- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
eldorado8 #8187 üzenetére
Nem igazán lenne előrelépés (max látványban)
Pàr szett ami már normálisan szól (a teljesség igénye nélkül) ezek alatt szinte felesleges bàrmit is venned a jelenlegi helyett:
http://www.hazimozigyor.hu/castle_knight_4_50_hangfalszett_2700?keyword=Castle
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalszett/hangfalszett/q-acoustics-3050-+-3010-+-3090c-5.0-csatornas-hazimozi-hangfalszett?erkezett=arukereso.hu
http://www.netdepo.hu/hangfal-hangfalszett/akcios-hangfal-csomag/canton-gle-476-gle476-+-gle416-+-gle456-5.0-hazimozi-hangfalszett
http://www.hazimozigyor.hu/heco_music_style_500_hangfal_szett_50_2383?keyword=Heco
(bocs mindenkitől,mobilról nem megy a link)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
eldorado8 #8174 üzenetére
A belépő kategóriában nincs jelentős különbség vedd azt amelyik tetszik (vagy amelyik a legolcsóbb),ha viszont jobb dobozokra váltasz illő AVR-t is cserélni jobbra.
(azért irtam a 329-et mert szerintem jelenleg az is elég,majd ha cserélsz dobozokat nézz ahhoz egy jobb erősítőt,a különbözetet meg addig tedd a “perselybe”
)
-
törölt tag
válasz
eldorado8 #7666 üzenetére
DVD-t Panasonicot vagy pioneert válassz ha a minőség is szempont, és az ár is számit.. ha nem számit: Onkyo vagy Denon modelljei. de vedd alapol azt is hogy amennyiért vennéd, alig többért BD játzót is kapsz azok még jobban is lejátszák a lemezeket HDMI összeköttetés révén..
Használtba csak minőségit,kevés üzemórával érdemes venni mert a lézerfej öregszik és idő mulva nehezebben olvas be lemezeket..
Másik kérdésed megválaszolta Béci. -
-
eldorado8
csendes újonc
válasz
eldorado8 #7631 üzenetére
Ezekre a kérdésekre kérhetnék egy kis helpet?
"Még két kérdés a jővőbeni fejlesztéshez:
-dvd lejátszóból mi az a belépő árkategória ami már minőséginek mondható, használtba érdemes nézelődni? (most egy 15 ezres samsung van, de szörnyű zajos stb..)
-a Jbl scs 178 szetthez elég lenne ha csak egy pár álló front hangfalat cserélnék?" -
arcitec
addikt
válasz
eldorado8 #7542 üzenetére
Az pont jó úgy, 4 ohm hangfal, erősítő 4 ohm állásban.Nekem is volt Yamaha azon is mechanikus kapcsoló volt és a 4-8 ohm-os hangfalakra is 4 ohmra volt állítva 14 év után tökéletes állapotban adtam el. A mostani 4 ohm hangfalakon a TX-RZ900 8 ohm-on ezerrel melegedett, most 4 ohm állásban épp hogy meleg, hangzásban nem érzek változást. Egyébként remélem jól tudom, de így pont hangosabbnak kellene lennie ( elvileg ). Teljesítmény több jöhetne ki belőle, de az esetleges torzítási küszöb is alacsonyabb, nálam ezt nem fogja elérni a 200w -os erősítő. (Ez egy nagyon jó gép). A 25 m2 szobát úgy behangosítja pl házimozin 70 -es hangerőn, jön föl a járolap (érzetre) , hogy ilyetén analógiával éljek , a ház kívülről meg mint ami el akar szabadulni , na és kristály tisztán. pl Gravity , szerintem sokkal jobb referencia mint az Oblivion ... Áááá 65-ös hangerőn is ...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
eldorado8 #7542 üzenetére
Az én sztereó erősítőmben elég komoly a 4 - 8 Ohm kapcsoló, közvetlen a toroidra van kötve, más feszültségeket vesz le 4-es és 8-as állásban. Ez elvileg azt jelenti, hogy magasabb feszültséggel hajtja a 8 Ohm-os hangszórókat, hogy ugyanakkora áramot kapjanak, mint a 4-esek az alacsonyabb feszültségen. Egz ilyen kapcsoló esetén a 4 Ohm-ra váltás okán elvileg halkulnia kellett volna a hangszóróknak. De lehet hogy más erősítőben nem ez a "logika" van implementálva.
-
eldorado8
csendes újonc
válasz
eldorado8 #7454 üzenetére
Na, sikerült beállítani úgy ahogy a rendszert (Yamaha rx-v457/ jbl scs178), hát ez nagyon komoly az előző két évben hallgatott 42" led tv gyári hangszórói után..sztem az elhelyezés is elég jó lett (majd teszek fel képet, biztos lehet még finomítani).
Kaptam tanácsként hogy az ohm-okkal ne foglalkozzak mivel a hangfalakon 4, az erősítőn pedig nagyrészt 6-8 van feltüntetve, de találtam egy kikapcsolt állapotban való beállítást ahol 4 és 8 ohm között lehet választani én átállítottam 4-re, nem hallok különbséget, javallat? Maradhat vagy vissza állítsam?
Illetve vettem a hangfalakhoz 2,5-es kábelt, az aktív ládához csak egy régi olcsó rca kábel csatlakozik az Lfe csatiba, érdemes minőségire cserélni szerintetek? -
válasz
eldorado8 #7346 üzenetére
Az egy nagyon jó szett, átmenetileg jó lehet, de 20nm-re azért kevés...oda azért álló front dukál már. Nagyobb center se árt.
jer1cho: mindenképp Hdmi-s erősítőt javaslok, azzal a leírtak megvalósíthatók.
1.3-at vigye hdmi-n, akkor a hd-és hangok is átjönnek.Csak egy példa, pioneer VSX919, 920. Most más márkából nem keresek, ezeket tudom fejből, hogy jók és nem túl drágák használtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest