- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
-
Peak
addikt
dune hd és popcorn ( és még sok más ) gyártó is a Sigma 8643ra épít, csak a legdrágább készülékeken van pl. 8 csatornányi analog hangkimenet, amit a HM erősítő amúgy is megcsinál maga.
itt igazából nincs nagy varázslat, azonos chipre épít minden gyártó (mivel tényleg csak két normális minőségű chipgyártó van, a Sigma Design és a Realtek Semiconductor), csak a plusz szolgáltatások azok, amiket pluszban fizetsz.
Itt azért már jelentősen bejátszik a már általad emlitett "placebó" hatás...http://kepfeltoltes.hu/110522/LG47LD750.ACRyanPlayONHD2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
Bocs, de egy 8M forintos vetítővel, 3 m széles vásznon elég jól láthatók a különbségek, szó sem lehet placebo hatásról.
Téves megközelítés azt hinni és kijelenteni, hogy csak a chip számít.
Az analóg hangkimenet igenis fontos, nem mindenkinek van HD dekóderes erősítője. Egy belépő kategóriás AV receiveren nem is hallható a veszteségmentes tömörítés előnye, többlete.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Peak
addikt
Nem is állítottam, hogy csak a chip számit. Hanem azt, hogy a lelkét a rendszereknek ez adja, amely az egész rendszerért jelentősen felelős, mondhatni 95%áért.
Természetes, hogy különböző cuccokra aggatjuk őket, másképp használjuk, de tegyük a szivünkre a kezünket, átlag felhasználók, a vásárlók 99,9%-a nem 8millás projektorral nézi a 720p filmeket, pláne a 640x288as XviDeket...
És ha ezt vesszük figyelembe, egy 35k nettos és egy 115k nettos médiaplayer lejátszási képességei között nincs 3-4x minőség különbség, se képre se hangra.
De amint mondottam, ízlések és pofonok, kinek a papné, kinek a pap lányaPont mint az audioban!
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bajnokpityu
félisten
sztem erős túlzás,h hülyének néztek.én olyanra sem emlékszem,h bárki megkérdőjelezte volna valaha igazad. kétkedni meg lehet,sok errefele a mérnök,akik előbb hisznek agyuknak,mint érzékszervüknek.;P
de megnéztem volna magamat én is tükörben 1-1 olyan próbánál,ahol totál ellentétes volt a végeredmény,mint tippeltem.egyébként a düne analóg kimenete tényleg szuper! a streamnál hallottam,és ott is koppant állam,hogy egy ilyen médiapléjer milyen méllyel rendelkezik.
ami nem tetszett,hogy nonstop lefagyott a hálózati része.eladó topping dac
-
-
Peak
addikt
válasz bajnokpityu #31159 üzenetére
bizonyára így van ez is szubjektiv
hozzátenném, ha esetleg valakit érdekel és BPi, nagyon szivesen csinálhatunk összehasonlító tesztet bárkinél, ezzel is esetleg segítve mások választását HD médiaplayerek hangjával kapcsolatban.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
robi-k
őstag
Tévedsz.
A HD médialejátszó hardver része kevesebb, mint 50% jelent a TV-n látható film minőségében, ennél sokkal-de-sokkal fontosabb a szoftver!
Épp mutat más képminőséget a TV-n ugyan-az a film egy Dune HD, Pocorn A/C-200, Netgear NTV-550 vagy egy HDX BD-1 médialéjátszón, pedig mindegyik ugyan azt a Sigma SMP8643/8642 csipet használja.Amúgy az új Realtek 1000 Mbit/sec megjelölt sebessége parasztvakítás, egyszerűen nem tudja ezt a sebességet, sok fórumon már panaszkodtak emiatt.
A média lejátszok esetében van egy nagyon hasznos, az iboum.com, ahol teljesen független rangsor van a készülékekről, iboum és felhasználói véleményekkel. Javaslom, nézzétek me:
Sigma 864x csipes gépek rangsora: [link]
Realtek 1185 csipes gépek rangsora: [link] -
Peak
addikt
válasz robi-k #31161 üzenetére
Hát én próbáltam
- Acer RevoView 100
- A.C. Ryan 75120
- A.C. Ryan 76120
- A.C. Ryan 73700
- Hyundai MBox R600
- Hyundai MBox R3250
- Popcorn C200
- Popcorn A210
- WD TV Livetapasztalatom szerinte minimális, nüansznyi különbségek voltak tiszta vetített képek esetén az LCD TVn és egy 72 cm-es Samsung SLIM-Crt katódos TVn is. Mondjuk az egy fos volt szóval nem mérvadó. )
A szolgáltatásokban, kezelésben, extrákban annál inkább sok különbség volt.
Esetleg ha valakinek van erre alkalmas nagyobb nappalija, hangrendszere és bizalma idegen fórumozókkal szemben, akkor még az Acer RevoView 100ast is be tudom dobni egy ilyen csináldmagad-mozgalmi tesztbe.
-
cekkk
veterán
Akit érdekel megjelent egy új teszt lemez.
BD AV BIBLE Test Disc (2011) Blu-ray 1080i AVC LPCM 5.1.
Ezen most nem film és videó klip részletek vannak.
Van rajta háborús hangok,irodai hangok, lpcm dts-hd és tru-hd hanggal. Mutatja, hogy hol kell megszólalnia a hangnak a térben, érdemes beszerezni, és a kipróbálni, sokat segíthet a hangfalak beállításánál.[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
Sziasztok !
Az volna a kérdésem, hogy egy asztali DVD lejátszót ( ami erősítő is) össze-e tudnék kötni egy régebbi Hi-Fivel, úgy hogy egy számítógépről szóljanak ( egyszerre) .
Ha ez megoldható, akkor írok információt a cuccokról ( ha ez szükséges) .
Előre is köszönöm.
-
Vidala
senior tag
válasz ch003067 #31165 üzenetére
Szerintem ezt egy picit pontosítsd, illetve fejtsd ki bővebben. Valamint az eszközök típusa, pontosabban azok csatlakozói (be/ki) lennének az érdekesek. Elméletileg nem lehetetlen, de elég speckó igényt szolgálhat...
BBéci gyorsabb volt
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
bajnokpityu
félisten
válasz ch003067 #31165 üzenetére
ac3filterrel,meg foobarral tudsz olyan mixert létrehozni,hogy a 2.0s csatiból 4.0t csináljon,mint dupla sztereo.első kettőt egyikre,másik kettőt másik erősitőre küldve,egyszerre fognak szólni.
én az autós subomat használtam igy a geniusok mellett.mindkettő a hangkari belső DACát használja,ami általában hurka.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
zolaas
senior tag
Sziasztok! A Marantz SR7400-es hangban milyen lehet? Főképp az én 2803-as Denonom-hoz képest?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
ch003067
addikt
válasz bajnokpityu #31168 üzenetére
Ez nekem kínai volt
-
Gál István
senior tag
Eladó Marantz SR-5600 hm erősítő!
-
ch003067
addikt
válasz bajnokpityu #31172 üzenetére
Azt a kábeles dolgot.
Sima egyszerű laptopról menne a zene.
-
bajnokpityu
félisten
válasz python1 #31069 üzenetére
lehet,h azért nem szűrik őket,mert amennyire olvasgattam az egyszerűbb hálózati szűrőkről,igen gyakran ellaposítják a hangot,sokak szerint.
Én biztosan eleinte kapcsolhatóvá tettem volna. egyébként ha nem lennék hullafáradt, behoznám az alces one-t, a mai szerzeményt.Gyártó szerint ez nem szűrő, tehát ezért nem laposíthat el.eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
Srácok!
mikor lesz nagy közös körbehallgatózás?
egyáltalán kik hajlandóak BPn,és környékén fogadni másokat saját lakban,egyúttal kocsiba ülni 1-2 saját motyóval,és házalni?
vagy hogyan kéne kezelni?
1 napba besűriteni, v több kisebb?
sajnos/nem sajnos tele leszek munkával a köv 2-3 hétben,pedig szívesen lennék aktív részese, akármilyen módon valósul meg a kötút.
nem kéne elengedni kollégát messziföldre, hogy utána ne hallhassuk a motyóját
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz ch003067 #31175 üzenetére
jó,de a laptopnak csak sima sztereo kimenete van?
itt máris elfeküdt a téma,mert a laptopok hangkarija általában borzalmasan szólnak.tehát jó minőség eleve kizárva,tehát uj cél,hogy egyáltalán szóljon:
sztereo erositőknek szokott lenni tape in out vonala,ezzel tovább lehet róla vinni a hangot. másik variáció meg a sztereo jel analóg duplázása.eladó topping dac
-
ch003067
addikt
válasz bajnokpityu #31178 üzenetére
huhh, értem :S
Háth, ezt igen nagy szomorúsággal hallom.
" sztereo jel analóg duplázása. " Ezt úgy érted, hogy egy ilyet szerezzek be ? [link]
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #31177 üzenetére
Kíváncsi lennék a hangjára,mondjuk a kábelemmel együtt.Ha nem leszel fáradt azért véleményt írj minden kép.
Részemről benne lennék a körútban,mert már lassan szorít az idő is. -
-
ch003067
addikt
válasz bajnokpityu #31181 üzenetére
Uh, értem.
Azért hajtsam akkuról, mert ha töltőről menne, akkor is zajos lenne a hang?Pontosan hogy is lehet készíteni ilyen cuccost ? Esetleg Neked nincs fölös ?
-
Gál István
senior tag
Én nagyon szívesen részt vennék egy ilyen összejövetelen csak sajnos Csanádpalotán lakom, a legközelebbi nagyváros Szeged... Sem autóm, se jogsim
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
válasz Dorian #31174 üzenetére
merthogy vann fenn a vatyin 1 korrekt állapotban és, ha jóáron megvehető lenne akkor megvenném. no majd látom a licitet. Az biztos, h 90-t nem tudok adni ezért, h azután meg ne teccen egyébként ez mikori típus lehet?
ebben a hallgatósdiban én is benne lennék, pláne, ha hallhatnám a Dunet 1 óccsó mpléjerrel összevetve...azt én viszem Illetve a régi nagyvasam is, akár a yamaha stereomat cd játékossal együtt. Pár ic-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
bajnokpityu
félisten
válasz ch003067 #31182 üzenetére
ilyenem nincs fölös.a jack dugó alapvetően majdnem lehetetlenné teszi a normális zenehallgatást
jack dugó belső két kivezetése a két oldali jel, a nagy meg az árnyék.rcan meg logikusan a belső a jel, egyessével.vékony kábelt tudsz csak használni a jack dugók csak kis átmérőjű kábeleket tudnak fogadni,itt meg kapásból kettő kéne bele.
ha semmi képp nem akarod magad elkésziteni,akkor jack-rca kivezetést vegyél,és utána valami előgyártott vastagabb RCA duplázót,amiket pl a subokhoz használnak Y kábelt.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #31185 üzenetére
ja ha meg van magnókimenet a sztereon,akkor meg kácsánál van 1-2 jack-rca kábel 1.5m hosszban,utána meg sima rca-rca kell a két erősitő közé.
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
Én jelentkezem!
Nekem sem jó a következő pár hétvége, az első szabad a július 2-3.
Szerintem írja be mindenki, akit érdekel, hogy melyik hétvégék jók neki, aztán meglátjuk mennyire lesz csoportos, mert olyant úgysem találunk, ami mindenkinek jó, meg időbe sem fér bele mindenkihez körtúrázni 1 nap. Valahogy majd leszMárpedig végy erőt a fáradságodon, mert nagyon kíváncsi vagyok az alcesre!
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
robi-k
őstag
Bár Fehérvári vagyok, de hajlandó vagyok felcipelni a Dune Prime 3.0-át Pestre (nem olyan nehéz készülék), mondjuk e hó utolsó hétvégéjén.
Nekem még sajna nincs házimozi rendszerem a készülékek hangzásának minőségi megkülönböztetésére (most nézelődök, ill. próbálom jobb belátásra téríteni az asszonyt ), de tény, hogy már most látom, hogy az erősítő+legalább 2db jó hangdoboz beszerzésének költsége vetekedni fog a plazma TV beszerzési árával
-
python1
veterán
válasz robi-k #31188 üzenetére
Én meg Veszprémi,tudok kölcsön adni egy erősítőt próbálgatni,igaz hangfalakat nem tudok hozzá adni.
Mondjuk így sokra nem mész vele,talán még össze tudok szedni hozzá 5.0-ás hangfalakat, csak mind más más gyártótól van.Ha érdekel megbeszélhetjük 1-hétig tudom nélkülözni őket.
[ Szerkesztve ]
-
kunczus
csendes tag
Haj!
Én még totál tapasztalan vagyok házimozik terén, most szeretnék majd összerakni egy belépő szettet. 60% film és 40% zenehasználat van tervbe véve. Én az elektronikus zene megszállotja vagyok, mindent szívesen hallgatok ami elctronikusan fénylik ( trance, vocal trance, house, prgressive, techno, minimal) kivéve hard techno. A hangfal szett akire gondoltam az a jamo s606 hcs 3 és ehhez vennék egy Jamo SUB 300-at! Ez egy szerencsés választás lenne? Az 5.1 es hangfal szettre a max keret 210 körül van. -
ch003067
addikt
válasz bajnokpityu #31185 üzenetére
Értem.
Szerintem a 2. lehetőséggel fogok élni.
Amúgy nem szobába lesz, vagy stúdióba, tehát annyira nem fontos, hogy minőségien szóljon, kint lesz a garázsban, buli céljából. -
törölt tag
válasz lord_m #31196 üzenetére
Tévét erősitőn keresztül hallgatni HDMI-vel megoldható mivel ha jol tudom,ARC-s a tévéd és ARC (Audio Return Channel) képes erősitővel zstereón (vagyDPLII ill. DSP-n) tudod a tévét hallgatni. Tehát a DVD játszót kösd digitálisan (koax vagy optikai) az erősitőhöz, és komponens és sztereókábellel pedig a tévéhez.
Videojelet fogad az erősitő és fel is konvertál de ez akkor jó ha több forrásod van, és a tévéden mindössze 1-2 bement van pl komponens vagy s-vhs és az erősitő ilyenkor közösit.gyüjt és csak épp egyet enged át.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.