- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
válasz
hétalvó #6826 üzenetére
Hát ez érdekes...
Sztem egy házimozit akkor hívunk házimozinak, ha a (hangnyomás, sávterjedelem, stb.. tökéletes meglétén kívül), a hangsugárzók irányát még véletlen sem érzékeljük. Pont ez a lényege. Ha a dobozok iránya szerint szelektálódnak a hangok, akkor ott nagy baj van. Sokan tévhitben élnek ez miatt.
Jó térhatásról akkor beszélünk, ha a hangfalak között is ki van töltve a tér teljesen. Sztem ez az egyik legfontosabb szempont egy tervezés során. Ezért nem mind1, hogy milyen dobozokat vásárlunk, és azt hova helyezzük el. Milyen erősítőt, és azt milyen módon állítunk be. Kis szatellit hangsugárzóknak a legnagyobb problémája, hogy a köztük lévő üres teret, nem tudják kellőképpen megtölteni.[Ezt] már lejjebb linkeltem.
Ha felrakod a fülest, látni, azaz hallani fogod, hogy a két hangszóró közti teret 100%-osan ki lehet tölteni. Ha te alul méretezett hangfalakat használsz, s ráadásul még túl távolra is rakod a hallgatói pozíciótól, tuti nem lesz meg a térhatás. Lesznek előtted, jobbra-balra, mögötted hangok, de nem ezt hívjuk térhatásnak. -
Renesanz
csendes tag
válasz
hétalvó #6789 üzenetére
Igen, tudtommal is a H/K tenyleges adatokat ad meg csak azert arra lenne kivancsi amig egy
H/K 355 7x65W irnak addig egy Denon 2310 7x135W, azert erdekelne h egyik masik ceg mi alapjan meri/adja meg ezeket az adatokat mert arkategoriaban stimmelnek es sztem a valodi merheto teljesitmenyuk is nagyjabol azonos. -
p_milan
aktív tag
válasz
hétalvó #6784 üzenetére
Mondjuk az RTi A9-es frontokhoz nem gyenge erősítő kell. (Ajánlott erősítőteljesítmény 50-500W)
A H/K 255 7*50W teljesítménye nem biztos hogy elég ehhez. A komoly teljesítményt szerintem megvan a hasonló árkategóriás termékekhez képest.
Nekem is egy ilyen erősítőm van és kezdetnek Polk TSi300at vettem hozzá igazából mozira. Meg lehet ezzel az erősítővel ölni ezeket a hangfalakat?
-
fury71
aktív tag
válasz
hétalvó #6732 üzenetére
Néha olvassatok már vissza egy kicsit (na jó sokat).
Már sokszor leírtam, leírták.
A Yamahák csak a front oldalon kezelik a 4ohmos hangszórókat!
Az egy dolog, hogy le is van írva, sok Yamaha erősítő hátsó felén (az rx-v365-n nem tudom), de én ki is próbáltam 4 ohmosakkal.
Alacsony potméter álláson nincs is gond amellett, hogy erősen melegszik az erősítő, de nagyobb hangerőn már lekapcsol az erősítő védelme, mint ahogy írod. Ráadásul az erősítő élettartama is csökkenhet a melegedés következtében. Vagy én tudom rosszul.
Tehát szvsz nem éri meg 6 ohmosnál kisebb impedanciájú hangfalakat kötni a center és sorruond kimenetre, legalábbis a Yamaháéknál. -
-
Értem, köszönöm a kimerítő választ.
Egy apróságot nem értek, azt mondod, hátra használjak 1.5mm2-es kábelt, nekem 50m 2.5mm2-esem van,de inkább használjak ennél is vékonyabbat, vagyis 1.5-set?
A Yama hangfalakról miért vagy rossz véleménnyel? Ebben az árban milyen alternatíva lenne esetleg jobb?
A Magnat Monitor szériáját halgattam, annak nem tetszett annyira a hangja, a Dali szériája meg már nem fért volna bele a büdzsébe... az NS-555-ös hangja nekem meggyőző volt, de persze sajnos az lenne az igazi, ha otthon az én erősítőmmel tudnám meghalgatni egymás után őket...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest