Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taltos0711
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy egy 5.1-es erősítő hogyan osztja el a csatornái között a frekvenciát? A sub kimenetre csak a sub-hoz szükséges frekit adja ki (mondjuk 20-500 Hz-ig)?
Tehát ha egy 5.1-es erősítőt használnék mélynyomó nélkül, akkor az alsó freki tartományom az el fog tűnni (függetlenül attól, hogy a front hangládák 17 Hz-ről indulnak, tehát elvileg képesek lennének a mélynyomó kiváltására)?Remélem érthető a kérdés
-
Taltos0711
csendes tag
válasz VoidXs #64785 üzenetére
Akkor ez olyan, mint a fogyasztási adatok autóknál...?! Én úgy gondolom, hogy mindenki kb. egyformán hazudik, így valami viszonyítási alapnak azért jók lehetnek ezek az adatok. Ha ez nem is indul 17-ről, de biztosan jobb lesz mint az, amire alapból 35 Hz van írva... Vagy nem?
-
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, sub ügyben...
Nézegettem a mélyládákat és feltűnt, hogy nem olyan egyértelmű az impedancia feltüntetése, mint pl egy hangfal esetében. Ez miért van? Kevésbé jelentős esetleg? De találtam 22kohm-os meg talán 6 ohm-osat is...
Illetve az erősítők pre out sub kimenetén sem látni legtöbbször ohm jelölést. Ez is arra engedhetne következtetni, hogy majdnem lényegtelen... Valóban így van? Mit lehet rákötni egy ilyen kimenetre?
Köszönöm! -
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Mélyládát hogy lehet az erősítővel együtt be- és kikapcsolni, ha a sub önmagától nem képes erre?
Köszönöm -
Taltos0711
csendes tag
válasz Morris #65430 üzenetére
Hát trigger sajnos nincs (Denon 1912), de legalább megtudtam mire lehet használni, mert máshol találkoztam már ezzel...
Akkor ha jól látom, marad a master/slave dugalj, amit jambiyya javasolt, bár első blikkre kicsit sokallom az árukat... Egyébként ez miért nem elegáns megoldás? -
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Harman Kardon távirányító ügyben.
Az van, hogy egy félreértés végett alacsonyabb impedanciájú hangfalak lettek rátéve, mint kellett volna. Bedobta a protect módot, ahogy illik, végfokok ki lettek cserélve, de azóta nem képes a távirányítóval kommunikálni, illletve csak sztereoban képes működni, sehogy nem tudom 5.0-ra állítani. Nem tudom, hogy a kettőnek köze van-e egymáshoz, de egyszerre jelentkeztek a problémák. Az lehet, hogy a protect mód kitörlése miatt elfelejtette volna a távirányítót? Vagy mi lehet az oka?
Köszönöm! -
Taltos0711
csendes tag
válasz Taltos0711 #65494 üzenetére
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Harman Kardon távirányító ügyben.
Az van, hogy egy félreértés végett alacsonyabb impedanciájú hangfalak lettek rátéve, mint kellett volna. Bedobta a protect módot, ahogy illik, végfokok ki lettek cserélve, de azóta nem képes a távirányítóval kommunikálni, illletve csak sztereoban képes működni, sehogy nem tudom 5.0-ra állítani. Nem tudom, hogy a kettőnek köze van-e egymáshoz, de egyszerre jelentkeztek a problémák. Az lehet, hogy a protect mód kitörlése miatt elfelejtette volna a távirányítót? Vagy mi lehet az oka?
Köszönöm!Akkor erre nincs senkinek ötlete?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, egy Eltax Experience 5.0-át érdemes lehet egy Heco Spirit 400-ra +art.130-ra (63301 surround, 60011 cen) cserélni?
Köszi
-
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék; van egy KEF mélyládám, ami mondhatni egyik pillanatról a másikra elkezdett egy kb. 50 Hz-es brummogást produkálni nagyjából a bekapcsolás után 20 perccel. Roppant idegesítő, szeretném megjavítani, szét is szedtem, hátha látszik egy felpúposodott kondi vagy valami, de semmit nem találtam. Kérdezném, mielőtt jobban beleásom magam, hogy ez egy jellegzetes hiba, aminek van megoldása vagy ez egy teljesen egyedi eset? Találkozott már valaki ezzel?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest