- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Azt sem tudjuk, mifélék azok a B&W hangdobozok? Azokból létezik nehezen elviselhető hangú és egész jó is.
A kisméretűeket súlyos tárgyi tévedés polcsugárzónak nevezni. Ez az angol bookshelf szolgai fordítása, ami félrevezeti a hozzá nem értőket. Valójában állványra helyezendő vagy állványos hangsugárzók, amik polcon a tudásuk töredékét tudják megmutatni.
Ez "mérnöki szempont".
Lehet kapni 200000 forintért olyan használt házimozi erősítőt, aminek egészen kellemes a sztereó zenei hangja, de ameddig a hangdobozok elhelyezése nem megfelelő, a hangzásuk sem lesz kielégítő, bármilyen erősítőt kötsz eléjük. -
zsoika
addikt
Önmagában egy toroid trafó nem garancia a "jó" hangra ...a körítés is fontos és a szoftver, bemérési rendszer stb.
Általánosságban szerintem igen a válasz ...200eFt ért már sokkal jobb hangot remélhetsz mint a mostani .
A dolgot árnyalja hogy csak régebbi nagyvasakra lenne igaz, ha eARC fontos akkor a pénz java a szolgáltatásokra megy el és megint itt vagy ahol a part szakad. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Használtan 200-ért már egész jókat lehet kapni, de a "nagyságrendi javulás" nem értelmezhető. Mi a hangminőség számrendszere?
De ettől a hangfalszetted még ugyanaz marad.
Ha pedig helyhiány miatt nem tudod rendesen elhelyezni, akkor a fő probléma, a mélyek, ugyanúgy az lesz, a szobaakusztikát nem javítja meg neked egy jobb hangfal vagy erősítő. -
zsoika
addikt
Vagy úgy hogy az AVR ben lévőt használod (preout kimenet) de a mostani Denonod nem tudja , csak felsőbb kategória.
Esetleg olyan sztereó erősítőt veszel [link]
vagy átalakító.
Természetesen léteznek hálózati funkciókkal ellátott sztereó erősítők ... Sport még hdmi sek is.
használtan 80eFt alatt megvehető (akár garival) pl. hk 3770 -
Dorian
félisten
Ez egy mozis cucc, zenére igazából mindent fejlesztened kellene.
Az az erősítő biztos, hogy kevés zenére.
Viszont zenére a szub+sat rendszerek sem igazán valók, nagyon nehéz úgy beállítani, hogy a mélynyomó ne lógjon ki a rendszerből + egy zenére alkalmas szub önmagában 200-nál kezdődik.A külön sztereó erősítőről tegyél le, rengeteg buktatója van, és ahhoz még kell egy külön DAC is, mert az AVR-nek nem csak az erősítő-része alacsony színvonalú.
-
Real_Necro
veterán
Én az Anthemmel most eléggé meg vagyok elégedve, de úgy indultam neki, hogy van egy A osztályba kapcsolható Marantz sztereó erősítőm, azt használom zenére, a házimozit meg házimozira.
Ha a házimozi részével elégedett vagy, lehet olcsóbb, ha veszel zenére egy normális használt erősítőt. Szerintem. -
mettek
addikt
Teszteld több filmmel. Van hogy az angol hangsáv sem jó egyes filmeknél...pláne ha szedett verzió. Nálam még azt is kiírja a yamaha hogy hány decibeles a center hangsáv és volt olyan dts hd sáv amire -6 decibelt írt...ez konkrétan rosszabbul szólt mint a magyar 640kbs sáv. Hogy mi indokolta hogy a centerről leszedjenek -6 decibelt nem tudom de tönkretette az egészet.
Szóval ez néha filmfüggő is. Ha egyes filmeknél rendben találod akkor nem nálad van a hiba.
-
mettek
addikt
Nálam ugyanez volt régen belépő kategóriás erősítővel és magyar hangsávval. Aztán ahogy léptem feljebb a felső közép kategóriába úgy szorult háttérbe ez a probléma. Sajnos ez ilyen. Vagy jobb erősítő vagy angol hangsáv javasolt. Illetve próbálkozhatsz magyar hangsáv esetén a center kikapcsolásával és akkor a frontokból erőteljesebben jön majd a beszédhang is.
-
törölt tag
Szeretem a Denonok hangját, több modell megfordult nálam az évek során, és most is azt használok!
Az említett 1713 nem volt nálam, de leírtam az utat, hogy az általam használt X szérián hol található a "levels" menü.Évekig használtam úgy a rendszerem, hogy nem volt egység, egész pontosan a center eltért a többitől, miután egységesítettem, a fejem fogtam, hogy mozizhattam így idáig, ne hallgass arra, aki ennek az ellenkezőjét állítja!
A sorozat, és a filmek eltérő minőségén nem kell különösebben gondolkodni, mert egyértelmű, hogy utóbbinál jóval nagyobb mértékben dominál az audiovizualitás..
-
törölt tag
Nem vittem félre a kérdést, ugyanis az eltérő hangerőkülönbség pontosan a nem megfelelő kiépítésből fakad.
Mégpedig azért, mert a különböző (nem azonos családból származó) hangfalaknak, eltérő az érzékenységük.
Első körben tudni kéne, az adott hangfalak érzékenységét, hogy tisztában legyél mennyivel kell csökkenteni egyiket, a másikhoz képest.Nem tudom hol kell az 1713-on állítani a hangerőt, de nem hinném, hogy olyan bonyolult lenne a menürendszer, hogy ezt kisebb keresgéléssel ne tudnád megtalálni.
Nálam: Speaker-manual setting-levels.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest