden jó csak mikor a PS-t bekapcsolom alapból kiirja a tv hogy visszavált a tv hangszoroira es nincs HDR kép se. Ezt nem is értem mondjuk... Szóval hogyan kellene összekötnöm hogy minden stimmeljen és a lehető legjobb hang szólaljon meg mindenhol.
Előre is köszi! -
proly01
őstag
Köszönöm. Este kipróbálom mindenképpen most már milyen.
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #28957 üzenetére
Erre való a Plex vagy a Serviio. A PC-ére feltelepíted valamelyik klienst és megosztod a PC média mappáját ahol a média fájlok vannak(zene, film, képek). A lényeg hogy szükséges egy router amire minden eszköz vagy wifin, vagy kábelen csatlakozik. A kábeles csatlakozás stabilabb, habár tévékben csak Megabit LAN van ami 4K HDR filmeknél néha kevés lehet. Wifi is jó lehet ha a router 5GHz AC-és és hozza is az elvárhatót.
-
proly01
őstag
Köszönöm!
És azt hogyan tudom használni? Úgy értem hogyan tudom a PC-men levő filmeket a tv belső lejátszóján lejátszani anélkül hogy a winchestert be dugnám a tv usbjébe.
Lehet ilyet? -
Joshi
titán
válasz
proly01 #28955 üzenetére
Ha LG C8 tévéd van, akkor én mindenképpen a tévé belső lejátszóját használnám a PC-és gtx970-es vga helyett. Pumba azt érti a kezelő felület alatt, hogy a Plex vagy Serviio csak egy hálózati megosztó kliens amit futtatsz PC-ről. A szerveren keresztül megosztott anyagot pedig a tévé belső lejátszója jó esetben lát és lejátssza. De érdeklődj az OLED topikban.
-
proly01
őstag
Hogy érted hogy elég a kezelofelulet?
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Legújabb VGA driver van fent,de win7 64 bitem van.
-
Exodius
őstag
válasz
SunMount3r #28943 üzenetére
CPU: Intel i3-4330
VGA: Gigabyte Radeon RX 550 Gaming OC 2G -
proly01
őstag
Pumba!
Rád mindig számíthat az ember!Nagyon köszönöm a gyors válaszodat és a segítségedet
Maradhat akkor a kapcsolat bluetooth-on továbbra is ezek mellett a beállítások mellet vagy kössem össze esetleg HDMI vel vagy optikán?Tudnál még abban esetleg segíteni,hogy adott egy LG C8 as tv a videókártyám GTX970 filmet MPC-HC val nézek.Ha elindítok egy filmet a pc n 1080p ben és mondjuk HDR-es akkor vált ugye a tv HDR jel re össze vissza ugrál a kép mire elindul majd mikor kilépek van hogy az ugrálás mellett a képi beállításokat is elfelejti és átmegy ilyen 400x600 as felbontásra a tv.Ez mitől lehet?
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #28945 üzenetére
Belső szűrők -> Hangbeállításoknál bepipálod az összes Bitstreaming-es jelölőnégyzetet. Beszédhang sajnos még így is lesz a mélynyomón, hiszen az ilyen hangprojektorokba csak 5cm-es kis szokol hangszórók férnek el, amik nem képesek kiadni a legmélyebb beszédhangokat.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
Tudnátok abban segíteni hogy LG SJ4 et PC hez MPC-HC hoz mivel kössek össze és mik a helyes beállítások?
Az 5.1 es filmek is max sztereoban szólalnak meg az is úgy hogy mintha víz alól beszélnének és a mélyládán is a beszedhang szól.
Előre is köszönöm. -
Exodius
őstag
Skacok!
Hol lehet utánanézni, hogy a proci fel van-e készítve a 4K-s lejátszásra meg a legújabb codec-ekre? Vagy mindegy, mert elég neki a VGA is?
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Haveromnak oclsón vettem egy Thomson 43UC6306T 4K UHD SMART TV-t. Szeretnék neki is varázsolni Media szervert... De se Plexet se Serviio-t nem találok az app storejában. esetleg tudtok még ajánlani valami jót ezek helyett? vagy marad a pendrive vinyó cipelés?
-
SunMount3r
nagyúr
Mostanában olyasmit vettem észre, hogy 23.976fps miatti "darabos mozgás" mintha kevésbé lenne érzéklehető egy FHD Remux esetén a Rip verzióhoz képest és még kevésbé az UHD verzió esetén. Lehet placebo is benne, nem tudom, meg elvileg a frame-ek száma megegyezik mindegyik verzióban, de akkor mégis mitől érezhetem ezt?
-
-
PuMbA
titán
Szerintem Bicubic szinten már túl vagyunk
Az integrált Intel VGA-k 3 éve madVR nélkül DXVA-ban Bicubic-ot nyomatnak, a régi KU6000-res 4K TV-men pedig a FullHD anyagok baromi jól néznek ki. A mostani RU TV-k egy madVR Jinc-et minimum hoznak, de szerintem jobbat. Mondom úgy, hogy én például semmi különbséget nem látok a Bicubic és a Jinc között, mert körülbelül lehetetlen megkülönböztetni LCD panelen.
(#28934) MrLATEX08: Plex helyett Serviio-val nézd meg
[ Szerkesztve ]
-
MrLATEX08
csendes tag
Sajnos továbbra sem jó! MPC-BE-vel sem! Ez már igazi, folyamatos szaggatást produkál, nem olyan mikro lagg-okat mint a MPC-HC.
Plex pedig továbbra sem jó. A sávszél megvan! Viszont folyamatos kódolást csináltat a procimmal, ami így 100%-on megy. 4 féle Remux HEVC HDR anyaggal próbáltam, minddel ezt csinálja.
De annyira nem is számít, mivel monitorként használom a TV-t, a PC teljesítménye elméletileg elég a MPC-HC madVR kombóhoz, szóval lehetőleg így szeretnék filmeket lejátszani. Maradhatnék, egy sima VLC-s lejátszásnál. Viszont mióta láttam, hogy a madVR-al MPC-ben, hogy néz ugyanaz a film, azóta úgy vagyok vele, hogy inkább így nézném, ha ezek a mikro szaggatások eltűnnének. ~2 méterről nézem, az 50 colos TV-t, egy állandó sötét szobában, szóval látom a különbséget, és így, hogy már tudom, hogy úgy jobb, zavar, hogy nem tudom úgy használni!
Mivel lehetne még próbálkozni? Bárkinek valami ötlete esetleg?
-
-
Joshi
titán
Nekem egy Sony 65A1 tévém van, de 3m-ről kizárt hogy egy ekkora tévén észrevennéd a különbséget. Én nem azt mondom hogy nincs különbség, csak azt hogy fölösleges ekkora méretnél erőltetni a felskálázást. Inkább a színek legyenek a helyükön de úgy általában legyen jól beállítva minden. Nálam az Oppo 203-al lett bekalibrálva a tévé HDMI bemenete, sokkal fontosabb ez mint hogy a felskálázással bajlódjon. Vannak BD50-es filmjeim, berakom és eszméletlen a kép, egyszerűen nincs értelme javítani rajta.
-
Joshi
titán
Igen, vetítésnél lehet hogy látni a különbséget, de tévénél nem. Mondjuk vicces az érved, mert nem olyan régen monitorokról volt szó. Véleményem szerint se a vetítés sem pedig a monitoron tévézés nem általános, sokkal inkább a tévén való filmnézés az általános.
Az hogy a vetítőd felskálázása, vagy úgy általában a képminősége nem üti meg a mércét, az inkább a vetítőd hiányossága. Persze ha te látsz javulást a képminőségben akkor egyértelműen használd, nincs ezzel gond. De egy mai tévé vagy lejátszó felskálázása teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ne hülyéskedj már, egy normális tévé és asztali lejátszó is tökéletesen konvertál fel nincs azzal semmi baj. Meg aztán hol látsz te ilyen részleteket egy 55 vagy 65"-os tévé méretnél ~3m távolságból? Elmondom hogy sehol. Persze nagyítóval esetleg, de az nem mérvadó hiszen azt te nem fogod látni.
-
Joshi
titán
válasz
Fandango #28924 üzenetére
Azért írtam SDR-ből HDR-t, hogy érzékeltessem hogy egy rossz minőségű anyagból nem lehet jó minőségűt csinálni max nézhetőbbet. A MadVR is csak akkor eszi az erőforrást, ha bekacsolsz benne minden funkciót amitől nem lesz jobb a forrásanyag csak más lesz. Egy jó minőségű 1080p SDR anyagot nem kell bántani, ha van egy normális megjelenítőd akkor az teljesen jó lesz. Szóval HTPC frontos sincs feltétlen szükség az erőforrás igényes ficsörök bekapcsolására, azért is írtam a natív megjelenítést ahhoz meg nem kell erős kártya.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #28921 üzenetére
Ő SDR-ből HDR-t írt
-
PuMbA
titán
válasz
a.gabriel #28916 üzenetére
Hány m-ről fogod nézni a mekkora átmérőjű 4K TV-t?
Minél nagyobb a felbontás, annál értelmetlenebb a madVR. 4K-ban már nagyon kicsi képminőség javulást kapsz nagyon nagy teljesítményből, ráadásul vége a fejlesztésnek. Hardveres madVR fog kijönni hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
a.gabriel #28916 üzenetére
Filmekhez nem kell erős kártya, az a lényeg hogy a legújabb architektúra legyen, lehetőleg minden kodek gyorsítását el tudja végezni. Gondolj bele hogy egy asztali médialejátszóban ARM SoC van ami sokkal gyengébb mint egy PC-és vga. Persze ott optimalizálva van kimondottan filmlejátszási feladatokra.
-
-
a.gabriel
tag
Szeretném kérni a hozzáértőknek a segítségét.
Ezek közül melyiket érdemes választani?
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 OC 8GB
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 8GBVagy elég ezekből a a 4GB verzió?
Illetve ezek a kártyákból kijön-e egyszerre (egyidőben) 2 HDMI jel, és van különbség és minőség hangban az alaplapi HDMI és a grafikus kártya HDMI hang kijárata között?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
MrLATEX08 #28912 üzenetére
Akkor csak állítsd be az MPC-BE-be a madVR kimenetet és kész. A TV 24Hz-e és a többi is mind helyes.
A Plex-hez csak elégséges sávszélesség kell, nézd meg a TV böngészőjéből egy netes sebesség teszterrel, hogy megvan-e a 80Mbit/s, mert ha a router távol van a TV-től vagy n és g szabványt is sugároz egyszerre, akkor nincs meg. Rendesen beállítva jól kell működnie.
[ Szerkesztve ]
-
MrLATEX08
csendes tag
Sajnos a MPC-BE-t fel sem tudom konfigolni úgy, ahogy az összefoglalóban van. Az adott beállítási lehetőségek nincsenek ugyanott ahol az MPC-HC-ban. A Hardware Decode to use... Részt meg sem találtam.
Plex-et nem erőltetném,(amúgy is vagy kevés hozzá a processzorom teljesítménye, vagy a routerem 150Mbps, vagy mindkettő, de ott sokkal nagyobb a szaggatás.) maradnék a PC-s lejátszásnál ha van rá bármi mód, kiküszöbölni ezt a mikroszaggatást, vagy nem is tudom mi a megfelelő megnevezése.
Csak egy ötlet, de szerintem lehetséges, hogy a frissítési rátákkal lesz a gond. Amikor az MPC átvált a madVR miatt filmindításkor, akkor a TV 24Hz-t ír üzemmódnak. Ugyanekkor, az nvidia vezérlőpultban már csak 23-at ír, a film pedig ugye 23.976.
Nem lehetséges, hogy itt a gond?
-
Ellenőrizni nem tudom sajnos, nekem nincs semmi Polaris cucc itthon, ezért linkeltem RX 580 tapasztalatot. Írhatna a ph erről a Youtube gyorsításról egy érthető, összefoglaló cikket, tiszta káosz van, legalább is az én fejemben.
Bristolos Chromebook startkor kérdeztem, hogy mi van a VP9-el, erre csak annyi válasz érkezett, hogy a VP9 egy szoftveres kérdés, szóval nem lettem okosabb.[ Szerkesztve ]
-
Na ez jó, akkor van akinek megy, van akinek meg nem. Biztos több mindentől is függhet, böngésző, driver, stb., de bosszantó, hogy ilyen sokáig tett a VP9-re az AMD.
Ezt a Kaveri/Godavari viszi a 4K-t majd leellenőrzöm anyámnál, kíváncsi vagyok, eddig eléggé szaggatott a 2160p az A8-7600-on.
[ Szerkesztve ]
-
MrLATEX08
csendes tag
Üdv.
TV: Panasonic TX - 50GX810E
HDMI Kábel: HDMI 2.0 High Speed With Ethernet
Konfig: I3 8100, Nvidia Geforce GTX1050 2gb ocAz összefoglaló szerint frissen beállítva pontról pontra a tv, a mpc, és a madvr is. Minden a legfrissebb verzió! Geforce Experience és előző driver mindenestül teljesen letörölve csökkentett módban, DDU-val. Ezután a legfrissebb elérhető driver (431.60) experience nélkül feltelepítve.
4K HEVC HDR tartalmat játszva a mpc-vel, nálam is jelen vannak ezek a mikro akadások. Eldobott frame nincs, mégis olyan, mintha 20-25 másodpercenként lenne 1-2 dropplolt frame.
Bármi ötlet, javaslat, hogy miért lehet ez?
-
Polarisnál (RX 550 is az) elvileg van VP9 valamilyen formában, wikipedia szerint megy a decode.
RX 580 topicban is volt erről szó, úgy tűnik megy a gyorsítás.
Legújabb, bár ezt nem is értem, hogy hogy, de egy A10-7890K tulajnak akadásmentesen (Firefox) megy a 4K Youtube a legújabb driverrel.
Későbbi hsz-ben írják, hogy Chrome-nál is sokat javult a dolog, de 100% a prociterhelés. Lehet a YT hegesztett valamit? Vagy ez driver?
Ha egyszer hazajutok, megnézem anyám A8-7600-as gépén, hogy megy a dolog.[ Szerkesztve ]
-
kalimist
aktív tag
válasz
crystalmeth #28897 üzenetére
Ez sajnos ismert hibája az RTX szériának. Ha jól emlékszem akkor fullscreen exclusive módot kell beállítani és sima lesz a lejátszás:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése