- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #8035 üzenetére
Újra? Miért, volt valaha fejlődés arrafelé? A régi Concert még szo-szo, de azok is leginkább az Excel hangszórók miatt szóltak jól, de nem annyira, mint amit más gyártók kihoztak ugyanazokból. Cecilnél sem volt idejük megmelegedni.
Engem hidegen hagy az a kategória, ami a saját hangdobozaimnál (quadral AURUM) alacsonyabban helyezkedik el. Bár vannak kivételek, egy hete Chorus 700 szett van nálam, tetszik, szeretem.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #7823 üzenetére
Majd télen megint veszek valami jobbat, amikor használom jobban. Úgyse fogom tudni megállni...
Konfigos: Nekem sem jön be a PSW 110. A régi erősítőmmel kifejezetten gyengének éreztem. Lehet a mostanival nem lenne ilyen gond, nem tudom.
Emellett megbízhtatlannak tartom. Van belőle elég sok hibás. -
Konfigos
őstag
válasz
Norbi 72 #7810 üzenetére
Nekem az a furcsa az egésszel,hogy pár ki be kapcsolás után semmi baja..De ha huzamosabb ideig ki van kapcsolva akkor a következő alkalomnál megint produkálja,de amint úgymond már van hang utána nem tűnik el ameddig ki nem kapcsolom hiába váltok bementet vagy akármi.Hát remélem még egy kis ideig kihúzza mert most nincs időm elvinni egy szakihoz,egy avx-es szaki száma amit elmentettem régebben hátha kellhet majd,róla csupa jókat írtak erősítő javítás téren ott.Az biztos hogy nem fogok helyette másikat venni mert nagyon megszerettem a hangját mozin,tehát ha megadja magát akkor megjavíttatom,igaz max 30 filmet néztem meg vele eddig amióta itt van,előtte se volt szerintem sokat használva,tehát nem igazán mondanám egy lehasznált darabnak,ezért is furcsa ez a hiba..
-
johnywalker
őstag
válasz
Norbi 72 #7729 üzenetére
Norbi: Igazad van!Viszont valszeg Jeni kezdő mozis.Ezért kérdezi, mivel a feature-ok számára (4K) és stb. nagyobb vonzerőt jelentenek mint egy a jó hangzás.Ugye, minél újabb egy HM vas annál több vonzó jelleg van marketingszempontból benne, ezért vonzóbb számára.Nem pedig hangzásilag.
-
gabranek
senior tag
válasz
Norbi 72 #7705 üzenetére
Akkor szerinted jobban járok ha az erősítőből engedek picit, de jobb hangfalakat veszek? Az árral nem is lenne bajom különösebben, igaz több mint a keretem, de én a 250-et mélyláda nélkül számoltam.
És vajon egy ilyen szetthez adnak kábeleket? Vagy azt külön kell vennem hozzá? Csak azért kérdezem, mert mindenképp neten fogom rendelni kiszállítással, sajnos személyes átvétel nem megoldható. -
KovyBoy
tag
válasz
Norbi 72 #7304 üzenetére
Hát... őszintén bevallom, hogy tegnap 11 óra árlista előkészítés után az volt nap végére a levezető program, hogy beestem az ágyba, kitettem tv-re Gál úr videóit és megnéztem belőlük pár tucattal; a lentebb linkeltet is.
Állításodat tapasztalatból is alá tudom támasztani! Este még meg volt pár jó beszólása, de mostanra sajnos mind elillant... kár értük! -
KovyBoy
tag
válasz
Norbi 72 #7299 üzenetére
Az a durva, hogy O hivatasszeruen vallal javitasokat es valoban viheted is hozza a cuccot, cim(ek) a hivatkozott linkben.
-
eldorado8
csendes újonc
válasz
Norbi 72 #7251 üzenetére
Nagyon köszi az infót mindenkinek. Végülis megvettem a 457-es Yamahát ( annyira patika állapotú és dobozos volt) ha nem tetszene a hangzása (bár ezt kétlem mivel az első szettemet fogom összerakni és még nincs összehasonlítási alapom) és lesz keret lecserélem. Sajnos a jbl hangfalszettet mégse vettem meg mert nem volt olyan állapotban.. Esetleg vmi ajánlás ehez az erősítőhöz hangfal tekintetében? 4,5×4,5m a szoba, zenehalgatás vagy mozizás tekintetében nem tudok nyilatkozni melyikre használnám inkább, de talán a mozi. A keret 80-90 között. Tényleg az xbox is hallgatható lesz a rendszeren, illetve a tv-t (40" led 1 éves sams.) milyen kábellel érdemes összekötni ezzel az erősítővel? A kábelezéssel még leszek bajba.. Bocs az amatör kérdésekért.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Norbi 72 #7251 üzenetére
Nem csak gyors volt, de már elégedett is. Ez az első erősítő, amivel igazán öröm zenét hallgatni: csak leülni és hallgatni. Oly annyira, hogy a négy éves fiam és a feleségem is csatlakozott este Beethoven 9.-et hallgatni. Egyelőre csak Spotify-ról.
Van valakinek kész FLAC vs MP3 AB tesztfile készlete szimfónikus zenéhez?
-
simon87
csendes tag
válasz
Norbi 72 #7177 üzenetére
Értem én, hogy egy guriga takony ez a vas, de egyelőre marad mert a célnak még sztereóban is megfelel. Gondoltam hátha tudtok tanácsot adni a kókányolásra
Az a gond, hogy egy cimboránk intézte a vásárlást, így "készen kaptuk" ezt a motyót, ebből kellene a legtöbbet kihoznunk. -
simon87
csendes tag
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #6891 üzenetére
Igen a HDR-hez HDMI 2.0a kell, de nekem olyanom 2100-ba lesz, meg nem is biztos hogy szükségem van rá.
Őszintén szólva a 4k mint olyan is nagyon nyögvenyelősen jön, nem is kapkodom el a dolgot.
ui.: a 4k@60p-hez elég a HDMI 2.0 is, a 2.0a hozta a HDR képességet. De igazából mozizásra elég az 1.4 is hiszen az is tudja a 4k@30p-t, feltéve ha lenne 4k anyag.
-
-
antistati
tag
válasz
Norbi 72 #5713 üzenetére
Ha így néz ki a szoba, kb 1-1,5 méterre van a mozizó a hátsó faltól.
1. Kérdés, hogy a látható surround helyére Quadral ARGENTUM 520 állványos hangsugárzó tegyek vagy kb 1 méterrel közelebb a tv felé, a nézővel egy síkban inkább Quadral Phase 16 bi-dipol háttér hangsugárzó-t rakjak? (80% TV és MOZI - 20% Zene)
2. Igazából konrétan az lett volna a korábbi #5711 kérdés, hogy mozira lehet jobb lenne az említett Quadral Phase 16 bi-dipol háttér illetve spec alapján erősebbnek tűnik a Quadral ARGENTUM 520 így lehet ez a monopole sugárzó jobb zenehallgatásra-é.
Köszi,
Laci -
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #5604 üzenetére
Hol laksz? Egyébként nagyon költséges hobbi lett a vasútmodellezés, amikor én aktívan csináltam még a zsebpénzemből is megoldható volt. A mostani árakat nézve megdöbbentő, hogy egy mozdonyért min 30-50k-t kérnek.
Na nem mintha a házimozi olyan olcsó mulatság lenne, de az mindig is költséges volt szóval nem meglepő. -
válasz
Norbi 72 #5434 üzenetére
Norbikám, ha ennek az elosztónak az árát hozzáteszi például a belépő Magnat szubjának árához, és vesz belőle egy jobb mélyládát, azzal nagyságrendekkel több hangi előnyt ér el. Pontosabban azzal legalább érne el valami hangi előnyt.
(Tudom, hogy nem hangi, hanem elektromos hálózati-okból linkelted ezt neki, de arra ez nem megoldás szerintem, és a rendszeréhez képest nagyon drága.)
BBéci : "Semmi olyat nem tennék hifis és házimozis készülékek elé"
Szerintem XT sem, bajnokpityu sem, de még Mézga Aladár vagy dunkel sem tenné. És? Hogy jön ez ide, ebbe a topikba?
-
válasz
Norbi 72 #5226 üzenetére
Csak az erősítő része kellene. Hangszóró van hozzá.
A keret az nagyon minimális (nem több 10.000 Ft), vettem pár éve egy régi Tevion-t, tökéletesen elég lenne nekem, mert amit tudna az elég, csak kezd dögleni.UI: Ja hogy egybeszett alatt, azt érted, hogy benne van a DVD is, igen, az kellene hozzá
UI2: A komplett házimozik erősítője nekem megfelelne, csak a fenti paramétereknek feleljen meg, nem kell nekem semmi csicsa, semmi meghallom becsinálok hangzás.
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #5190 üzenetére
Lehet hogy kipróbálom, azzal tisztában vagyok hogy az elhelyezés nem éppen optimális és ezt junkpod fórumtársnak is írom. A következő beruházás a nappali bútor lesz az tuti.
Viszont lenne egy kérdésem a hozzáértőktől. Ugye a JBL összes Studio hangfala bass reflex, de ha pl beállítok a hangszórókra 80Hz-et akkor mi értelme a reflex nyílásoknak? Próbaképpen feltekertem a hangerőt de még úgy se éreztem különösebben légmozgást a nyílásokon. Azért kérdezem, mert a center olyan batár dög, hogy már-már nevetséges és látszatra feleslegesnek tűnik a mérete.(#5191) BBéci ne beszéljétek belém hogy rosszul szól a rendszer, igazság szerint onnan indult ki a téma, hogy miért kell feltekernem a subot a kalibrált értékhez képest. Az ok adott, de ettől még megtaláltam a jót ami ezek szerint még lehetne jobb is. Gondolom te beülnél a kanapéba és egyből mondanád hogy mi a jó és mi a rossz a jelenlegi rendszerben, sajnos nekem nincs referenciám.
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #5185 üzenetére
Tudom hogy a THX ajánlás a frontokra 30-30 fok ami most olyan 45-45, de sajna egyenlőre nem tudom megoldani máshogy. A bútor elé nem rakhatom, mert az a közlekedési út az erkélyre. Egyébként most hogy így szétraktam a frontokat a hangzásban iszonyatosan nagy lett a tér, nekem egyenlőre bejön és tetszik.
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #5181 üzenetére
Tudom hogy bútort kellene cserélni, de hát most ez van, majd egyszer az is meg lesz lépve. Aki járt hallos panelszobában az tudja hogy nagyon nehéz dolgom van. Egyébként élőben nem ennyire nagy a tér. Van szőnyeg is, de az tisztításra vár.
(#5183) junkpod sokadszor leírtam hogy alkalmi vétel volt a jelenlegi cucc, ha az ajánlásokat követem akkor szóba se került volna a JBL mert itt azt senki nem ajánlja. Aránylag jó áron jutottam ezekhez az új dobozokhoz.
-
Aurig@
őstag
válasz
Norbi 72 #5148 üzenetére
OK, akkor már csak annyi érdekelne, hogy ha az ember idővel cserélné a frontokat illetve a centert, hogyan lehet áttenni a tüskéket a leendő dobozokra? Mármint úgy értem, hogy ha jól látom öntapadósak, és ez az öntapadós réteg felhasználható-e újból? Tehát rendesen tapadna második felhasználás után is?
-
Joshi
titán
válasz
Norbi 72 #5142 üzenetére
Egyből 80Hz-re raktam mert ezt ajánlotta mindenki, nekem tetszik is a végeredmény. Akkor veszek ilyen tüskéket, úgy is akartam normális sub és HDMI kábeleket is venni még aránylag értelmes áron. A frontokhoz adtak tüskéket, de ugye annak 4 lába van és elég nehéz megoldani azt hogy felfeküdjön. Érdemes arra is ilyen tüskéket venni? Köszi.
(#5153) Ragadozó
(#5151) Jaded nálam csak akkor van hangja a relének, ha a HDMI-t kapcsolja egyébként csendben van az erősítő főleg filmnézés közben. Az viszont feltűnt hogy sokkal jobban melegszik mint az előző Harman, habár teljesítményben se ugyan az a két erősítő.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #4784 üzenetére
Még én ezt a Yamahát találtam. De ez drágább 5 ezerrel a Pioneertól, gari egy évvel kevesebb és nem tudom, hogy jobb lehet vagy rosszabb.
Szerk: Látom, hogy max 60-ért keres, akkor tárgytalan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest