- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnywalker
őstag
válasz
leximester #27773 üzenetére
Nincs jelentősége.Azonosan teljes frekvenciatartományt küld ki mindkét végfok.
-
MCs88
aktív tag
válasz
leximester #27366 üzenetére
Nálam az adott bemeneti formátumhoz az adott HDMIn az utoljára kiválasztottat használja. Reset után legelőször valóban ilyen multi valamit állít be mindig, de utána az előbb leírt módon működik.
-
bubuka55
csendes tag
válasz
leximester #26963 üzenetére
Sziasztok!
Vásároltam egy 5.1-es H/K házimozirendszert(AVR 151S erősitő, HKTS 5 hangfalak plussz mélynyomó). Valaki tudna segíteni hogy kell ezt normálisan beállítani? A neten többféle és egymásnak ellentmondó beállítási lehetőségek vannak. Összekötve jól van, gyönyörűen szól. Viszont pár beállítás érdekelne.
Szóval a Crossoverről(keresztezési frekvencia) lenne szó. A mélynyomón 50 és 150 Hz között lehet állítani. Azt olvastam hogy a legmagasabbra kell állítani azaz itt 150 Hz-re. Igaz ez? Vagy kikapcsolni mert az erősítőn úgyis be lesz állítva.
Aztán ott vannak a hangsugárzó csoportok, konkrétan a Front bal/jobb, a Center, a Hátsó bal/jobb és maga a mélynyomó. Az erősitő menüjében ezen csoportok crossoverét lehet állítani. Namost itt sok helyen azt írják hogy a hangsugárzókat Smallra állítsam, a mélynyomót meg 80 Hz-re. Igenám de nekem nincs Small lehetőség. Ezek vannak: 40,60,80,100,120,150,200 Hz, Large(erre ugye nem jó mert ez akkor kell ha nincs mélynyomó a rendszerben). Mind a 4 csoportnál ezek a lehetőségek vannak.
A kérdésem az lenne hogy ezekből a frekvenciákból mire állítsam a hangsugárzókat és a mélynyomót, illetve fizikailag a mélynyomón mire állítsam az 50 és 150 közötti skálán?
Van a mélynyomón egy Phase kapcsoló is azt normálon hagytam a ,illetve a hangerejét kb 60 %-ra állítottam.
A célom az hogy elsősorban a filmeknél normálisan halljam a beszédhangot, ugyanakkor a mély hangok a robbanások lövések ne legyenek nála durván hangosabbak. Szombaton megnéztem a Dunkirk-öt a BD.isot szedtem le, 100 Hz-re voltak állítva a hangsugárzócsoportok, a mélynyomó meg 80 Hz-en volt, fizikailag meg a mélynyomón 150 Hz-re volt állitva. A beszéd ok volt de mikor elszállt Tom Hardy repülője azt hittem kiszakadnak a falak szó szerint remegett a szoba.
Azt hittem jönnek a szomszédok, de nem volt ilyen, de engem is baromira zavart a túlzott hangerő.
Ja igen egy panellakás 15 négyzetméteres szobájáról van szó.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
leximester #26961 üzenetére
Igen. Pár éve összefogott a fórum közösség pár tagja és közösen vettünk az említett madzagból jó pár száz mért. Úgyhogy szerintem nagy általánosságba mindenképp jó madzagról van szó. Nekem is még ebből van. Én ajánlom! Viszont néha elgondolkodom hogy mi lenne ha.. márkán belül még feljebb rangsoroltat vennék. Belépő szinten teljesen jó.A Klipsch -ekhez meg pláne
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
leximester #26955 üzenetére
Valóban jó! Érdemes a 4mmest beszerezni.
-
BBéci
legenda
válasz
leximester #26955 üzenetére
Nem próbáltam Van Damme-ot, de elhiszem, hogy bőven megéri az árát. Azt pedig végképp nem tudom, hogy jobb-e a vastagabb, ugyanis nem törvényszerű.
-
BBéci
legenda
válasz
leximester #26953 üzenetére
A sal madzagok (nem érdemlik meg a nagybetűket és a kábel nevet) egy jelentős része nem rész anyagú, tehát legfeljebb ruhaszárító kötélnek alkalmasak. Ebből következik, hogy érdemes valami normálisat venni.
A hangdobozok alá helyezett gránit (márvány és egyéb kő) lapok hatása esetleges, akár ronthatnak is a hangzáson. Részemről egyáltalán nem ajánlott a használatuk. -
BBéci
legenda
válasz
leximester #26738 üzenetére
A helyiség teljes légköbméterét kell figyelembe venni.
(#26735) johnywalker
Ez pontosan így igaz. Már 15 évvel ezelőtt végeztünk kísérleteket, összehasonlító vaktesztet és egyértelműen a koaxiálisnak volt jobb hangja. Nyilván nem pár száz Ft/m árú vezetékekről volt szó, hanem nagyságrenddel drágábbakról. Amit én időnként használok [link], nem egy nagy durranás, de elfogadható. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
leximester #26743 üzenetére
.... ahogy érzed ....
Amit érdemes tudnod: a Jamo vs Klipsch J/R 10/12 vagy 110/112 tökugyanaz, csak más rajtuk a felirat és más a hsz-k színe .... mozira mindegyik (bármelyik) teljesen jó lehet, de egyik sem egy kifinomult darab, kb. "egyfajta" mélyet tudnak, de ott "ütnek rendesen" kb. 30nm-re bármelyik jó lehet, az elvárásaidnak (itt a "dizájn"- és méretkülönbségekre gondoltam, mivel más nincs) megfelelően .... és ez egy teljesen elfogulatlan vélemény "elsőkézből" (volt nálam mindegyik) ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
leximester #26738 üzenetére
Egy Jamo J112 120e oda teljesen jó lehet ....
-
BBéci
legenda
válasz
leximester #26731 üzenetére
Mekkora az a nappali pontosan? 40 négyzetméterbe kevés mindkét említett mélyláda, 30-ba megfelelőek lehetnek.
(#26730) neojohn
Z-5500-hoz bőven megfelel a linkelt szerkentyű. -
szpali
addikt
válasz
leximester #13938 üzenetére
Az több, mint baráti. -
törölt tag
válasz
leximester #13916 üzenetére
Mondjuk nem vagyok tisztában az otthoni árakkal, de a minap valamin nagyon meglepődtem. Már nem emlékszem, hogy mi volt, de igen magas árra jött ki.
-
szpali
addikt
válasz
leximester #13916 üzenetére
Ft-ban kifejezve mennyi volt?
-
törölt tag
válasz
leximester #13864 üzenetére
Akkor sajna nem tudom.
TrueHD meg azért nem jön optikán, mert nem fér ki rajta. -
törölt tag
válasz
leximester #13826 üzenetére
Én Firmware frissítéssel kezdeném, az összes elérhető esztözre, ahol ez lehetséges. Amin van RJ45, ott lehetséges.
-
Mikisys
őstag
válasz
A TV-ből csak a hangot kell az erősítőbe csatlakoztatni optikai, vagy koax-S/P DIF kábelen keresztül.
A médialejátszóból és minden másból a kép jel (médialejátszó, DVD, Video, PC, stb.) közvetlenül a TV-be kell csatlakozzon. Ha lehet, akkor a házi mozi erősítőbe nem viszünk képi jelet, csak a hangot.
Ha ez így megoldható, akkor a hibajelenség nem áll elő, egyébként mindig lesz valami gubanc.Üdv!
-
junkpod
veterán
válasz
hello itt is. szerintem a legcélravezetőbb az lenne, ha belemennél a lejátszó CEC beállításaiba, nagyon részletesen mindent be lehet rajta állítani van vagy 20 paraméter vagy több.
-
arcitec
addikt
válasz
leximester #13829 üzenetére
Bocsánat, éreztem,hogy ennél több kellene...
Bitről bitre én sem tudom, de ha már össze vannak kötve, azok "kommunikálnak" egymással,- "észlelik egymást" és ez nyilván befolyásoló tényező - még akkor is,ha pl mint az erősítő, "csak" továbbítja a képet.Lehet érzékeli pl az erősítő, hogy valami nem ok, ezért szétkapcsol,leold, bármi lehet, Főleg a mai eszközök több féle védelemmel el vannak látva, úgymond védendően az áramköreiket.Sőt saját működésen belül is, ha adott áramkörre nincs szükség, pl Pure audio, az mindent kiiktat ami nem kell neki, vagy az usb használata, a hdm áramköröket lekapcsolja , relés bekapcsolás stb, ezek mind beavatkozhatnak , mint pl a nálad lévő jelenségbe.
BBéci írta le a lényeget, nem kóser az a box (én bizton megválnék tőle,persze, ha tehetném) , vagy nem bírják egymást a kapcsolt hardverek stb, az ARC nálam pl nem jön össze, pedig a legújabb technika van ..... -
BBéci
legenda
válasz
leximester #13829 üzenetére
Olyan embert keress, akinek szintén lefagyogat a lejátszója és az hatással van az erősítőjére. Én még sosem tapasztaltam ilyet és ki is hajítanám azt a lejátszót, ami efféléket művel.
-
arcitec
addikt
válasz
Lefagy a cuccos és nem érted mi van a kapcsolt eszközökkel ...
-
BBéci
legenda
válasz
leximester #12521 üzenetére
Kinek melyiknek a hangja tetszik? Csak Te döntheted el.
-
G-Bali
senior tag
válasz
leximester #4982 üzenetére
Nekem quadral ARGENTUM 570 5.0-ám van, DENON avr x2100 el és szépen szól, megvagyok elégedve vele. És még be sincsen járatva. (december végén vettem)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
leximester #4982 üzenetére
Az említett dobozok kb. ebbe az àrkategòriàba tartoznak pàrban.
Kinézet alapjàn nem a legjobb hangfalat venni,úgy pl. festményt szoktak ....
-
antistati
tag
válasz
leximester #4956 üzenetére
Szia Leximester!
Tegnap jött meg a Denon X2200W-m, ami mellé én Quadral Argentum 570-et szeretnék venni majd a jelenlegi Infinity hangfalaim helyett.
A fenti hangfalakat hallgattam meg, igaz nem Denon erősítővel voltak ha jól emlékszem hajtva, de nekem tetszettek.
Peace,
Laci -
DudeHUN
senior tag
válasz
Jamo C97?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
A Quadral ok,a Klipsch-et semmikèpp, Polk-ot talàn ajànlanàm,Denon-hoz passzol még pàr (4950-es hsz-ben) nézd meg,épp errõl volt szò.
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4262 üzenetére
Ha van rá lehetőséged,próbáld ki a 4100-ast,ha minden ok.nem lehet gond.De ez a másolásvédelmi cucc lehet,hogy megakasztja,nem tudom..
DTS X: Még semmi anyag,de lehet,hogy ez a jövő.Fingom sincs,túl újak ezek a ficsőrök.
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4260 üzenetére
Várjunk,melyik két erősítő között?
Igen,az X4100W elméletben tudja.De hdcp 2.2-t nem...jó kérdés,hogy fontos-e.
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4251 üzenetére
Az optimális 4K videojel lenne jellemző a 60 képkocka per másodperc (fps) frame rate, 10 bites színmélység, és 4: 4: 4 chroma Színfelbontás. Ehhez a kombinációhoz lenne szükség 22.28 Gbps sávszélesség.
A szabvány jelet egy az egybe át tudja küldeni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4238 üzenetére
Tehát jobb vétel egy 3200 mint egy 4100?
Ha kell a natív 2160/60 4:4:4,akkor igen.
Deicide tt. is bebukta a 479-es Yamival,679-től tudják...
Mennyi a keret?
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4232 üzenetére
A haladó topikban pont ma volt téma.
Ha nincs rá keret,egy szinttel lejjebb kell menned.(X3200,747,Yami A850/1050)
-
jeni
félisten
válasz
leximester #4232 üzenetére
esetleg a Yamaha?
vagy a Denon-ból és az Onkyo-ból az újabb sorozat. -
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4109 üzenetére
El kell dönteni,kellenek az új ficsőrök,vagy nem?
Ha nem vitték el,ezt meghallgatnám,vagy várnék hasonló jó ajánlatra.
-
windlord
őstag
válasz
leximester #4109 üzenetére
Ha szeretnéd használni, akkor nagy hátrány
-
Norbi 72
veterán
válasz
leximester #4105 üzenetére
X4000-es,sokkal jobb a 2200-asnál.
Huhh,azok a Polkok nem mai darabok...hangfalszettre mennyit szánsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest