- Yettel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #101435 üzenetére
Nem csak 30 centi, hanem 5 centi is számít. Én vagyok a kanapén előrehajolós.
Hetekig (talán több hónap is, átlag 2-3 hetente) jártam ide a topikba, mire sikerült ténylegesen beállítani úgy a rendszert, ahogyan eddig kellett volna.
Közben többször jártam úgy, hogy vagy jobb lett a hangzás, vagy nem segített és maradt az előző beállítás. Ha az egyik hangfalat elmozdítottam pár centivel, már nem olyan volt, mint kellett volna.
Aztán egy véletlen folytán jött a megvilágosodás, jöttem ide, segítettek, otthon pakoltam órákat és a végén leesett az állam.
Egy legalább 10 éves belépő szintű rendszerről van szó, ahol a hangfalak távolságát csak 30 centinként tudom állítani, de a végén olyan hatalmas élménybeli javulást sikerült elérni, amit eddig nem. Egy hete folyamatosan megy otthon valami, újranézek filmeket, mert eddig nem volt meg az élmény.Szóval jah, hidd el, annyi befolyásoló tényező van, ráadásul emberenként és szobánként is minden más, hogy érdemes sok ember véleményét kikérni, akkor is ha ellentmondásosak, és neked is érdemes kísérletezgetni, még akkor is, ha ez több órát vesz igénybe.
-
törölt tag
válasz
Pöttön #101023 üzenetére
A pakolászással jó sok időt el lehet tölteni
És tényleg nem mindegy, hogy hol ülsz, mennyire közel a falhoz, ilyesmik.
Hetek, hónapok után nyugodtam meg végre és élvezem a teljes összhangot, mert addig tartott, mire rájöttem mi a jó. Közben meg zaklattam szegény topiklakókatAz erősítőm is egy régi darab: Kenwood KRF-V5050D,
Viszont így most meg vagyok elégedve. A következő körben nekem is kell majd egy erősítő, de most a jó beállításokkal már nem annyira sürgető és egyébként is beletelik sok időbe, mire oda eljutok.
Közben rájöttem arra, hogy igazából minden eszközt lehet már HDMI-vel csatlakoztatni, így a következő erősítőn nem biztos, hogy kell már optikai vagy koax bemenet. -
törölt tag
válasz
Pöttön #101000 üzenetére
Ha jól látom, az 5.0 szett az dettó olyan, mint az enyém. Jól szólnak ezek is nagyon, pont a minap állítottam be őket rendesen, erre te is figyelj oda.
Előtte napokat sírtam itt a topikban, hogy egyszer jó, egyszer nem jó, egyszer a hanghatások hangosak, máskor nem szól a zene jól, ilyesmi.
Nálam a frontok és a hátsók is be vannak forgatva, a kanapémat pedig előrébb húztam, így most 120 centire vannak tőlem a hátsók, és így szól jól, egyben van a térhatás, nem nyom el semmi semmit. Sőt, 2 napja nézem az összes itthoni filmemet újra, mert teljesen más a hangzás, mint régebben, amikor rosszul voltak beállítva. És a sorozataim is új életre keltek, nem csak a filmek. -
törölt tag
válasz
MasterMark #100900 üzenetére
Kodi régebben nagyon nehézkesen futott, nem igazán tudtam beállítani jól.
MPCHC-vel az volt a gondom, hogy bármi beállítást csináltam, azt a TV-n kellett elvégeznem, de a PC és a TV egymás mellett volt, így ez nehézkes volt + állandóan össze-vissza váltogatta a képernyő beállításokat.(#100902) Vikthor érik a gondolat
(#100903) Csabroncka a HD hangok így átmennek analógon vagy jobb lehet a minőség még DTS-el is? Gondolkoztam BD lejátszón, de a HD hang még így is kérdéses?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #100898 üzenetére
Azért használok bsplayert, mert csak áthúzom a tv-re a képet és ha bármit történik a monitoron tudok beállítást változtatni (+ a feliratok miatt). A másik kettőnél ez nagyon nehézkes lenne, mert nincsen wireless egerem és billentyűzetem.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #100895 üzenetére
PC-t használok, a lejátszó BSplayer.
-
törölt tag
Hirtelen innen tudtam szerezni ilyen anyagot, de nem szól.
Mediainfo szerint tényleg 2 hangsáv van benne, de a lejátszóban nem tudok választani. -
törölt tag
válasz
MasterMark #100887 üzenetére
És azt hogy tudom PC-ről átvinni az erősítőbe? Mert HDMI sincsen az erősítőn. Tudja ezt valami kódolni PC-n?
(#100888) whatnot Akkor lehet megpróbálok egy olyan forrást. De elvileg nincsen a kettő (DTS-DTS Core) között különbség?
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #100883 üzenetére
A forrás mkv, de nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy az erősítőm régi és csak DTS-ig képes dekódolni.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #100873 üzenetére
DTS a max, de köszi
(#100875) Oldfighter Még a sorozataim is másképpen szólnak, döbbenet. Remélem a szomszédok bírják még
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #100870 üzenetére
Most kellene nekem egy lista filmekről, amiket érdemes
néznihallgatni -
törölt tag
válasz
dunkel #100815 üzenetére
+ (#100816) Dorian
Hát wow, most behúztam a kanapét majdnem a nappali harmadáig, inkább negyedéig (bár kicsit hülyén néz ki), beállítottam a hangfalakat és utána be is kakiltam, hogy mennyire jól szól.
Segített az egyik szomszéd, és most 2 órája ülök és nézek újra filmekben részeket, mert minden életre kelt. Teljesen más a hangzás, minden egyben, szépen szólnak a hátsók is, a szélfújós részek meg hát majdnem libabőr.A mélynyomót nem is kellett babrálnom egyelőre.
Régebben is próbáltam előrébb húzni a kanapét, de nem ennyire, úgy tűnik ez marad így.Köszi a segítséget urak
Úgy tűnik, hogy még az én rendszerem is bőven jó a mozizásra, főleg, hogy eddig nem azt hallottam, mint amit kellett volna.
Ja és most még halkabban is megvan a térhangzás, nagyon virul most a fejem. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #100812 üzenetére
Direkt hangsugárzó van, hely nem nagyon, de max 1 métert tudok nyerni a faltól. Lehet az is segítene már. Most kb. 40 centire ülök a hátsó faltól.
Akkor ezek szerint kezdhetek megint pakolni -
törölt tag
Sziasztok,
A ti hátsó hangfalaitok hogyan vannak elrendezve? Feltűnt egy érdekesség.
Sok oldal olvasgatása és hangfal pakolás után most ott vagyok, hogy valószínű a legjobb elhelyezést tudtam megoldani. Viszont ha 40-50 centivel előrébb hajolok, akkor sokkal jobban egyben van a hangzás, mint eddig bármikor, viszont a mélyek annyira nem jók, de a térhangzás nagyot javult.
Nálam úgy tűnik itt bukott meg az az infó, hogy a hátsó hangfalakat 2 oldalra 90-110 fokos szögben helyezzük el. -
törölt tag
Ejj, mi ez itt?
Az én olvasatomban ez most úgy van jelenleg, hogy a drágább cucc jobb, ami nem biztos, hogy feltétlenül igaz, de minőségibb.
Ha jól értem, a digitális kiolvasás után jön a DAC, ami itt már számít, hogy milyen minőség, és elvileg minden erősítőben ez más lehet, ugye? Mert ha így van, eddig tiszta.
Azt viszont nem értem, hogy a hangfalaknál mi az, ami számít, mitől szól jobban egyik, míg a másik nem, ha mindkettő ugyanarra az erősítőre van kötve, ugyanazzal a forrásanyaggal.Persze, tudom, hallgassam meg, és emlékszem régebbről, hogy a különböző gyártók hangfalai különbözőképpen szólnak, ez tény.
De most úgy tűnik, hogy nem mindegy, hogy melyik erősítőt melyik hangfallal rakom össze, mert elsülhet jól is, meg rosszul is a dolog.Még azt is elfogadom, hogy vannak azonos, de különböző minőségű kábelek és ez is számít.
De miért? Csak valaki mondja meg, hogy mire kell figyelni, mert tudás nélkül vásárolni nem könnyű, sem átolvasni 100e hsz-t vagy a nagyon sok nem megbízható oldalt.
Az összefoglaló nagyon jó, de nem feltétlen ad választ minden kérdésre.
-
törölt tag
válasz
whatnot #100203 üzenetére
Nem megy, digitális kiküldésnél (koax) csak sztereóban mennek ki a játékhangok, mert a hangkártyák nem tudnak realtime dolbyt kódolni.
Próbáltam a creative dolby live cuccát, de az meg nem működik.
De ha megmondod hogyan szólnak a játékok digitális kimeneten 5.1-ben, nagyon boldog leszek -
törölt tag
Sziasztok megint
Nem tudom itt mennyien használnak PC-t rákötve a házimozi erősítőkre.
Mióta dolby-t hallgatok (2006), világéletemben digitálisan küldtem ki a jelet, előtte használtam analógot, de csak sztereó hifire.
Melyik megoldás a jobb? Van olyan, hogy jobb az egyik, mint a másik?
Csak azért kérdezem, hogy bár nem ülök középen, amikor játszom, de nagyon hiányzik a térhatás, pl. Skyrimnál. Digitálisan csak sztereóban szól.
Alternatíva még a PC-t analóg módban rákötni erősítőre?
Ötletek, tapasztalatok?Ha hülyeséget kérdeztem, ne egyetek meg
-
törölt tag
válasz
devil-k #99907 üzenetére
Kezdek belefáradni a pakolgatásba, de úgy tűnik most eléggé élvezhető
A 2 front előre néz, kb. 10 fokkal van csak beforgatva, a hátsókat közelebb hoztam, most 90 centire vannak, így most jobb egy kicsit, és a centert is megemeltem. Most nézek mindenféle filmeket, a tesztek jók.(#99910) Gigi01 van itt lakáshitel, kölcsön, mindenféle, de ez hosszú sztori és lassú a "gyarapodás"
(#99911) Ragadozó porolok rendesen, mióta rájöttem a titkára, gyerek + háziállat nincs, jó darabig nem is lesznek
Ha meglesz a pénz, jövök ide mindenképpen, csak addig várni kell még pár hónapot.
Jelenleg csak a PC és a UPC doboz van rákötve az erősítőre, mindkettő megoldható lenne HDMI-vel, ha olyan lenne az erősítő. És közben rájöttem, hogy már nem is nagyon kell foglalkoznom a koax vagy optikai bemenetekkel -
törölt tag
Uuh, gyerekek, az erősítő + a hangfal szett az majdnem 2 havi fizum. Azt hiszem ezzel várnom kell még picit.
Obliviont néztem én is az első pár percet + a drónos villámos üldözős részt.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #99901 üzenetére
Zenében szinte mindenevő vagyok, kivéve rock és metál.
A kedvencem az 2 véglet: elektronikus (don't judge
) és instrumentális/szimfónikus (Two Steps From hell, Thomas Bergersen, Audiomachine) + szívesen hallgatok filmzenéket is, amik általában az utóbbi kategóriába sorolhatók. (És ha tehetem, akkor FLAC-ot hallgatok, ez a max jelenleg
)
Ezért is szívfájdalmam kicsit, hogy a filmekben az akciók alatt a zenék néha háttérbe szorulnak. Éppen LOTR3 megy a háttérben, relatíve jól szól, de a zenék valahol eltörpülnek a sok csitt-csatt meg ork ordítás mellett.Ha a 160e-s ajánlott erősítőt venném, arra még pár hónapig várnom kellene.
-
törölt tag
válasz
Ragadozó #99889 üzenetére
+ (#99891) Norbi 72 + (#99892) KisTücsök
Még erre sajnos gyűjtögetnem kell
Viszont ha jól értem, akkor jelenleg szinte az optikai és koax digitális csatolókkal sem kell már foglalkoznom, mert minden megoldható HDMI-vel?
Valószínű csak belépő szintű erősítőt tudok majd venni 60-100e körül, kell valamire figyelnem? Bár úgyis jövök még addig ide a topikba
A hátsó hangfalakat sosem értettem, hogy miért kicsik általában, de ha nem is akkorák, mint a frontok, azért gondoltam, hogy a nagyobb méret jobb lehet teljesítményben/hangzásban.
Van itthon 2 hifi hangfalam, de szerintem az nem opció surroundoknak. Vagy igen? Hülyén nézne ki, de ha használható...?
Miért tesznek ilyen szövetet a hangfalakra, ha nem használ, sőt, ront?
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #99887 üzenetére
Ettől féltem én is valahol mélyen, mert amikor olvastam, hogy kis hangerőn is kellene érezni a térhatást és a telítettséget, akkor még kicsit bennem volt a kisördög, hogy hátha csak a hangfalak elrendezése a baj vagy a nem teljesen megfelelő szoba. Gondolom egy új erősítő sem hozna sok változást, ha darabokban cserélném az összetevőket?
De akkor nem reménykedem tovább, hanem gyűjtök egy új rendszerre.Köszönöm a segítséget az uraknak.
Még egy kérdésem lenne: a hangfalakon lévő szövet számít valamit? Vele/nélküle van bármiféle változás?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
KisTücsök #99881 üzenetére
A frontok azok állók, Magnat 144 408
A hátsók azok kicsik, a centerrel egy számuk van, 144 130
A sub pedig 8010701
Ezeket a képeket kerestem, nem az én fotóim.
Most találtam egy olyan beállítást, hogy a frontok előre néznek, a hátsók pedig felém, a sub sajna csak a bal front mellett fér el. Így eléggé jól szól. De néha hangosnak tűnnek a hátsók, míg az elsők picit halkabbnak. Az instrumentális részeknél nem annyira jó a front még mindig.
Teszteltem a hangzást Oblivionnal, The Day after Tomorrow-val és 2012-vel + Schiller - Sonne koncerttel, ahol pont a hátsók nem szólnak jól.
-
törölt tag
Nem tudom mennyire magasak az elvárásaim vagy mennyire olcsó a cucc.
A sógorom újabb de olcsóbb rendszerénél jobb a térhangzás, mint nálam.
Nekem egy régi Kenwood KRF-5050D van Magnat hangfalakkal. Nem első tulaj vagyok, így nem tudom ezek mennyire régiek, de talán 10-11 éves eszközök?
A forrás DTS és digitálisan megy az erősítőbe PC-ről, sajnos HDMI nincsen rajta, így a HD hang kizárva.Ha ez a baj, akkor csak egy új rendszerrel tudnék rendes/jobb élményt csinálni? Vagy esetleg csak az erősítőt kellene lecserélnem?
+ mivel egyedül vagyok, a beállítás is úgy zajlik, odamegyek, átállítom a hangfalakat, visszamegyek és vagy jó vagy nem, közben mérek mindent centivel.
A szoba akusztikája nem hiszem, hogy a legjobb, ráadásul tipikus újépítésű amerikai konyhás nappali. De próbálom a legjobbat kihozni belőle, csak nehezen megy, lehet nem is lehet.
-
törölt tag
válasz
devil-k #99873 üzenetére
Ha a frontokat előre irányítom, akkor a madaras (Amaze) az jól szól, de a Leaf már nem annyira, ott a hátsók erősebbek egy kicsit.
Ha magam felé fordítom a frontokat, akkor a hátsók kicsit halkabbnak tűnnek, viszont a tesztek baromi jól szólnak, bár tolódik egy kicsit balra a hangzás.
Mindkét esetben a hátsók akkor jók, ha felém vannak fordítva.
Filmek alatt is egyenetlen mindkét beállítás, van ahol jól szól, van ahol nem, ha van instrumentális zene is, néha olyan, mintha háttérbe szorulna.
Teljesen tanácstalan vagyok, egy teljes átrendezés kellene, de azt meg nehezen tudnám megoldani, hogy minden normálisan elférjen.
Sajnos amik a tesztben jól szólnak, a filmeknél nem mindig. Bár az alapanyag csak DTS, nem HD hang.
Most találtam egy beállítást, ami jó lehet, de itt sincsen igazán átütő hangzás, hiányzik a kiegyenlítettség, nem érzem magam középen.(#99874) Dorian összekevertem a két fogalmat
Jelenleg a front is és a hátsók is egyenlő szárút alkotnak.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #99858 üzenetére
Köszi az infókat. Az egyenlő szárú háromszög kimaradt. Ahhoz viszont szobát kellene átrendeznem, ami nem biztos, hogy megoldható.
(#99859) Tamoo pakolászok, és folyton el is bizonytalanodom.
-
törölt tag
Van arra valami "szabály", hogy a hangfalaknak milyen messzire kell lenniük a hallgatótól és a faltól?
Találtam néhány hanghullámos meg kioltásos cikket, de nem nagyon értem őketVagy például a hangfalaknak a hallgatóra kell-e nézniük?
A fontoknál jobban kijön a térhatás, ha nem felém néznek.Vagy csak próbálgassak bőszen és majd kiderül?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #99633 üzenetére
Annyit meg tudok erősíteni másodkézből, hogy állítólag mostanában gond van az AMD driverekkel.
Elsőkézből pl. az utóbbi pár Nvidia driver sem jó, legalábbis nálam nem jegyzi meg a beállításokat, eltűnnek választható opciók a driver beállításokban.
Rendszer újrarakás után is.
Szóval ez is lehet egy opció a nem működésre, nem csak a júzer error. -
törölt tag
válasz
MasterMark #99625 üzenetére
Igen, ezt elfelejtettem jelezni
-
törölt tag
Ne csináljátok ezt velem, kedvet kaptam én is hangfal pakolgatáshoz és már egy órája pakolászok.
-
törölt tag
válasz
vendingo #99174 üzenetére
Na várjál, eddig nem volt szó erről, hogy nem akarod TV-re kötni.
Ha csak a hang kell, a TV és HDMI beállításokkal ne nagyon törődj.Kép HDMI-nél ne állíts be kijelzőt vagy tiltsd le.
Hangnál pedig belövöd az eszközt, ami a hanggal foglalkozik.Ha pedig nem feltétlen fontos a HD hangzás (játékoknál úgy sincs ilyen), akkor ne gyötörd magad.
Ha a filmekhez kell a HD hangzás, akkor azt sztem be lehet állítani simán.
Bár angol tudás nélkül nem biztos, hogy könnyű, de nem hiszem, hogy az lenne a probléma.A 2 különböző felbontás sem kellene, hogy probléma legyen, nálam is így van, de mivel nem a kép számít, hanem a hang, ez nem lehetne probléma.
Közben látom lett hang, akkor ne add fel. Így tanul az ember, csak jegyezd meg, mit állítottál be
-
törölt tag
válasz
vendingo #99131 üzenetére
Az alaplapi HDMI jó is hogy nem működik, gondolom az tiltva van a rendes videokártya miatt.
Ha mégsem, akkor ez is lehet baj. BIOS-ban meg tudod nézni, hogy engedélyezve van-e az alaplapi kártya.Vezérlőpult hangbeállításoknál meg tudod nézni melyik az aktív kimenet. Az én videokártyámhoz 4 HDMI eszközt is társít, nem is értem miért annyit, egyet állíts be a többit tiltsd le.
AMD videokártyáknál macerás összehozni ezt a PC-TV dolgot (legalábbis sokan panaszkodnak rá), ráadásul állítólag a legújabb driverrel gondok is vannak videolejátszásnál DXVA oldalon.
Nézd meg az első kettő dolgot, amit írtam, utána próbáld beállítani a TV-t kiterjesztett módban. Nekem Nvidiám van, az alaplapi AMD-t meg nem használom, régi is, sajnos ebben nem tudok segíteni.
+ böngészd át az erősítő beállításait is, érdemes átfutni a leírást is.
Sok dolog befolyásolhatja ezeket a beállításokat, a működést, viszont csak egyszer kell rájönnöd hogyan működik rendesen
-
-
törölt tag
Sziasztok,
A szoba és a bútorok (tipikus újépítésú 1,5 szobás) miatt úgy tudtam megoldani a sub elhelyezését, hogy a bal front mellett van balra kb. 30 centire.
Viszont néha olyan, mintha elnyomná a bal frontot.
A sub-on nincsen cut frequency, csupán egy min-max level gomb van. Ha kisebbre állítom, akkor jobban/hangosabban szól az összes hangszóró, viszont oda a megszokott hangzás.Sajnos a tv alatt egy komód van, így nem tudtam a 2 front közé tenni a sub-ot. Próbáltam máshová elhelyezni a sub-ot a szobában a körülményekhez képest, de nem találtam neki jobb helyet.
Esetleg ötletek vagy rendezzem át a szobát?
-
törölt tag
Köszi a segítséget
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #93370 üzenetére
Szerintem nagyon jó, bár nem mai darab, és néha hiányolok egy kis magas hangot, de tökéletesen működik. A Sub is Magnat. szerintem már csak akkor váltok rendszert, ha átállok a DTS-HD MA-ra vagy TrueHD-ra.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #93366 üzenetére
Nincsenek tüskék.
Magnat 144 408
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #93354 üzenetére
Nem vészes, de pont, amikor összébb mentem (lentebb csúsztam a kanapén), akkor jöttem rá, hogy jobb a térhatás.
Ezért gondoltam, hogy esetleg jó lenne egy állvány.
Bár most tettem 2 alátétet a hangfalak alá, így egy kicsit fentebbre szórják a hangot és jobb is lett.
De nekem megfelel így is, csak gondoltam hátha segítene az állvány. -
törölt tag
Sziasztok,
A front hangfalaim 90 cm magasak, a fejem pedig 1m-es magasságban van, így kb. 20-30 centivel kellene megemelnem a hangfalakat.
Rákerestem a hangfal állvány kifejezésre, de pont azt nem találtam meg, amit kerestem.
Van ezeknek a tartóknak más elnevezésük is? -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64843 üzenetére
Igen, tesztelek majd még, csak tegnap késő este már nem akartam zajongani a szomszédok miatt
Most már a 2 frontot is jobban érezni, a filmzenét nem nyomja el a center és a hátsók, bár nem minden esetben működött jól.A demo hd oldalról letöltött tesztek jól szólnak, azokkal nincsen semmi baj.
Hétvégén lesz majd időm még kicsit babrálni a rendszert és pakolgatni a hangfalakat, aztán ha bajom van, jövök majd ide -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64802 üzenetére
Picit előrébb húztam a frontokat, a centert pedig picit hátrébb tettem. Centikről van szó, de így is jobb.
Sajnos a berendezés és elrendezés miatt nem tudok már jobban állítani, de így is sokkal jobb, mint előtte volt.
Köszönöm a segítséget -
törölt tag
Magasabbra tettem a hátsó hangfalakat, és így valóban jobb lett.
Viszont a frontjaim most nem annyira jók. Sajnos van egy komód közöttük, gondolom ez nem jó, mert valamennyit elvesz a hangból? -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64746 üzenetére
Köszi az infókat. Akkor úgy néz ki valamikor át kell rendezni a lakást
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #64731 üzenetére
Huuh, most éppen nem felel meg ezeknek a követelményeknek az elrendezés.
A lakás meg amerikai konyhás, gondolom akkor a TV-nek kellene a nyitott részen lennie, a surroundoknak meg a fal részen?(#64730) TCr
Köszi -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64728 üzenetére
Összezavartok
Akkor most keresztben nem jó, hosszában jobb lenne az elrendezés?
A frontokkal szemben kell falnak lennie vagy lehet nyitott a tér?Még egy kérdés, ami inkább TV: a 42" TV-t milyen messziről érdemes nézni 720p-ben?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #64724 üzenetére
Próbáltam már hosszában is elrendezni, de ott még rosszabbul szólt. Bár nem lehetetlen, ha ez a végső megoldás, megoldható.
(#64725) Dorian
Remélem én is, hogy ez nem gond
(#64726) Vikthor
A hűtővel nincsen probléma, meglepően csendes, néha indul csak be, de nem zavaróan. -
törölt tag
válasz
MasterMark #64721 üzenetére
Mire gondolsz pontosan?
(#64722) Dorian
A biztosan jó minőségű DTS és Dolby jó, nincsen velük gond kis hangerőn sem.
A kevésbé jó minőségű forrásokkal van gondom, de nem gondoltam volna, hogy ekkora különbségek lehetnek.Akkor elvileg még a hátsókat kellene valahogy jól elhelyeznem, magasságban is.
-
törölt tag
válasz
Dorian #64718 üzenetére
A kanapém olyan 25-30 centire van a faltól, a hátsó hagfalak pedig a fülemtől 90 centire kicsit hátrébb, de csak kb. 20 centivel magasabban.
A 2 front az nagy álló hangfal, 90 centi magasak felém fordítva 2,4m távolságra, egymástól 2m távolságra, de nincsen megemelve fülmagasságig. Az általuk bezárt szög kb. 60 fok lehet, de nem számoltam ki.
A center is 2,4m-re van, kb 1m magasan, szintén nincsen megemelve.
A hátsókat pedig már írtam, viszont 2 oldalról minimálisan le vannak zárva (szerkény, hűtő).Így a DTS nagyon jól szól, és némelyik dolby is, és csak minimális esetben nincsen meg a hangzásban az egység.
Viszont a sorozatoknál a dolby néha botrányosan szól, néha olyan, mintha kioltanák egymást a hangfalak, a következő másodpercben meg minden tökéletesen szól, aztán néha a center vagy halk vagy hangos.
Próbáltam már többféle elhelyezést, eddig ez vált be a legjobban, de nem mindig van meg az az érzés, hogy ott ülök középen, mert néha egyik-másik oldalról erősebben vagy halkabban szól a hang.
Némelyik forrásnál nem csodálkozom a minőségen, de néha nagyon zavaró, és úgy tűnik még mindig nincsenek rendesen beállítva a hangfalak. -
törölt tag
válasz
Dorian #64715 üzenetére
A fülemtől 60-90 centivel magasabbra.
Sok oldalt megnéztem, elolvastam az itteni összefoglalót is, abban egyezik mind, hogy a surround hagfalaknak magasan kell lenniük. A térbeli elhelyezésnél már sok különböző dolgot olvastam, bár valószínű úgy is kipróbálom.
Csak szeretnék biztosra menni, hogy jó hangzást kapjak.
-
törölt tag
Sziasztok,
Próbálom rendesen beállítani/elhelyezni a hangfalakat a szobában. A hátsó hangfalaknak tényleg olyan magasan kell lenniük?
-
törölt tag
Sziasztok,
Nem ismertek valakit Pesten, aki jártas erősítőkben? Valószínű nem működik az infra, mert régebben próbáltam univerzális távirányítót is, és nem működött, pedig rendesen be lett kalibrálva
Fogalmam sincs, hogy szervíz van-e valahol, de régi már az eszköz (Kenwood krf-v5050d), és lehet csak pár forintos alkatrész cseréről lene szó. -
törölt tag
Sziasztok,
Olyan problémám lenne, hogy amikor reggel vagy este munkából hazaérve bekapcsolom az erősítőt (Kenwood KRF-V550D), akkor nem bekapcsol, hanem stand by módba áll, és elfelejt minden beállítást (rádiócsatornák, hangfalak távolsága, nagysága, db jelek, basszus, magas beállítások) Olyan, mintha resetelne mindent.
Másik dolog, hogy nem működik a távirányítója. Vettem hozzá egy univerzálisat, de az sem működik, így valószínű az erősítőben nem jó az infra vevő.
Lehet ezeket javítani? Megéri egyáltalán? Az erősítő van vagy 6-7 éves és már én vagyok a 3. tulaj. Egyébként nagyon jól működik, csak emiatt nem vennék új készüléket, viszont iszonyatosan rossz így használni.
Válaszokat előre is köszi -
törölt tag
válasz
tdd587 #19644 üzenetére
Igen, ezt értem is.
Az nem fér a fejembe, hogy a vászon méret az, ami nem változik, viszont a forrásanyag felbontása nagyon sokszor eltérő lehet, ami azzal jár, hogy torzul a kép, nem?Ezeken a képeken, amik a bluray-es oldalon vannak fent, majd mindenhol 2,39:1-es képarányú a vászon.
Ha csak az Avatarra vagy az Avengersre gondolok, teljes 16:9-es képarányba jött ki, ha jók az infóim.
Vagy a bluray lemezeken többféle felbontású anyag is található? -
törölt tag
válasz
#54715584 #19452 üzenetére
Lécci, lécci ha valaki tud rá válaszolni, hogy kicsit okosabb legyek
"Nézegetem ezeket a "kis" házi-mozi szobákat a bluray-es oldalon. És feltűnt, hogy a vásznak nagy része a nagyon szélesvásznú, 2,39:1-es oldalarányú.
Na de mi van akkor ha a film nem 2,39:1-es hanem mondjuk 1,78:1-es?
Akkor hogy vetít a projektor? Kilóg a kép alja/teteje? Ezt hogy oldják meg? Ez sehogy sem fér a kis buta fejembe..."
-
törölt tag
Kérdésem van újfent
Nézegetem ezeket a "kis" házi-mozi szobákat a bluray-es oldalon. És feltűnt, hogy a vásznak nagy része a nagyon szélesvásznú, 2,39:1-es oldalarányú.
Na de mi van akkor ha a film nem 2,39:1-es hanem mondjuk 1,78:1-es?
Akkor hogy vetít a projektor? Kilóg a kép alja/teteje? Ezt hogy oldják meg? Ez sehogy sem fér a kis buta fejembe...
-
törölt tag
válasz
HornedReaper #19377 üzenetére
Valami nem nagyon jó nálad...
Nekem Au4-em van, ugyanúgy jack ki ezzel az átalakítóval.
Creative Audio Consol-ban pedig a Decoder fülön SPDIF Passthrough
AC3Filter pedig mindenképpen szükséges a Dolby és DTS hanghoz, ha filmet akarsz nézni/hallani
-
törölt tag
válasz
HornedReaper #19358 üzenetére
Milyen beállításokat csináltál a gépen?
-
-
törölt tag
válasz
#10726912 #19283 üzenetére
Az enyém is hasonló, és mégsem
Megnézem a menüt ezredjére is, de nem fogok találni semmi használhatót sajnos, és vannak csak remote only beállítások is...
A 3stereo, dolby pro logic meg hasonló beállításokkal nem vagyok kisegítve, mert csak rosszabb lesz az egész...
A fene esne ebbe a bass boost-ba, meg hogy nem jó az infra vevő -
törölt tag
Akkor megint ott vagyok ahol a part szakad...
Hogy lehet az erősítőn bekapcsolni? A távirányító még mindig nem működik, szerintem az erősítő infra vevője meghalt, mert az univerzális távirányítót sem ismeri fel...
Kenwood KRF-V5050D az erősítő
Ezen hogyan lehetne bekapcsolni a mélynyomót, hogy sztereó jelnél is szóljon?? -
törölt tag
Sziasztok,
Újabb kérdésem van
Sztereó jelnél meg lehet azt oldani valahogy, hogy a mélynyomó is szóljon?
-
törölt tag
Még egy kérdés: bocsánat hogy ilyen láma vagyok és nem áll szándékomban chatet csinálni a topicból
Szóval a 45 fok: ez azt is jelentheti, hogy ha mondjuk kb. kimérem a 45 fokot és az előrébb végződik a falnál, mint a TV, akkor az nem baj, ha előrébb lesz a front, mint a center + a TV, ugye (érthetőbben: nem lesznek egy vonalban)?
-
törölt tag
WoW srácok, köszönöm szépen a tippeket.
BBéci, Patice: 5.1-es rendszerem van, de a surround hangszóróim nem olyan alakúak, mint a képen. Akkor is tegyem őket oldalra?
A sub-ot sajnos nem tudom majd berakni középre, jelenleg sem középen van. Ez mennyire baj?
-
törölt tag
Egy gyors kérdésem lenne az urakhoz
Van két kicsi hátsó hangfalam, amik valószínű lakás átrendezés áldozatává fognak válni, ami azt jelenti, hogy kellene vennem valami hangfaltartót.
Hol tudok olcsó valami fadarabot venni, amire rá tudok tenni 2 hangfalat?Álló dolog kellene 80-100cm magasságban. Nem igazán kellene vérprofi csilivili tartó, csak tényleg 2 db valami, ami megtart 2 kis surround hanfalat
Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
Hümm...én ehhez nagyon kispályás vagyok, csak álmodozom ilyen mozi szobákról...
Viszont lenne egy kérdésem, ha már a szellőzésről beszélünk.
Arra gondoltam, átrendezem a szobát...
Ami annyiból lenne macerás, hogy a TV-t és az erősítőt radiátor közelébe kellene tennem.
Most kb. 40 centire előtte egy bőrkanapé van, ami kicsit langyos, ha télen befűtök...Bár elvileg egy kb. 80 centi magas komód is az említett cuccok alá kerülne, ami viszont sokat lefogna a melegítésből.
Szóval ha jól gondolom ezt a dolgot, akkor a berendezésnek nem lenne baja, nem melegedne, viszont lehet kicsit fáznék télen. Vagy nem jól gondolom és a TV-t meg az erősítőt is fűtené a radiátor?
-
törölt tag
Én sajnos elolvastam, kifolyt a szemem, de szerintem csak annyi a gond, hogy nem tudja összekötni a pc-t és az erősítőt
-
törölt tag
válasz
Toobee #18844 üzenetére
Egyetértek, ezen vagyok én is.
Sajnos nem újak az összetevők, de hozott anyagból próbálnám kihozni a legtöbbet és sajna még nem tudtam minden beállítást kipróbálni.
Van, hogy a basszus kiviszi alólam a kanapét, de nem vagyok ennek a híve. Viszont egy kis + nem jönne rosszul, mert a default értékek nem annyira jók.Köszönöm a segítséget és az infót, srácok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PHILIPS 50PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest