- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
Gigi01 #37812 üzenetére
"Ezt már eljátszotta bemérésnél is emlékszem" Nem szeretnélek riogatni, de lehet döglődik az erősítőd. Viszont mivel nem a hdmi panelja sza..xik, így csak v.mi apró elektronikai elem (vagy maga a védelem) hibázik .szerintem.
Azért zárj ki minden lehetőséget, a beállításoknál nézz szét!
-
-
zsoika
addikt
válasz
Gigi01 #37774 üzenetére
Mennyi tartalék van még az erősítőben? kb. hány %-on hallgatod?
(#37768) lzrlaca: Az első nekem jobban tetszik de ha lesz projektor a későbbiekben akkor meg a második.
Szerencsés vagy hogy így tudod forgatni ....én most szívok a projektorral, mert keresztben vagyok és nem hosszában. -
Beni2360
félisten
-
Gigi01
őstag
válasz
Gigi01 #36653 üzenetére
Lehet az erősítőt is lecserélem,senki nem adott rá infót.Truehd nem jól játsza le,most a dts hd-nál a mélyládára nem küld semmit.Pedig úgy akartam a Pio-t,az Onkyo jobb volt.Persze nem a Pio-val van gondom,használtan vettem,belenyúltak száz,roh@djon meg a ci...!
Használt,régebbi 5.1 szerintem elég.Szerintetek mikre érdemes vadászni? -
hm15
senior tag
válasz
Gigi01 #36576 üzenetére
Egy korábbi hozzászólásom ajánlom: Klotz MC5000. Neutrik/Rean vagy egyik Kácsa RCA-val és a subwoofer kábel letudva egy időre.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Gigi01 #36190 üzenetére
Igen, hülye ötlet. A fájl alapú lejátszás rég túllépett a lemezesen, és a DAC-ok is fejlődtek azóta jócskán, ráadásul ha a használt lejátszóban az olvasófej tönkre megy akkor nem lesz rentábilis a csere.
(#36178) Janos222:
Így születnek az ostoba tévhitek. Miért ne lenne jó egy bőrfotel, ha a szoba utózengése rendben van? -
zsoika
addikt
válasz
Gigi01 #36075 üzenetére
Na ez már v.mi! Pont akartam írni hogy nem volna rossz ha hallottál volna pár mélyládát ...még ha nem is tetszett ,de legalább tudnánk merre induljunk.
Régóta ajánlgatok egy Dynavoice lábát de a kutyának sem kell. Pedig zárt és a paraméterei is elég jók, illetve árban is ...tekintve hogy a zártak elég drágák.
Igaz nem hallottam konkrétan ezt a típust, de kb olyasmi lehet mint az Én KEF q400b-m.
BBéci talán tud róla v.mit.
[link] -
zsoika
addikt
válasz
Gigi01 #36070 üzenetére
20 nm-re Én 25cm-es membránút néznék és olyat ami előre játszik.
Zártból min. 200W-os erősítővel , basszusreflexesből meg 120-200W körülit....de tudod ez csak az Én véleményem.
Annak a TAGA-nak a 90wattos kistesója volt nálam és szerintem kellemes ahhoz képest hogy basszusreflex rendszerű. Ezért mertem ajánlani és annyiért meg kifejezetten jó vétel szerintem.
Árban mennyire gondoltál? -
Formaster
addikt
válasz
Gigi01 #36010 üzenetére
Végül a Klipsch R-12SWi lett, pusztán anyagi megfontolásból, mert 55% kedvezménnyel kaptam újonnan. Egyébként tesztekben sem végzett rossz helyen ezen a szinten, féláron nem tudom, hogy lett-e volna jobb alternatíva.
Szerk: Más, akkusztika/lakberendezés. Azzal a teli üveg fallal kezdenem kell valamit. Sötétítő függönyből létezik valami konkrét anyag, ami a célra leginkább alkalmas? Illetve gondolom jó lenne minél hullámosabbra hagyni.
-
Beni2360
félisten
válasz
Gigi01 #33942 üzenetére
Azért nálunk ilyen nincs. 22-23 fok a szobába és este már szürkületkor 3/4 van az ablak takarva és az a vászontól 3 méterre van oldalt. Függöny mögött nyitva az ablak. Meleget és levegő nélkül nem bírnám ki. és ez mind csak Péntek-Szombat-Vasárnap. A többi TV. És ez csak a meleg szempontjából egy évben 2 hónap.
Ja és nálunk demokrácia van és a film felénél pause és asszonyka behoz egy tölcsére fagyit.Ezért házi mozi és akkor van szünet amikor akarjuk.
Ui: Látod a nyugdíjasok tudnak élni.
-----------------------------------
BBéci - Most is a fél ablak (150x150) nyitva van és megy a klima 23 fok van de kell a levegő. A hideg megy kifele a szoba ajtón, az is nyitva van, a lakásba. Ablakon nem tud már kimenni. Középső fokozatban működik. -
BBéci
legenda
válasz
Gigi01 #29398 üzenetére
Biztosan el tudod adni olyan áron, hogy ne legyen nagy érvágás. De mielőtt bármit vennél helyette, próbáld ki otthon, saját rendszeredben.
Belépő szinten - itt a hozzáértésre, tapasztalatokra gondolok - sokan egyáltalán nem tudják, milyen a jó hangzás, hogyan kellene szólnia egy rendszernek. Ezért nem árt, ha a vakteszteléskor valaki nem csak a kábelek csereberélésében segít, hanem felhívja a figyelmedet az esetleges hibákra, vagy pozitívumokra. Meg kell tanulni hallani!(#29401) hcs57
Melyik házimozi erősítő küld a hangszóró kimeneteire 10 ampert?
Ha lenne tapasztalatod a témában, láthattál volna high end kiállításokon elképesztően vékony hangszóróvezetékeket, hatalmas hangdobozok és erőműnek beillő végfokok között. Nem a vastagság (keresztmetszet) számít. Tápkábeleknél viszont az is nagyon fontos paraméter. -
-
I'am Dony
őstag
válasz
Gigi01 #27608 üzenetére
Jót kacagtam... meg ne bántódj!
Nem a netes felületen rendelsz ilyenkor, hanem az ajánlatot adó levélre válaszolva rendelsz. Üzlete válogatja h küldenek e összefoglaló számlát. Külföldről mindig és küldik a sz számot is amire utalni kell. Pont most intézem kintről így az új subot. -
-
BBéci
legenda
válasz
Gigi01 #15614 üzenetére
Azt nem tudom megmondani, melyik elrendezés jobb, de egy biztos, a kanapé közel van a falakhoz, amik csupaszak és a háttérsugárzókat messzebb kellene elhelyezni.
(#15613) Goblin12
A távolság növelése a lényeg. Ha ez csak a hangdobozok magasabbra helyezésével oldható meg, akkor úgy, nincs más lehetőség. -
BBéci
legenda
válasz
Gigi01 #15606 üzenetére
Két súlyos problémát látok.
Az egyik a kanapé körüli falak csupaszsága, ami nem csak a házimozi hangzásra, hanem az életminőségre, az ott tartózkodók közérzetére is negatív hatással bír. Ez saját tapasztalatom, mivel pár évig az én nappalim nagyon hasonlóan nézett ki. Annyiból volt jobb a helyzet, hogy mindkét oldalon volt egy 160 centi magas, 1,2 m széles könyvespolc.
Másik gond a háttérsugárzók közelsége a kanapén ülők füleihez és a falakhoz, sarkokhoz. -
Nemir Ombe
addikt
-
Norbi 72
veterán
Ez elég változó,kifutó termékekre szokott lenni kb. 10-15%.
RAiN: Itt érdeklődj.
-
jeni
félisten
Ha jól tudom az Onkyo TX607-s anno középkategóriás cucc volt.
Ez ma 150000Ft körüli kategóriában mozog ami közt kell keresned tudásilag,hangilag.
Ma amit kapsz azok a 100000Ft alatti kat. 5.1 verziósak,ezt az új 0 perces cuccra értettem.
Használtan jobbat tudnál venni ami magasabb szinten van de arra nincs gyártói garancia. -
Rbert
aktív tag
Szia
Most cseréltem nem rég 5.0-át.Nagyon sokat meghallgattam egy helyen ,100 ezertől 800 ezer Ft-ig ,erősitőket is váltottunk és a legjobban a Heco Music Style 500 5.0 győzött meg.Volt mellette (Elac,Dali 5,7, Lektor,Wharfedale,Klipsch,Magnat Shadow,) Amikor hallgattuk mindegyikből hiányzott valami de amikor az 500 vissza lett téve minden "visszajött".A lektorban megvolt minden de annak az árát nem nekem találták ki.
Az 500-as szetthez lehet venni kisebb hátsó sugárzót. -
-
Norbi 72
veterán
Ezt hallgasd meg.
Bár ennyiért inkább ez.Persze ezt is meg kell hallgatni.
Kicsit többért ez nagyon jó szett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Gmail
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest