- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
RockCNC #51616 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy akkor optimális a beállítás, ha "+6"-t mutat az AVR, akkor tévedsz. Ez az ábra azt jelenti, hogy ha fal mellé rakod, akkor +3dB, ha a sarokba, akkor +6dB-vel nő a hangnyomás szintje a mélynyomódnak. A célod a beállítás során az, hogy a hangfalak és a sub szintje negatív maradjon. Ellenkező esetben még az erősítő fokozat előtt torzíthat a jel.
-
BBéci
legenda
válasz
RockCNC #51585 üzenetére
Pont az a baj, hogy nem egyenlő a távolság!
A szoba jobb oldala messzebb van, mint a frontsugárzók? Ezek szerint nem a jó, vagyis a rövidebbik fal előtt van az LCR szekció?
(#51586) mpo
Ki bizony! Elképesztő, mennyire kevesen tudják helyesen mondani és írni ezt a szót. Plusz ezer másikat.(#51587) FerNandor
Az nem úgy működik, hogy valahová találomra elhelyezel pár szivacsot. Mérni kell, hogy hová és milyen vastagot, milyen sűrűségűt, milyen alakút.
A visszhangot legegyszerűbben tapsolással lehet érzékelni. -
BBéci
legenda
-
I'am Dony
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
RockCNC #51165 üzenetére
Igaza van Daffni kutyusnak, de azért válaszolok.
Azért jelölik a normális kábeleken eltérően a két szálat, mert azt figyelve elkerülhető a fázis megfordítása. Valamint fontos, hogy a továbbiakban mindig az legyen a plusz és a mínusz, amelyik az első perctől kezdve.
Ha nincs pirossal/feketével jelölve, akkor az legyen a plusz, amelyiken a felirat van. -
zsoika
addikt
válasz
RockCNC #50933 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb bögre ,de helyén kell kezelni ....30nm en kevés lesz a hangnyomása, mondjuk attól is függ hogy mi a cél.
Ha csak a tv hangjának a feljavítása a cél 5.1.2 hanggal akkor jó lesz.
A jó bögrékért elég sokat kérnek ,mivel sokkal nehezebb ekkora méretből jó hangot csinálni....tehát jellemzően rossz ár/érték aránnyal bírnak.
Jellemzően csak akkor ajánlott ha nincs hely a nagyok számára ,vagy az észrevétlen elhelyezés a fontosabb. -
BBéci
legenda
válasz
RockCNC #50325 üzenetére
Némelyiken van, de szerintem nem létszükséglet. Egy valamirevaló házimozi rendszernek elengedhetetlen alkotóeleme a médialejátszó, nem bohóckodunk a tévébe épített vacakkal. Tévéadásokhoz bőven elegendő a sima ARC.
Viszont az AVR-X2500H eggyel magasabb kategóriájú, ezért jobb a hangminősége, nagyobb a teljesítménye.(#50326) galaxys80
Egy jó szubláda hatalmasat lendíthet a rendszer hangján és az élményfaktoron, ezt többször tapasztaltam. Olyan érzése is lehet az embernek, mintha az egész rendszert magasabb kategóriásra cserélte volna.(#50329) Jegesmaci81
Nem csekély azoknak a sztereó erősítőknek a száma, amelyeken van main in (vagy másnak nevezett) bemenet. Szinte az összesnek, ami nem belépő kategóriás. Csakis olyannal egészíteném ki az AVR-emet. -
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
RockCNC #49818 üzenetére
Ahhoz képest amiket idáig nézegettél óriási előrelépést jelentene viszont 300ezer környékén már találsz álló hangfalas szettet is. Ennek persze feltétele, hogy elférjen.
Én azt javaslom indulásnak elég akár egy 5.0-ás szett is SUB nélkül amit ráérsz megvenni kicsit később.Kis méretű hangsugárzók esetén én a Canton termékeit javasolnám. Hallottam a Canton MOVIE 265-t és kellemes csalódás méretéhez képest. Illetve a Focal-t de az már más árkategória
-
zsoika
addikt
válasz
RockCNC #49785 üzenetére
Jobban jársz ha vadászol apróról pl. egy HK hkts 60 vagy 65 ös szettet ( 100eFt ) és hozzá egy belépő AVR -t ....pl.amiket kinéztél.
Esetleg kezdesz az AVR el és az 5.0 marad az LG (a SUB ha jól gondolom passzív tehát nem köthető be) + veszel egy aktív mélyládát ...és később cseréled (ha szükségét érzed) az 5.0-t. -
mpo
veterán
válasz
RockCNC #49771 üzenetére
Először olvasd el az összefoglalót, meg az utolsó 100 hozzászólást itt meg a haladóban.
[link]
Én is így kezdtem 2018. novemberben, ahogy most te.
A vége 626e Ft lett, de akciók nélkül több lenne, a Klipsch R-120SW mélysugárzó az idei BF előtt egy héttel 90e Ft volt a 150e Ft helyett, így az is megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest