- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yamahás
junior tag
válasz
Taltos0711 #71691 üzenetére
Csak egy ötlet volt. Nálam ez volt, nem azt jelenti,hogy nálad is.
-
Yamahás
junior tag
válasz
Taltos0711 #71677 üzenetére
Sokat szenvedtem korábban én is ilyennel. Aztán kiderült,hogy a koaxon jön be. Hiába csak a 220-ba volt bedugva,valahogy oda is átkerült,lehet,hogy a szomszédtól,mert úgy is próbáltam,hogy minden ki volt húzva. Aztán a tv-k elé raktam ilyeneket,és megszünt. Számomra is logikátlan volt, de ez volt a helyzet. Aztán bevezették az optikait,azzal nem volt gond.
-
válasz
Taltos0711 #71673 üzenetére
Ha végig ott lenne, lenne gyanúm, de mivel 20 percet is késhet, először kapcsold be bemenet nélkül, hogy egyáltalán a sub rossz-e.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Taltos0711 #65896 üzenetére
Heco-t nem ismerem de Eltaxot cserélhetsz bármire.
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
Taltos0711 #65494 üzenetére
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Harman Kardon távirányító ügyben.
Az van, hogy egy félreértés végett alacsonyabb impedanciájú hangfalak lettek rátéve, mint kellett volna.Bedobta a protect módot, ahogy illik, végfokok ki lettek cserélve, de azóta nem képes a távirányítóval kommunikálni, illletve csak sztereoban képes működni, sehogy nem tudom 5.0-ra állítani. Nem tudom, hogy a kettőnek köze van-e egymáshoz, de egyszerre jelentkeztek a problémák. Az lehet, hogy a protect mód kitörlése miatt elfelejtette volna a távirányítót? Vagy mi lehet az oka?
Köszönöm!Akkor erre nincs senkinek ötlete?
Köszi
-
Morris
veterán
válasz
Taltos0711 #65426 üzenetére
esetleg vannak ilyen készre szerelt cuccok. [link]
A lényeg, hogy 12V/230V relé kell -
Morris
veterán
válasz
külön relével.
Ha van az erősítő hátulján trigger out kimenet akkor azzal.
Venni kell egy jack csatit, azt bekötni a relébe, ezt berakni mondjuk egy kattes falon kívüli dugaljba, és ebbe bekötni a mélnyomót.
Nekem így van megcsinálva -
törölt tag
válasz
Szia!
Általában úgy működik, hogy három állásos kapcsoló áll rendelkezésre.
Auto, Off, OnAz Auto azt jelenti, hogy bekapcsol, ha a hangsugárzó jelet kap, majd kikapcsol ha bizonyos ideig (5-10 perc) nincs jel.
Az On állandó bekapcsolás, az Off állandó kikapcsolás.
Más lehetőség nincs! -
Saughassy
aktív tag
válasz
Taltos0711 #65242 üzenetére
Ez azért van, mert a hazimozi melyladak aktiv darabok, vagyis sajat erositojuk van a lada dobozaban. Igy az erositok pre sub kimenete egy sima rca vonalszintu kimenet, vagyis nem relevans info az impedancia. olyan, mintha egy decket kotnel az erositohoz. A sub hangszorojanak impedanciajat sem kell tudnod, mert azt a gyarto illeszti a benne levo erositohoz.
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64862 üzenetére
Persze, hogy lehetséges, egyrészt mert az erősítőnek csak 2 hangsugárzóval kell foglalkoznia nem 5,-el, így több energia marad, másrészt a Heco simán jobb lehetett mélyátvitelben!
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64859 üzenetére
Számtalanszor volt szó róla, hogy egy régi, de jó minőségű audio eszköz (hangsugárzó, erősítő), köröket tud verni az új, belépő szettekre.
Sajnos az Eltax szerintem még a belépő szintet sem üti meg, szóval cserére szavazok!
Nem tudom mennyi a keret, használtan nézelődj, de mélysugárzóra szükséged lesz ha 5.1-ben gondolkozol. -
jambiyya
őstag
válasz
Taltos0711 #64859 üzenetére
Eltaxra ez pont nem igaz sajna. Én a szet csere mellett teszem le a voksom.
-
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64845 üzenetére
Ennek egyszerű az oka, a Heco jobb minőséget képvisel mint az Eltax!
Most már ha meglépted a több csatornára váltást, próbálj mélysugárzót is szerezni. -
törölt tag
válasz
Taltos0711 #64835 üzenetére
LPF LFE 120, Surround-ot szerintem tedd 80-ra!
-
válasz
Taltos0711 #64787 üzenetére
Autóknál sem egyformán hazudnak, lásd a VW-k teszt módját, vagy bármilyen "független" tanulmányt, amit Kína csinált. Normális gyártók megírják, hogy mi a kritérium, általában 3 vagy 10 dB esés. Így már a legtöbb minőségi subnál is helyesen a valós 30-40 Hz szerepel, de szoftveresen is lehet hazudni jókat. Ennek mintapéldája az SVS, akik 50-60 Hz-től induló subokat DSP-vel 20 Hz alá kiterjesztenek, és végülis tényleg valós szám, csak elfelejtik hozzáírni, hogy értelmetlenül kis hangerőn érvényes. Hogy ne csak őket szidjam, hanem olyan gyártót, akit szeretek is, ebben a JBL is bűnös.
-
Dorian
félisten
válasz
Taltos0711 #64784 üzenetére
Egyszerűen hazugság van ráírva. Ill. mondjuk úgy, h jogilag megáll, hiszen nem írják mellé, hogy a 17 Hz-et milyen hangnyomás-eséssel és milyen torzítás növekedéssel képes kipréselni magából.
-
válasz
Taltos0711 #64784 üzenetére
Nem írtak toleranciát, szóval megmérném. A sokkal nagyobb és többreflexes Celan Revolution darabok valós kezdete szokott 35-40 Hz körül lenni.
-
BBéci
legenda
válasz
Taltos0711 #64780 üzenetére
17 hertztől indulnak? Pontosan miféle hangdobozokról van szó?
-
skippper
senior tag
válasz
Taltos0711 #64780 üzenetére
Beállításoknál "large"-ra kell tenni a frontokat és akkor megkapják a mélyfrekiket is. Ha "small"-ra állítod be őket, akkor levágja a beállított crossover-nél és küldi a mélynyomóra.
A legtöbb AVR amúgy setupnál megkérdezi, hogy hány darab és milyen hangszóród van és úgy állítja be a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Motoros topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Automata kávégépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest