Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
Nagyon szeretnélek lebeszélni az Atmosról.
Mert ebben a formában minek?
Ráírják mindenre lassan csak semmi értelme nincs. Hülyítik az embereket vele. Főleg soundbarnal, a pattintott sem ér egy Ft-ot sem. Szerintem.
Normális méretű szobában 4 db. + hangsugárzóval, komoly erősítővel, végfokkal rendben van, de ez más szint már.
Milyen a TV? Az újabb samu tudtommal már a DTS-t sem támogatja. Másrészt, ha a TV lesz a lejátszó is egyben, akkor tényleg tök felesleges ezen agyalni. -
mettek
addikt
Bocs, ezt aerosmith-nek szántam.
Emagnál még olcsóbb...350ezer. Ezen az áron best buy, és ha megjallod kb leesik az állad csak vedd figyelembe hogy a szedett filmek atmos hangját lehet bukod de akkor is van olyan hangporgram benne ami kikeveri atmos-osra.
Minden irányba sugárzó hangszórónak külön lehet állítani a hangerejét.
-
mettek
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Nekem volt olyan Samsungom. Nem olcsó de ahhoz képest hogy egy kompakt szett nagyon jó volt. Igazi atmost nem kell várni tőle..annyi hogy kicsit teresebb volt olyankor a hang de nem pont a plafonról hallatszott. Viszont elég meggyőző moziélményt tudott varázsolni, iszonyat jó tere van a cuccnak. De a yamaha sem.lehet rossz
Tessék itt egy ilyen samsung akciósan.
Mondjuk azt nem árt tudnod hogy nem biztos hogy a leszedett filmek atmos sávját felismeri majd. Nálam csak a Jurassic Park atmos-át ismerte fel, más filmek alatt nem ami gondolom kódolás miatt van.
Szóval atmost vagy streaming szolgáltatásból kell ráküldened vagy eredeti Blu ray. -
mettek
addikt
válasz
aerosmith
üzenetére
Tessék, egy helytakarékos onkyo szett nagyon jó áron.
-
I'am Dony
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
Valóban nincs a Focalhoz erősítő. Viszont jó az ára, így külön olyat teszel mellé amilyet gondolsz. Nálad talán ez a legjobb megoldás. A franciáktól kérhetsz rá egyedi árat és pl. ha onnan választasz erősítőt is, nagyon jól jöhetsz ki. Ha használt is jó, akkor meg viszonylag jó költségből egy egész hallgatható mozid lehet. A hátsókat én hagynám a dobozban és csak a 3.1 szerelném fel. A mostanihoz képest ég és föld lenne...
-
fucsaj
csendes tag
Sziasztok!
Röviden eddigi történetem:
1. Audio technica M40X: végre találtam egy jó fejhallgatót! De a nappaliba is kéne valami.
2. JBL bar 3.1: hol a középtartomány? -> visszaküld
3. öröklött videoton ea7386 s + Alcomax gamma. Őskövület de egyébként szeretem, kellemes hangzása van a JBL után...
4. ha 5.1 re szeretnék váltani tényleg a DENON AVR-S750H + POLKAUDIO 5.0 a legolcsóbb értelmes belépő?
Kicsit riasztónak érzem, hogy egy ONKYO HT-S 7805 szett is 340e, és a front hangszóróra nézve, zenéhez úgy érzem visszalépés lenne a jelenlegihez(3-as pont) képest.Egy megerősítést szeretnék tőletek, tényleg nincs értelmes alternatíva 5-600 ezer alatt, ha 5.1 re szeretnék váltani?
24+8 nm es a nappali, 2,5ös belmagassággal (+konyha egybenyitva). -
aerosmith
őstag
válasz
I'am Dony
üzenetére
Köszi mindenkinek a választ, kicsit elszomorodtam.
Jelenleg Soundcore Motion + on megy a hang, sima stereora nem akarnék költeni mert arra ott a csöves erősítőm meg az ATH MSR7b fejes. Ha nincs nagy minőségi ugrás akkor felesleges százezreket költenem.
Dony írtad a Focal Sib Evot, de abban ugye nincs AVR és ugyanúgy felmerülne hogy a kanapénál hova teszem a hangsugárzókat?
Esetleg ha fejmagasság fölé tenném, lefelé irányítva? -
embe
nagyúr
válasz
üzenetére
Onkyo TX-8150. Sztereó, tele hálózati funkciókkal, és van sub kimenete is.
-
lacam71
tag
Sziasztok,
(újra) Kezdő vagyok a témában, annyi kérdésem lenne hogy a házimozi erősítők elfelejtik a beállításokat teljes áramtalanítás után? Nemrégen vettem egy Onkyo TX-SR505e-t ez teljesen elfelejt mindent. kb 18-20 évvel ezelőtt volt egy Yamaha RXV496 RDS-em úgy emlékszem az megtartotta a beállításokat áramtalanítás után is...
Köszönöm!
-
I'am Dony
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
Az a gond, hogy ekkora helyen egy jó 2.1-et sem tudsz jól elhelyezni, már csak a TV oldalon lévő 230 cm miatt sem. Oldalanként 38.5 cm-re felesleges még polc sugárzót is tenni. Uh. fájó, de a helyedben elengedném ezt az 5.1 Atmos stb. ötletet.
Szerintem többet érnél el egy normális soundbar vagy Yamaha hangprojektor elhelyzésével, esetleg egy Focal Sib Evo szettel. [link] [link] [link] [link] -
Ance
őstag
-
aerosmith
őstag
[kép] Alprajz, méretezve, átrendezés nem opció.

5en simán elférünk a nagy kanapén párhuzamosan.
60 colos FHD TV optimális nézési távolsága 3m körül, az épp megvan.
Ezért keresnék valami olyan settet ami nem kerül egy vagyonba de mégis jobban szól a tescós kínai házimozi seteknél.
Nem várok hangzási csodát 7m2en, de a truehd meg atmos mkvk meg néha 1-2 DSD128 jó volna ha ütősen szólnának. -
Ance
őstag
válasz
aerosmith
üzenetére
Azt azért tisztázni kéne, hogy neked mit jelent az általad írt “tv sarok”. Ez egy külön szoba, vagy egy szoba része? Ha a második, akkor mekkora a tér körülötte? Hogy néz ki?
Esetleg jól jönne egy rajz, ha nem külön szoba. Mondjuk arra számíthatsz, hogy kb. 5 perc alatt fogják ebben az esetben áttervezni az élettered az itt fórumozók, de nem kötelező betartani.
Mondjuk valószínű nem külön szoba, mert mi max. 3 fővel használjuk a 12 m2-t de már az is szűkös.
Zoika:Ja. Meg plusz a tévé és a többi cucc.
-
aerosmith
őstag
válasz
üzenetére
Hali, tök jó mert mind a kettőt néztem már én is de nem nagyon tudok 7m2es szobába ilyen nagy hangfalakat elhelyezni ezért s Polkaudio felejtős, a másiknál meg az a gond hogy az egység nem tudja az ATMOSt ami azért jó lenne.
Szóval valami olyat keresek aminek falra szerelhető kisebb hangszórói vannak és esetleg a frontban kombinált plafonsugárzó atmoshoz. Gondolom esélyes hogy 400ba ez mind nem fér bele de ha esetleg van valami jó tippetek. -
törölt tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Ha drága, itt egy kissebb, feleség-kompatibilis megoldás.
-
törölt tag
-
aerosmith
őstag
Sziasztok, 230x370cmes TV sarokba keresek házimozi megoldást, 60 colos FHD Samsung SmartTV amin főleg MKV filmeket/sorozatokat nézünk, meg Netflix.
5.1es rendszerből mit érdemes venni ami jól szólna és nem egy vagyon?
Újat vennék, ami nem avul el egyhamar ha jönnének az újabb kodecek, 300-400nál többet nem szánnék rá. -
BBéci
legenda
válasz
Bloksma
üzenetére
Nem jó ötlet centersugárzót betenni egy fiók helyére. Többünknek volt úgy (fölső polcon) kezdetben, aztán kipróbáltuk a szekrény/állvány tetejére téve, ahol drámaian jobb hangminőséget produkáltak. De talán kevésbé rossz, mint 190 cm magasan.
Nálunk az asszony egyetlen árva kifogásoló szóval nem illette a készülékállvány tervemet. Rendszeresen használja egyedül, a távollétemben is a házimozi rendszert, leginkább sorozatokat néz de zenét is hallgat.
Más kérdés, hogy az asztalos félreértette a rajzomat és nem ott gömbölyített, ahová elképzeltem, de nem szedettem szét, elfogadtam. -
-
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Nappali bútor vásárlás előtt állunk, és gondban leszek a center elhelyezésével. A frontok elvileg elférnek majd szépen, így lehet fülmagasság környékére rakni (~110cm), nagyjából a TV aljával lesznek egymagasságban. Viszont a center nem biztos, hogy befér a TV alá. Szerintetek mennyire lenne zavaró, ha a TV fölé, 180-190 cm magasra kerülne? -
-
Quetz
őstag
Egy nagyságrenddel fölé becsülöd az akusztikai kezelés költségét szerintem.
Az AVX-en 104*64*10cm széles sávú elnyelő panel ára 12000ft/db. Ha 20 panelt raksz a szobába, és kérsz akusztikai tervezést, akkor is durván 350k-nál tartasz.
Persze ha Artnovion panelekből építkeznél, mert azok szépek, akkor összejön a milliós költségvetés. De ott a vizuális élményt fizeted meg. -
Bocs ez angol...
-
embe
nagyúr
Nincs valakinek DENON AVR-X4200W-hez magyar nyelvű leírása PDF formátumban?
Elvileg minden jól (?) be van állítva, de hátha találok benne érdekességeket!
Köszi! -
BBéci
legenda
"a kábelek hatása az akusztika rendbetételéhez képest elhanyagolható"
Ezzel nagyjából egyetértek. Belépő- és középkategóriában helytálló megállapítás, de ahogy megyünk feljebb, annál kevésbé. High end rendszer esetén egy ahhoz illő kábelezés drámaian tudja javítani a hangzást, ezt saját füleimmel hallottam. Más kérdés, hogy nem gazdaságos, mert a kábelekre költött 10 millió forint helyett 2 milliós akusztika javítás még nagyobb javulást eredményezhetett volna.
Viszont nem mindenki hajlandó a nappalija berendezését alárendelni a hangzásnak, inkább kábelekkel variál.
Magamnak is az akusztika optimalizálását tűztem ki elsődleges célul. Ez persze nem jelenti azt, hogy a silány gyári drótokat használom a készülékekhez, mert az egyenlő lenne egy tökönszúrással. -
Quetz
őstag
A lecsengési idő az az időtartam, ami alatt adott frekvencián a hangnyomás X dB-t esik. Ezt úgy tudod elképzelni, hogy mondjuk csettintesz egyet, ami ugye egy impulzus jellegű hang, és ez a hang elkezd pattogni a szobában és eközben szétszóródik illetve elnyelődik. Általában azt mérik, mikor lesz 30dB-vel halkabb ez a hanghatás. Egy 4 falból álló szobában, ahol nincs elnyelés csak kemény visszaverő felületek, sokáig tart mire az impulzusod elhalkul, zengeni fog a szoba. Egy másik szobában, ahol minden fal tele van rakva kőzetgyapottal, pedig alig van visszaverődés, az impulzus nagyon gyorsan megszűnik. Utóbbira szokták azt mondani, hogy döglött a hang benne.
Felhasználás alapján szoktak ajánlani lecsengési időt, dedikált házimozira 0.2s - 0.5s között. Ha ezt sikerül elérned, akkor az garantált minőség javulást okoz, még akár gyári kábelekkel is. mondhatnám azt is, a kábelek hatása az akusztika rendbetételéhez képest elhanyagolható.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Szeretnék némi infót kérni a házimozim és a tudásom felfrissítéséhez.
Rendszerem:
Samsung C650
Pioneer VSX-520
Wharfedale Vardus vr-400 5.0
JBL ES250P
PC1. Sub kábel:
Szeretném lecserélni a sub kábelem egy rendszerhez méltóra. 10K környékén nézelődtem és ők szimpatikusak, de ha van jobb ajánlat, szívesen fogadom:
[QED]
[Inakustik]
[Oehlbach]2. LFE:
Az erősítőmön nem tiszta számomra az LFE beállítás. Mélyládán a kapcsoló az LFE felé van kapcsolva, az RCA az LFE aljzatba van dugva, fázisfordító 0°-os állásban (kb. 1m-re van a center a mélytől), hangerő félállásban, freki poti mindegy, mert az LFE miatt az erősítő beállítása a mérvadó. Ez eddig megfelelő?
Az erősítőn nincs külön LFE beállítás. Ennyit találtam a használatiban:
[kép]
[kép]
- Az összes hangfal Small-on
- T.TONE M SUB levéve -5-re
- X.over 100Hz-en (50,80,100,150 lehet)
Így 100Hz-ig működik az LFE és 100Hz felett vág az erősítő minden mást a mélyről és a 100Hz felett freki meg a többi hangfalra megy?3. Zenehallgatás:
PC -> Optikai kábel -> Erősítő
Minőséget tudnék javítani Jack - RCA, Jack - Jack, esetleg videókariról HDMI-vel?4. Filmnézés:
NAS -> UTP -> TV -> Optikai kábel -> Erősítő
A TV médialejátszója már nem korszerű, MKV fájloknál a beépített feliratot nem játsza és a TV nem adja át csak a Dolby Digital és némely DTS hangsávot, ezért szeretnék ajánlatot kérni egy olcsó, bevállt médialejátszóra, amin van UTP, HDMI és optikai csatlakozó, Wifi, tudja a telefon tükrözést és kezeli a legtöbb hangforrást, képet és feliratot. Ez lenne az elképzelés:
NAS -> UTP -> Média lejátszó -> HDMI -> Erősítő -> HDMI -> TV
Minden építő jellegű hozzászólást szívesen fogadok
-
csizo
aktív tag
I'am Donny:Köszi a segítséget
Quertz:" Ráérsz vele foglalkozni majd akkor ha a lecsengési idő 0.4s alatt van a 20Hz-20Khz tartományban"- bár tudnám,hogy mit jelent.
-
Quetz
őstag
válasz
I'am Dony
üzenetére
Hát ezt benéztem. A Denon weblapján összehasonlítottam a 2600-t a 3600-al és ott az jött ki, hogy Atmos --, most meg éppen be sem jön a Denon USA nekem. A feature listet át is ugrottam, direkt az összehasonlításra mentem. A UK honlapon meg minden ok:
Dolby TrueHD / Dolby Atmos
/ 
/ 
/ 
Mea Culpa.
-
p66
csendes tag
válasz
gab1ka
üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek !
Közben rájöttem, h a lejátszó programok nem okésak az atmos-hoz. A windows 10 -hez letöltöttem a dolby acces-t attól ugyanúgy csak dolby digital pluszban engedi ki a filmet. Power DVD meg vagy magára az erősítőre küld jelet, vagy ugye direkt kimenetet intéz. Mind a 2 alkalommal csak dolby Digital + ! De játék közben a pcm kimeneten meg azonnal vállt az erősítő, és már írja is, h dolby atmos.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Marantz SR6014-hez milyen típusú tápkábelt ajánltok a gyári helyett?20-25e a keret. -
csige791
tag
Nem a hangfalszettel van a baj, hanem hogy nem megy át rajta pl a 4K HDR videó, nem tudja az Atmost.
Újat keresek, és jelenleg ennek a tudása tetszik:
Sony STR DN 1080
Nem tudom ez a fenti tényleg jó-e. Hasonló, vagy kicsit dárban van es sokkal nagyobb tudású. Illetve a kinézete nem tetszik, tudom nem az a lényeg, de azért mutasson jól. -
csige791
tag
Sziasztok
Középkategóriás AV Receivert keresek.
Jelenleg egy Denon AVR 1612 teljesít szolgálatot. A hangfalak Whaferdale Moviestar 65+ . A TV pedig egy LG C8
Filmeket elsősorban PC játsza le, de lehet lesz Netflix azt nyilván a TV-n játszanám le.
Mivel a TV tud mindenféle HDR10 meg Atmos dolgot és ehhez kellene egy AV receiver ami tudja ezeket kezelni.
Segítsetek légyszi mert elvesztem. -
hcs57
addikt
Tápkábel... találtam.

-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Tudom,mély vízre evezek!

Megnyekkent a hdmi kábelem,úgy néz ki.Netflixen nézem most tv-ről a filmeket.
Nagyon szarnak tűnik a hangzás,én sokkal jobbat hallgattam ezidáig.
Pc-ről nézve hd-s hanganyagok elvarázsolnak.
Tehát,milyen kábelt ajánlanátok.(10m,esetleg 8m) -
scavy
tag
válasz
BumBum Jack
üzenetére
Köszönöm! Csak a surround hangfalak alját néztem meg, azokon nem láttam semmit, addig már nem jutottam hogy a frontokat felemeljem!

-
törölt tag
válasz
Balcsix
üzenetére
Akkor rossz helyen jársz. az alaplap vagy a hangkártya topikban keresgélj, de ha a hangbeállitások között cimezhető a kimenet akkor konfiguráld mindet sztereóra, és menni fog.. na nem a térérzet, mert azt elvesztetted a sztereót is ezzel a nagyon hülye és agyament ötlettel (ezzel nem téged hanem az ötletet minősítem, amit adhatott más is!!!).
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy sztereo jelet át tudok küldeni 5.1-es rendszerre (nem kell surround hangzás, a lényeg, hogy szóljon mind)?
A PC-mbe alaplapi hangkártya van (Realtek ALC892), és az a problémám, hogy YT-on, illetve más helyeken ahol "csak" sztereo jel van, ott csak az első hangfalak szólnak, viszont zenelejátszóban, játékokban... megy normálisan az összes.
A célom az lenne, hogy sztereo jel esetén "ossza ki" az összes hangszóróra a sztereo jelet, ne csak az elsők szóljanak.
Remélem érthetően írtam
.
Ez megoldható lenne valahogy? -
gab1ka
senior tag
PC-n a lejátszóprogramodon belül kell a hangkimenet (Audio/Output) résznél bepipálgatnod azokat a kívánt formátumokat, amiket passthrough módban szeretnél az erősítő felé küldeni, így az Atmos-t is és a DTS:X-et is.Ha azt szeretnéd hogy a Windows (10) végezze a dekódolást, akkor a Store-ból le kell töltened a Dolby Atmos appot, ingyenes.
-
embe
nagyúr
Igazad van. De én nem is néztem meg a kártya oldalát, gondoltam a kérdező meggyőződött arról, hogy mire képes a kártyája. Ha ilyen költői oka van annak hogy nem szólal meg a kívánt hang formátum, akkor valóban semelyik topikban nem tudnak segíteni.
Csak arra gondoltam, hogy egy konkrét kártya problémájával kapcsolatban, talán a kártya topikjában tudnák a legjobb segítséget megadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

lényeg hogy sikerült..
VoidXs