- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
python1
veterán
Így,hogy már hallgattál pár hangfalat lassan alakítsd ki,hogy milyen hangzásvilág áll hozzád a legközelebb.Ne felejtsd el azt a tényt,hogy az erősítőknek is vannak külön hangzásvilága és össze kell hangolni a leendő hangfalakkal,bár erősítőknél vannak mindenevők.
De minden láncszem fontos! -
Gál István
senior tag
Nem szorosan a témához tartozik de szeretném mindenkinek a figyelmébe ajánlani a Logitech Harmony 525 rendszertávot amit a napokban helyeztem üzembe nálam. 4 távirányítót váltott fel, hibátlanul végzi a dolgát. Abszolút hasznosnak és kényelmesnek tartom.
-
bajnokpityu
félisten
kornernél anno,mikor azt a HSZt irtam hallottam egy lounge L26os pár hangfalat.
olyan hangja volt,mint a szélessávúaknak, torzitás, kuszaságnak nyoma nem volt, ellenben tisztán,hangosan is tudott szólni.mikor alig lehetett hallani,olyan halkra vettem, akkor is megvolt a teljes hangspektrum.ez azért nem semmi. 400rugó per pár a listaára,260ért akciózták a 2.0nakigazából nem is tudom már miért mutatta meg az eladó.bementem,és nem a nagy hasznonnal árulható hangfalait kötötte be,hanem ezt,amig dolgára ment.
egyébként hihetetlen profi üzletember:45perce vártam rá,mikor felálltam,h akkor indulok dobok be az autómatába,és kezembe nyomott2-3db kétszázast,h jöjjek vissza hallgatózni.
azért nem nála vásároltam végül,mert abból annyira drága lett volna az 5.0,hogy nem tehettem volna meg,keverni nem akartam. a többi ott árult hangfala,ami belefért volna a keretbe 5.0meg nem tetszett.dalik,missionok,polkok voltak,egyikkel sem lettem volna boldog.
és szerencsére időben találtam megfelelő áron nekem tetszőt.aztán persze a hazai lánc kikerekedett, de sajnos még emlékszem az L26 hangjára,és hát. tehet elé akármilyen dacot,akármilyen kábellel, olyan jelegű hangja sosem lesz.lett más,sokkal nagyobb sávszélességgel(a tangent nem emlékszem,h lement volna a pincébe,és szólt volna a trombita borotvaélesen,mint itthon),irdatlan erővel,de kuszább középpel.
eladó topping dac
-
Zsembi77
csendes tag
Talán most vki reagál...
Régebben Wharfedale Obsidian mellett majdnem letettem a voksomat. Aztán élőben megnéztem 1x 2x, de az összeszerelése igénytelen, meg nekem valahogy nem is tetszik.
Most újabb két 5.0-as szett a Polkaudio TSi300 vagy a KEF c7 között választok. Meghallgattam őket, de egyszerűen nem tudok választani.
Valakinek van ilyen szett itt a fórumon? Melyiknek mi lenne az előnye, hátránya?
Én főleg pop, elektromos zenéket hallgatok (pl. Faithless, vagy U2)
Még lehet egy JBL szettet is meghallgatok valahol, bár lehet csak bonyolítom az életemet. -
bajnokpityu
félisten
válasz Zsembi77 #31354 üzenetére
az elmúlt hónapokban többször visszarétő a kérdésed.olvass vissza,többen is irtak róluk.én ebből a 3ból az igénytelen kidolgozás ellenére is wharfit venném,de és ezek küzül a polk a második.másnak meg más tetszik.
neh,végre csináltam átalakítót a HK mögé banánokhoz.hát összehasonlíthatatlanul jobb,elsőre is.
de pillanatra sem fordult meg fejemben,h a rotelnek mennie kéne.még melegszik bocellivel a HK,meglássuk 1-2 óra múlva.a mélyek teltek,finomak,de részleteket sokkal kevéssé kinálja tálcán.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #31355 üzenetére
egyre inkább dögös lesz,ahogy melegszik,még inkább eltúlzott mélyekkel.
de pl a SOAD üt,mint a pöröly,jól is áll nekieladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #31357 üzenetére
Na akkor alakul a jó öreg h/k hangja is,még lehet talán csiszolni a hálózati kábel és IEC aljzattal a hangján.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz python1 #31358 üzenetére
nem fogom szétszedni.
még egy dolgot elfelejtettem kipróbálni,van rajta ohmikus választási lehetőség.
mivel 4-8ohmos a hangfalam,8ra tettem,biztos ami biztos.
de alapvetően nem tudnék vele sokáig élni,nem igazán tetszik,úgyhogy eladó.
nagyon szép,tiszta hangja van,valóban dinamikus(szemben azzal,amit általában annak értenek),a mélyei sztem a hivox előtét nélkül is nagyon jók lehetnek,de összességében kinőttem ebből a hangból.őt meg a rotelt kéne kicsit összegyúrni,szerintem mindenkinek tetszene.de ahogy elnézem az már nem ez az árkategória...
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
benike123
tag
hello!
van egy 600W-os 400mm-es M.N.C. passzív mélyládám, milyen megoldással tudnám aktívvá tenni?
mekkora sub erősítővel lehetne kihasználni?
jelenleg egy 80W-os M.N.C. sub erősítő hajtja de úgy érzem ez kevés neki...
akár házilagos megoldás is érdekelne
e mellett egy genius sw 3600 5.1-em van -
Vidala
senior tag
válasz Gál István #31352 üzenetére
A jóra hamar rá lehet szokni! Én sem véletlen ajánlottam korábban a Harmony (One)-t.
Tulajdonképpen annyi típusa van ezeknek, hogy mindenki könnyen megtalálhatja a magának leginkább tetszőt.
Mondjuk én semmiképp nem mondanék már le az Activity vezérlésről. Gondolom téged sem kell erről győzködnöm ezután...CoVboy Forever!
-
Vidala
senior tag
Olyat kérdezel, ahol már a szubjektív dolgok fognak dönteni, mivel viszonylag hasonló szettekről van szó. Ráadásul én továb "bonyolítanám" az életed: hallgass meg egy-két JBL-t is bátran, meg még ami "szembe jön". Nem hiszem, hogy ezzel nehezebb helyzetbe kerülnél, sőt, lehet utána könyebb lesz döntened...
Valamint ne feledkezz meg arról sem, nem mindegy mivel és hol hallod a cuccokat.CoVboy Forever!
-
zolaas
senior tag
Na. Most olvasom. Nekem c7-m van. Denonnal/Yamaha - val párosítva. Alapból a Kef harsogós magasáról volt híres, de valahogy nekem nem tűnt fel. Mióta viszont szétkaptam, átkábeleztem (ezüst/réz ofc) és a csillapító anyagot kicseréltem, már tudom, h miről volt szó. Ez a filléres tuning nagyon-nagyon sokat dobott a 2 fronton. Főleg zenén. Mozira meg elsőre is bombasztikus volt (nekem). Szóval én ajánlom, pláne h a wharfi nekem anno nem tetszett. Polkot meg csak nagyobbat hallottam az meg ugye nem ez a pénz kategória.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz benike123 #31360 üzenetére
Mi a csudának a Genius szubja mellé még egy emencé is??? Egyáltalán hogyan kötöd őket össze?
Nehogy meghallj valamit a többi frekvenciatartományból?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
benike123
tag
az mnc régóta megvan és lehetőségem volt olcsón venni ilyen geniust, igazából van egy 2jack to 1jack elosztó és azzal, de itt most nem ez a lényeg, mert idővel lecserélem rendes erősítőre. A lényeg hogy milyen megoldással lehetne rendesen kihasználni ezt a 600W-os hangfalat
-
bajnokpityu
félisten
válasz benike123 #31365 üzenetére
kérlek,ne emlegesd már ezt a 600Wot,nagyon zavarja a szemem...
ha hangerő növelése a célod,akkor az erősitő bekötéséről mutass képet,hátha okosabbak leszünk.
suboknál gyakran kell az y elosztó,mert hiába hidalható az én erősitőm is,és hidra van állitva,mégis hangosabb,ha mindkettőn kap jelet.gain is fel van tekerve?
nekem egy 30as zárt ládám van,fogalmam sincs hány Wnak hazudják,de miota rendesen bekötöttem,olyan hangos,hogy nem csak a kocsi 3 légköbmétereére elég,hanem a 100légköbmétert is megtölti.és lemegy a drágám kb 30Hzre is,bár jelentős jeleséssel.szóval én szeretem a zárt subokat,biztosan szebb hangot ki fogsz hozni belőle mint a genius band pass ládájából.
a geniusban talán 16 v 20cm-es mély van,fülre egy olyan 20-25Wos erősitővel.volt ilyenem,ismerem,a mélyládája az egész leggyengébb eleme hangminőségi szemmel.pedig én még szilóztam is,hogy hatékonyabb legyen.eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #31366 üzenetére
Hová süllyed ez a topik, géniusz, emencé, sál.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Destructo
senior tag
válasz nebulo5 #31295 üzenetére
Értem,hát nem gondoltam volna ,hogy ennyire rossz a híre ennek a kis hangfalpárnak.Igazából gondolom,hogy nem egy csúcstechnika mivel 18K/ darab áron biztos nem valami őrült minőséget kap az ember.Másokat annyira nem hallottam sokat szólni,hogy össze tudjam mérni evvel. Hangfalpárba te mit tanácsolnál mire váltsak?
Üdv!
-
Peak
addikt
Nagyon köszönöm a tippet cekkk, valóban rendkívül szimpatikus volt a srác, le is csaptam erre a gyöngyszemre ezért a "bagóért".
Nagyon remélem, hogy nem fossa össze magát 2 éven belül.Tehát végre első lépcsőként egy minőségi HMerősítő, egy Harman Kardon AVR-460 boldog tulajdonosa lettem. (elnézést a lelkendezésért )
Most már tényleg csak egy szuper hangfalrendszert kell kitalálnom hozzá.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
ricsik
őstag
válasz Gál István #31352 üzenetére
Megnéztem a teszteket, hirtelen felindulásból rendeltem is egy 700-ast
Vidala: Igazából a One tetszik a legjobban, de az majdnem 2x drágább. Ennyit nekem nem ér a töltőbölcső és az érintős kijelző. 6 eszköz meg elég nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz Thuglife #31375 üzenetére
ez már kérem itt rasszizmus amit a jamo ellen toltok
most a mission mx-5 5.0 szettje piszkálja a fantáziám plusz 1 pár mx-2-vel egy mx-10 sub-bal...[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Vidala
senior tag
A Mission-t sokan szeretik, mert jó ár/érték arányúak ezek a szettjeik. Ettől még nézz körül alaposan, illetve én egy icipit kevéskének érzem a 460-hoz. De ezt már neked kell majd eldöntened.
ricsik:
Szerintem nem fogsz csalódni, esélyes, hogy szerelem lesz első találkozásra.
Teljesen megértem a logikád, én is filóztam egy darabig, melyik legyen, aztán ergonómiában nyert a One (meg a pici egyéb plusszok miatt, de inkább az első). Illetve "csak" másfélszer drágább volt.CoVboy Forever!
-
cekkk
veterán
-
Peak
addikt
+1x köszi a tippet
Denon 3311:
Nézted, hogy "Manufacturer Refurbished"?
Tehát használt készülék ( kb. 1-2 éves ) amit a gyártó visszavett és felújított?Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cekkk
veterán
Persze, hogy néztem, csak ugye erre vállalnak garanciát, a B kategóriásokra viszont nem.
István is azt mondta, hogy ami ilyen azt meg szabad venni, ami B azt nem nem.
De az itthoniakról sem mindig tudhatod, hogy ki hogy használta sajnos. és mikor volt javítva, bár többségében korrekt eladók vannak!Viszont ez is baromi jó ár érte, amikor használtan akarták kb ennyiért adni itthon, ugyan úgy külföldi garival.
-
ricsik
őstag
válasz Vidala #31379 üzenetére
Igen, a kinézete sokkal jobb, vaciláltam én is sokat, meg néztem az adatlapokat. Remélem beválik, leírások alapján sanszos . Már csak az erősítővel leszek bajban, míg nem cserélek, mert nincs benne az adatbázisban, szal jön a tanítgatás. Hét vége felé megjön, majd beszámolok, milyen volt az első találkozás.
-
nebulo5
senior tag
válasz Destructo #31371 üzenetére
Nem tudok ajánlani hangfalpárt, amit frontként használnál majd. akkor sem egyszerű ajánlatként felsorolni különböző gyártók, különböző modelljeit, ha már lenne egy fix elképzelésed, hogy hogyan - merre akarsz tovább lépni. Első lépésként, meg kellene határoznod, mit szeretnél pontosan: zenét vagy filmet hallgatni túlnyomóan. Ha az anyagiak alapján rá vagy kényszerülve, hogy egy erősítőt használj mindkét profilhoz, máris egy rakás kompromisszumra kényszerülsz a zene tekintetében. Ekkor már érdemes olyan dobozokat keresned, amelyekből a HM erősítőd háttereidnek is találsz belőlük. Általában javallott azonos márkán belül maradni 5.0 rendszernél. (esetleg, ha nagyon "vágod" a témát, és tisztába vagy a dobozok ellenállás és érzékenység tényezőivel, eltérhetsz az "azonos gyártótól" szabálytól) És a dobozok ill. erősítő teljesítménye megfelelő legyen a helység méretéhez! Ha szeretsz kockáztatni, vagy van rá annyi pénzed, akkor vásárolhatsz meghallgatás nélkül HM. komponenseket. Ha nem jó, akkor tovább adod, veszel egy másikat....
Én már nagyon megtanultam, hogy meghallgatás nélkül (saját rendszerben) nem veszek semmit.
Áruházakba hallgatózni, csakis tapasztalt "szakember" társaságában mennék, saját audió lemezzel. (pedig hallgattam már néhány erősítőt és hangfalat....) Az ott kialakított hallgatózó helységek, közel sincsenek akusztikailag egy lakószobához. Inkább csak a hang karakter és részletező képesség érdekében érdemes ilyen helyekre elmenni hallgatózni.
És akkor még az egyéb tényezőkről (AV forrás, kábelek, mélynyomó...) nem is beszéltem.
Na ugye milyen egyszerű!Üdv: nebulo
-
bajnokpityu
félisten
ahogy elnézem Dorian ujabban zenét hallgat,sztereoban,arra meg én inkább sztereot vennék.
a HK6500at lehet elsőre leszóltam,úgy tűnhetett,de magas volt a léc.ellenben simán odaraknám valami msotani felkapott HM mellé,lenne alázás.
ma lesz a második menet,majd meló után.nem merem elmondani,de tegnap elszúrtam a tesztet...reggel jöttem rá,h olyan loudnesses volt a hangja.eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz nebulo5 #31384 üzenetére
Semmilyen körülmények között nem ajánlott különböző gyártóktól származó hangdobozokat egy rendszerbe tenni! Ez a házimozi egyik legfontosabb ökölszabálya!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #31386 üzenetére
Jaj... én már nem akarnék venni semmit, ha lehet Ma alkudtam meg egy Alces2-re Hivoxos tápkábellel: Korábban megígértem, hogy itt leállok...
Bár most meg barátnőm hifis kollégája nyomja, hogy meg kéne próbálom külön végfokként egy JLH "A" class-t, meg dedikált tápösvényt...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #31385 üzenetére
Esetleg akkor milyen hangfal passzolna még a JBL-en kívül hozzá? (h/k avr460)
Komolyan érdekel, hogy kinek mi a véleménye, mivel szól jól. Láttam már hozzászólást itt Jamo-val, KEF-fel, Wharfedale-lel...Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #31388 üzenetére
a dedikált tápösvényt én meg fogom csinálni,igen könnyen meg tudom tenni,h utólag egy 2.5mmes tömör rézkábelt húzzak ki közvetlenül az elműs biztositéktól,önálló márkás kisautómatákkal. hát igen,ha az ember maga építi a házát
mi ez a jlh?
Dorian:tudom, magasabb kategória a 2809,de abból kiindulva,h a rotel alázta az arcamot, simán dobna annyit egy 20-30rugós sztereo,mint az alces.eladó topping dac
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #31392 üzenetére
6kilóban B&W 684 / pár front + B&W 684 rear + B&W valami center lehet subbal... egy vagyon :S
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #31386 üzenetére
nah,most akkor teszt ver 2.
tegnap néhányszor bekapcsoltam véletlenül a fázis korrigált loudnest. nem végig,de volt,h igen.
alapvetően a vélemény ugyanaz:a rock,és rockosabb dolgok,pl apokaliptika nagyon jó rajta,élvezetes.
de rotel bizony részletesebb,és élethűbb.bocelli,krall is jobban tetszik.szinpada,hangszerek hangja is.kicsit olyan mozis az egész.
próbáltam lisztet is.élvezetes,de nem valósághű.nem fogom szétgányolni,nem fog tápkábelt kapni,még normális banánokat sem,igy olyan kezébe kerülhet,aki értékeli keménységét.eladó topping dac
-
Destructo
senior tag
válasz nebulo5 #31384 üzenetére
Igen értem köszönöm.Csoda nem csoda behoztak pár gépet szervízre,és ha minden igaz kapok fizettség mellé egy Sony STR-GX315-öt.Esetleg tudsz rólla valamit,találkoztál e már vele?Vagy esetleg valaki találkozott már vele?Érdekelne kinek milyen benyomása van rólla.Ingyen kapom szóval veszíteni nem veszíthetek,csak érdekel mégis ,ki mit gondol rólla.
Üdv!
-
nebulo5
senior tag
válasz Destructo #31396 üzenetére
2x90 W.-os receiver. Általában, a sztereó hang kedvelői kerülik a receivereket, de attól még lehet jó hangú készülék. Személyesen nem ismerem.
Gugli a barátod!
(egy szerbiai hirdetés topic-ban olvastam, hogy melegedős fajta. A tulaj építtetett bele egy ventit, a jobb hűtés érdekében... kb. 18 ezer Ft-nak megfelelő összegért szeretne túladni rajta....)Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #31391 üzenetére
A 2,5-össel adnál a szarnak egy pofont. Nekem csak 4-est sikerült behúzni az ajánlott 6-8 helyett. Sajnos már bent voltak a csövek a falakban. A villanyász így is anyázott a bajsza alatt.
Olvastad a Darvas-féle cikket, ami erről szól?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Destructo
senior tag
válasz nebulo5 #31397 üzenetére
Értem,a jelenlegi (TA-F110)-esemben is van ventillátor mert a nélkül rakoncátlan.Mjad meglesem a 2őt,hogy melyikkel szól jobban .Viszont az már távirányítós annak már örülök.Általában hétfőn láb-váll van így hátfő esténként elég felállni az ágyból kinyomni az erősítőt.A gép megy mindig vagy leáll programmal,de az erősítőhöz mindig fel kell állni.
Üdv!
Aktív témák
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest