- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Konfigos #23136 üzenetére
Nem becsülöm túl! Pontosan tudom a korlátait, hiszen jómagam is ilyeneket használok.
Annyi pénzért ,mint amennyibe kerül a HK 171+hkts16 újban nincs alternatívája.
Természetesen kompromisszumokra kényszeríti a felhasználót, ezért csak pénzszűke és helyhiány esetén ajánlom.
Én is jobban szeretnék akár egy általad "polc hangfal" hívott rendszert ,de így is túlzsúfolt a nappalink.
Ha Békéscsabán jársz szívesen látlak egy mozira és eldöntheted, hogy elég e a dinamika! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Konfigos #23136 üzenetére
Ebben az árkategóriában a méret elég ritkán előny (max. több "fát kapsz ugyanazért a pénzért) a "bögreszetteknek" nevezett bögreszettektől meg (kis túlzással) fényévekre vannak a HK szettek is, mert ezek már a hallgatható kategóriába tartoznak az árukért ....
(kb. 20nm-re az a HK szett teljesnen elfogadható tud lenni, ha a hallgatóságnak nincsenek irreális elvárásai vele szemben)
Jegesmaci81:
Nem tudom, hogy hol és milyen Bose dobozokat hallottál, de meg kellene ismételned.... az emlékek azért idővel "megkopnak" .... ;D
.... a Bose egy kategóriában jobb mint a többi gyártó, az meg a "BTHSZ" kategória, felette szimplán csak "nem olcsó" ....
-
-
tomyka74
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
Konfigos #9471 üzenetére
Használtam pár hétig olyan Klipsch szubládát, összességében tetszett a hangja, de inkább vennék kisebb membrános zártat, mert eléggé hallani rajta, hogy reflexes.
Két különböző centersugárzó egy rendszerben, durva merénylet az egységes hangzás ellen, ami az egyik legfontosabb alapkövetelmény a házimoziban. Az elhelyezésük sem egyszerű, ezért ha egyformák lennének, akkor sem ajánlott megoldás. Kivéve hangáteresztő vászon mögött, de csakis olyan erősítővel, processzorral, amelyik képes a kettőt külön kezelni és jellel ellátni. Ha ugyanazt kapják, romlik a hang pozicionálása. Nem onnan fog szólni a szereplő hangja, ahol a képen látható.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Konfigos #9471 üzenetére
Jól gondolod (és jól is írtad a kötést), sorba kötve biztos nem lesz baj, de szerintem párhuzamosan se lenne, mert 4Ω-mal is még simán elbírna az erősítő. Unokatesóm pl. ráaggatott a régi Sony erősítője centerének helyére három hangdobozt is párhuzamosan, ráadást nem is volt mindegyik 8Ω-os és vagy 1 évig úgy hallgatta, persze azt megtanulta, hogy egy bizonyos hangerő felett már eléggé melegedett az erősítő és leoldott a hővédelem, tehát ha folyamatosan hallgatni akarta, oda kellett figyelnie meddig tekeri fel.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Konfigos #8370 üzenetére
Igen, olyanra gondoltam. Ebay-en vannak kifejezetten fali kivitelben is.
Banándugót én eddig nagyon drágán (1250Ft / pár) vettem a sarki elektronikai boltban, szintén a kényelmes szerelgetés miatt, de éreztem, hogy kínai cuccért kicsit magas árat fizetek. Aztán néha láttam a Nakamichi dugókat fórumon, apróban, ami olyan japánnak hangzott, viszont a weboldaluk már kicsit komolytalan, és az ebay-es felhozatal is elég gyanús. Most ilyenen gondolkodom, ha Kácsánál kapni, nagyon rossz csak nem lehet. Nincs szép aluminium háza, meg csak forrasztható, de az aluminium ház inkább csak veszélyes, a forrasztást meg meg kell csinálni a csavarosoknál is, mert lazulnak. Van esetleg jó/rossz tapasztalat ezekkel a fapados dugókkal?
-
Dorian
félisten
válasz
Konfigos #8353 üzenetére
Nem nagyon elszúrt akusztikájú helyiségben + nem alapszintű erősítők bemérő rendszere azért általában jól szokott működni, kivéve, hogy a vágásokat érdemes 80Hz-re tenni.
A rendszer nem távolságot számol, hanem késleltetést, így korrigál pl. subnál fázist.(Korábbi kérdésedre: Általában nem azért vesz az ember drágább subot, hogy több legyen a mély. Mennyiségben szinte mindig elég szokott lenni, sőt, az emberek többsége az erősen túlzó mélyet szereti elfacsart ízlésből fakadólag. A drágább subok a mély minőségét adják meg.)
-
Dorian
félisten
válasz
Konfigos #8208 üzenetére
Nagyjából én is így gondolom. Benne van a régebbi vasakban a rizikó, de inkább bevállalom, mintsem h hallgassak nekem nem tetsző hangot vagy baromi sokat adjak garanciális gépre. Azért annyi még belejátszik, hogy az új gépek processzálása, bemérőrendszerei fejlődtek időközben, ezt hozzá kell tenni az összképhez.
Én most a (remélem arany
) középutat választottam, a Denon 2 évvel ezelőtti zászlóshajóját vettem meg 250-ért. Így nem olyan régi, de nagyvas, emészthető áron.
-
Dorian
félisten
válasz
Konfigos #8206 üzenetére
Az tény, hogy az x2000 (de még az x3000 sem) sehol nincs hangminőségben egy 4308 vagy 3808-hoz.
Viszont az is tény, hogy a 08-as Denonok már elég régiek, és épp mostanában elég sok adja be a kulcsot.Pl. nem kell messzire menni, nekem is van egy 3808-am szervizben valószínűleg proci hibával. Szerelő mondta, hogy 3 másik áll mellette ugyanevvel. Az új kártya meg mocsok drága hozzá, enyémnél is mostanában fog kiderülni, hogy megéri-e egyáltalán cserélni benne. Ha nem éri meg, akkor max alkatrész áron tudom eladni, ha rentábilis a javítása, akkor viszont ez a leendő vevőnek kifejezetten előnyös, hiszen a típushibát okozó drága alkatrész újra lett cserélve. Mindenesetre én megszoptam így régi vassal, más kérdés, hogy ennyiért új hangminőség meg hallgathatatlan lenne számomra.
-
jeni
félisten
válasz
Konfigos #8202 üzenetére
Ebben az esetben csakis gyártói új darabot vegyél és semmikép sem használtat.
www.extremeaudio.hu/hi-fi/hazimozi_erositok/yamaha-rx-a740-72-hazimozi-erosito
www.extremeaudio.hu/yamaha-rx-v679blk-72-hazimozi-erosito
www.extremeaudio.hu/denon-avr-x2100w-72-hd-hazimozi-erositoMind garisak újak.
Neki cosmopoly vannak új jó cuccaik eladóak.
-
Konfigos
őstag
válasz
Konfigos #7803 üzenetére
Hát tegnap végleg megadta magát sajnos..Pedig már kezdtem azt hinni hogy rendbe jön magától mert a héten csak 1x kellett ki-be kapcsolni és már adta a hangot,de tegnap 50 alkalom után se volt hang,se az optikain se egyik hdmin se,se a menübe.Gondoltam belekukkantok és kicsit kifújkálom a port ha van benne és észre vettem hogy van benne 2 venti is,egyik a borda előtt kb 9cmes fújja rá egy meg a borda szélénél oldalasan az egy kicsi 4cm körüli lehet.Ezeknek nem kellene menniük normál esetbe?Mert egy pillanatra megmozdulnak ha bekapcsolom de nem mennek.Vagy csak akkor kapcsolnak be ha elér egy bizonyos hőfokot?Sose hallottam őket menni,és azért elég meleg volt a teteje mindig.
Béres János Úrról van itt tapasztalat?Ha jól tudom ő foglalkozik erősítők javításával avxn és elég sokan dicsérték a munkáit.Vagy inkább szakszerviz?Egyébként egy kattanó hang hiányzik most,erre a párom emlékeztetett,mert van egy amikor bekapcsolom az erősítőt,és egy mielőtt hangot ad közvetlen,valamiféle kapcsoló/kioldó szerűség lehet egy csak kattanó hang,de az most nincs,arra is gondoltam hogy az krepált be és azért nem kapcsolja be a hangot mert az nem old ki vagy hasonló..
-
Norbi 72
veterán
válasz
Konfigos #7825 üzenetére
Nekem az álmom egy goldenear forcefield 5 sub,neten utána tudsz nézni mit tud,talán volt itt olyan akinek volt,
Nekem az van,remek darab.
(#7824) Dorian De a jobbik megoldás volt.
(#7827) Gazsi00
Az állandó csere-bere abból a szempontból jó,hogy megismered a különböző gyártó (belépő) subjait,de én inkább keresnék egy használt SVS/PSB,stb subot,és akkor talán révbe érsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Diablo IV
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest