- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szpali
addikt
válasz
xsipi78 #75626 üzenetére
Elvileg igen, itt a 29. oldalon van leírva, hogy mit kell állítani az erősítőn
Amúgy a boxot miért nem az erősítőn keresztül küldöd a tv-re? -
szpali
addikt
Akkor esetemben elképzelhető, hogy ennyit tudak a hansugárzók, túl lettek terhelve?
A másik 2 csatornára kötött 10.DFS párral nincs ilyen gond (bár azok már vagy 7 évesek, a Taga viszont zsír új volt...)
Értem, hogy a polc aljáról lettek választva, de tényleg csak ennyit bírnának? -
szpali
addikt
Sziasztok!
Denon X520 kérdésAz erősítő állítható hangereje 70%-ra van maximalizálva és kb 40-45 körül is azt érezni, hogy a magasoknál kellemetlenül ciripel az egyik pár hangsugárzó. (pl ebben a zenében https://youtu.be/tgI3x-hwNJU?t=9573 )
Az erősítő specifikációiban ez szerepel:
Végerősítők száma 5 90 W
Power Output (6 ohm, 1 kHz, 1% 1ch Drive)130 W
Kimenő Teljesítmény (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2 csat. meghajtva)70 WA hangszórók azon a csatornán 8 ohmosak. Maxon 60W-os, RMS 45W.
Párszor meg lettek már küldve teljes (erősítő 70%) hangerőn.
Elképzelhető, hogy emiatt van a cicergés? A fenti adatok alapján túl lehet őket ennyivel terhelni? -
szpali
addikt
válasz
Gabesz87 #75313 üzenetére
Nekem gond nélkül lejött. Először hőlégfúvóval próbáltam, de úgy csak a fólia vált el, a ragasztó ottmaradt.
Meleg levegő nélkül, lassan húzva, szinte nyom nélkül el lehetett távolítani. 2-3 helyen maradt cask ott a ragasztó, de azt meg simán ledörzsöltem ragasztó oldóval. -
szpali
addikt
válasz
Gabesz87 #75309 üzenetére
- Komplett rendszer csere előtt gondold át a bútorfóliázást.
Én is azt csináltam 2018-ban, vettem WhiteWood mintájú fóliát és behúztam vele a Wharfedale Diamind 200-as dobozokat:
https://photos.app.goo.gl/TJG7FxoU4ykUh33g7
Most pedig egy újabb költözés után egyszerűen csak lehúztam róla a fehér fóliát és ismét barna/fekete a szett. -
szpali
addikt
Sajnos egyik sem opció, mert az erősítő-sub távolságok 15m és 17m kábelt igényeltek.
Ilyenekkel ki tudnám váltani?
https://mkaudio.hu/termekek/power-dynamics-connex-premium-jelkabel-rca-rca-15m/https://mkaudio.hu/termekek/power-dynamics-connex-premium-jelkabel-rca-rca-20m/
-
szpali
addikt
válasz
VoidXs #75221 üzenetére
Ha kibúzom a mélyekből az RCA-t, akkor megszűnik a búgás
@I'am Dony:
Ilyen kábeleket vettünk
https://mkaudio.hu/termekek/pd-connex-premium-gumirozott-hangfalkabel-2x25mm2-flex-225/
(a 1,5mm²-es is ebből lett)Az RCA dugók még nem érkeztek meg, azok egyelőre egy-egy mezei stereo jack-2xRCA kábelről lettek levágva és blankolás uta a helyükre forrasztva, hogy addig is használni lehessen a rendszert.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni subwoofer zajszűrésben.
Bekábeleztem egy recepciót 4.2 rendszerhez, alapvetően háttér zene szól rajta.
A Denon X520 front kimenetére 1 pár Wharfedale 10.DFS , a surrund kimenetekre pedig 1 pár Taga TOS-215 kerültek.
A SUB kimeneteken egy Roth Audio Oli KH30 és egy Polk Audio PSW 110
Aránylag nagy távolságokat kellett leküzdeni (a mélyekhez 2.5-es kábelezés, a többihez 1,5-es kábelek mennek)
Összekötve és élesítv ea rendszert, a sub-ok jelentős mennyiségű tápzajt szednek össze.
Kérdésem, hogy tudtok ajánlani valami féle zajszűrőt, amivel meg tudjuk szüntetni a búgást? -
szpali
addikt
válasz
Lacielvtárs #33894 üzenetére
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Milyen (megfizethető árú) falra szerelhető állványt ajánlotok Wharfedale Diaomond 210 alá?
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
válasz
Lacielvtárs #33815 üzenetére
A kicsiken próbáltam ki.
Sajnos hajszárítót se hoztam magammal a munkahelyre a részletekhez.
Elsőre nem tetszik, de a whitewood minőségibb anyagból készül, szerintem az lesz a befutó
https://photos.app.goo.gl/W7VKD8m5LK5Doai46 -
szpali
addikt
válasz
Lacielvtárs #33815 üzenetére
Az lesz, majd beszámolok a fejleményekről
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Wharfedale 240 diófa, és 220C+220 fekete hangfalaim vannak, amik költözés után nagyon kilógnak az új nappali bútorok világos tölgy+fehér összeképéből.
Mivel lecserélni nem szeretném őket, ezért gondolkodom bútor fólián.
Próbált már valaki ilyesmit? Főként a hangfalak előlapjára lennék kíváncsi, a fényes fekete felületet át lehet vajon fóliázni fényes fehérre? Ahogy nézegettem, hangszórókat ki lehet emelni, de a fényes előlap nem tudom, hogy le tud-e jönni, vagy ragasztva van... -
szpali
addikt
Sziasztok!
Költözés után a TV-vel szemben lévő falon lesz a munkaállomásom.
Az lenne a kérdésem, hogy be lehet-e kötni úgy egy kettős kábelezésű hangfalat (Wharfedale Diamond 220) egy X2300-as Denonra, hogy alap esetben surround hangsugárzóként üzemeljenek amikor filmezünk, de az erősítőn pl. PC bemenetre átkapcsolva már a munkaállomásnál szóljanak stereoban? -
szpali
addikt
válasz
Norberto666 #17141 üzenetére
Esetleg egy típust is írhatnál vagy valami...
(nekem spec 2 sub kimenet van a Denon erősítőmön) -
szpali
addikt
Nem pont Pest, de többen ilyet vettünk tavaly év végén:
http://www.jago24.de/freizeit-fitness/hifi-elektro/1-paar-boxenstaender-61-cm-hoch.html
Valamelyik 3 betűs futár szolgálat házhoz hozza, de ha nagyon szerenél, akkor be is mehetsz érte az újpalotai központjukba. -
szpali
addikt
Sziasztok!
Van egy RothAudio mélyládám, ami nem mindig szeretnék bekapcsolni, viszont lusta is vagyok bemászni mögé is kikapcsolni.
Ha a főkapcsolótájt benyomom, egy második kapcsolóval 3 állás közül lehet választani.: ON-AUTO-OFF.
Van továbbá egy Xiaomi Gateway, amin keresztül telefonról tudom vezérelni ezt a wifis konnektort, illetve ennek az IR adónak a segítságével az erősítőt is.
A kérdés az, hogy felkapcsolt főkapcoslóval, "AUTO" módban okozhatok kárt a mélyládában azzal, hogy nem a láda főkapcsolóját kapcsolgatom, ha nincs rá szükség, hanem alatta a smart konnektor? -
szpali
addikt
válasz
kenand #15280 üzenetére
Nem felesleges!
Nekem pl. csak az LG TV beépített lejátszója (ami gyakorta nem látja a feliratokat) és a szintén TV-re telepített Plex tudja csak a DTS hangot megszólaltatni, mert a Chromecast2 stereot csinál belőle, a MiBox pedig a DTS sávos filmekkel akad.
És optikán lóg a tv az erősítőn, mert a tv hiaba ARC-s, a Denon x520bt nem
(tényleg! Tud valaki ajánlani Plex kompatibilis lejátszó eszközt, ami DTS kompatibilis?)
-
szpali
addikt
válasz
belu891003 #15040 üzenetére
Nálam 169.9 a 656
http://mobil.argep.hu/product_2448423.html -
szpali
addikt
válasz
Formaster #14789 üzenetére
Az X520BT tudja, ne aggódj, nekem is az van Wharfedale Diamond 240, 220C és 10.DFS szettel. A frontokhoz ez az erősítő már kezd karcsú lenni, brutálisan felmelegszik. Amíg a 220-ak voltak állványon, addig kevésbé melegedett, igaz akkor small-ra volt állítva a menüben a front, most meg large-ra, viszont így megvagyok kikapcsolt SUB-al is zenehallgatáskor és esti filmezéskor is.
Hang kimenetnek vagy a TV-t vagy az AVR-t tudod beállítani. Nekem egy HDMI-re kötött MiBox van most az egyik porton, ezt kikapcsolt TV-vel is tudom hallgatni (Spotify, stb.)
-
szpali
addikt
Tök érdekes hangfal elrendezést találtam ebben a cikkben
Ahogy nézem a center mellett a frontok szerepét is Wharfedale 220C-k töltik be, a surroundok pedig valami beépíthető cuccok. -
szpali
addikt
válasz
bexinho23 #14633 üzenetére
Ha csak a Left-be dugod, akkor is szólni fog, de nálam egy ilyennel van megoldva:
https://goo.gl/photos/QEMN5r8fcfHuNDxb8 -
szpali
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez a fajta dugó a csiptetős hangszóró csatlakozós erősítőkhöz van kitalálva, mint az X520BT is, amibe nem fér bele a banán dugó?
-
szpali
addikt
válasz
charlie1975 #14606 üzenetére
rámászott a macska/kutya/alvajárás közben valaki az erősítő távirányítójára?
(bocsi
)
-
szpali
addikt
válasz
MCGaiwer #14468 üzenetére
Általában 5-8GB-os 720p mkv-kat nézek 42" TV-n, kb 2,5m távolságból Plex-el. A media server egy '09-es 1st gen. Core i5 Vaio (Ez azért tud hangoskodni, ha transzkódolásra van szüksége)
A lejátszó jelenleg vagy az LG Conent Store-ból telepített Plex app (LAN-on) (ilyenkor van DTS hang is), vagy a Chromecast2 (ez sajnos még 5GHz .ac wifin is képes meg-meg akadni és csak DD5.1 hangot támogat)Az LG-s Plex a feliratoknál brutál transzkódolásra kényszeríti a media servert, a CC2 bármilyen feliratnál tud directplay-t. Az LG SmartShare is látja a Plex-et, ha be van kapcsolva a serveren a DLNA, viszont nem mindig látja a feliratokat.
Az általam nézett tartalmaknál a 3 lejátszási mód között nem vette mészre minőségbéli különbséget. ha van egy erős gép/NAS media servernek, akkor bátran ajánlom
-
szpali
addikt
válasz
Minimax #14262 üzenetére
+1 X520BT
Nálam Wharfedale Diamond 240 ftontok, 220C center és 10.DFS surroundok vannak egy RothAudio Oli KH30 subbal kiegészítve.
A 240-t kb 2 hete vettem, előtte 220-as dobozok voltak állványon, most a dobozában pihennek, amíg nem költözünk és nem érkezik egy 7.1-es erősítő.
Igazából a 220 is elég volt, de 140e Ft-ért nem tudtam nem elhozni a nagyokat. -
szpali
addikt
válasz
szotyika77 #14217 üzenetére
megelőztek
-
szpali
addikt
válasz
belu891003 #14065 üzenetére
Én ilyet használok Diamond 200 szetthez:
www.220volt.hu/Roth+Audio+Oli+KH30+aktiv+melysugarzo+feher -
szpali
addikt
válasz
leximester #13938 üzenetére
Az több, mint baráti. -
szpali
addikt
válasz
leximester #13916 üzenetére
Ft-ban kifejezve mennyi volt?
-
szpali
addikt
Ebből 189-ért volt a MM Árkádban a pár:
www.220volt.hu/Wharfedale+Diamond+240+Allo+hangsugarzo+fekete -
szpali
addikt
Sziasztok!
Van egy Wharfedale Diamond 240 pár (!!!), amit 140e Ft-ért el tudnék hozni (9 hónapos bemutató darabok)
Denon X520BT erősítőm van és jelenleg a frontok szerepét egy pár állványra helyezett Wharfedale 220 tölti be.Meg szabad ezeket a bemutató darabokat vásárolni, vagy inkább várjak, gyűjtsek és vegyek majd újonnan?
-
szpali
addikt
válasz
Nemir Ombe #13115 üzenetére
Csak érdeklődök
Egyelőre ilyet rendeltem:
www.ebay.com/itm/262766018089
kipróbálni jó lesz, de sztem nem úszom meg a 2nd sub vásárlása kérdéskört -
szpali
addikt
válasz
Soldika30 #13097 üzenetére
A.
Itt kérdezd meg:
https://mobilarena.hu/tema/bluetooth_hangszorok/friss.html
https://mobilarena.hu/tema/re_apple_blog_jbl_xtreme_bemutato/friss.htmlB.
fusd át a leírását, hogy le lehet-e tiltani a több felhasználós módotC.
használd jack-jack kábellel -
szpali
addikt
válasz
lamaffia0331 #12900 üzenetére
nézesd meg valami szakival, hogy nem-e sérült a csatlakozó forrasztása (esetleg cseréld le az asszonyt is
)
-
szpali
addikt
válasz
MasterMark #12831 üzenetére
30-40e körül nézegettem, az néhány10e-es
A Pioneer S-21W bőven jó lenne erre a célra jól gondolom?
Vagy van valami más ebben az árkategóriában?
Pl ez a Yamaha akciósan? -
szpali
addikt
válasz
MasterMark #12829 üzenetére
Akkor pl Jamo 210; Yamaha YST-SW012; Pioneer S-21W vagy Eltax SW8 nem felelhetnek meg erre a célra? :S
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
válasz
szpali #12743 üzenetére
Erre valaki?
Vagy nézzek inkább valami 2.1-es PC szettet. amiből csak a mélyet használom? :S -
szpali
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy sikerül vásárolnom a Dell 2709W monitoromhoz egy Dell AY511 soundbart, amin subwoofer kimenet is van (RCA). (most egy AX510 van rákötve)
Tudnátok ajánlani valami minimal aktív sub-ot, ami megfelelne a soundbar kiegészítésére (néhány tízezer ft-os kategóriában)?A számítógép sarok és a HM is a nappaliban van, de a HM-ban lévő Roth Audio Oli KH30 mélynyomót nem szívesen fognám be erre a feladatra (bár nem lenne lehetetlen feladat, valamiféle RCA egyesítő kellene hozzá, ami kapcsolható is
), macerás lenne az átkapcsolgatás és amúgy is a szoba másik felében van. Az asztal alá keresek valami kisebb, de jó mélyet.
-
szpali
addikt
válasz
mézespálinka #12607 üzenetére
Bár nem látom a szobát, ahova szánod, de plafon?
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
válasz
DoItYourself #12202 üzenetére
asszem a Cantonnak van valami lapos, falra szerelhető, de árban a 10.DFS többszöröse
-
szpali
addikt
válasz
DoItYourself #12198 üzenetére
Ezek általában darab áron vannak feltüntetve.
-
szpali
addikt
válasz
DoItYourself #12196 üzenetére
Nekem 10.DFS van a falra fúrva. 22e/db áron sikerült megcsípnem őket. Filmezéskor (nekem) bőven jók
-
szpali
addikt
válasz
LordDonnie #12160 üzenetére
Vagy az, vagy az optika, havan olyan a számítógépen
-
szpali
addikt
válasz
LordDonnie #12158 üzenetére
linkelj 1 képet a hátáról, abból kiderül, hogy milyen bemenetek vannak rajta.
-
szpali
addikt
válasz
Dave567 #12125 üzenetére
Wharfedale 240 szett esetleg?
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
-
szpali
addikt
válasz
s.s.j.goku #11976 üzenetére
én 200at céloztam meg és végül (több használt cuccal) ~260-ba állt meg az aláírásomban lévő szett
-
szpali
addikt
Én is rendeltem ilyet, 20m-t, azt mondta ismerősöm a Béke téren, hogy (akkor) összesen volt nekik harminc valahány méter.
A megrendelés visszaigazolásában nekemi is minimum 100m volt arendelhető mennyiség, de természetesen gond nélkül méretre vágták a megrendelt mennyiséget. -
szpali
addikt
válasz
szrobert #11768 üzenetére
A napokban valamelyik film alatt nekem is ki-be kapcsolt a sub. Valami csöpögős drámát nézett a feleségem, amiben sok beszélgetős meg drámai nézés jelenet volt. Néha pedig egy kevés zenei aláfestés. Ekkor kapcsolt be a sub, majd a beszéd jeleneteknél újra ki. Kb fél óra után untam meg és kapcsoltam ki a sub-ot
-
szpali
addikt
válasz
Bingoo #11711 üzenetére
Nem szeretnélek elkeseríteni, de én ~15m² alapterületű nappaliba vásároltam az aláírásomban szereplő szettet szintén 42"-os LG tv-hez, amit naivan 200e-ből szerettem volna kihozni, de végül éppen csak meglett 260-ból úgy, hogy a nagy részét használtan vettem. Ha mindent újonnan veszek, 400 körül állt volna meg.
Szintén Plexezek és így már van mozi szerű élmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest