- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bnorci71 #64616 üzenetére
A mélyhang irányérzete akusztikai hibákat jelent. Sok esetben a közvetlen hullámnál nagyobb erővel érkezik be visszavert hullám, ez rendszeresen látszik az impulzusokon, alaposan kezelt moziszobában is. Ez egy olyan probléma, amit nem is igazán éri meg kezelni, más pontokon kell javulásra bírni, például tovább terhelhető vagy érzékenyebb ládákkal, amiknek az alacsonyabb hangerő meg se kottyan. Mivel az említett esetben szinte biztosan zárt ládáról volt szó, a szoba problémáihoz társul egy erős THD is, ami növeli az irányhallás esélyét, és a két jelenség együtt már megmagyarázza, amit hallottak a jelenlévők.
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
bnorci71 #64349 üzenetére
Én szeretem és nem mennék máshova lakni de szegény borsod úgy szánalom ahogy van.
Miskolcon még egy értelmes hifi bolt sincs mint ha itt nem hallgatnának zenét az emberek. A kocsonya fesztivál meg maga az ember tragédiája. A sétálón a villamospályát vagy harminc évig cserélgették újítgatták, pár éve kész de már megint úgy néz ki az egész mint ha itt vonult volna fel a szolnoki lövészdandár.
Ja igen a mozi meg már akkor is kula volt mikor megnyitott. -
-
Quetz
őstag
válasz
bnorci71 #63905 üzenetére
Hogy mekkora teljesítmény kell, az attól függ, milyen hangerőn szólaltatnád meg a hangfalaidat, mélynyomódat.
egy 89dB érzékenységű hangfal 3m távolságból 100dB-s hangnyomáshoz 113W-t kajál. Ha ugyanezt mélynyomóra számítod, megtartva az érzékenységet de LFE miatt növelve a hangnyomást 10dB-vel, akkor 110dB/3m esetén 1133W-t kell produkálnod.Nem csodálkoznék amúgy, ha több csatornás mixek esetén az összes hangszer 80Hz alatti részét átkevernék az LFE csatornára, mert abban a tartományban megszűnik az irányérzékelésünk és a mélynyomókban nagyobb tartalékok vannak, mint egy átlagos AVR-ben.
-
-
válasz
bnorci71 #63705 üzenetére
Hogy ami a valóságban is egy nagyon gyorsan fellendülő és elhallgató hangnyomás (pl. torkolattűz), az ugyanilyen felfutásra és megállásra képes-e. Természetesen ez egy erős példa, semmi nem képes ezt visszaadni (közel végtelen gyorsulás kellene hozzá), de ami jól közelíti, és legalább az impulzus után meg tud állni egyből, az gyors. A zártak ilyet nem tudnak, mert a légnyomáskülönbség miatt oda-vissza leng a membrán akkor is, ha nem kap áramot, ez az oka, hogy lassúak, kitartottabb hangjuk van. Ez például zenére azért megfelelő, mert ha mondjuk egy lábdobot megütnek, az pontosan ugyanilyen mozgást végez, és ha a hangmérnök még ütősebbre is tervezi a hangját (ezt hívják phatteningnek), a zárt láda azt nem adja vissza, hanem ugyanúgy természetesen elnyújtja. Itt jön képbe az ízlés, hogy aki ebben a példában az eredetileg kevert hangot akarja megkapni, az reflexre szavaz, aki viszont a hangmérnökkel szembemenne, és a dob eredeti hangját szeretné, legyen bármilyen a művészi akarat, az a zártra.
-
Dorian
félisten
válasz
bnorci71 #63679 üzenetére
Ezèrt kell a szubnak tudni a gyors lecsengèst, akkor a lassabb is menni fog neki, de fordìtva nem.
Viszont te el tudod mondani milyen a "lágy" mèly? Mert èn erről a lassù, nyùlòs hangra asszociálok, de talán tèvedek.De esetünkben ez mind mindegy, egy 10 m2-es kicsiny szobában ùgyis maga a szoba fog szòlni mèlyek tekintetèben.
-
-
válasz
bnorci71 #63405 üzenetére
Igen, ezért kezdem belátni, hogy egy erősítő jobb lenne.
Csak, mintba megcsappant volna a választék néhány évvel ezelötthöz képest.
Mi történt?Van ajánlott erősítő, ami jó hangú és nem drága?
nem tudom mennyit kellene költenem, sajna, de eddig 100-120-ig néztem. Ennél csak akkor akarok többet költeni, ha az alatt nagyon nincs jó hang és széles formátumtámogatás.Még valami; a 6.1/7.1 mennyivel nyújt többet a valóságban, mint az 5.1? Érdemes ilyen vennem?
-
Mauzes
addikt
válasz
bnorci71 #63169 üzenetére
Szerintem pedig a világ legtöbb terméke esetén exponenciális skálán mozog az ár/minőség mutató, ennek a felső végén egyáltalán nem várható, hogy 10x-es ár 10x-es minőséget jelent.
De ez (szerintem) független a nappali akusztikájától. Ha egy 10x árú termék 5x jobban szól a bemutatóteremben, akkor egy random nappaliban is többször olyan jól fog szólni. Tehát a többletet az olcsó termékhez képest megkapod, csak maximum a szoba miatt nem tudod kihozni belőle a maximumot abszolút értelemben.
-
gab1ka
senior tag
-
Kiskutya
veterán
válasz
bnorci71 #62969 üzenetére
Én most szeretnék fejleszteni egy alap pio vsx 323 erősítőt szeretnék cserélni nagyobb kategóriára jbl arena szett mellé. Lehet velem van gond de nekem nem sok pluszt adott amikor elmentem Nyíregyházán a plázába mozizni én itthon még jobban is élveztem és hallottam az effekteket egy filmben.
-
-
-
-
-
válasz
bnorci71 #62735 üzenetére
Végülis akkor sincs gáz, főleg, hogy egy olyan cégnek okozna kárt, ami eleve emberek átveréséből él, nyaljon már vissza a fagyi. Én például hobbielektronikához vettem, ahol egy-egy projekt gyakran elvisz 150 méter kábelt is, és a technikailag méterenként 1 Ft egy érre ajándék, eddig 10 körül fizettem érte, és még sokkal vékonyabb is volt.
-
-
BBéci
legenda
válasz
bnorci71 #62580 üzenetére
Lelkesen néztem és nézem a The Blacklist-et, az első évadot, feleségem kedvéért szinkronosan, a többit eredeti hangsávval. Össze nem hasonlítható a kettő, annyival jobb az angol. James Spader a hangjával is eljátssza a szerepet, azzal igazi és egységes. Különösen érdekes és sajátságos Harry Lennix hangja, azt semmiféle szinkron nem tudja megközelíteni sem.
#62583spiky03
Nem rossz, sőt, egész jó a szinkron, de a fasorban sincs az eredetihez képest. -
spiky03
veterán
válasz
bnorci71 #62580 üzenetére
Hehe
Mi épp most nézzük az asszonnyal.
Jelenleg a 3.evadbol van hátra 3 rész.
Mi a Netflixen nézzük eredeti nyelven magyar felirattal.
De szerintem Red eredeti hangja nagyon jó, nem tudom azokat a hangsúlyokat, hogy adja vissza a szinkron.
De majd bele nézek abba szinkronban. -
BBéci
legenda
válasz
bnorci71 #62549 üzenetére
Ha a membrán nem feléd néz, akkor csak visszavert hangok jutnak el hozzád, direkt egy szál sem. Ez nem jelent feltétlenül problémát, vannak kiváló hangú szubládák, amik visszavert hangokkal is embertelen jól szólnak, például ELAC SUB 2070/2090. Részben azért is, mert ott nem a padló a visszaverő felület.
-
bigdady
nagyúr
válasz
bnorci71 #62147 üzenetére
Sziasztok
Összekötöttem a tv-t és a pioneert optikán de semmi. Hangkimenetet átállítottam pedig csak spdif-re (mivel nem arc nem tv hangszóró és nem bt hang projektor).
Digital auidio out: Se pcm se auto esetén nem megy (dolby pláne) Valaki?Pioneer vsx 922-n kéne állítani valamit?
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bnorci71 #62126 üzenetére
Nekifutok még utoljára, hátha.
Gyártó megméri egy profi mikrofonnal közelről a szubot, hogy hogy néz ki a frekvenciamenete mondjuk 20-160Hz közt. Te megteszed ugyanezt telefonnal, így azt az app tudja hasonlítani a gyári méréshez és 20-160Hz közötti értékekhez párosít +- dB értékeket, hogy a telefonod mérése mennyivel tér el a gyári méréstől az adott frekvenciákon (gyakorlatilag kalibrálja a telefon mikrofonját). Aztán amikor megméred ugyanezt hallgatói pozícióban ahol már beleszólnak a szoba kiemelései stb. ott alkalmazza ezt a kalibrációt a telefon mérésén és ez alapján készít egy szub korrekciót (a szoba kiemeléseit-beszakadásait kompenzáló EQ paramétereket hoz létre). Remélem így érthető.
(Nem tudom, hogy valójában így működik-e, de ezt feltételezem.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
bnorci71 #62097 üzenetére
Adott szub frekimenetét ismeri a gyártó, közeltéri mérés alapján összeveti mit mért a telefon és mit kellett volna. Ezt fel tudja használni a SP méréshez. Nem tökéletes nyilván, szűk keresztmetszet a telefon, de nem hülyeség.
Az hogy valóságban mennyire hatékony azt nem tudom, nem volt ilyenem, le kellene ellenőrizni rendes mikrofonnal. -
-
BBéci
legenda
válasz
bnorci71 #61463 üzenetére
"Meghallgatni meg ugye nincs lehetősége az embernek 2-3-4 fajta kábelt, ráadásul amikor a drágábbat kipróbálja az ember nem biztos, hogy nem önigazolást keres."
De bizony van rá lehetőség amit erősen ajánlott, sőt, kötelező kihasználni! Több bolt ad letét ellenében, kipróbálásra kábeleket, például a sokat emlegetett KáCsa Audió. Pár nap után visszaviszed és csak az útiköltséged bánja.
Fontos, hogy a próba az illető által ismert, jó minőségű, (DSD, SACD, ha ilyenek nincsenek akkor FLAC, WAV) énekes/hangszeres sztereó zenével történjen. Ha a lejátszó vacak összekötővel van csatlakoztatva az erősítőhöz, akkor mint leggyengébb láncszem, az fogja meghatározni a végeredményt. -
mikrofon
veterán
válasz
Természetesen az a rész nem neked szóltak . Illetve csak az eleje a számok szóltak neked. Elnézést ha úgy érződött.
Igazából ha már kikerested magad is látod, hogy a kábelek ára 500HUF-tól indul. Ha valamilyen elektronkai üzletből veszed. Egyébként itt ott lehet HE-stornál picit olcsóbban vennie még.
Ha már némi design-t is szeretnél, pl laposat, akkor már megy feljebb. Vagy akkor is ha valamilyen Hi-Fis, mozis üzletből veszed. Szerintem a KaCsa is elég jó, vannak mindenféle szintek... Pl ha itt megnézed az alap lapos kábelből 1.5ös 650HUF/m, míg a 2,5-ös már 1.650HUF/m.... Nem lapos be már "fehér" és 2,5-ös az 870HUF/m.... és ebben még semmi hókuszpókusz nincs..... N
Ezenkívül ha van erőd sok termék között a jót kikeresni és kivárni akkor a német amazon-on is érdemes nézelődni....Egyébként szerintem ennél többet itt a kezdő/belepő szinten nem kéne foglalkozni és az összefoglalóban sem kellene írni akkor nincs felesleges vita két szélsőség között.... Ráadásul a méterárakkal már mindenki ki tudja kalkulálni, hogy kb mennyi lesz neki a nem kevés költség a kábelekre.....
Úgye bele lehetne itt olyanba menni hogy fizika, elektronok áramlás, felületeken és nem a belsejébe => sodrott, sok sodrott, fonott; aztán hogy csavar erek közös szigetelés => zajcsökkentés..... Tehát lehet benne valódi fizikai tartalmakat is keresni egy bizonyos szintig... De szerintem nincs értelme.
Nagyipari kiszerelésben céges ügyfélként biztos el lehet érni sokkal olcsóbban és ipari felhasználásra szánt kábeleket, de az megint nem a belepő/kezdő szint szerintem
-
Quetz
őstag
válasz
OFC rézkábelre van szükséged, távolság függvényében megválasztott keresztmetszetben. Ez bruttó 500-1500/m HUF befektetést igényel. Minden, amit ezen felül fizetsz, az az "Audio ékszer" kategória.
Ami e fölé viheti az árat, az a speciális építési szabályoknak megfelelő szerkezet, pl. alacsony füstképzésű vagy lángálló burkolat. -
mikrofon
veterán
válasz
bnorci71 #61457 üzenetére
131HUF/m áron nem tudsz venni oxigén mentes tiszta réz sodrott hangszóróvezeték, 2 x 2,5 mm2-es méretben, olyat amit tényleg ellenőrzött gyártási körülmények között gyártanak, és a végen le is igazolják hogy ez olyan, amihez a gyártó a nevét is adja.
Nézd meg még a sokat hivatkozott #legolcsóbblegjobb HE-store- ban is 400-500HUF+ÁFA áron van mennyiségtől függően....
Nyugodtan keresd ki a Farnell-ben is....Jah és maradjunk már a belépő topikban a bruttó áraknál, mert a boltban a kasszánál annyit kell fizetni érte..... Áfa csalásra meg ne buzdítsunk senkit, mert feltehetően a kezdő hazimozis topikban érdeklődő nem munkaeszköznek veszi a házimozit..... Legalábbis a többség, mindig lehet kivétel!
Jó lenne ha valaki megállítaná már ezt az ámokfutást!!!
-
-
válasz
bnorci71 #61421 üzenetére
Épp az ilyen jelenségeknek kellene gátat szabni. Ha valaki úgy jön ide, hogy van 30000-e, akkor ne mondjuk már neki, hogy értékelhetőt csak 100000-ből vehet. Elárulom, hogy 30000-ért még sok fórumtárs moziját megalázó 5.0-t is össze lehet rakni, ha jól helyezed el a hangszórókat és PC-re kötöd, valamint arról kalibrálod (5 db monó végfok darabja 1000, 3D nyomtatsz nekik keretet, szerzel 5 db használt SS szériás Sony-t darabonként 4000-ért, a maradék meg mehet kábelre). Ha CUCC-ot használsz, és subként is befogod őket, rögtön van egy olyan mozid, ami színvonalban egy Polk RTi A3-akból és SVS PB-1000-ből álló, Denon 2700-ról hajtott mozival egy lapon említhető.
Igen, 30000-ből hoztunk ki egy újonnan majdnem milliós mozit.
És hogy mennyire megéri ez az 1000 forintos végfok, már van egy ilyeneken alapuló, 2 db JBL 8330A-t tri-amp-ben hajtó rendszerem, és egy lapon említhető például egy Denon PMA-800NE-vel az erősítés színvonala. Most egy Cavern proci után tervezek ilyenekből egy 18 csatornás végfokot összedobni itthonra, ami minden egyes driveremet külön hajtja.
-
válasz
bnorci71 #61413 üzenetére
Tudok mutatni Dolby Premier minősítésű termet, ahol villanydrót van. Ez a minősítés a legmagasabb a mozik világában, a legmagasabb THX kategóriás termek is gyakran ezen buknak. Innentől szerintem nem kérdés. Nem a leghatékonyabb kábel, esik rajta a teljesítmény rendesen, de inkább évente azt a +1000 forintot kifizetik áramra, mintsem költsenek értelmes kereteken belül 2x, kábelhívő keretekkel meg 1000x annyit.
-
Dorian
félisten
válasz
bnorci71 #61341 üzenetére
Nem is csak a beszorìtásròl van szò, hanem a kèt front full ellentètes akusztikai viszonyok közt áll. Egyik bent a sarokban (mèlykiemelve döng) + közvetlen mellette oldalfal (brutál erős fèsűszűrő hatás), a másik oldalt meg szabad tèr.
Ezt egy akármilyen elnyelő sem tudja megoldani, nemhogy 2 centiben. -
Gino20
őstag
válasz
bnorci71 #61323 üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szól, de röviden szerintem nem, mivel ha jól gondolom, akkor egy vonalban mozgathatóak és ha a jobb sarokból kihoznám ~1m-t a fal végéig, akkor a bal front konkrétan benne lenne a nappaliban / közlekedési ,,útvonalban", vagy ha szó szerint érted, akkor a komód előtti elhelyezés kiiktatná a komód használatának a lehetőségét és az meg az Én kiiktatásomat is jelentené a feleségem részéről
meg persze idétlenül is nézne ki
-
válasz
bnorci71 #61209 üzenetére
Én ha azt mondjatok nem kell nekem.a csatlakozó és a jobb kábel sem akkor azzonnal törlöm is🤷😁hisz ha valamire kábelre sajnálok pénzt kiadni. Csak azt gondoltam az fontos,meg ahogy nézem a hangfalakon nincs más lehetőség a kábel csatlakoztatására.. de lehet rosszul nézem..
-
válasz
bnorci71 #61206 üzenetére
Gondoltam a frontnak jobb minőség kellhet🤷de még igazaból tudom modositani ha nem fontos az nekem? Es a frontba mivel ott az atmos 2.2ér kell.. Az erősitőnél elvileg nem fontos a csatlakozó de a sugázókon ha jól néztem a képeket nincs is más lehetőség..hát ti nagyban csinaljatok már
-
válasz
bnorci71 #61198 üzenetére
Utána nézek mert teljesen uj fogalom a media box ,nekem nem is ertem hogy kerül oda a tartalom ha letöltök valamitm?. Hogy irjatok meguntatok a másolgatást..egy 65"samsung ivelt 4k tv van kb 3 eves de meg soha nem volt gond sem formatummal sem felirattal mindent tudtam nézni rajta..A kabelek irtam pedig nem is profi minőségek🤷
-
ada19
senior tag
válasz
bnorci71 #61189 üzenetére
Ezzel nagyon nem értek egyet. A TV lejátszójával a legkisebb gond az hogy nem kényelmes, sőt ez sem mindig igaz mert sok képes hálózati megosztásról is. Sokkal inkább a minőséggel lesz gond, hogy csak a 3 legfontosabbat említsem:
-Kadenciahelyes lejátszás
-HD hangsávok
-KépminőségTeljesen mindegy milyen TV-je van, a legolcsóbb 15e forint körüli CoreELEC alapú kínai box is sokkal jobb minden tekintetben.
@lajosx: szvsz túllőttél a kábellel
-
mikrofon
veterán
válasz
bnorci71 #61024 üzenetére
Egy ilyen mikrofon nem túl drága és EU-n belülről gyorsan itt van: Dayton Audio iMM-6 iDevice Calibrated Measurement Microphone [link]
Nekem bejött. Jól használható a rew-vel hobbi szinten és ugye sorozatszám alapján le lehet tölteni a kalibrációs fájlt a gyártói honlapról.3.5mm TRRS headset jack csatlakozója van így laptopba egy ilyen hosszabbító kábellel egyből használható. PC esetén átalakító kell hogy a trrs jack-ből legyen két sztereó jack (mikrofon + line-out)...
-
gab1ka
senior tag
válasz
bnorci71 #61024 üzenetére
Nem tudom hol találhatsz kezdőknek leírást, sajnos ezt szorgalmasan ki kell keresgélni youtube-on, google-val (REW tutorial stb ) Talán ezt [link] javasolnám elsőre, a videó második fele már a a filterek exportja is egyben, az irreleváns most . Az AVR mikrofonja megteszi, de inkább tájékoztató jelleggel érdemes tekinteni rá, pl a fenti esethez teljesen jó, de a komolyabb eq-záshoz és precízebb mérésekhez már sok az az 1-2db-s hibahatár is.
-
Mikisys
őstag
válasz
bnorci71 #60861 üzenetére
Ne izgulj, mind kezdők vagyunk, minden nap valami újat-újba kezdünk.
Dögös metál is jól szól, ha az erősítő és hangsugárzók egyformán jók, nem feltétlenül drágák, hanem jók. (Nekem tetszett egy nagy Dali-rendszer, de a demo anyag, amivel bemutatták direkt arra készülhetett, vagy arra válogatták ki, mert más film és zenei anyaggal pocsékul szólt, színezetten, zavarosan. Drága is a nagy Dali-cucc. A Focal-Grand szintén drága és nem tetszett.)
Olcsóbb, állványos hangsugárzókból van többféle, szimpatikus a Wilson Raptor 3, Magnat Supreme 202, vagy a Monitor Audio M100. Ezek hasonló méretű dobozok és egy kb. 20-25m2-es szobába bőven elegendők, persze, szubbal kiegészítve. A lényeg, hogy mind az 5 vagy 6 vagy 7 hangsugárzó azonos legyen, mert így kapjuk a legstabilabb hangzást, a legjobb minőséget.Üdv!
-
Real_Necro
veterán
válasz
bnorci71 #60845 üzenetére
Én úgy indultam neki lassan 1,5 éve, hogy lefestem egyik falat szürkére aztán sztereóban majd lesz valami vetítés...
Lassan haladok és belépő szintnél nem is megyek tovább, de fejlesztgetem magamnak. Közben megcsináltam elektromos hálózatot, festettem, megtanultam parkettát rakni, rézcsöves fűtést bővíteni. A média állványokat is magam készítettem kemény fából. Majdnem egy évvel később lettek csak lefestve. A függönyt asszony varrta.
Tegnap szembejött egy pár Dali Concept 8 nagyon jó áron, így teszek velük egy próbát, egyelőre mellé raktam a 6-osnak, jól festenek így.
Most folyamatban egy fa burkolat, melybe el szeretném tüntetni a kábeleket a vászon alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest