- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #61640 üzenetére
Tom Cruise kizárja, hogy megnézzem.
Nem bírom a buta ábrázatát, erre még rájött a szcientológia. -
válasz
Én a Ready Player One-t köszönöm, hogy valaki ajánlotta tesztelésre. Az első autóversenyző jelenetben minden van, ami kell. Nyilván rendes forrásból játszottam, a YouTube nem adja vissza, de erről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=73hZ2L9aMScÚgy szólalt meg a kis Monitor Audio MASS 5.1, ahogy nem is hallottam még.
És arra kellett rájönnöm, hogy nagyon sok a szar hangminőségű film, és kevés az igazán jó, ami ki tudja hozni a házimozi rendszerekből a rendelkezésére álló erőt.Van még valami jó válogatás, amik a házimozi tudását hivatottak bemutatni, és nem a határait feszegetni?
-
BBéci
legenda
válasz
Már bánom, hogy amint lehetett kukáztam. Ritkán teszek ilyet, de rettentően idegesített, felbosszantott a cselekmény.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #60855 üzenetére
A nagyobb hangdoboz mozizáshoz jobb lehet, ezen nem csodálkozom. Pont ezért szoktam nagy, álló frontsugárzókat ajánlani és nem állványosakat. Pláne nagy alapterületű szobákba.
-
bnorci71
addikt
válasz
Real_Necro #60846 üzenetére
ha ez a belépőszint akkor.....lehet keresnem kellene valami még kezdőbb fórumot
a haladónál gyorsan rájöttem nem az én kávéházam -
zozy84
senior tag
válasz
Real_Necro #60859 üzenetére
Ott az alagút berobbanásánál frankón megijedtem.
De amikor elment a 2 repülő felettük az is jó. -
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #60846 üzenetére
Állítólag a CONCEPT 6 sokkal jobb hangú, mint a 8. Kíváncsi vagyok a véleményedre!
-
bnorci71
addikt
válasz
Real_Necro #60843 üzenetére
tudom sose mond ,hogy soha, de igazándiból nem is vágyok egy ilyenre, -na jó ha nyerek az eurojackpoton igen- biztos hatalmas élmény , de nekem más kattanás van a fejembe
20évig elvoltam a Genius HT. 5.1-el most se a házimozi oldal miat akartam kicsit feljeb lépni hanem a zene hallgatás miatt. Persze tudom azt sztereó rendszeren kel. Csak nekem amik bekattantak DTS-HD Master Audio anyagok azok meg 5.1-re vannak keverve úgy adják igazán vissza és a kicsi Genius nem bírta ezt szusszal, kezdett az egyik front recsegőssé válni. Tudod ritkán hallgatok Ac/Dc-t de akkor a szomszédok ispedig családiház
Ez saját rendszer egyébként?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Real_Necro #58774 üzenetére
-
silboy
aktív tag
válasz
Real_Necro #51156 üzenetére
Köszönöm.
-
silboy
aktív tag
válasz
Real_Necro #51116 üzenetére
Megosztanád velem az ajánlott német forrást?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Real_Necro #51118 üzenetére
Igen, én is néztem. Csak kíváncsiskodtam melyikről mi a vélemény.Qed is dícsérve volt, azért kérdeztem rá...meg szeretek én bemenni a boltba és átvenni, de csak nem lesz itt gond.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Real_Necro #51116 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem jó, de ha lehet idehaza is normálisat kapni....németből még nem rendeltem (asszony is csak kínából)
-
Flowtation
őstag
válasz
Real_Necro #51019 üzenetére
Hello!
Csak egy ötlet a tüskék alternatív megoldására, én jelenleg így oldottam meg, nyilván neked a center állvány kialakítása miatt nem biztos, hogy megfelelő, de ötletelésnek hátha...annyiban még gondolkodom, hogy ezeket a kis polctartókat érdemes lenne kihegyezni esetleg...:
[link] -
spiky03
veterán
válasz
Real_Necro #50994 üzenetére
Ha tudsz akkor kerj kolcson valakitol es teszteld el.
Nalam pl amikor meg a Focal CC700es centerem volt ott nem hallottunk semmi kulonbseget ha alatta voltak ha nem.
Igy nem ruhaztam be ra.Jelenleg a Canton centerem alatt a Hifibarlangban vett kis 200 hufos tuskek meg alatetek vannak.
Itt nem teszteltem a SuperSpike tuskekkel igy nem tudom itt hozna e javulast.Remelem segitettem.
-
válasz
Pont annyit, mint egy 200 forintos öntapadós tüske. Mármint ebben a kategóriában. Lehet, hogy egy milliós centernél már számít, hogy tüske, vagy SuperSpikes, de egyesek szerint ott is csak azért, mert annyit költöttél rá, hogy szeretnéd hallani. Mindenesetre Béci leírta, hogy ferdén nem működik, így már nem kell rajta töprengeni.
Én pl. sosem értettem, hogy miben lehet más, mint az én kb. fél
/negyed négyzetmilliméteren az alatta lévő alátéten érintkező hangfaltüskéim a frontok alatt, de biztos meg lehet magyarázni.Egyébként a hallgatói irányba, ferdén elhelyezett center hoz biztos a legtöbbet a hangzásban, úgyhogy jó irányból közelítesz.
-
arcitec
addikt
válasz
Javít a hangzáson,
BULLSHIT ...
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #50991 üzenetére
De, ez a belépő topik, éppen ezért írtam h ezen a szinten, ezekhez az eszközökhöz felesleges ilyen drága tüskére költeni.
De miattam gyémántból is csiszolhatsz hozá tüskéket, nekem mindegy. -
válasz
Real_Necro #50982 üzenetére
-
embe
nagyúr
válasz
Real_Necro #50982 üzenetére
Lehet kapni barkácsboltokban, Ebay-n különböző színű, méretű öntapadós gumilábakat. Esetleg az?
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #50978 üzenetére
Annak ellenére, hogy keményfa, kell valami elcsatolás, például tüske a hangdoboz alá, sőt, mögé is! Sehol ne érintkezzen a hangdoboz teste az állványéval!
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #50138 üzenetére
-
Fisha
őstag
válasz
Real_Necro #50828 üzenetére
Köszi a gyors reakciót. Erre rögtön egy új kérdés: Ha ebbe az irányba megyek el, akkor van olyan lehetőségem, hogy ugyanazokat a hangdobozokat használjam két külön erősítővel aránylag kényelmesen? Illetve, hogy fogom tudni a mélynyomót is használni hifi erősítővel, mert azért a polc szatellitek önmagukban kevéskék.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #50812 üzenetére
Miért nem kérdezted meg?
-
ati888
senior tag
válasz
Real_Necro #50812 üzenetére
Egy aktív Dali Zensor 1 és egy klipsch 100sw közé kellene.
-
SeatZola
őstag
válasz
Real_Necro #50768 üzenetére
Nézd meg a szobát. A kanapé fölött-mögött a tetőtér mögött végig lejt a plafon. Oda nem lehet a fül fülött 60-90 cm-re hangsugárzót tenni. Ilyen a hely. Ez van.
-
kanyol
csendes tag
válasz
Real_Necro #50386 üzenetére
Igen, azt hiszem ez volt az.
-
kanyol
csendes tag
válasz
Real_Necro #50376 üzenetére
IKEA-s vékonylazurral van kenve, 3-4 sorral. Minél több annál sötétebb.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Jaj ne is mond a füvet. Sokat dolgoztam vele és most meg költözünk...a telek meg nagyobb lesz.
-
zsoika
addikt
válasz
Egy ideig én is, aztán pár éve még több pénzt költöttem rá....műfű.
-
kanyol
csendes tag
válasz
Jó lett, én is magam csináltam állványt, ilyen lett!
ép] -
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #50360 üzenetére
Jó csak objektíven lehet valami.
Ha a fotókon túlhúzod a színeket, az neked tetszhet jobban, de nem lesz jobb. Ilyen esetekben az ízlést kell fejleszteni. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Sztem a második. Nálam tv esetében volt így. A szaklap által megadott pontos műszeres kalibrációt beállítottam, de kb 2 percig bírtam nézni. Nem tetszhet mindenkinek ugyan az. Teszteld pár napig és ha úgy érzed nem tudsz az újdonság irányába elmozdulni állítsd vissza.
-
junior19
senior tag
válasz
Én nem hibáztatnám már az embert, mert az csak vitát szül. Ez egy szubjektív ízlés, amivel teljesen felesleges vitatkozni. Ha úgy tetszik neki, akkor úgy tetszik.
Viszont azt már mondanám, hogy szubjektíven valami nem lehet jó, ha az eltér az előírt értékektől. Lehet, hogy neki úgy tetszik, azt szokta meg, így nevelkedett, esetleg azt sem tudta soha, milyen lenne a jó. S ha valaki utánajár a dolgoknak, van rá hajlandóság, hogy alkalmazkodjon, akkor felismeri, hogy az ismeretei hiányossága miatt ő egy rosszabb dolgot gondolt jónak. S persze van, aki ettől mereven elzárkózik, s neki senki ne mondja meg, mi a jó a számára. Az ilyen szubjektíven sosem lehet jó, csak annak az illetőnek így tetszik. -
embe
nagyúr
válasz
Elfogadjuk.
Hisz nyilván ezért is tudod utólag korrigálni.
Most gondold el, beállítja a gép okosan, Te meg hallgatod és nem tetszik neked az eredmény. De ennek ellenére azt hallgatod, mert azt kell hallgatni, hisz az okosok szerint az a jó, Te meg botfülű vagy és nem értesz hozzá.
Van akinek a loudness bekapcsolása okoz földöntúli örömet. Most annak magyarázd el, hogy hülyeség amit- ahogyan hallgat, és nem tudja mi a jó.
Éppen ezért nehéz azt megfogni hogy mi jó hangzás, hisz mindenkinél mást jelent-het.zsoika: Ja értem.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #50336 üzenetére
Attól, hogy itt vki ilyesmit írt, még a tény az, hogy a saját zárt 30-as szubom bőven elég a 25 + 30 m2-re a megfelelő hangnyomáshoz. Ezt nem fülre találgattam, hanem műszerrel kimért.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #50316 üzenetére
Francokat. Az én 25 m2-emen (amihez csatlakozik hátrafelé még 30m2) 1 db zárt 30 cm-es láda minimálisan fél hangerő fölé tekerve teljesíti a lineáris mélyfrekis hangnyomást.
-
BumBum Jack
tag
válasz
Real_Necro #50232 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
embe
nagyúr
válasz
Real_Necro #50222 üzenetére
Na nekem nappali - konyha étkező egy helyiség, ~ 40m2. Ezért tervezem én is, hogy előbb-utóbb egy 30-asra lecserélem.
-
embe
nagyúr
válasz
Real_Necro #50216 üzenetére
Nekem Proson Rumble R10 van, nagyon tetszik a hangja, csak kicsit kevés a helyiségben, a 12-es jobb lenne.
-
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #50209 üzenetére
Az anthem mrx 700 nem épp belépő. Én új árakról beszéltem.
Igen félre érthető voltam. Nyilván itt senki nem ismer minden hangfalat elektronikát. Nekem is volt belépő Dali szettem. Akkor jo volt aztán jött a Quadral és azóta nem vagyok hajlandó más márkát venni. Ebben lépkedtem feljebb. A 350ezres jó hang alatt pedig a Quadral Ascentre asszociáltam. Volt olyanom és brutál jó az áráért. Hogy ehhez képest mit szól a dalid azt nem tudom.Hogy mit szól a Proson azt sem tudom, de tudom hogy egx Elac 2070 brutál, egy T12 thunder ugyszintén. (Volt Polk Audio szubom is...na azt inkább hagyjuk pedig az is 120rzres cucc volt)
-
Szatura
aktív tag
válasz
Real_Necro #50130 üzenetére
Nem is kell, mert nem az a ludas.
Szóval,.... a láda búg, még ha az erősítő kikapcsolt állapotban van akkor is.
Búgás megszűnik ha a tévéből a HDMI kábelt kihúzom.
earcon keresztül csatlakozik az erősítő a tévéhez, bármely másik aljzatba dugom búg a láda.
Tápkábeleket próbáltam egymástól távolabb bedugni, semmi.
Ez mi? 🥺 -
mettek
addikt
válasz
Jo lett de az miért szempont hogy csavarmentes? Facsavar talán nem ront a hangon
Amugy a legjobb az otthoni barkácsolás főleg ha abból hasznos darab lesz. Én is eszkábáltam magamnak surround állványt bár az nem lett ilyen profi megfelelő eszközök hiányában.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49920 üzenetére
De itt nem csak egyszerűen hosszú-rövid oldal van, hanem egyik irányban nyitott a tér. Ez akkora előny, hogy vétek nem kihasználni, két szub ehhez képest alig javít.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Real_Necro #49826 üzenetére
Ezekkel a problémákkal nagyon nem tudsz mit kezdeni, ha veszel egy olyan AVR-t ami újkori listaárának a 30-50%-a.
Sorolhatnám az ember életében mekkora rizikókat vállal, ez van. Nekem az LX60-nak előjött a gyári hibája (forrasztáselengedés), 3000-Ft-ért javították valami ismerős ajánláson keresztül. Gyerkőc nálunk nekiesett a center grilljének és letört három tartólába +karc, persze apa hót ideg lett, de miután már párszor "kiőrjöngtem" magam a távirányító leesés miatt ez már csak hab a tortán.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49728 üzenetére
Egy 60 cm magas állvány képes biztosítani azt a horizontális megtámasztást, ami a membrán és kapcsolt részeinek mozgását ellensúlyozza.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49728 üzenetére
Igen. Vagy esetleg Atmos rendszer esetében.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #49727 üzenetére
Még egy kérdés. Ha a korábban beszélt módon kell a surround hangfalak elhelyezését méretezni, miért ~60cm magasságú a gyári állványok nagy része? Vagy azok csak akkor jók, ha frontként vannak használva a "polcsugárzók"?
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49723 üzenetére
Már a 3 méter is sok egy akkora hangdoboznak, a 4,5 m totál gáz.
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49716 üzenetére
Aksis táplálás sem csodaszer, legalább annyi probléma lehet vele, mint a hálózatos esetében.
A magasságot a hangfal magas-sugárzójához mérd. Ahogyan ezt már többször elmondták, pl. Béci is.
Ha nem irtózatosan eltérő távolságokról van szó, az erősítő bemérője ezt megoldja.
Én éppen most végeztem az új házban a sr kábelek behúzásával és a 4 sr polc felszerelésével.
A villanyszerelő kicsit megszopatott azzal ahogyan a védőcsöveket betette a falba, emlegettem sűrűn az anyukáját.
HDMI be se fér, most mehet falon kívülFali polc is teljesen jó, csak tömör fából legyen, a falhoz atom stabilan és rezgéscsillapítottan rögzítve.
-
Grawens
senior tag
válasz
Real_Necro #49712 üzenetére
Ezért írtam korábban, hogy kettős konverziós szinuszos szünetmentesnek van csak értelme. Ezek a szünetmentesek folyamatosan akkuról üzemelnek, amit te írsz, az standby üzemmódú szünetmentes. Itthon én is kettős konverzióst használok, igaz az akksik nem bírnak 1,5-2évnél többet és sajnos jóval drágábbak is ezek az akkuk.
Sanci38: Rossz hasonlat, mert teljesen más, de a mondanivalója teljesen ugyan az. A hasonlat után részleteztem is az álláspontom miértjét.
Ne értesn félre senki, nem akarok feszültséget gerjeszteni, csak az én álláspontomat fejtettem ki, mindenki más és más, másban hisz. -
zsoika
addikt
válasz
" hangfal középpontjához, tetejéhez vagy aljához szól" A magas sugárzóhoz mérve. Ha 2m-en belül vannak akkor inkább a 60cm célozd meg...ha távolabb akkor 90. Kicsit kísérletezni kell vele hogy megtaláld a neked tetsző elhelyezést.
Szerintem nyugodtan mehet a falra ,belépőben ált. semmi sem ideális...szóval kénytelen az AVR megoldani az x vs. y távolságot. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian nem is olyan rég leírta.
Nálam a magas sugárzó a mérési kiindulási pont.
Én se s szimmetria közép pontba ülök.
A bal oldali kb dupla olyan messze van.
Az avr mérése után egész jó a késleltetés, mert én nem érzek semmi furcsaságot.
Én ilyenkor a Furry Road nyitó jelenetét mindig lefuttatom.
Ha ott rendben érzem a teret, akkor mosoly, és nem agonizálom túl a dolgot.A falra szerelésre nem tudok tanácsot de nehezebben kivitelezhető, mint állványon.
Ugyanis én a messzebbi sorrundot, kicsit hp. felé megdöntöttem. -
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49706 üzenetére
Sztem nincs. Olyan illető véleménye, aki úgy 40-50 éve foglalkozik audio technikával és gyárt saját hifi készülékeket. Mivel ettől a kábel kb. semmivel sem drágább így ezt használtam. Sima tápkábelként azért a 20.000/m-esek egyértelműen jobb hangúak, de olyasmit 15-20 m hosszú ösvénynek használjon aki... szóval nem én.
De a villanyórától vezetett hifinek dedikált ösvény lényege inkább az, hogy amennyire lehet le van választva a ház más elektromos rendszeréről. -
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49700 üzenetére
A vezetett elektromos jelre a dielektrikum is hatásssl van, nem csak a vezető anyaga. Tápkábel szigetelésének halogénmentessége hangi szempontból is jobb, nem csak tűz esetén.
De nem tudom milyen "extrát" szeretnél? -
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #49697 üzenetére
Én ilyet fogok venni . [link]
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49697 üzenetére
Én pl. ezt használom:
NHXMH-J 3X2,5mm2
Olcsó és jó, Hivox/Dunaudio tulaj ajánlotta. -
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #49561 üzenetére
Igazából távolság-függő, mert a magassági szög számít, de centizni egyszerűbb. Általánosságban elmondható, hogy olyan messziről, ahonnan egyáltalán már van értelme surround hangsugárzókat használni (min. 150 cm) a fülmagasság + 60 cm (magas-sugárzó) a nyerő. Nálam a legközelebbi surround back van ilyen kis távolságra, a másik kb. 180-ra, a surroundok olyan 220-ra, nálam 160-on van a surroundok magas-sugárzójának a magassága.
Hátsó magasabb - első alacsonyabb tüskékkel még dönteni is lehet később finombeállításként.
Falra stabilan felfúrt fa polcokra tedd őket. Nálam egy polc 4 db 8-as tiplivel rögzül, a fa -anyag és a fal találkozásához rezgéscsillapító anyagot is tettem -
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49561 üzenetére
Bizony, olyan magas elhelyezést ajánl a THX 5/7.1 rendszerekhez. Sokunknál bevált, egyeseknek alacsonyabban jobban tetszik a surround hatás.
Nem kötelező állványra tenni, fali konzol, polc, szekrény teteje is megteszi. -
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49558 üzenetére
Fülmagasság plusz 60-90 cm, ami a magassugárzóra vonatkozik, de függ az oldalirányú távolságtól is.
-
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #49556 üzenetére
Az egyik filmnél a kettő között váltogattam, nagy a különbség. Inkább a feliratot olvasom.
Az optikai egyiket sem tudja.
Hungarian DTS-HD MA 5.1 @ 2078 kbps
English TrueHD Atmos 7.1 @ 5595 kbps -
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #49550 üzenetére
The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
[link] -
válasz
Real_Necro #49550 üzenetére
Szerintem nem igazán...
-
Gendi83
csendes tag
válasz
Real_Necro #49315 üzenetére
Köszönöm!
Kellemes ünnepeket!
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49243 üzenetére
Hagyd már a hit emlegetését, ehhez annak semmi köze! Ha számodra az ilyen nüánszok lényegtelenek, akkor tekerd fel. Én mindent, ami tőlem telik, megteszek a lehető legjobb hangminőség elérése érdekében és másoknak is ezt tanácsolom. Pláne olyankor, amikor nem kerül semmibe.
-
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #49243 üzenetére
Ahogy gondolod, vagy árnyékolt vezetéket venni oda is.....azt biztos lehet tekergetni .
-
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #49240 üzenetére
Amennyiben tökéletesen bifiláris a tekercselés akkor igazad van ,de minél távolabb van egymástól az ellentétes hatást kiváltó vezetékek annál jobban csökken ez a kioltó hatás és erősödik az indukció. Mivel a hsz kábelek között van távolság (akár több mm) nem lennék meglepve ha mégis indukálódna v.mennyi és házimozinál minden is bejátszik a hangba.
Nem egyszerűbb nem feltekerni és akkor nem rágódik rajta az ember? -
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #49238 üzenetére
Csinálsz akkor egy tekercset ami mágneses mezőt, esetleg feszültséget indukál...nyugalmi indukció.
A hosszabítókat tényleg a melegedés miatt tekerik le, mert ott az induktív hatás nem oszt , nem szoroz...de HM nál minden játszik. -
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49233 üzenetére
Kijelentettem, hogy biztosan van hatása, nem feltételeztem. Azt is vedd figyelembe, amit utána írtam.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #49231 üzenetére
Lehet analizálgatni, egy a lényeg, nem ajánlott a feltekerés. Simán, gond nélkül lehet úgy helyezni, hogy elkerülhető legyen. Akkor meg miért ne tartózkodnánk tőle, nem kerül semmibe.
High end szinten a kábeleket különféle állványocskákra helyezik, hogy a padlóhoz se érjen hozzá. Az a másik véglet, de nem hülyeség, van hallható hatása. -
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #49070 üzenetére
Értem. Az ugy nem lesz rossz. Ha kész lesz majd tedd be forumba.
-
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #49063 üzenetére
Az utolsó nem rossz. A többi azért nem tetszik mert a kocka formájú bútorok nem jönnek be, számomra szimpatikusabb a téglalap forma.
Arra is gondolj hogy ha ennyire nyitottnal tervezed akkor a kábelrengeteg nem lesz e nagyon csúnya.
-
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #49063 üzenetére
Ha az első körbe nyitott akkor nekem az tetszik , ráfér mind a kettő.... vagy a második az erősítőnek és külön az utolsó a centrnek
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #48967 üzenetére
Megvannak a méretek, este leülök megtervezni sketchuppal.
-
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #48964 üzenetére
Én bútorüzletben rakattam össze egy saját tervezésű tv állványt mert én sem találtam mehfelelőt. Hogy van e negatív hatása a hangra, nem tudom...
bár ha van akkor lehet nekem is csak kamerán keresztül kellene néznem a mozimat mert a testem is hatással van a hangra
[kép] -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Real_Necro #48957 üzenetére
-
boroskarcsi
tag
válasz
ment privát, szerintem ugyanaz, amit BBéci is ajánlott.
-
BBéci
legenda
válasz
Az állványok is hatással vannak a rájuk helyezett készülékek hangjára, nem csak a centersugárzóéra, ezért a préselt hulladékokat messziről kerüld el!
Gyártatni érdemes, én is úgy tettem. Ajánlom Dorian állványát, kérdezd meg, hogy készíttette. Egy angol cég termékének koppintása, ha én akarnék mostanában ilyesmit, tutira azt választanám. Az avx-en van ennek topikja. -
walko
tag
válasz
Real_Necro #47773 üzenetére
Jack másik vége RCA-ként megy egy aktív hangfalba. Tápot USB-ről veszi a tv-ről (5V). Ezen nincs semmilyen poti, egy az egyben olyan, mint ami a fenti képen látható.
Egész pontosan ilyen cucc
-
blakey
titán
válasz
Real_Necro #47755 üzenetére
Hangsugárzóban nincs olyan, hogy őskor. Korrekt, jóhangzású a Concept. A Dalitól volt Conceptem, Zensorom, Lektorom, nem lehet azt mondani, hogy őskor lenne bármelyik is. Ezek közül a Lektor tetszett a legjobban, de a Conceptet és Zensorokat is szívesen hallgattam.
-
junior19
senior tag
válasz
Real_Necro #47459 üzenetére
Dunaudio (exHivox) + Kontaset elosztók. Ezek nem túl drágák, még szerintem a megfizethető kategóriába esnek, amiknek azért már van hatásuk is.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #47470 üzenetére
Megoldható úgy is, vagy Jack kimenetes DAC-ot kell választani.
-
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #47459 üzenetére
" eszközei tápegységét túlfeszültség levezetőkkel" semennyire. Olyan biztosítást kötöttem ami eszközönként 150eFt ig fizet.
Sokaknál ez az összeg nem elég, de nálam pont reális. -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #47191 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #47190 üzenetére
Inkább táblásított keményfa kéne....ha teheted
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #47167 üzenetére
15+futár lesz a használt mikrofonos kit.
-
mola21
tag
válasz
RS 232-usb átalakítót is vegyél hozzá a laptophoz vagy a számítógéphez.
-
válasz
Na az úgy viszont már Best Buy volt így 200K alatt
Azt hittem drágább sokkal ez a bemérő kitje az Arkhamnak... -
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #47130 üzenetére
Gratula.
Szerintem kell oda a 700 ...nagy az a "szoba".
Nem tudom, nem járnál e jobban egy UMIK +REW kombóval vagy + miniDSP-vel.
[link]
Nemrég járt nálam a barátom HK AVR 660-asa és ugye annak sincs meg a mikrofonja.
Ma elgondolkodtam az UMIC-on de nem értek hozzá annyira hogy el tudjam dönteni megoldaná e a problémát.
Szerintem DSP nélkül csak látnám a problémát de nem tudnám orvosolni , mivel nem lehet manuálisan belenyúlni az AVR EQjába. Nem ismertem az Anthem700-ast ... Nem tudom abban lehet e piszkálni.#47138 Morris: úgy van ,de az nem azt jelenti hogy jó is....jelenleg nincs máshol helyed. Már ajánlottam hogy a tv-t tegyük fel és mehet a helyére a centered.
Legközelebb ha megyek kivesszük onnan a centert és leteszteljük . Kíváncsi vagyok -
válasz
Real_Necro #47132 üzenetére
Ha véglegesen törlöd akkor nem kereshető vissza;)
Ez a lényeg, hogy neked megérje a többi nem számít, sok kellemes zenehallgatást illetve mozizást kívánok hozzá , jó vas -
válasz
Real_Necro #47130 üzenetére
Ha elhiszed ha nem ennyi volt már törölték a hirdetést amúgy, de így is hónapokig volt hirdetve, tehát annyira nem tolongtak érte...amit az AVX-en hirdet az ember soha nem fogja annyiért eladni...
-
válasz
Real_Necro #47128 üzenetére
Mikrofon nélkül annyira nem, mivel az Anthemeknek az a lelkük! Plusz itt az oldalon nyáron ugyan így mikrofon nélkül 100-ért árultak egyet...na kb annyit is ér...ha valami utángyártott sz@rt veszel az nem lesz ugyan az, ha pedig gyárit kapsz valahol akkor meg már jóval 200K felett vagy, hát annyit nem ér az egész! De hát mindenki maga tudja mire költi a pénzét
-
v.attis
őstag
válasz
Real_Necro #47113 üzenetére
'80-as évek eleje, tömbház.
Az előző is ilyen volt, csak kissebb. Életkor nagyjából ugyanaz, nem panel egyik sem. Légvonalban kb 200 méterrel költöztünk odébb. -
mettek
addikt
válasz
Real_Necro #47066 üzenetére
Kezdjük ott hogy a mozi processzorok kb negyed ötöd árú sztereó erősítő szintjét hozzák innentől kezdve milyen zenei képességekről beszélünk. Egy komolyabban sztereózó hifista kinevet ha azt mondod egy házimozira hogy zenei. Nem kötekedni akarok csak ahelyett hogy zeneinek neveznénk egy házimozit inkább azt kellene mondani hogy részletező, dinamikus, jó térérzetű, lineáris vagy loudness típusú stb...
Egy elektroncsöves erősítő megfelelő hangfalall és forrással hol fog házimozi élményt nyújtani? Sehol mert nem is képes rá a maga sztereó mivoltával de lehet hogy hangban sem lenne ütős.
A másik oldalról meg egy avr hol fog úgy szólni mint egy elektroncsöves? Sehol....
-
Dorian
félisten
válasz
Real_Necro #47061 üzenetére
Főleg, hogy (szerencsére) a filmek nagy része sem "ütsdvágdnemanyád" típusú.
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #47031 üzenetére
Túl jó a hangdobozaidhoz, tehát semmiképp nem mellényúlás.
(#47033) zsoika
Mi miatt jobb? Még kisebb a doboztest, ugyanúgy egy hangszóró van benne. Szomszédomnak olyanja (nem a videóban szereplő) van, büntetni lehet a hangjával. A basszus rátelepszik a hangképre, a középtartománya színezett, a magastartománya tompa, részlettelen. -
zsoika
addikt
válasz
Real_Necro #47031 üzenetére
Szerintem igen
-
renatto
őstag
válasz
Real_Necro #46882 üzenetére
Így nem, de ez körbe nyitott, egyedi méretre készült.
-
guppy_83
tag
válasz
Real_Necro #46751 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
Real_Necro #46796 üzenetére
Mindkettő nagyon jó, ízlés dolga, hogy kinek, melyik tetszik jobban.
Nekem az MRX500 kinézete sem jött be, zavart a rajta lévő rengeteg gomb. A cikkemben tangóharmonikához hasonlítottam, amin kicsit kiakadt a forgalmazója. Alighanem mások is kritizálhatták, mert az MRX510 gombjainak száma már elfogadható.
Mellette szól az ARC nevű szobaakusztika korrekciós rendszer, ami a Dirac után a második legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Hagyományos és extrém roller, kickbike, Boardy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest