- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
-
Blabcsi
senior tag
Nincs mit, aki ahol tud segít.
Világításos képek.
Akvárium fölé is mehet. -
Blabcsi
senior tag
Itt jól látszik, hogy csak 1-1 modul van rákötve, nem lesz tőle semmi baja. A táp csak annyit ad le, amennyit a fogyasztó felvesz.
-
-
Blabcsi
senior tag
Így van, üzemeltethető PC tápról, én is így tettem, ahogy írtad.
Viszont az a hátránya, hogy 1.: vagy folyamatosan megy a PC táp ( 5-15W állandó fogyasztás ) vagy 2.: ha a tápot kapcsolod ki-be, akkor ugye csak az világít / nem világít, amit rá kötsz.
Ezekben az a jó, hogy 10-15 V DC fesz mellett lehet használni, de leginkább a stabil 12V fekszik nekik, így bírják leginkább. -
urbanjozsi
senior tag
Egy kis segítség a vágókorong pótlására
-
Akkor rosszul emlékeztem az árra... A Dremel 300 nagyon csábító volt, de kétszer annyiba került, mint ez. Alkalmi kis munkákra ez is megfelel.
Igen, a fekete korongok a fémvágó korongok. A zöld ilyen csiszolópapír féleség...
Attól függ mit vágsz vele. Először 1 mm-es acéllemezen próbáltam ki, ott 5 cm-t vágtam és elfogyott egy korong (sok volt a por is), de alumíniumnál tovább életben marad és nem porolt annyira.
Vágásnál balról jobbra kell haladni, mert ha már átvágta a lemezt vagy anyagot és jobbról balra próbálod húzni, akkor beakad a korong és elreped. Óvatosan kell... -
Egy nagyobb kofferben lehet kapni a kiegészítőket. Az OBI-ban is van, közvetlenül ezek mellett a gépek mellett, egy fa dobozban, műanyag tetővel. Ha jól emlékszem ~2000Ft volt a doboz. Ebben mindenféle cucc van, ami alapból a gép mellé is járt.
A Dremel gépekhez külön is lehet kapni korongokat, de nekik nem tudom hol van márkaboltjuk.
Webshopból rendelhető: 20 darab | 5 darab
Elvileg maximálisan 2.4cm-es korong használható hozzá, de talán nem okoz túl nagy gondot neki a picit nagyobb korong.Külön vágókorongot pedig kisebb barkácsboltokban kell keresni (ott talán olcsóbb is, mint a Dremel-nél), biztosan van nekik. Nekem is kell majd, mert a mostani 15 darab hamar elfogy.
Én is ilyen gépet vettem a múlt héten, azóta már 5 korong elfogyott, pedig nem vágtam túl sokat vele. Egy elpattant, de az én hülyeségemből, tehát szemüveget is vegyél mellé, mert veszélyes. -
pee13
senior tag
Igen, sajnos arányosan nő az érzékenysége. Jobb lett volna egy olyan, ami magától a megfelelő szintre erősít. Ez van megépítve, annyi különbséggel, hogy C1 és C2 1uf-re lett cserélve, mert 10uf-el túl lusta volt a mutató.
nemethatiívülről szerintem kész, maximum azt a pár repedést a műszerek ablakai mellől fogom megpróbálni eltüntetni.
urbanjozsi: Valószínűleg az nem erre lett kitalálva, de általában a forgórésznek a rugóját egy csavarral lehet feszíteni/ereszteni.Csináltam rendes képeket:
-
geprombolo
őstag
Olyasmi. Gondolom ventilyuk lesz. Van még egy módszer, csak gondolom nincs lombfűrészed (annó mi használtuk a suliban, egészen vékony vágóéle van, intarziához is használható, tökéletesen irányítható), az volna az ideális. Ahhoz csak a kezdőlyuk kellene, amin keresztültolod a vágóélet, aztán tolhatod akár cikkcakkban is.
-
geprombolo
őstag
Mindig rájövök, hogy van még, aki nem látta a saját képeit az albumban. Örülök, hogy örülsz.
Klemens: jooo a winyókúling, cipősdoboz megvilágítva, nagyon odab@sz.
Az a te alkarod? Mert akkor hülye vagy! Ennyi erővel le is vághatnád. De tényleg, mi értelme volt? Virtuskodás négy feles után, vagy szerelmes vagy és visszautasítottak? Egyik sem éri meg. -
urbanjozsi
senior tag
Így van! Itt kb 2mm-es hézagot tüntettem el vele.
Ha vastagabban akarod akkor több rétegben vidd föl! -
Pista0001
addikt
Kelly-tech, a keresőbe írd be a riser szót
urbanjozsi: szép lett a dukkó
-
pee13
senior tag
Hát ha ottvan az elektronika hozzá, és kiméred mekkora tápfesz kell neki, akkor elvileg nincs akadálya.
Más: gányoltam kicsit..
Új hangkarim van, és a drivere kicsit fos, enyhén szólva. Install után faca, reboot után kb negyede hangerőt kapok. Épp matattam a control paneljében, ment valami zene, és véletlenül rányomtam a mikrofon bekapcsolására.. Dobhártyám kiszakadt, meg az egyik mélyszórónak az alsó porvédő membránja is..De a pillanatragasztó nagy úr, és sikerült megcsinálni. Hisztis ribanc ez a hangfal,de nagyon meg tudja hálálni a törődést
[link]
[link]
Elküldhettem volna a hangszoro2000-nek székesfehérre, de ott minimum 4 ezer lett volna ez a fél órás művelet.. Mondjuk az még nem egy tragédia, de hogy egy pár hétig száműznöm kell a mélyhangok felét, az már nyomasztóbb.. -
pee13
senior tag
Elvileg ezekben ott a vezérlőelektronika hozzá, csak vonalszintű jelet kell az elektronikára kötni, meg tápot.
De ittvan pár rajz is:
[link] Ha jól emlékszem 100uA műszerhez való
[link] ez is 100uA, megépítettem az 500-as műszerhez, csak más diódákkal.. Elég lomha volt, de lehet hogy csak a kondik méretét kellene csökkentenem.
[link] Ehhez már +- táp kell, és bonyolult is, szóval.. Amúgy 50uA
[link] Nem tudom milyen műszerhez való, de az biztos hogy nem tenne jót, ha ezt erősítő kimenetre kötnéd.. Nincs leválasztva sem, szóval terhelné a végfokot..
[link] Ez is elég bonyolult, de lehet üzemeltetni pc tápról, és 50-300uA műszerhez jó..
Így elsőre ennyi.. -
pee13
senior tag
-
Pista0001
addikt
Azt hittem hogy a 13. kerületibe mész (Mór u.), a mi anyagbeszerzőnk onnan hozza, azt mondta ott normálisak. Találtam egy másikat 10. ker.-ben, a lapjuk elég igényes, hátha ők maguk is azok
. A szolgáltatás menüpont szerint kiszolgálnak kis tételben is és akár méretre is vágnak, telefonon árajánlatot adnak.
-
TESCO-Zsömle
titán
Na igen. Nagycég vs. Kisember...
Én december óta baxtatok 5!! plexist, hogy vki végre csináljon már meg két kib@xott plexilapot CAD-es terveim alapján, de senki sem foglalkozik velem. Elhajtanak, mint a magzatvizet. Szegény Johniee meg még most is várja a plexi házat az ATOM-jának, amit 2008-as MTH-ra akartunk megcsinálni...
Még az a cég se erölteti meg magát, akik első eresztésre elbaxták. Az összes gért fordítva vágták, de a többi lapnál nem igazán számított. Spec az elő és hátlapnál a kivágások miatt igen...Úgyhogy ha vki tud egy jó plexist ezeken kívül, az kérem értesítsen:
Flex-Time
MKI-Plexi
Akvamarin Workteam
Gravír Stúdió
És itt keszin egy plexis, de azt úgyse ismeritek...Előre is köcce.
-
zodo
nagyúr
Pista0001 kérésnek, az alu lemez árakkal kapcsolatban, önhíbámon kívül,nem tudok elegett tenni.
Mivel megígértem és érdekelt volna mit is találok a Metaglobus háza táján , leendő pc házamhoz,így felkeredtem ,buszra szálltam. Leszálltam a legközelebb eső megállóba,írány előre. Nagykapun be , rendszerváltás előttről ottmaradt portás bácsi útba ígazit,bemutató terem, belépek , gyanus környezet fogad, tisztára "Tűzép telep" érzés fogott el. Nem híába a kedves hölgy közölte ,hogy a következő nagykapu lesz az én célállomásom. Megköszöntem, fordultam , fortyogok magamba: még jó ,hogy nem az egész utca a övéké. Kis séta, megérkeztem,belépek ( hol vagyok) ,felújítás zajlik minden felé ,szintén portás,de most néni, kérdi mivel jöttem? ( magamba ,azt a ... hova akarsz küldeni) Áá nincs messze a következő nagykapun bemegy, parkolóból nyílik a hely ,ahol tudok vásárolni. Nagyon köszönöm. Újabb séta, (magamban: még jó ,hogy vége az utcának nem tudnak tovább küldeni) és tényleg ott a boltíves bejárat,belépek, sötétség, (gondoltam válság van ,sporólnak a villanyal) találtam pár db terméket 50x50 cm-es vitrinbe zárva ,ez mi
Volt benne egy kis darab síma felületű aluminium lap, zártszelvény , hajlított rézcső ,azt jónapot.
Ok , beálltam az egyik hölgy sorába, mondom neki szeretnék egy ár listát az alu lemez lapok-ról, ha megoldható. Válasz: NINCS
Jólvan,nincs akkor nincs. Kérdezem akkor a hol találom a bemutató termet? Olyan nekik NINCS ( gondolhatjátok: akkor hogy az any..ba vásároljon itt az ember ,aki nem járatos a témában?) Próbálta menteni a helyzetett: ott a weboldal (amin képek nincsenek a termékekről) vagy telefonáljak be. ( Minek
amikor itt vagyok személyessen
) Hát,hogy folyamatossan válozik beszállításról,beszállításra az ár ,de találok szoróanyagot az asztalon. Jé tényleg ,aha egy darab lap hevert rajta ezzel a tartalomal, csak azért is elhoztam.
Szóval ,nem ezt vártam egy ekkora cégtől, csalódás.
Én kérek elnézést! -
Ha saját házat építesz, akkor használj alu zártszelvényeket a vázához, és vagy szegecseld, vagy ragaszd, mert a csavarozás nem lesz elég neki. És számolj azzal, hogy üresen lesz majd vagy 10 kiló! Ezek a fisifos kínai alu-papír házak azért elég merevek, mert a lemezeik meg vannak stancolva és az adja a merevségüket. Gondolom otthon nincsen 3.5 tonnás hidegprésed, ezért bátorkodtam a fenti technológiát javallani!
Ha nekem most lenne időm gépet rittyenteni, akkor valami ilyesmit építenék:
Tudom, hogy nem valami eredeti az ötlet, de nagyon praktikusnak találom ezt az elrendezést és ebben cserélgethetőek a hardver elemek!
Szerk: mondjuk a gusztustalan kábeleket eldugnám valahogyan...
Pl: mint ebben a gyönyörűségben:
-
Pista0001
addikt
AeroCool, Cube case kategória. M40 (KillHates-nek van ilyen), Racer és AeroCube (ilyen meg egy cimborámnak van).Elég sok kép van mindről, lehet ötleteket ellesni a barkácsoláshoz.
Thermaltake Lanbox széria. Itt is vannak jó ötletek.
Bandi210:
TESCO-Zsömle: Akkor remélem sikerrel jársz.
-
Pista0001
addikt
Akkor neked a "kocka" ház az ideális. Az koncepció ugyan az, csak a belsejét kell átszervezni egy az alaplap területénél éppen nagyobb alapú hasábba. A laposat én hi-fi toronyba képzeltem el a nappaliba, de akár LCD monitor/TV hátuljára is lehetne szerelni, utóbbi esetben kisebb alapterülettel.
Devil Smile: Jó bizony
TESCO-Zsömle: Megosztanád velünk a kísérleteid jellegét vagy titok?
-
Pista0001
addikt
Hát, ha nem az integrált VGA-t akarod használni akkor az én ötletemhez is kéne riser.
Egy high end hi-fi stílusú lapos alu házat képzeltem el, amihez az alaplap és a 45 wattos proci passzol is, csak ultra lapos (mondjuk szerverbe való) hűtő kéne hozzá.
Fekvő ház, hátul bal oldalon az alaplap, előtte keresztben akár 4 HDD. Jobb oldalon elöl az ODD, mögötte a táp, úgy hogy alulról szívna (fenéklemez kivága), így külön körön lenne a többi komponenstől mint a Cooler Master 590-esben és 690-esben. A többi alkatrész szellőzéséről egy 120-as venti gondoskodna, amit az ODD alá tennék, az is alulról szívna, a meleg levegő pedig a teljesen rácsozott hátlapon távozna. Ha ez nem elég, akkor csak max két vinyó, és alattuk még pár venti. A ház szélessége 43,5cm lenne (Onkyo hi-fi-k ilyen szélesek), a magassága max 10cm, a mélysége kb 35-40cm. Az előlapon csak power gomb, 2 led (power on, HDD) meg az ODD előlapja. Mármint nem az eredeti hanem azt is legyártanám aluból.
Pyzoo:
-
Pista0001
addikt
Metalloglobus nekem is be van tervezve, de még nem tudom mikor tudok sort keríteni rá. Nagyban függ attól hogy az SFX tápomat sikerül-e megjavítani.
Milyen konfigot szeretnél bele? Lehet hogy van egy ötletem...
szerk: Nem, hanem elmegy az alkatrészek fölött, ahol eddíg maga a venti volt.
-
Pista0001
addikt
Táp: Félő hogy ha kívülre teszed a ventit akkor a régi helyén fog inkább menni a levegő és nem az alkatrészek helyén, mert kisebb ott nagyobb lenne az ellenállása.
Ház: Szerintem ne riadj el az alutól. Jó anyag, csak ki kell ismerni. Ha kitapasztalod hogy hogyan bánj vele és hogy melyik ötvözet mire jó akkor (majdnem) bármit össze lehet hozni belőle. Ha idustriál dizájnt találsz ki akkor a szegecsek még jól is jönnek
. 2mm-es lemezt már össze lehet rakni sűlyesztett fejű csavarokkal például, az meg nem olyan csúnya. Ügyes tervezéssel az oldalára, hátuljára meg az aljára lehet mindet rakni és akkor már nem is látszik.
-
Pista0001
addikt
Ja igen... és aluból is csináltam már ezt-azt. Elég nehéz megválasztani hogy mégis milyen alapanyagot használj. Vannak különböző ötvözetek, amiknek teljesen mások a fizikai tulajdonságai. Például amelyik több magnéziumot tartalmaz, annak nagyobb a szilárdsága, jobban tart, viszont nehezebb megmunkálni mert nagyon rideg. A hajlítást például nehezen viseli, könnyen elreped. A tiszta (asszem 99,5 %-os a legtisztább) alut nagyon könnyű alakítani, de szinte semmi tartása nincs.
-
kételkedem
addikt
A 8cm-es venti nem csoda, ha zajos. Nézd meg a venti légszállítási értékét. Keress egy ahhoz hasonló légszállítású 12cm-es minőségi darabot, barkácsold bele a tápba és máris csendesebb lesz.
A Dremmel jófajta, ha tudsz rá ennyit áldozni és ki is tudod használni, akkor nyugodtan veheted. -
Pista0001
addikt
Biztos a venti zajos abban a tápban? Nekem is van egy ekkora tápom, küzdök az életéért mert nagyon zsúfoltan van benne minden, emiatt nem járja át a levegő rendesen és a hőterhelés kicsinált benne ezt-azt (kondik, tekercsek).
Mondjuk a zsúfoltság miatt maga a légáramlás is lehet zajos és arra a venti kívülre szerelése szerintem nem megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest