- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
válasz
migabi24 #17041 üzenetére
A van damme kábelek-ről én is sok jót olvastam, viszont azt is, hogy nem az olcsóságukról híres.
Én nálam meg ez fontos szempont.
Mivel az 5.0-m 100k-ba van, az erősítőm meg kb 70k-ba, így nem szeretnék túl nagy összeget a kábelekre kiadni.
Meg nem is biztos (sőt szerintem tuti), hogy ennek a kategóriájú hangcuccnak kellene egyáltalán 1000+ Ft/méter árú prémium hangfalkábel.
Nézegettem a Kácsának a KC-FSBi25 Bi-Amp kábelét, írják is, hogy A sodratok közepében vastagabb elemi szálakból készült mag helyezkedik el, ami erőteljes dinamikanövelő hatást fejt ki.
3 790 Ft/méter áron ezt el is várnám tőle.
De ennyi pénzt biztos nem adok ki kábelre. -
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #16963 üzenetére
Mélyláda mindenképpen kötelező, még akkor is, ha az erősítő 10 millióba és a hangdobozok párja 50 millió forintba került. Természetesen házimoziról van szó, nem sztereó zenéről.
(#16964) hash99
Nem létezik 4 ohmos erősítő! Honnan vetted ezt a butaságot?
Az erősítők adatai között szereplő watt számok után olvass tovább, legtöbbször 1 kHz-re és egyetlen csatornára adják meg a teljesítményt. -
hash99
senior tag
válasz
migabi24 #16963 üzenetére
Értem köszi
És mire figyeljek még? Azt tudom hogy 4ohm-os legyen az erősítő is. Milyen csatornánkénti teljesítményt keressek?
Valahol olvastam hogy az az ideális ha a hangfal 1.5x akkora teljesítményt tud mint az erősítő vagyis 150W -os hangfalhoz 100W -os csatorna. Ez így reális?
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #16555 üzenetére
Ha kb. "ugyanolyan" kábeleket próbálgatsz, akkor miért várod, hogy más "eredményt" kapj....!!??
Próbálj ki egy Klotz, Sommer vagy (akciós) Oehlbach kábelt a 3-5€-os "kategóriából" és ne a "kommersz" termékektől várj "csodát" ....
(ha így sem lesz "eredmény", akkor Te egy szerencsés ember vagy és nem kell kábelekre költened....
)
-
BBéci
legenda
válasz
migabi24 #16549 üzenetére
Csak a vacak rendszerek nem kényesek a kábelekre.
Attól jó egy kábel, hogy nem befolyásolja a hangminőséget, ez persze szinte lehetetlen, még a Nordost Odin sem 100 %-os, de közel van hozzá. A vacak kábelek, és ez legjobban a hangdobozok összeköttetésekor tud bántó lenni, sokat elvesznek az eredeti jelből, negatív irányban változtatják azt. -
junkpod
veterán
válasz
migabi24 #16509 üzenetére
Az ARC a hang visszaküldésének funkciója.
A CEC a készülékek közös vezerlesenek funkciója.
A kettő nem függ egymástól, nincs közük egymáshoz.
Az ARC csatlakozó szabvány függő. A CEC a készülékben lévő szoftver implementacio függő, az is előfordulhat, hogy A gyártó nem kompatibilis B gyártóval.
Ezek pedig egyik sem függ kabeltol.
Amúgy a kábelekben lévő felirat csak azt jelenti, hogy gyártott termék biztosan megfelel a rairt sávszélesség elvárásnak, de nem zárja ki, hogy a jobbat is tudja, sőt.
A CEC és az ARC semmi extra sávszélesség követelményt nem támasztanak amit egy hdmi standard ne tudna kielégíteni. -
sider24
tag
válasz
migabi24 #16445 üzenetére
Akkor marad ez egy darabig!
Viszont volna meg egy dolog az erositovel kapcsolatban..
Van 2db "front" hangfalam +1 aktiv subwooferem. Az erdekelne hogy ha en at valtok 2.0-ra akkor miert masabb a "Front"-nak a basszusa mint hogy ha 2.1 re valtanek?
Tehat sokkal eroteljesebb basszusa van a "Frontnak" ha 2.0 van.
Ez direkt igy van? Vagy meg oldhato lenne ahogyan en szeretnem csak 2.1 es verzioba?!.. bocsi h ilyen tudatlan vagyok, de nekem ez az elso hazimozi erositom!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #16375 üzenetére
A digitális jelet, digitális formában tök mindegy hányszor "alakítod át" fényre, áramra vagy akár rádióhullámokra, nem igazán lesz/lehet különbség benne .... a kapott "végeredményt" nagy többségében hibajavítás "minősége" vagy annak hiánya ill. az analóggá alakítás befolyásolja .... de ha az megnyugtat vagy valamilyen formában "puszt" ad, akkor használj nyugodtan HDMI-t rosszab biztos nem lesz ....
-
-
dave118
senior tag
-
válasz
migabi24 #16032 üzenetére
Tesztelj azokkal, amit szeretsz és hallgatni szoktál. Minden teszt lényege, hogy saját környezetben, saját készülékekkel, saját akusztikával, saját forrásanyaggal mit mutat az, amit "tesztelsz". Nem mindegy, hogy szól valami komolyzenével vagy smooth jazzel, ha te jellemzően thrash metalt hallgatsz?
Tudod, a demózás egy komoly marketing tudomány. Tudnék neked olyan albumokat és zenéket mondani, amiket előszeretettel használnak a kereskedők, mert szinte mindenen tud jól, pontosabban meggyőzően szólni. De nem akarlak átbaszni, mert a saját dolgaiddal nagy csalódás érhet. -
válasz
migabi24 #16026 üzenetére
"Mondjatok már olyan zenét/albumot amivel demozni lehet a cuccot vagy kifülelni kábelek közti különbséget"
Ha jót akarsz magadnak, ne menj bele ebbe a mókuskerékbe. Ez nagyon sok mindentől függ, a rendszered konkrét elemein kívül legjobban az akusztikától, a füled érzékenységétől, a placebora való hajlamodtól, a hangulatodtól, az olvasottak hatásától, stb. Válassz egy nem gagyi, de nem is drága kábelt, és élvezd a mozit, a zenét, a filmeket.
-
törölt tag
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #15972 üzenetére
Elsősorban a réz (vezető) tisztasága/minősége a legfontosabb, egy "kicsivel" feljebb már elkezd számítani a szigetelés anyaga, a kábel és a szigetelés fizikai kialakítása is .... még feljebb haladva pedig már az adott helységben lévő levegőmolekulák száma és összetétele is számíthat ....
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
migabi24 #15850 üzenetére
Miért pont a nagyobb távolságokra (hátterek) akarsz vékony(abb) kábelt....?? Ill. a centerre "haragszol", hogy nem ugyanazt "kapja" mint a frontok....??
Ha nem valami "csúcskábelt" veszel, akkor érdemes mindenhová a 2.5-t tenni, átlagos kábeleknél nem annyira jelentős a különbség árban .... a sub beállításra meg tálál(hat)sz jópár "variációt" ha visszaolvasol....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest