- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
válasz
madmike #43486 üzenetére
Én eddig azt hittem a konyhabútor adja ki ezt a hangot, mert főleg este hallom már amikor az ágyban vagyok és hül a lakás, de jobban belegondolva tuti a hűtő az. Nálam a kompresszor néha szokott érdekes hangokat produkálni, de már az elejétől fogva. Szintén kb 3 éves Samsung hűtő.
-
Bacusuz
őstag
válasz
madmike #32726 üzenetére
Mosógépetek centrifugája milyen?
Mielőtt megszabadultunk a 800+ fordulatú samsungtól, rengetek víz maradt a ruhákban, ami hosszú távon megnehezítette a szárítást.
Mióta 1400 -as van sokkal rövidebb a szárítás.
Mi is a fürdőben szárítottuk a ruháinkat a páramentesítővel, és 2 mosást egy éjszaka alatt megszárított.
Ha feleségem teregetett, sosem száradtak meg jól, mert egymásba ártek a ruhák, kisebb felületen párologtatott, és ott mindig nedves maradt. -
Csabroncka
Topikgazda
-
peppe79
senior tag
válasz
madmike #32726 üzenetére
"...kb minden nap megy a mosógép eléggé elharapódzott a helyzet.
Páraelszívó gépünk van, de szerintem ahhoz hogy megbirkózzon a helyzettel 0-24ben kéne mennie."Páramentesítő géppel, az este 20 órakor kiteregetett ruháink, reggel 4-5 órakor már csont szárazak szoktak lenni...mint ahogy a levegő páratartalma is a fürdőszobában, ami reggelre RH 40% körüli.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
madmike #32734 üzenetére
elméletileg nektek akkor egy trotec 75 van, ami max 320Wot fogyaszt ami durván 230kWh/hó ami durván 8500ft
nem tudom mennyi a tényleges fogyasztása, de ez a max, lehet a fele is, én megpróbálnám, hogy mennyit fogyaszt ténylegesen
veszel egy gépet 50ért van egy várható élettartama, van egy fogyasztása, mellette amúgy is megy a trotec is, lehet ugyan ott vagy, ha inkább a villanyszámlát fizeted, ha a havi lebontásba nézed a belefektetett pénzt -
Morris
veterán
válasz
madmike #32734 üzenetére
A szárítógép is eszi az áramot. Persze inkább az, mint a penész.
Ha a rengeteg mosás miatt van sok pára, akkor kiváló döntés. Esetleg a szabadban nem tudtok teregetni?
A légbevezető jó dolog. Nekem 3 is van. Igaz egy abból le van zárva. De higro szabályzású. Párára nyit/zár. -
Voice24
őstag
válasz
madmike #32726 üzenetére
Nyilván senki nem lát bele a másik pénztárcájába, illetve a napi gazdálkodásába, de én inkább vágnák bele egy újba. Szinte minden nagyobb üzletláncnál vagy webáruháznál elérhető 0%-os thm-es áruhitel, ha nem is állandóan, de elég gyakran. Azért 10-15 vagy akár 20 hónap alatt simán ki lehet fizetni egy új gép árát, és akkor legalább tudod, hogy új és garis a gép, ergo nyugodtabban alszol.
Mi egy éve vettünk whirlpool hőszivattyúsat, eddig teljes mértékben meg vagyunk vele elégedve, mindenféle belerakott ruhát szépen szárít, semmi nem megy össze.Imurai: mi ilyet vettünk másfél éve, igaz, akkor sikerült 100-ért megvenni. Az itteni negatív véleményeket én nem osztom, semmi gond nincs vele, ráadásul 2+2 év gyári garival volt.
-
blattida
nagyúr
válasz
madmike #23510 üzenetére
Nagyjából a Sinisi által linkelt árral lehet számolni.
Van ugyan olyan hazai használt miele forgalmazó, aki drágábban árulja ezt a típust, viszont Ő patika állapotú, szervizelt gépeket ad, garanciával.
Mondjuk, bartel miatt beszélhettél volna vele korábban is, most már mindegy. -
válasz
madmike #23082 üzenetére
Igazán pontosan nem tudnám megmondani, a köztünk húzódó 200 km miatt.
Amit ránézésre is látok, az a sokkal több műanyag, illetve a napi használója szerint olyan a régihez képest, mintha egy olcsó márkára váltottak volna...
Na, ezzel most nem vagy kisegítve. Lehet, hogy csak a világ elvacakosodásának egy szükségszerű állomása.MaCS
-
Sinisi
senior tag
válasz
madmike #23070 üzenetére
A Gorenje nálunk gáztűzhelyben jól teljesít (bár egyszer cserélni kellett, azt az érzékelőt ami a hő hatására a mágneskpcsólót aktiválja, hogy ne otódjon el a gáz, és jelenleg még egy ilyen körünk lesz)... Hűtőben is jókat hallottam róla. Nálunk mind a mosogató, mosó, szárító (mindegyik siemens) levehető tetővel érkezett.
-
Sinisi
senior tag
válasz
madmike #23064 üzenetére
Mosogatógépből a siemenset ajánlanám. (nálunk és ismerősnél is az van, hibátlanul mosogat!). Boschal kapcsban lehet, hogy csak ránk jár a rúd de egy ismi már a 2. mosogatógépével járta meg (nem mosogat el rendesen, pedig már szervizes is nézte, ki lett takarítva...) Nálunk a kenyérpirítóval is van gond (nem marad lent mindig a kallantyú amivel leliftezed a kenyeret a pirítóba). Másnál a gáztűzhelynél van az, hogy valamiért mindig lenullázódik az órája. Korábban szárítógéppel is problémám volt (gyakorlatilag nemcsak, hogy gyenge volt, de tönkre is ment). Szóval e téren ezek a tapasztalatok (a mi házunk táján). Egyedül egy fúrom van tőlük ami jól lszuperál) De pl. van itt egy ilyen , havernál egy gyengébb van de ő sincs megelégedve vele... (ettől még lehet, hogy másnak más tapasztalatai vannak, és lehet, hogy porszívóba jó márka). De az tény, hogy a siemens tulajdonába áll és ez olyan mint a wolksvagen skoda páros, tehát a sokdát is a w. gyártja de "gyengébb" kivitelbe...)
-
madmike
őstag
válasz
madmike #23063 üzenetére
Átrágtam a dolgot. Inkább márkásat veszek. Bosch gépek lennének 100 körül,de nemigazán igazodok ki a típusjelzések között. Csak olyan dekódoló táblázatot találtam ami amerikai gépekre van.
Plazamarketről van valakinek tapasztalata? Kell félni tőle,hogy ők intézik a gariztatást?
-
válasz
madmike #13857 üzenetére
használd lágy vízzel, ez lehet desztillál-víz, ioncserlétvíz vagy kondenzvíz ( ez párátlanító és légkondiból csöpög ki)
én nyáron a légkondiból, télen a párátlanítóból jövő vízzel használom
használtan vettem, egy merő vízkő volt az egész
9-15 kondenzvizes használat után kitisztult
tisztítás, esetleg a gyűjtő lyukán önts ki a maradék vizet és vízkődarabot
amikor villog a piros lámpa, akkor kell tisztítást csinálni, de ez nem vízkőérzékelés, hanem valamiféle üzemidőre működik
ha kemény nálatok a víz, akkor a leírás szerint fele csapvíz, fel lágy víz kell bele
-
Mate
nagyúr
-
Surda-
őstag
válasz
madmike #13757 üzenetére
Szia!
Nekem egy betűvel eltérő típus van, arról ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Parfüm topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- 2025 - Íme a 26. héten megjelenő játékok listája
- BMW topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest