Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
válasz Tamoo #170189 üzenetére
Köszi, erre rámegyek hamarosan.
Este volt időm pár mérésre és az eddigi tapasztalataim alapján:
-Denon X4200 Direct mód kikerüli a crossovert és EQ-t, de a globális jelszint és távolság beállításokat nem
-Cavern 48 dB/Hz crossovert használva van hallható különbség, egységesebb lett a tér - jobban lehet érezni a front és a surround közti átmenetet
-Cavern crossovert használva AVR helyett extrém módon csökkenti a jelszinteket, 8-10 dB-vel rosszabb összességében (megnéztem a Cavern tutorialod, nekem is hasonló értékek jöttek ki, frontokról -18, LFE-ről -11 dB gain-nel kezd)És a 3. pont kapcsán futottam bele egy kis kihívásba... AVR-en eddig 0 dB-n limitáltam a hangerőt, és PC crossover óta ott egyszerűen kevés a kraft. Azzal még tudok játszani hogy LFE jelszintet feljebb tornázom a mérés előtt de:
-Ha AVR-en globálisan állítom a jelszintet a jelenlegi -4 dB-ről mondjuk 0-ra, akkor Audyssey-s bemenetekre egyértelműen sok lesz a mély. Megtehetem azt, hogy ezekre a bemenetekre csak LFE-t visszaveszem 4 dB-vel.
-Csak a HTPC-s bemeneten LFE jelszintet az alapértelmezett 0-ról felveszem mondjuk 6 dB-re. Emlékeim szerint pozítivba sehol nem szabad menni - ez igaz?Jó esetben ezek pont annyit segítenek hogy a 0 dB már élvezhető legyen HTPC-n is.
Vagy van a talán legegyszerűbb megoldás, egyszerűen kiiktatom a 0 dB limitet, és igény esetén +3-6 dB-n filmezek. Ez járhat hangminőség-romlással?
Szerk.: Cavern-ben a kikapcsolt Clipping protection vagy a 10 dB-s regain volume is megoldja, de sejtésem szerint egyiket sem akarom...
Bocs a wall of textért
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest