- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
#48613632 #43861 üzenetére
Félreértesz.
Magát a technológiát nem tartom alkalmasnak erre, amennyiben csakis giroszkópot használ.
Pl, ha a kurzor a képernyő széléhez ér, de te tovább húzod a légegeret, valószínűleg máris elmászik, amennyiben nem számolja a képernyőn kívül eső területet.
Volt dolgot LG féle Magic Remote-al? Na ahhoz hasonló.
Más. Jobb egérgomb van e a Minixen? - a légegereken van jobb klikk, többféle megoldás is alkalmazható a jobb egér gomb használatához, egyik az OK hosszannyomása de Minixen a 3 vonalas gomb is azt eredményezi, Mele-n pl. van olyan rendszer ahol nem. Egyébként ha Kodi alatt szeretnéd használni akkor ott a keymap editor, de itt megnézheted az A2 kiosztását, ua., Lite-on nincs hangvezérlés.(#43862) MasterMark
Minix A2 Lite, van benne. -
blakey
titán
válasz
#48613632 #43859 üzenetére
Szóval, azt állítod, hogy nem mászik el a légegér használat közben, - szerencsére még nem volt olyan légegerem ami ne a mozgást követte volna. A két említett egér a mozgást követi.
Tehát, pl egy Kodi beállítás közben, ami sok mászkálást jelent a menüben, az elejétől a végéig pontos marad, és végig úgymond a kurzort célzom vele? - Kodi alatt nem szoktam használni az egér funkciót, mert nincs rá szükség de nem mászik sehova.
Na, most csak úgy hirtelen rákerestem, a "mx3 pro vs minix a2 lite" keresőszavakra a Googlen, és kidobta EZT az oldalt.
Itt egyértelműen az én MX3 Pro légegeremet hozza ki győztesnek, de a MELE is előrébb van az általad favorizált Minixnél, ami csak a 4. - jaj, 1 dologot nem említettem, Minix eszközökhöz van optimalizálva (ki/bekapcs csak a Minixekkel működik, tehát az nem tanítható, ettől eltekíntve a legjobb. De inkább nem írok semmit, ha nem hiszel nekem akkor majd magadnak. Amúgy van sima Minix A2, A3 stb légegér is.
Márpedig én, az MX3 Proval nem voltam elégedett. - én sem, ezért írtam, hogy mit használok, ennél több légegérrel volt dolgom. Nálam egyik sem mászott el, a mozgást követte de volt amelyik kényelmetlen volt, volt amelyik valamiért egy picit érzékenyebb volt a mozgásra de nem ment rossz irányba.
Egyébként az is elképzelhető, hogy nálad a WIfi zavar be, az ellen nincs mit tenni mivel ezek is 2,4 GHz-en kommunikálnak, esetleg kikapcsolod a 2,4 GHz-et. -
blakey
titán
válasz
#48613632 #43855 üzenetére
Légegerem meg volt már, sőt, van is itthon, de nekem nem jött be. Állandóan "elmászik" a kalibráció úgymond. Kis idő múlva, már a képernyőtől teljesen elfordulva, egy teljesen másik irányba nézve kell csinálni a mozdulatokat, ami eléggé bárgyú, hogy úgy mondjam.
Akkor az nem jó légegér, én csak Mele F10 Deluxe-ot illetve Minix A2 Lite légegereket használok, azokkal nincs gond.(#43854) zsoika
Persze, hogy elég, de kényelmesen, kézből csak egy jó légegér tud működni, az "egérhez" kell egy asztal, bármi amin vezetheted. De már megszoktam, hogy néha az embereknek az extrém dolgok a kényelmesek.Nálam a médialejátszás távra emlékeztető egykezes eszközzel kényelmes, amihez két kéz kell az már nem az.
-
blakey
titán
válasz
#48613632 #43850 üzenetére
A ZDMC-n is be kell állítanod a megfelelő billentyűket, keymap editorral biztos menni fog ha már a win alatt is megcsináltad. Harmony esetében is ua., az sem fog Kodi alatt úgy működni ahogy beállítottad egy másik eszközön. Ha ennyire megszoktál egy Kodiban beállított parancskiosztást akkor ua. kell megcsinálnod a másik eszközön is. A Harmony alapból a gyári távot helyettesíti és utána bármit hozzá rendelhetsz, + parancsokat is, de egy Androidos boxhoz jelenleg nélkülözhetetlen egy légegér, Kodi bill. parancsokat ahhoz is tudsz rendelni a már említett keymap editorral.
-
rayoliviero
veterán
válasz
#48613632 #43800 üzenetére
Csináltam egy resetet az erősítőn, de utána sem volt jó.
A receiver gombot nyomkodtam, nem segített, a másik két gombot még nem próbáltam, este akkor azt is kipróbálom.
A Pioneer Remote Androidos telefonos appra nincs tipped, hogy miért nem tud az erősítőhöz csatlakozni?
-
törölt tag
válasz
#48613632 #43746 üzenetére
Tisztán és világosan leírtam a következőt:
" Viszont: Mivel hobbiról beszélünk, és valahol így is úgy is lesz kompromisszum, ha úgy érzed, vedd meg."
Valóban nem pont erre irányult a kérdése, de szerintem hasznos lehet neki ez az információ.
Az meg, hogy megéri-e neki, azt majd eldönti, gondolom már megnézte, hogy mennyibe kerülnek a komponensek új listaárai. -
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #43739 üzenetére
Understanding the gain control on a powered subwoofer.
Why is a gain control needed?
The gain control on a home audio subwoofer allows us to calibrate the bass levels produced by the subwoofer to match the output from the speakers in the system. This will ensure optimal system sound quality.
A gain control and a volume control are the same thing---right?
No. While adjusting them can result in similar results(increase or decrease in volume) the gain control functions differently. A volume control adjusts the output levels. A gain control adjust the output levels *relative* to the input levels. That is an important distinction.
The gain control position is an indicator of how "hard" the subwoofer is working in the system---right?
Incorrect. The gain knob can be set very low and the subwoofer may be working at its maximum limits. Conversely, the gain control can be set very high and the subwoofer may be coasting along and never even approach its maximum output limits. And when you see someone say/post "this subwoofer is very powerful, I only have my gain control set to 25% and the bass over powers the entire room". this really tells you nothing in regards to the subwoofer capabilities. Well, it may tell you it has a very sensitive gain control but that's about it.
At the risk of over simplifying a bit, all the gain control really does is control the sensitivity of the input (RCA jack or XLR) jack on the subwoofer. By adjusting the gain control you are adjusting the amount of bass produced by the subwoofer RELATIVE to the input signal strength your receiver/processor sends it. The maximum output capabilities of the subwoofer never change. There is no "correct" setting for gain controls. You should simply adjust them as needed to ensure proper bass levels during your calibration process.
Tom V.
Power Sound AudioFentiek alapján a helyes beállítás biztos módja, hogy ismert mérőjelet küldesz a mélynyomóra/hangfalakra és kalibrált SPL mérő segítségével korrigálod a szinteket.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#48613632 #43739 üzenetére
Igen érdekes dolog.
Nálam is negyedes körül van a gain, méréskor.
(78db)
Akkor mennyire használom ki a szub erejét
Akkor minek vegyek nagyobbat
Másik dolog hogy nekem 400w folyamatos teljesítménnyel hirdetik, de a hangszóró gyári adata szerint 175w folyamatos terhelést visel el.Mikor beiktattam egy másodikat, akkor is oda állítatta a gaint.
Persze így már teljesen más lett a hangkép.
Csak érdekesség képen írtam. -
törölt tag
válasz
#48613632 #43681 üzenetére
"Ettől függetlenül, szerintem is alkalmas egy AVR zenehallgatásra, viszont az kérdéses, hogy van e olyan lehetőség a setupban, hogy pl zenei forrás esetén, nem használja a mélyládát, helyette a teljes frekvencia tartományt, a frontokra nyomja. "
Hogyne lenne... "Pure direct" mód!
(#43684) sixpak
" Nem is néztem, hogy az enyém (X2500H) tud-e ilyet, van valami pure audio, meg direct "
Kétszer megnyomod a távirányító jobb alsó sarkában lévő sárga gombot!
-
válasz
#48613632 #43681 üzenetére
Nem is néztem, hogy az enyém (X2500H) tud-e ilyet, van valami pure audio, meg direct, se soha nem használtam, nekem kell a mélynyomó a zenéhez. Viszonylag mélyre mennek a frontjaim, pedig állványos dobozok, de nekem a zenéhez tartozik a gyomorban érezhető lábdobok, hangsúlyos bőgő és ez sw nélkül nem megy, persze izlés dolga ez is, én így szeretem.
-
Gombinyó
őstag
válasz
#48613632 #43657 üzenetére
Mondjuk én sztereóra is AVR-t vettem, mert nem kell hozzá külön DAC, csomó mindent ráaggathatsz és bővíthető akár 7.1-re is. Használtan kis pénzből már igen jó AVR-ek vannak, amik sztereóban se rosszak. Ha belevesszük a DAC árát meg a komolyabb analóg kábelezés árát, akkor nem lesz sokkal olcsóbb ugyanaz a minőség sztereóban se szerintem.
-
Huntszy
tag
válasz
#48613632 #43655 üzenetére
Egészen addig amíg bele nem botlottam ebbe a cikkbe nem is tudtam, hogy a házi mozi nem zenére optimalizált, arra a hifi van.
Az én (témát tekintve) üres fejemben egy olyan lineáris vonal volt eddig, hogy 2.0 < 2.1 < 5.1 < ... az 5.1 meg már házimozi, a hifi 2.0 (vagy 2.1 látod ezt sem tudom) tehát nem olyan jó. Aztán ezek szerint ez full hülyeség
Laikus vagyok a témában teljesen ¯\_(ツ)_/¯
Most próbálok felszedni valamit a netsztyeppén, hogy egyáltalán azt tudjam mi lenne jó nekemÉs nyugodtan szólj bele. Azért írtam ide
-
Intel core33
tag
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43630 üzenetére
Igen, elméletben, de a gyakorlatban egészen más történik.
"Így tehát nem az a kérdés, hogy a Te rendszereden vajon hogyan viselkedik az adott kábel, hanem az, hogy mennyit változtat rajta."
Igen, pontosan erről van szó. Úgy viselkedik, hogy valamit, valamennyit változtat.
Nincs róla tudomásuk, mert nem konstans. Ha igazad lenne, akkor minden hangdobozhoz mellékelnek kábelt és kikötnék, hogy csakis azzal használható.Többen, többször kérdezték tőlem, miként van türelmem a rengeteg tapasztalatlan, ám roppant önérzetes emberkével leállni vitatkozni. Attól tartok, jogos a kérdés.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43543 üzenetére
Valóban nem véletlenül épül fel egy erősítő azokból az alkatrészekből, amikből. De az nyilvánvaló, hogy a gyártók igyekeznek a költségeket optimalizálni, példánál maradva nem a legdrágább kondenzátorokat szerelik be, hanem azokat, amiknek az ára belefér a tervezett költségvetésbe. Ez részben jó, mert lehetőséget kínál a tuningolásra. Ott vannak a Cinemike tuningos erősítők és lejátszók, olvass utána. [link]
Vagy az Audiocom OPPO-k.Pontosítsunk! Nem azt írtam, hogy az 55000 forintos AVR-3802 nem drága!
Ezt írtam: "Drága? Az avx-en kínálnak egyet 89990 forintért. Na, az valóban drága." -
törölt tag
válasz
#48613632 #43543 üzenetére
[Erre] a hozzászólására reagáltál, én ebből indultam ki..
" Ezeket tettem közzé, de ez nem kötözködés, és főleg nem részemről az! Ezt szeretném kihangsúlyozni!
Én ugyan nem vettem kötözködésnek, de ha nagyon mélyen bele akarnánk most ebbe menni, akkor már inkább Bbéci kötött belém, nem? "Nem kell ezt (is) túlreagálnod, pláne nincs szükség magyarázkodásra, sem bizonygatásra, csak egy észrevétlel volt részemről.
Mindenki: Csak, hogy visszatérjük a témába... Ma visszaraktam a mélynyomót, újramértem 5 pontban, és remek hangképet kaptam..
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43540 üzenetére
Miért kellene eredeti, gyári kondenzátort tenni az elromlott helyére? Simán lehet kedvező áron még jobb minőségűt találni. A ki- és beforrasztás nem igényel szakszervizt.
Ha egy AVR szolgáltatásai között ott az Audyssey, vagy bármilyen más automatikus EQ, akkor botorság annak mikrofonjáról lemondani. A doboz valóban nem létszükséglet, de a távirányító igen, ahogy az itteni bejegyzések bizonyítják. -
törölt tag
válasz
#48613632 #43540 üzenetére
A "kondenzátor" csere amit konkrétan említ valóban nem egy nagy összeg, még a Totel-ben sem.
Egyéb iránt teljesen egyértelmű tény, hogy aki többszázezret beleöl egy erősítőbe, az nem mindenféle szedett vetett szerelőhöz viszi, egy esetleges meghibásodás esetén, hanem egy normális márkaszervízbe mint pl Totel..
Ne ragozd túl a dolgokat, mert akaratlanul is az jön le, hogy kötekedni akarsz Bécivel...
Nem akarok senki mellé állni tényleg ne értsd félre, csak egy kis személyes észrevétel volt. -
jeni
félisten
válasz
#48613632 #43445 üzenetére
a kérdés az volt,hogy miért nem szólnak a hangszórók?
itt a kábelekről van szó. mert biztosan nem a kábel elhasználódásról van szó.
elektronikus hiba lehet az erősítőben ha megfelelően kötötte be.
lett javasolva a végéből picit vissza vágva kipróbálni,az se ment nála,nincs elszíneződés sem rajtuk.
persze nem alumínium 1 eres villanykábelt kell használni még próba erejéig sem. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43287 üzenetére
Nem megy a szövegértelmezés?
Arról beszéltünk, hogy vagy van tapasztalata valakinek, vagy nincs. Mindkét eset megkérdőjelezhetetlen. Az is, amit te művelsz, folyamatosan értelmetlenül, feleslegesen vitatkozol. Ráadásul személyeskedsz (rátarti kivagyiság), ami itt tilos. Most nem fordulok a moderátorokhoz, de a következőnél meg fogom tenni.
Ha bajod van velem, írd meg privátban, ne szemeteld tele a topikokat! Az étrendedről sem szakmai, házimozis topikban kellene írni. Nem vagy arra sem felhatalmazva, hogy az írásaim hangvételét, stílusát, rövidségét bíráld, ha nem tetszik, ugord át!
Miféle szakmai oldalon jelent meg az a bizonyos információ? Egy webáruház oldalán. Tehát mibe futottam bele? -
Gtaati
őstag
válasz
#48613632 #43282 üzenetére
Helló!
Köszi a linket és a hozzászólást! Én is keresgettem a neten az aluláteresztő szűrőről és tiszta már a kép, ha az erősítőn be van minden megfelelően állítva akkor az erősítő oldalról kontrollálva van a dolog és így nincs szükség az aktív láda részéről a beavatkozásnak.
-
Zigi
senior tag
válasz
#48613632 #43245 üzenetére
A 120 Hz-es vágás kizárólag mozihoz ajánlott! Azzal nem számolsz, hogy az LFE azaz a pont 1 teljesen külön kevert csatorna, tehát ami oda érkezik az sohasem megy máshova ( kivéve ha azt kéred az avr-től ) . Zenénél van gond mert ott egyrészt sok a 120 Hz, másrészt ott nincs lfe csatorna ahova a hangmérnök külön keveri a hangot, ezért előfordulhat az az eset, hogy a frontokat 80 Hz-n vágod a subot pedig 120-on akkor0 a kettő közötti frekin kiemelés lesz,mert mindenhol szólni fog. De ha zenéhez nem használsz subot akkor viszont pure audio, vagy olyan módot kell használj ami kikerüli a váltót, mert akkor meg a 80 alattiak nem lesznek hallhatóak. Magyarul mozihoz és zenéhez is más beállítás kell, a 120 lfe vágás pedig mozihoz van!
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #43211 üzenetére
Miként tudtad ezt félreérteni: "Éppen ezért csak a legnagyobb kedvenceimet szerzem be HD hanggal, mivel azok legtöbbször 25-35 gigás remuxok. Nagyon kévés sima 1080p-nek van HD hangsávja."
A WEB-DL-eket hagyjuk, mert azok képminősége csekély élvezetet nyújt, valamint az UHD-t is! Marad a 720p, 1080p, BD25, remux, BD50. Melyik szerinted a "sima 1080p"?Tényleg érdekel.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42981 üzenetére
Ez a remek film Baldacci regénye alapján készült. Ez szintén.
-
qqzs
őstag
válasz
#48613632 #42963 üzenetére
Par eve raszoktam a sorozatokra. Az volt a mellektermek hogy rendes filmekrol meg leszoktam. Par evadban olyan reszletes ki van dolgozva az egesz, hogy egy ket oras film szinte trailernek tunik. Egy ket filmet megneztem akkor is de olyan osszecsapottnak tuntek. Esetleg imdb 7.5 felett talan erdemes. Most kb egy eve lejottem a sorozatokrol de valahogy a filmek se vonzanak. Gyerek + galerias nappali meg csak fejhalgatoval engedne, napkozben meg nem az igazi. Valahogy a kinalat is beszukult (vagy en
) pl filmvigjatekot mar evek ota nem lattam amiben humor van es nem okorkodes.
-
Beni2360
félisten
válasz
#48613632 #42957 üzenetére
A magyar nyugdíjasnak igen volna ideje de a sorikat nem tudom rajta nézni mert nem kultiválom a full 16:9 képet legalább is a sorozatoknál más a fényképezési mód szvsz és túl nagyok-közeliek a szereplők és már 70 fele zavaró ez a nagy kép. Napi szintem 2x2 sori megy de az a TV-n. Éppen a (The 100) van terítéken.
----------------------
BBéci - Nehéz a bányászbéka sorsa. -
válasz
#48613632 #42878 üzenetére
Asszony is ezzel piszkál hogy kanapé menjen be középre. Az eredeti rajzon bal oldalt van egy ajtó, az a hátsó teraszra visz ki, legtöbbet azt használjuk ki-be járkálásra, ház elhagyására stb.
Emiatt az ajtón belépve a kanapé háta és a TV szemből lenne látható, ezzel nem tudok megbarátkozni.A kanapé mostani helyzete azért jó mert szemkontaktus tartható a konyhában mókoló asszonnyal a kommunikáció kapcsán, valamint ki és rálátok a teraszra, ajtóra, nem lep hátba semmi, senki.
Nehéz ezt leírni, ez egy érzés, ott érzem jól magam, lehet pszichológia
. A TV mehetne az általad rajzolt falra középre is, az a fal ennek lenne szentelve, a sarokba csak a nézési szög miatt volt tervezve.
-
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #42802 üzenetére
Nem azt mondom, hogy mindenkinek ilyenre van szüksége, mert ez azért valóban különleges: Popalock's Theater - Irene Scene
De azért egy Rythmik FVX15 nem ultra highend cucc, és állítom, hiába fordítanád lefele, az nem segítene a rezgésen: Z Review - Rythmik FVX15 (Servo Subwoofer)
-
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42804 üzenetére
A lefelé néző membrános és/vagy reflexnyílásos szubládákat kemény talajra kell állítani, csak abban az esetben tud a hang szétterjedni a szobában. Amennyiben szőnyeg, vagy bármi elnyelő anyag van alatta, a hang pontatlan, lötyögős, erőtlen lesz. Ez a saját tapasztalatom is.
Sok esetben az előrenéző membrános mélyládák sem szólnak normálisan, ha nagyon puha, süppedős szőnyeg van alattuk. Példa erre a Házimozi Stúdió Nappali nevű demószobája.
Rezonancia csak akkor alakul ki, ha valami nagyon nincs rendben a szobában. Azt kell megoldani, kiküszöbölni, nem elrontani a hangzást. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42800 üzenetére
Az a szőnyeg pont agyonveri a hangzást, ha a rajta lévő szubláda lefelé tüzelő.
"Hát mi a franc, ha nem subwoofer?"
Annyira az, amennyire a bögreszettek házimozik.(#42801) Quetz
Létezik olyan 10 colos hangszóróval rendelkező szubláda, ami lemegy 20 Hz alá és szuper a hangja; B&W DB4S. -
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #42795 üzenetére
A mélynyomó alapvetően gömbsugárzóként működik, hiába raksz alá izolációt, a hanghullámok minden irányba terjedni fognak. Lehet, hogy a kanapé kevéssé fog rezonálni, de a gyomorba vágó dum dum dum még át fog jutni a szomszédba. Ez ellen csak két megoldás van: alapos hangszigetelés, vagy letekered a hangerőt.
Saját tapasztalatból mondom, többször beszélgettem már párommal, hogy is van az a szerintem nem túl hangos.
Mindezt annak ellenére, hogy a ládám zárt, 5 cm vastag PU lapon ül, és push-push rendszerű kettős hangszóró dolgozik benne, tehát a doboz remegése alapból kizárt.
-
Joshi
titán
válasz
#48613632 #42740 üzenetére
Valószínű hogy a gyenge bitráta a probléma.
Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbpsDolby TrueHD/Atmos Audio English 4027 kbps 7.1-Atmos / 48 kHz / 4027 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1-EX / 48 kHz / 448 kbps)
DTS-HD Master Audio English 2363 kbps 5.1 / 48 kHz / 2363 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 16-bit)
-
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #42745 üzenetére
De ha az Aquamanus szinkron Dolby Vision kódolást kapott, és az eredeti hangsáv is ilyen, akkor megiszom a kávém, és meghallgatom. Most már kíváncsi vagyok én is.
A Dolby Vision nem hang kódolási formátum. A blurayen pedig csak 5.1 Dolby Digital hangsáv található, a sajnáltos standard 448 kbps változatból. Ez még az 1500 kbps DTS-hez képest is gyenge.
-
Madwe
nagyúr
válasz
#48613632 #42577 üzenetére
Remuxokat simán visz a plex. Képminőségben pl a webosen futó plex simán hozta egy popcpn hour a400 szintjét. Kadenciahelyes. Cserébe gyorsabb, kfelülete jobb, uxban egyszerüen sokkal jobb.
ami a dedikált lejátszók mellett szól, az az arc hiányossága (amit e-arc majd kijavít) mégpedig h atmos, hd hang nem fér át az arc csatornán, az csak dedikáltal megy. Így akinek ilyen rendszere van, sürgősen felejtse el a beépített rendszert.
azonban ha valakinek nem az kell, akkor igenis valid alternatíva a beépített, véleményes h jobb e egy dedikált, szerintem. -
zsoika
addikt
válasz
#48613632 #42550 üzenetére
Jól tudod ,de volt hasonló Pana szettem és annak 4 Ohm ...illetve a centere 6 Ohm -os volt. Ha a 4 Ohmosokat kötöd párhuzamosan már baj van.
Fogalmam sincs mi történne az ő esetében,de szerintem nem véletlenül találták ki a bi amp funkciót.
Szerintem nem ildomos a hátsókra is a frontot kötni. -
paolinho
őstag
válasz
#48613632 #42496 üzenetére
SIKER! Köszi még egyszer!
Nekem két hangzás, ami igazán tetszik a lehetőségek közül: a PR II MUSIC, illetve a Neo 6: MUSIC (így kora reggel nem túl hajtva a gépet szomszédok miatt ).
Nagyon szépen, telten, és dinamikusan szólaltatják meg a hangfalakat. Egyelőre a hangszórók közel vannak egymáshoz a vezetékek rövidsége okán, de ma beszerzek valahonnan hosszabb valami egyszerűbb, de normális kábeleket, és átkötőm őket, (na meg szükség lenne valami tartóra is, ami a talajtól elemelni a Teslá-kat). Aztán szétpakolva a szobában majd meglátjuk, melyik MODE mit fog kihozni a hangfalakból.ctrlaltdel13, zsoika: nagyon sokat porosodott a két jó öreg RK 09-es érdemtelenül félretéve. A lemezjátszóval azt sem tudom már, mi történt, hiszen több mint negyven éves lenne, akárcsak a hangszórók. Mindenesetre most jött el az idő újra életre kelteni, és meg kell mondjam, nagyon kellemes hangzásuk van még ennyi idő távlatából is. Nekem ez egy kicsit a hihetetlennel egyenértékű a korokat nézve.
-
paolinho
őstag
válasz
#48613632 #42496 üzenetére
Két regi Tesla lemezjátszó hangszórómat próbálnám még egy kis munkára bírni a sima, mezei, saját kábeleivel. Úgy csatlakoztattam, ahogy a csatolt képen a pirossal karikázott van. Azt reméltem, hogy nem csak 5.1-es adásnál fog kiadni hangot, még, ha csak sztereót is.
Mindenesetre nagyon szépen köszi a segítséget, holnap (azaz inkább már ma) kipróbálom, amit írtál!Quetz: Neked is köszönöm
-
Zigi
senior tag
válasz
#48613632 #42451 üzenetére
Ez nem belépő szint, mert nincs 6-800e. Mindig ez a 'vita' van.Valaki kérdez és jönnek a milliós rendszert hallgatók ajánlgatni a horror összegű cuccokat. Mert az szól jól a többi ipari hulladék címszóval. Tényleg jó lenne egy összefoglaló ahol pl. a denon+dali szett lehetne a belépőszint teteje a maga 4-500e árával. Ez itthon sajnos még mindig több mint egy átlagcsalád mozira akar vagy tud fordítani. Jön a következő pofon: akkor ez nem neki való hobbi.... szálljunk már le a magaslóról és fogadjuk már el, hogy egy 100e AVR és hozzá egy 150-200e hangfalszett is okozhat örömet. Százszor jobb, mint egy sounbar v. egy olcsó bögreszett.......
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42377 üzenetére
"Jamok eleve megvannak, és ahhoz szeretnéd megvenni, a már meglévő erősítőd, akkor senki nem fog lebeszélni róla."
Szeretné megvenni a meglévőt? Ez tényleg nagy kavarodás.
Egyértelműen leírta, hogy már megvan az erősítő és hozzá szeretne venni hangdobozokat.Mi nem volt finom és nőies a válaszom stílusában?
"Ezekből egyértelműen kiderül, hogy az általad kinézett hangdobozokat itt senki nem fogja ajánlani."(#42380) hunaqua
Teljesen egyértelműen személyeskedés volt, majd magyarázd el a moderátoroknak! -
Quetz
őstag
válasz
#48613632 #42257 üzenetére
Létezik multichannel FLAC, és az erősítők képesek sztereó FLAC fileokat dekódolni. Ez utóbbi persze korlátok közt működik csak.
Részleteket itt találhatsz: Lossless comparison
-
Flowtation
őstag
-
arcitec
addikt
válasz
#48613632 #42158 üzenetére
Az, hogy mit hoz a jövő,illetve mit hozhat - mondjuk az otthoni moziban jó téma felvetés - , de pl a mostani fejlesztés adja a vezeték nélküli szobákban lévő hangszórókat.Ha mindig arra várunk, majd csak jobb lesz, nos
lehet túl sokat fogsz várni és .... A padlóra egyébként már én is gondoltam, csakhogy aztán oda macerás a beépítése, tutira nem vésném ki a padlót, max. ha nagyon lapos hangszórók lennének és max. megbotlani lehetne bennük.
A mennyezetre felszerelni valóban munka és idő, de csak egyszer kell és csak annak, aki szeretné élvezni a végeredményt .. -
arcitec
addikt
válasz
#48613632 #42136 üzenetére
Azért , hogy a fej feletti hangszórók és a surroundok megfelelő távolságra legyenek,ne "mosódjon" egybe a hangjuk... - részben logikus is ...
qqzs Objektumalapú - és hasonló jól hangzó "zöngéseket" felejtsd el. Nem ez a lényeg , hanem amit hallasz, a Dolby ajánlásával elhelyezett hangszórókból a térben, ha jó a rendszered.
-
qqzs
őstag
válasz
#48613632 #42112 üzenetére
Vegre kicsit alakul a hazimozi hang topik a hazimozi fele
Egyebkent az atmosnal nem egyertelmuen bokud a hatsokat.
Egy kicsit belebujtam atmos temaba es mivel az atmos elvileg objektum alapu nem csatorna alapu. Egyebkent moziban objektum otthon meg csatorna,de mindegy jelen esetben.
Igy az erositok meg tudjak jeleniteni az eppen rendelkezesre allo speaker setupon. (Nem azt irtam hogy korbe 7.1 en lesz hang magasrol)
Erre az NR686 leirasban is talaltam infot. A magassagi hangsugarzokat rakhatod elolre hatra meg kozepre sot a alap korben 7.1 re is kirakja az atmostnyilvan magassagi hang nelkul.
"by installing surround back speakers, when the input format is Dolby Atmos, you can select the Dolby Atmos listening mode"
"Dolby Atmos listening mode faithfully reproduces the sound design recorded in the Dolby Atmos audio format by installing Surround Back Speakers or Height Speakers."De az atmossal van mas gond is. En egybol arra gondoltam hoyg de jo a netflixen van jopar atmos film ugyhogy lesz anyag ...de a atmos netflixrol pillanyatnyilag csak bizonyos teveken, meg par cuccon jon ,tehat nem marad mar mint a jo oreg torrentezes amit vagy 10 eve mar abbahagytam. Na de min jatszam le mert 2015-os oledem meg nem tudja az atmost, NR686 nem tud csak hangot usb-rol, xboxom 360-as. Egyedul MI Box az amin pastrough van es atmegy rajta atmos is de sajnos 7.1 lesz belole
szoval lehet venni egy medialejatszot ami tudja.
Van meg a CC ultra ami hivatalosan nem tudja bar rebesgetik hogy fogja.
A firestick 4k tudja hivatalosan de csak Prime videorol es csak bizonyos orszagokban (nalunk nem, ez vicces mert a prime video tv kliens tudna de a stickjuk nem jatszik le videot kulfoldrol)
gondolom a fenti mind hazimozi tema ezert nem offtopicolombrexit: ezek kepesek kilepni marciusban, mar kaptamlevele HMRC-tol amin azt irjak hogy 11pm 29 Marc plusz fel vagyok iratkozva a brexit hirlevere ahonna naponta 10-20emailt kapot es azokbol nagyon ogy tunik hoyg fejvesztve keszulnek a nodeal brexitre
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #42136 üzenetére
mpo linkelte a Dolby oldalát, ahol minden kérdésedre megtalálod a választ.
Atmos hangszóróknak a plafonon, vagy plafonba süllyesztve van a helyük. Amiket front- vagy háttérsugárzók tetejére tesznek, azok a mókusvakítás szintjén vannak.(#42138) szivacs1987
Ahhoz a szubládához totál pénzkidobás lenne a Husky, bőven elegendő a Boxer. Sőt, ajánlom az SVS szubkábelt! -
Daywalker
addikt
válasz
#48613632 #42130 üzenetére
Hacsak nem ott laksz, akkor a Brexit bizony lehet, hogy keresztbe fog tenni neked ez ügyben
(nekem is, mert én is szoktam onnan vásárolgatni). Amúgy tudsz valami jó brit oldalt mondani, hasonlót, mint a willhaben vagy ebay-kleinanzeigen?
Amúgy nekem is remeg a kezem épp, egy Klipsch SPL-120-ra befizetnék, szintén jó áron van, ráadásul szerintem az RW10 is könnyen elmenne, jó áron... -
Daywalker
addikt
válasz
#48613632 #42112 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor máshova kerülnek a surround hangfalak és ez okozza a problémát, de majd én is jobban utána megyek.
Macska nálunk is van, kettő is (bár elég sokat vannak kint, bent általában esznek vagy alszanak), sőt gyerek is, szintén duplázva, egyelőre egyik sem piszkálja a cuccokat, remélem így is marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest