- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
WaterWawe #75608 üzenetére
Fehéret vettek, de gondolom ez lesz. Egyébként kicsit értem is a logikát, hogy miért nincs ilyen, meg nem is. Egyrészt biztos drágább két félét gyártani, illetve biztos ez is jobb kezesekre van tervezve, mint minden, így jobb kézben a tányér, ballal nyitod, csukod, majd jobbal programozol. De gondolom a bal kezesnek sem gond, kivéve ha az U alakú konyhában jobbra fentre raktad a pult fölé. Talált?
Az elektromos ajtónyitás érdekes, biztos meg lehet szokni, nekem fura volt, hogy nyomom az érintő gombot, majd 2 mp múlva nyitja az ajtót. Ha elromlik, vagy nem kap áramot, akkor kézzel is nyitható az üveg szélébe kapaszkodva.
Szóval lehetne ezt olcsóbban is, csak nem éri meg nekik, így beleraknak mindent, te meg megveheted drágán. -
6030D
addikt
válasz
WaterWawe #75599 üzenetére
Haveromék két éve kerestek, akkor (is) kettő volt a piacon, az egyik gondolom a Neff, a másik a Bosch. Utóbbit vették, bár nehéz volt megemészteni a 150e Ft-os árat. Most ahogy nézem ezek inkább a 250e környékén vannak.
Pontos típust nem tudok, de úgy néz ki, mint a Serie 8 (közepén kör tekerentyű az óra körül). Egyébként elégedettek vele.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
WaterWawe #75227 üzenetére
Még nem tudjuk, hogy milyen feltételek lesznek, amikor újból lehet a hálózatra csatlakozni. (Akinek már van meglévő rendszere, az ugye továbbra is tud éves szaldóval visszatermelni, legalábbis most még)
Ha havi szaldó, akkor ugye csak az változik, hogy mi alapján méretezed a rendszert.
Ha bruttó elszámolás, akkor meg az akku pakkos megoldás a legjobb, este úgyis lesz fogyaszás, amit napközben meg tudsz termelni. És akkor fölösleges az egyes közepes méretű fogyasztókat a termelés alapján vezérelni. Esetleg ha van pár nagy fogyasztó (elektromos autó, HMV) az akkumulátor pakk mellett, akkor azok között lehet logikázni, hogy mikor melyiket priorizálja, vagy igény esetén a hálózatról táplálja.
De persze lehet, hogy egy kettő közötti megoldás lesz (tehát kb havi szaldó, csak nem 1:1 arányban, a túltermelés meg továbbra is filléres áron lesz kifizetve), akkor az is elképzelhető, hogy elég csak a nagy fogyasztók szinkronizálása a termeléssel és az akku pakk nem térülne meg az élettartamán belül.
Van olyan ország, ahol nap közben is változik az áram ára, ott ugye még az is bejön, hogy hálózatról töltöd az olcsó árammal az akku pakkot, amikor kevés termelésre számítasz.
-
BB9000
senior tag
válasz
WaterWawe #75223 üzenetére
Nálam melegvízről megy a mosogatógép. A vizet pedig gázzal melegíti egy kombi gázkazán. Abban nem tudok segíteni, hogy mennyi áramot lehet így megspórolni, mert nem mértem meg a fogyasztás-különbséget.
Amiben hozzá tudok tenni a kérdésedhez: az én mosógépem nincs előkészítve arra, hogy hideg-meleg vizet is tudjon fogadni, a legegyszerűbb és legolcsóbb Gorenje beépíthető mosogatógépet vettem meg, aminek csak egy vízbevezető csöve van, tehát emiatt nem költöttem többet a gép megvásárlására. A hátránya ennek a megoldásnak, hogy így öblítésre is a melegvizet használja a gép, ami ugyan pazarlás, de csak néhány literről van szó. Arra sem végeztem számításokat, hogy a víznek mennyibe kerül a felmelegítése gázzal. Azt gondolom, hogy semmiképp nem éri meg a piaci árú gázzal felmelegíteni a vizet a mosogatógépnek.
Rövid számolgatás: (annak eldöntésére, hogy egyáltalán érdemes-e ezzel a kérdéssel foglalkozni)
Alap adatok (a könnyebb számolás miatt kerekítve: évente 200 mosogatás, Egy mosogatás 3 részből áll: Elő-öblítés, mosogatás, öblítés, ez összesen 15 liter vízzel történik. (mivel nem a szupertakarékos ECO programot használom, hanem a normált) Ebből 5 litert felmelegít a mosogatógép, 10-et meg nem, mert nem kell, tehát évente 3000 litert kell felmelegíteni.
Hideg víz hőfoka: 15 C
Mosogatóvíz hőfoka 60 C
Tehát elektromos árammal a 3000 liter víz 45 Celsiussal emeléséhez 157 kWh kell. A hőszivattyúval történő melegítéskor ennek kb a harmada fogy el. Ha úgy csinálod, mint én, hogy simán bekötöd a melegvizet a hideg helyére a meglévő mosogatógépbe, akkor a melegvíz-felhasználásod megháromszorozódik és áramfogyasztásban ugyanott vagy, mintha semmit se csináltál volna. Ha veszel egy olyan mosogatógépet, amelyiknek két betöltőcsöve van, (hideg-meleg) akkor évente kb 100 KWh-t tudsz megtakarítani, amit utána 5 Ft/KWh áron átvesz tőled az MVM.
A napelem miatt ténylegesen spórolni sokkal inkább azzal tudnál, ha időzíteni tudnád a fogyasztásod azokra az órákra, amelyekben süt a nap. Jelenleg a Bosch Home-connect-es gépei azok, amelyek adnak némi lehetőséget a mosó-mosogató programok időzített indídására. -
flegga92
senior tag
válasz
WaterWawe #54385 üzenetére
Ugyan ez a szitu volt nálunk is. Én egy outletben vettem 35e-ért azt hiszem Baumatic márkájú. De ahogy néztem ezt is 4 márkaként lehetett kapni. Mindegy melyiket veszed, tök ugyan az, 1-2 funkció más. 4 éve teszi a dolgát. Egyedül a nyomógombokat kellett cserélni, kb 25 Ft volt darabja
Ketten vagyunk rá, rengeteg cuccot bele lehet pakolni ahhoz képest, hogy mekkora, csak ki kell kísérletezni hogy lehet összevariálni, pl a serpenyőt simán rá lehet tenni az evőeszköz tartóra és el is mosogatja.
Nagy lábasokat is simán beveszi, akkor tányért már nem kell mellé tenni.
Mi mindent ebben mosogatunk, kivéve az olyan lábast amiben mondjuk tésztát főztünk.
Érdemes folyékony, vagy a DM-es por mosogatószert használni, pazarlás bele egy egész kapszulát bele tenni.
Nagyon elégedetettek vagyunk vele, szépen elmosogat mindent. Szárítás is teljesen jó, kivéve a műanyag edényeket, azokon marad pár csepp. Egy hátránya van, az pedig hogy hangos! Nekünk a pulton van, így nem csillapítja semmi.
Anyáméknak volt egy régi 20 éve 12 terítékes Bosch, az is halkabb volt, az új pár évesnek semmi hangja. Mosogatni ugyan úgy mosogat, minden tiszta lesz. -
Nagya21
addikt
válasz
WaterWawe #54387 üzenetére
HAli!!
Én vettem most a 6 terítékes mosogatógép helyett 8 terítékest.
A kollega linkelte a képeket a méretek 6 terítékes esetén:
Hossz(mélység):50cm. Szé:55cm, Ma: 44cm
A 8 terítékes annyiban más, hogy a magasság 59cm.
A mi régi 6 terítékesünknek a belmagassága nagyobb volt mint a mostani 6 terítékeseknek(függetlenül a névtől ártól, mind ugyanaz), ezért nem akart a Zasszony olyat, méricsgéléssel meg a bútor aljának kivágásával befért a 8 terítékes, jóval nagyobb.
Ha mód van rá, és befér vegyél 8-ast, azok is ugyanazok, mindegy mi van ráírva.
Azért Candy-ra esett a választásom, mert a magyar szerelők ismerik, ha NEI, vagy Midea-t mondok akkor meg lefagynak..........pedig ugyanaz gyártja.
Üdv Nagya
UI: ha 6 terítékes lesz, akkor most van az Aldiban 3 év garanciával, érdemes megnézni. -
BB9000
senior tag
válasz
Nekem rossz tapasztalatom van a 6 terítékes mosogatógéppel. Nem összehasonlítható egy normál méretű géppel. Ég és föld.
Amiért nem szerettem: Kicsi, hangos. A kézzel mosogatást lényegében nem váltja ki, mert pont csak azokat lehetett belepakolni, amiket egyébként is könnyen elmosogat az ember. Azokat meg minek? Most egy 12 terítékes gépünk van. Abba minden belemegy. Szinte alig kell kézi mosogatást csinálnom. Csak a sajtreszelő, a fokhagymanyomó és ilyenek mosása történik kézzel. Nem vennék 6 terítékest és a meglévőt se tudom odaadni a családban senkinek a fenti okok miatt. Nem ajánlom. -
arcsin
senior tag
válasz
WaterWawe #54387 üzenetére
A kép alapján nem tűnt annyival magasabbnak nekem. Igen, abban segít a legtöbbet, hogy nem elől vannak a dolgok
Nekünk ez van 3 és fél éve. A sóhiány jelző miatt vettük ezt, meg mert csak vmi 2-3 ezerrel volt ez drágább mint a másik esélyes jelölt, ami sima fehér klasszikus kinézetű volt. Programokra ugyanannyi volt hasznos mind a kettőből (használati útmutatót érdemes letölteni az esélyes típusokhoz, programokat megnézegetni). Nálunk nincs beépítve, nem mernék esküdni erre a típusra, de egy hasonló ikea-s gyerekasztalon van
Alatta van egy gurulós kis doboz, abban tartom a mosószereket (szintén a konyhába került a mosógép nálunk), mosogatógéphez való dolgokat.
-
arcsin
senior tag
válasz
Szokásoktól függ. Nekünk 6os van 2személyre. A karantén alatt néha kicsinek tünt, de ment 2x egymás után, nem nagy kaland. Átlag hétkoznap megtelik másfél nap alatt. Pld nagy edényeket csak ha nagyon koszosak(pulled pork készítés után) szoktam berakni, amúgy meg belefér kézzel elmosni a serpenyöket is, fél perc alatt. De ha be is rakom, akkor is elfér mellette pár pohár, az evöeszközök. Talán ha nagyobb konyha lesz, akkor egy keskeny beépíthetöset veszünk inkább, de ezzel a 6ossal is elvagyunk egyelöre, de bövülés esetén kényelmesebb lenne. Sosem volt ezelött mosogatógépünk, erre is én beszéltem rá a páromat, sok idöt megspórol, szeretjük. Vett valaki itt 8 terítékes gépet a topilban nem rég, nem tudom hogy annak mennyivel nagyobbak a méretei, de megnézhetitek estleg azt is hogy férne el. Ott van még egy tálca felül.
Só: vhol azt olvastam hogy a nagyobb szemüt jobban ajánlják. Most metro sajatmárkás sónk van, Finish mosogatógép porral(elötte mülletes volt), rossmannos öblítövel. Nem érzödik az "íze " egyáltalán. Nem rég volt citrusos somat gélünk, annak jobban érzödött az illata mosàs végén. -
PitLee
őstag
válasz
WaterWawe #52319 üzenetére
Tippre
Olyan hang, mintha valami drót neki érne a lapátnak.
Van egy lapát a sütőben és van egy hátul a motornál ami mocit hűti.
https://youtu.be/rmgh7aqx4MY?t=63Lehet mégolyan ha öreg a sütő, hogy a tengelyen lévő támasztó alátét elkopik és a tengely előre hátra mozog és akkor lehet neki ér a venti lapát a a sütőburkolatának ?
-
Met
nagyúr
-
asdf_
veterán
válasz
WaterWawe #43230 üzenetére
Az mar jobb (bar bazidraga, 2L-es feleannyiert), en kicsoveztem a mosogep moge, ott elfert, nem latszik.
-
asdf_
veterán
válasz
WaterWawe #43227 üzenetére
A kazánban van alapból tágulási tartály.
Azzal nem mesz semmire, mert az a futesi korben van, kombicirkonal meg akkor igy a hasznalati vizes koron nincs semmi. Ha csak ilyen kis vackot tudsz felrakni akkor elotte mindenkepp legyen elzaro, hogy le lehessen tekerni, viznyomas alol levenni es pumpalni bele, mert par ev alatt kijon belole az a minimalis levego.
-
asdf_
veterán
válasz
WaterWawe #43223 üzenetére
En igen, mert a mosogep (es a kerti csap) vizelzarasa hirtelen, es igy egy pillanatra meginditotta a cirkot (amiben nem membranos ize kapcsolja be a futest, hanem egy csocsapdaban van egy femgolyo, ami kikerul egy reed rele alol, igy nagyon gyorsan reagalt erre), de nem volt teljesen szaz pontos (megjegyzes: ha a vizkorben hocserelo van, akkor kb. kotelezo hasznalni, mert a kalapacsutes ahogy vegigmegy, az szepen szetcseszi a hocserelot is). De aztan az uj mosogep miatt, amely mar szakaszosan engedi be az elejen a vizet, tehat nyit-zar folyamatosan, upgradeltem, most egy ketliteres tagulasi tartaly van, az kiralyul megfog mindent. Ilyen kis szart meg egyszer nem raknek fel, egybol csak a ketliterest (foleg ugy, hogy 5e Ft a 0.16 literes, es 6.3e a 2 literes).
-
válasz
WaterWawe #36348 üzenetére
Persze. Biztos, amikor építették a házat, akkor szabálytalanul építették.
Esetleg mikor észlelte ezt a szabálytalanságot, akkor úgy hagyta, csak csövet cserélt az életveszélyes cuccon?
Vicces szakemberek vannak. Szerintem inkább pont annyi pénzt tudott kérni ezért is, mint azért is, de ez kevesebb meló.
Én jól visszahívnám, hogy csinálja meg szabályosan, mert ilyen munkát biztos nem adhat ki a kezéből.
-
dh66e
veterán
válasz
WaterWawe #36118 üzenetére
Persze ha van valahol még egy csap és el tudja zárni.Elvágja a csövet feljebb, vág rá egy menetet és mehet fel a csap.
Te meg elburkoltatod az asztalossal ha zavar a látványa,természetesen úgy hogy a csaphoz bármikor hozzá lehessen férni.(egy 80-as kábel kivezető pont alkalmas erre a feladatra.)jah látom közben írtad hogy van csap is.
-
-
törölt tag
válasz
WaterWawe #26820 üzenetére
Nem jó az ha összeérnek sztem se. Rezonálhat, és egyszer akár ki is dörzsölheti, de feszülni se szabad a csöveknek. Az átvételkor még szólhattál volna a szerelőnek, hogy igazítson rajta, de ez már eső után köpönyeg. Én simán egy picit csavarnék rajta visszafelé, ha engedi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest