- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
-
válasz
SeatZola #54182 üzenetére
Nem tudom, de volt nálam pár hétig egy Denon AVR X7200W amire mindenki felkapja a fejét, már aki Denon-os, nekem óriás csalódás volt! Hozzám keveredett egy Pioneer SC-LX85 hát az oda vissza verte hangzásban,persze nem tudja a 4K:t még Atmost, de nekem egy erősítőnél a hangzás ami elsődleges, nem pedig a szolgáltatások! Komolyan nagyon csúnyán elvérzett a Denon nálam, hozzáteszem ez volt az első Denon nekem,hát szerintem az utolsó is...ja igen plusz még a Denon applikáció egy rakat fos ráadásul, gyakorlatilag használhatatlan, internet rádiót még hírből sem kezeli, ahhoz egy külön appot kellett letöltenem és csak Bluetooth-al tudtam hallgatni, amit hát hagyjuk milyen minőségben 😏
-
LakiTomi
tag
válasz
SeatZola #54182 üzenetére
Canton Chrono-kat hallgattam Marantz-al. Nekem picit harsány volt a magasuk, de ízlés kérdése. Onkyo RZ 820 egy nem rossz AVR. Azzal a Denonnal nem hallgattam, de szerintem lágyabb, részletezőbb hangjuk volna, de ezt nem tapasztalatból írom. Ha tetszik az Onkyo vonal, lehet ott is feljebb lépni RZ 1100, RZ 3100 felé. Dinamikában előrébb lépés volna. Nem vagy elégedett a jelenlegi hangzással mozira?
-
Morris
veterán
válasz
SeatZola #53948 üzenetére
A moziban nekem sem tetszik a hang. Az otthoni sokkal jobb.
Én 3 méterről nézem a 65-ös tévét, pont jó.
Ha kétszer ekkora lenne a tévé, jöhetne a 4k. Amúgy fHD nekem teljesen jó.ada19: Pl az x4000 az kizárja a 4k-t és a hdr-t is.
De magasabb kategória már azt is tudja. X4500h -
FerNandor
őstag
válasz
SeatZola #53895 üzenetére
Hm. Én is ezt tapasztalom, de nekem komplett áramtalanítás kb 5 percre segített. Megzavarodik a kapcsolat a TV és az AVR között és elvesztik a "handshake" - et, így a TV-ből érkező jel valahová elmegy, csak az AVR-en némák maradnak a hangfalak. Először én is reseteltem a tv-t és avr-t is, amellett, hogy elég sok munkával jár, még csak nem is segített.
Esetleg hagyd 10 percre áramtalanítva úgy, hogy konnektorból is kihúzod és a hdmi kábelt is. Nekem sajnos más ötletem nincs. Tele van amúgy a net ezzel, nem csak onkyo es samsung között. Pár hozzászólással feljebb írtam, hogy mit próbálok, úgy sem lett tartósan jó. Még azt próbálom majd ki, hogy a tv-t bekapcsolom először, ha már fut az adás, csak utána az avr-t a TV forrásválasztó gombbal, ha úgy sem lesz jó, akkor én optikaival kötöm össze a két eszközt, mert szerencsére csak a TV műsorok hangja néma ARC-vel. Médialejátszó és minden más működik.
-
BBéci
legenda
válasz
SeatZola #50769 üzenetére
A ferde plafon hangvisszaverő hatása alighanem jelentősen befolyásolja, rontja a hangzást. Valami akusztikai kezelés mindenképpen szükséges.
Amikor még csak udvaroltam a feleségemnek, a szülői ház tetőterében volt a szobája. Vettem oda sztereó rádióerősítőt és CD-játszót, két hangdobozzal. A hallgatási hely nagyon hasonló volt a tiédhez. Brutálisan feldúsult a basszus, ezért inkább fejhallgatót használt a lány, amikor egyedül volt. De ez csak a jéghegy csúcsa, volt ott bőven más hangzásbeli anomália. Amikor ugyanez a rendszer átkerült egy téglatest alakú szobába, összehasonlíthatatlanul jobban szólt. -
spiky03
veterán
válasz
SeatZola #50676 üzenetére
Gratula a szetthez!
Én is valahogy így voltam mint te.
GLEt akartam venni, meg is hallgattam, utana egy "sima" Chronot. Hát az olyan volt mintha valami fátylat levettek volna a GLErol.Úgyhogy örülök, hogy kaptam egy jó tippet a külföldi beszerzésre, igaz nekem CL szettem van, de azokkal is boldog vagyok.
Sok jó filmet és zenét kívánok neked!
-
Real_Necro
veterán
válasz
SeatZola #50656 üzenetére
Nem akarok szőrözni, de biztosan jó ez a mindent egy állványra elgondolás? Valamint az a polc fenyőnek tűnik, ami tudtommal nem éppen mondható keménynek. Szóval azok hangzásán még elég sokat tudnál javítani szerintem.
A szub szerintem nagyon be lett préselve oda a front és az állvány közé, valamint az egész szett túl közel van a falhoz.
Írtd a Norstone állványt surroundhoz. Azok magassága 60cm, azaz ha tartod a fülmagasságtól 60-90cm elhelyezés szabályt, akkor kb a padlón kell majd feküdnöd.Én ezeket orvosolnám, de javítson ki valaki, ha tévedek, én is kezdő vagyok a témában.
Más:
Ma lett még egy pár Concept 2-őm. Elgondolkodtam, hogy leváltom a Concept 1-et rá, azok meg mennek majd hátra, így lenne idővel 7.2 az 5.2-ből. -
mettek
addikt
válasz
SeatZola #50227 üzenetére
Tudni kell megállni egy ponton és azt mondani hogy jó ez most ahogy van és élvezni kell a filemeket. Persze ezt igy könnyű mondani, én is napi szinten olvasgatom a forumot és minden évben egy valag pénzt költök rá ugyhogy ez most magamnak is szólt.
Én néhány ligával feljebb vagyok már az átlagnál ugyhogy hidd el hogy amig nincs tökéletes környezetben a cucc addig alig észrevehető hangban a sok százezer amit ráköltesz.
Ha ujra kezdeném én megálltam volna a Quadral Ascenteknél Elac sub2070-el és Yamaha 3050-el. Sajnos hajtott a kiváncsiság ezért lépkedtem feljebb de nem sok a különbség. (Nálam sem optimális a hely) -
zsoika
addikt
válasz
SeatZola #49805 üzenetére
A 300-as LX eket annyiért kivenném a listáról , az 58 meg tudod hogy 150-160eFt körül mozog . Denon x4300 at lehet 200eFt körül venni. A 686 reális ára...a 800as széria szerintem nem nyújt annyival többet mint a 700 as ...így újban azt venném.
Használtan én LX 58 at vennék próbára de ezt már mondtam....esetleg 820 Onkyot próbáld ki. -
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #49793 üzenetére
Ha mégsem érne ide a 686-os, akkor ezeket nézegetem a Cantonok mellé kintről:
Onkyo RZ720 - új - 165 eFt
RZ820 - új - 250eFt , használt 180eFt
RZ830 - új - 260eFt
NR686 - új - 120eFt
Denon X4200 - használt - 200eFt
Pioneer LX58 - használt - 200eFt
LX304 - új - 190eFt
LX303 - új - 170eFtA vicc, hogy amióta megjöttek a Cantonok és a SUB, azóta nincs erősítő, így fogalmam sincs, hogy pl. egy 686-al hogy szólna... Lehet az is elég lenne nekem. Így csak őrlődök.... Süketen, némán.
-
Csabroncka
addikt
válasz
SeatZola #49645 üzenetére
Az AVR nevéből adódóan az Audiót és a Videót is vezérli, ezért alap dolog, hogy minden forrás az erősítőn keresztül megy a megjelenítő(k)re.
Persze ezen lehet variálni, megkerülni az AVR-t, illetve ha nincsen ARC akkor a TV hangját optikával lehet visszavinni az AVR-be, így a sokcsatornás TV adások nem vesznek el (pl.: HBO esetén a DD 5.1)
-
mettek
addikt
válasz
SeatZola #49623 üzenetére
Sztem a hangfalkábel jó. Ha nem érzed soknak a magast akkor nem érdemes cserélni. Hdmi-ből kb mindegy. Ne legyen noname de elég ha specifikációkban teljesíti ami neked kell. Pl Inakustik Premium hdmi vagy Oehlbach, de lehet hama is. 1-2 méter hosszban nem oszt nem szoroz.
Szubkábelből pl Oehlbach nf214. Szuper ár érték arányú kábel.
-
mettek
addikt
válasz
SeatZola #49489 üzenetére
Az az 1% thd elég fura...ilyet még nem is láttam. Általában 0.1 szokott lenni, jobb cuccokban 0.0x. Meg ez az egy csatornán 1 khz-en mért watt adat is parasztvakítás. Teljes tarzományon 5 csatornán mennyi lehet? 40watt?
Ne érts félre nem hurrogni akarom és nem is volt pioneerom még de azért ezek elég kommersz cuccot jellemző adatok.
Ha a zene fontos akkor marantz 60-as széria. Ha nem annyira fontos akkor Onkyo vagy Denon. Véleményem szerint.Nekem anno egy Onkyo 818-asom volt ami iszonyat jó mozit csinált. Qztán qzt cseréltem egy Marantz 7010-re ami zenén sokkal jobb volt de mozin hiányérzetem volt az Onkyo után. Én a helyedben lehet nem is cserélném egyelőre az avr-t, csak a hangfalakat. Az elektronika másságát kevésbé lehet észre venni mint a hangfalakét.
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #49435 üzenetére
Saját házimozi update folytatása:
1. lépés: Onkyo 676 + Jamo 128 + 98+ Center 200 eladva. ✔
2. lépés: Canton GLE 476 szett megvéve ✔
3. lépés: erősítő keresés eredménye - Denon x4000 elvetve, némi irányított segítség után Pioneer SC-LX58 [link] célkeresztben "✔"
4. lépés: Canton AS85.2 SC [link] sub beszerzés folyamatban. 30-án érkezik. ✔Vélemények? Az LX58-al a Canton szettet hajtva nem lövök mellé?
-
-
-
zsoika
addikt
válasz
SeatZola #48132 üzenetére
Az AVR nem tud lejátszani csak zenei fileokat ...illetve fényképeket.
A tv lejátszójánál optika vagy hdmi ARC jöhet szóba, ami csak a tömörített formátumokat tudja átengedni, a veszteségmentes formátumokat nem.... kivétel az eARC.
Az LG jó lesz...DLNA -n tud fogadni adatot egy sz.gépről vagy nas ról. -
mettek
addikt
válasz
SeatZola #48023 üzenetére
Álló frontok csak akkor kellenek ha sztereó zenét akarsz hallgatni de én ilyen belépő hangfalszettel és erősítővel ezt alapból felejtősnek érzem.
Szóval ha teszel a rendszerbe 1 vagy 2 JÓ szubot akkor simán mehet a polcsugárzós felállás. Így még talán spórolsz is a szetten ami szubra fordítható. -
renatto
őstag
válasz
SeatZola #48002 üzenetére
Bár X2000 nincs itt, de egy X2100-al hasonlítva is látszik, hogy az NR csk többet tud, így okkal drágább. Inkább az X2200-al nenne pariban (állítsd át felül). Ahogy előttem is írták, neked kell eldöntened mire kellene, mi fontos.
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #47938 üzenetére
Remélem nem megyek az agyatokra, de kérdeznem kell megint, mert nem tudok dönteni, mivel kevés a tapasztalatom:
Melyiket vegyem inkább Denon AVR-X2000 60k-ért vagy Onkyo TX-NR676 110k-ért.
Mint írtam, az erősítőn nem fog átmenni kép, csak hangra lesz, leginkább mozira (tv-ről ARC-n) és egy kevés internet rádiós zenére és deezerre. A dilemmám az, hogy elég-e erre az X2000 vagy kell a 676 már hozzá. Mozi és zenei hangban melyik a jobb választás. Megéri és kell is nekem +50eFt-ért a 676? Gondolom a tizenpár éves Sony STR-DB790-nél mindkettőé jobb. -
törölt tag
válasz
SeatZola #47967 üzenetére
???
utp-n 100 méterig nincs jelveszteség, még akkor is opció a kábel ha 25 méterrel körbekerülöd a szobát. és a legolcsóbb is (CAT 5e 25 méter 2000-2500Ft,) de acces point is jó vagy olyan router amin van AP Client üzemmőd, pl. LB link van cirka5 ezer forintért amitudja a wifi hálózaton keresztüli jel elosztását...
de az Onkyo is jó opció vagy Denon 2500 is.. bár nagyságrendekkel más az árkülönbség.. -
renatto
őstag
válasz
SeatZola #47938 üzenetére
A Denon AVR-X2200/X2300 jobb lehet (HDMI 2.0, 4K, HDR, Atmos, DTS:X), ami 100-120k között mozog.
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #45042 üzenetére
No, jelentem úgy néz ki eldőlt az AVR vásárlás kérdése. A német ebay-ről rendeltem egy 9 hónapos Onkyo TX-NR656-ot. Nem tudom, mi a reális ára itthon, de nekem 240EUR-ért sikerült, alkuval megvennem. Az eladó egy 245 eladással rendelkező 100%-os pozitív minősítésű eladótól. Remélem minden rendben lesz!
Azért döntöttem ez mellett, mert ami számomra fontos (filmeknél a hangja, internet rádió) azokat jól tudja.
Gondolom zenére sem lesz rosszabb, mint a mostani Sony STR-DB790. Akkor pedig nekem már elég zenére is. -
BBéci
legenda
válasz
SeatZola #45045 üzenetére
Az irtó messze áll a valóságtól! Kiváló a Denonok hangja, aki netán az ellenkezőjét állítja, annak fogalma sincs arról, milyen a jó házimozi hang.
(#45059) exception
Szerinted azért jobb, szerintem egyáltalán nem.
Itt olvasható a részletes magyarázat.
Valamint a 20 hertzen értékelhetően megszólaló szubládák ritkák és nagyon sok pénzbe kerülnek. Már a 25-nek is örülni kell, bőven kielégíti az emberek 95 %-ának igényeit. -
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #44956 üzenetére
No tovább bonyolódik az erősítő csere ügyem. Megnéztem, kipróbáltam az Onkyo TX-SR876-ot. Nagyon jól szól házimozim és zenén is tetszik a hangja. De! És egy nagyon nagy de és ne kövezzetek meg érte! Hangra nekem tökéletesen megfelel az eddigi Sony STR-DB790 hangja is. Amiben szeretnék előrelépni, az a HDMI (ARC-vel) és a netrádió. Szinte biztosnak tartom, hogy nem fogok 5.1 fölé menni, maradnak a hangfalaim. Tudom retro vagyok, meg igénytelen, stb. de nekem ennyi elég.
Szóval ennek tudatában tudtok tanácsot adni? Az Onkyo TX-NR 636 és felette a 6-os sorozat vagy van jobb ötlet? 100-120 ezerig gondoltam! -
törölt tag
válasz
SeatZola #44956 üzenetére
lemaradt mert siettem:
azért arra a 687-re kiváncsi vagyok..40 éve (!!!) ismerem az onkyót de 687 nem rémlik…
686 meg NR, és az jobb is hangilag az előzőleg felsoroltaktól de az 145-ért max használtan, 45 max panelhibásan..
876? az túl jóháromjegyű rz is nehezen éri be vedd meg és garantált a mosoly,csak régi... gyüjterni kell ujra közeljövőben.. pláne ha utol akarod fogni.
-
zsoika
addikt
válasz
SeatZola #21421 üzenetére
Szia. MasterMark-nak igaza van....hiába nem akarod a 7.1-et meg a 2.zónát, a jobb és erősebb hangú AVR-hez alapból jár. Legutóbbi hsz -ben említetted ,hogy 30nm helyre kell a hm...na itt ki is lőheted a kis Sonyt, denon x1xxx, meg a piot mert oda erősebb kell. Én az Onkyo 626-ot is dobnám, inkább 636,646 -ot néznék(időtállóbbak). Én használtpárti vagyok.
-
Krisztian101
tag
válasz
Van egy-két stabil pont, ami be tudja határolni h neked mi a jó: píz keret, illetve az igények és a jelenleg rákötendő eszközeid. Pl. ha van egy PC-d, amiről szeretnél filmezni vagy játszani, akkor valszínű h HDMI bemenet fog kelleni az AVR-en. Ha szeretnél Apple AirPlay-t vagy Abdroidos DLNA -n streamelni zenét az AVR-re, akkor az is egy szempont. Használt vagy újat vennél? Sztem ezeket kéne megnézned
-
nrbx
tag
válasz
Hello, en is valami hasznalt AVR-en gondolkozom, nem igazan tudom, hol huzzam meg a hatart olyan ertelemben, hogy mennyire regieket/ujakat nezzek. HDMI nelkul meg tudnek lenni, inkabb arrol van szo, hogy melyek szerintetek azok a kodolasok, ami "must have", szoval jo lenne ha ismerne az AVR, mert sok film eseteben pont igy van kodolva a hang. Hangszoro csak 5+1 lesz.
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #21367 üzenetére
Ez az AVR vásárlás egyre nehezebb ügy. 2 napja olvasók reggeltől estig és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mit is akarjak...
Most már azon agyalok, hogyha kizárólag 5.1-es rendszerem van és az is marad, akkor mi lenne a jó választás. Egyáltalán minek vegyek 7.2-es, több zónás AVR-t?Ha viszont nekem bőven elég lenne egy 5.1-es AVR, akkor abból mit? Ami jól szól mozin, elfogadható még zenén is, hdmi-s ARC-os és van benne esetleg internet rádió is? Lehetne akár 2-3 éves modell is....
Szerintetek?
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #16486 üzenetére
No, ismét nekifutnék: jelenleg egy Sony STR-DB790QS erősítőm, ami nagyon jó kis cucc, csak hiányzik belőle pár dolog: a HDMI és az internet rádió. A hangfalaim front: Jamo 128; center: Jamo Center 18 rear: Jamo 98. Mindez egy 30 m2-es nappaliban.
Amit keresek: olyan házi-mozi erősítő, ami kihajtja szépen a hangfalaimat, van rajta minimum 3 hdmi bemenet egy hdmi kimenet (a HDMI minimum az 1080p-t vigyék át) és tudjon wifin internet rádiót.
Most egy Onkyo TX-NR626-ot néztem. Vélemények? Ötletek? Esetleg más?Elsősorban filmezéshez használom, még rádió hallgatásra, néha egy kis rock zene hallgatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest