Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Jóáras gamert mutatott az IQOO
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok valakit aki BeQuiet! táphoz tud moduláris kábelt (nem hosszabbítót) készíteni? 1-2 külföldi helyen találtam, de ott
aranygyémánt áron mérik -
vtomi2
őstag
Sziasztok! Szeretnék molex(5V) -> usb telefontöltőt összeeszkábálni, mi a véleményetek róla, nem nyírná ki a telóm? A cél az lenne, hogy a lehető legnagyobb áramot vegye fel a telefon ( amire képes persze
) és nem akarok kiadni pénzt egy 2A-es töltőre.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok! LED szalagot akarnák megtáplálni egy öreg (~7 éves) 300W-os noname pc táppal, ez eddig oké, de szerintetek ekkora teljesítmény mellett működhet passzívan? Max 2-3 órát menne naponta, és fedele helyett tennék rá vmi hálót, hogy szellőzzön.
-
vtomi2
őstag
válasz
Balathruin #46708 üzenetére
Házi érintőkijelzős toll kapacitív kijelzőhöz
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
-
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #46163 üzenetére
Nekem nincs kiadás funkció, de ha csak úgy rádugom, akkor érzékeli. Az 1 perc után kikapcs módszert fogom alkalmazni én is, csak azt nem értem, hogyha 1 percre tettem, és nincs lemezírás, akkor miért csak 3 perc múlva kapcsol ki
Procit meg sikerült alulfeszelni, most 1.28V-on tesztelem, mert 1,25V-on már dobott 1 kékhalált.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ép passzív gép kialakításán fáradozok, már csak a grafkártyát kell majd valahogy megoldani, de a HDD-vel meggyűlt a bajom, mert nagyon idegesítően "mormog". Azon gondolkoztam, hogy bekötnék a 12V-os ágba 1 kapcsolót, és csak akkor kapcsolnám be, ha használni akarom, namost 2 kérdésem van:
1) a sok ki/be kapcsolgatás jelentősen csökkenti az élettartamát?
2) 5V-os ágat is használja? Mert ha igen, akkor azt 1 kapcsolóval egész nehéz lenne megoldani.Procinál AIDA 2óra után 70° passzívba gondolom belefér?
-
vtomi2
őstag
Igen jó ez az "új" ház, cpu 7-8 fokot, alaplap 4 fokot javult, a vga meg 1 fokot romlott, de azt semmi se hűti. Nem szellős ház kell, hanem jóll irányított légáramlás. Már csak a tápban kell ventilátort cserélni, meg beszerezni a szivacsot, és kész a hangtalan hideg gépem
-
vtomi2
őstag
Kis költségvetésű a dolog, mert még a csak középsuliba járok, és nem nagyon jutok pénzhez.
A vágások élőben még rondábbaknem nagyon figyeltem rájuk oda, mert úgyis el lesznek takarva. Csak a legegyszerűbb kézi szerszámokkal tudtam dolgozni (fűrész, reszelő). Első venti meg direkt van úgy, mert nem akartam az alaplap hátát is hűteni vele
. Egyetlen amit nagyon elmértem az az ssd, az egy picit megdőlt, de majd lehet kijavítom, még nem tudom.
Amúgy 90%-ban elkészültem vele, már csak a szivacs kell, meg az előlapot kell vhogy megcsinálni mert most nagyon idétlen
Album.[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Úgy döntöttem, hogy folytatom a már több mint 1 éve elkezdett házfelújításom, ez lett a mai eredmény:
és az igazi képek: [link]
-
vtomi2
őstag
válasz
quailstorm #40289 üzenetére
de azok 230-ra mennek, sztem 12 volton nincs ami nagy hőt sugározna
-
-
vtomi2
őstag
válasz
PumpkinSeed #39124 üzenetére
Nekem meg egy mindenes gép, hol tartasz vele, szívesen vennék tanácsokat is.
-
vtomi2
őstag
válasz
Beretvás #39119 üzenetére
ventiszabályzót is tervezek, de a táp ventijét nem nagyon tudom halkítani, tervben a csere egy be quait!-ra, csak még várok egy nagylelkű támogatót rá
passzív gép meg nem játszik, mert egy oldschool fenti tápos gépet farigcsálok, és ott nem nagyon tudna szellőzni.
szerk.: de én este szoktam töltögetni
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Tik mit használnátok hangszigetelésre szivacsot, vagy üveggyapotot, esetleg vmi mást? Természetesen pc hangszigeteléséről lenne szó.
-
vtomi2
őstag
válasz
runner 125 #38485 üzenetére
Pontozó van, faléc is, de pillanatszorító nem hiszem, esetleg satuval megpróbálom majd, kösz az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem: hogyan lehet fémlemezbe fúróval (állvány nélküli) normálisan lyukat fúrni?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ti hogyan rögzítenétek a táptakarót egy alsó tápos gépben?
-
vtomi2
őstag
válasz
szab.tam #34623 üzenetére
Például a katonai atom-tengeralattjárónál is alkalmazzák, hogy még észrevehetetlenebbek legyenek (mintha így nem lennének eléggé
), de akkor azt mondjátok, hogy egy házban nem alkalmazható ez a technológia? Pedig érdekes lett volna, na de akkor kitalálok majd valami mást.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogyha két ventilátort bizonyos távolságba egy irányba állítunk, akkor azok kioltják egymás hangját. Ennek van valami valóság alapja, vagy így nem lehet halkítani a gépen?
-
vtomi2
őstag
Már lehet tudni a Veletech pontos dátumát?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Véletlenül valaki nem tudja, hogy Szlovákiában hol lehet jó áron karbonfóliát kapni?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
A gépmoddomban elérkezett az idő, hogy elkezdjek hangszigetelő anyagok után nézni. Tik milyet ajánlotok? Szerintetek melyik a legjobb? Én idáig ezt néztem ki, de ha van ennél jobb megoldás, akkor ne tartsátok magatokban.
-
-
vtomi2
őstag
válasz
FatalEror #32081 üzenetére
De a tápot kéne odarögzíteni vhogy, mert jelenleg csak 1 csavar rögzíti fejjel lefelé.
Egyébként az a "lik" igazi gány. A fúró nem vitte a lemezt, mindig elcsúszott rajta. A pontozó sem segített, aztán felcsesződtem, és nekiestem vésővel
, az eredmény látszik. A végére már rendesen belejöttem.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Szépen lassan haladok az első dobozom átalakításával, csak egy problémába ütköztem, valahogy meg kellene fordítva a tápot, hogy felfelé nézzem. És mindezt minél kevesebb vágással, és fúrással, mert csak kézi szerszámaim vannak, meg egy 20 éves fúró, de az már alig visz valamit
.
Majd töltök fel képeket.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a hangszigetelő anyagról? Van olyan jó, mint a direkt erre szánt házakba tesznek? Tudom, hogy nem kell csodákat várnom tőle, de valami hasonlóval szeretnám bélelni a házam.
Egyébként szépen lassan haladok a házmoddingal, csak nemigen van rá időm mostanság -
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #31268 üzenetére
Na belekezdtem életem első házának moddolásába, majd teszek fel képeket, egyenlőre lecsupaszítottam csak. Viszont észrevettem egy hibát, az ODD-t csak fix pozícióba lehet felfogatni, és így nem fog passzolni az új előlaphoz. Valami ötlet, hogy hogyan fogassam fel? Mindegy, hogy mennyire gány, mert nem fog látszani.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem valakit, aki hoszabítókat harisnyáz jó minőségben, és nem túl drágán?
-
vtomi2
őstag
válasz
blasko92 #30974 üzenetére
Ez jobb ötlet szerintem is, mert nem olyan feltűnő.
Tegyök fel, hogy megvan a ház. Hogyan ajánljátok, hogy rögzítsem a takaróelemet, amivel eltakarom a tápot és a dvd írók helyét?
Úgy szeretném megoldani, hogy kiveszem a hdd helyeket, hogy csak 2 dvd hely maradjon, és a táppal egyvonalban eltakarnám öket, a tápot meg felgelé fordítanám, és oda vágnák neki egy lyukat. Értettetek belle valamit?
-
vtomi2
őstag
Nem, nekem csak váz meg oldallapok kellenek, úgy, hogy fent legyen a táp, és elférjen benne egy sychte mine 2+hangcsillapítás, lemértem, és 19cm hely kell neki, othol is van 2 tökéletes házam is erre, csak azokban csak 17.5 cm van, az oldallapot meg nem akarom kipúposítani.
(#30972) FatalEror : elég veszélyes ötlet, de lehet, hogy megpróbállom.
Amúgy köszi a segítséget.
-
vtomi2
őstag
válasz
PumpkinSeed #30969 üzenetére
Azok se gyakran, esetleg még az jutott az eszembe, hogy postán keresztöl, vagy az nem visz külföldre pénzt, valakinek tapasztalat?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Kellene egy házat ajánlanotok moddingra, ami felső tápos, alaplaptálcától számollva van benne 19cm hely, és minnél olcsóbban. Semmi extra nem kell bele, se kábeleknek hely a hátuljában, se semmi, a színe is tök mindegy.. Esetleg még, hogy ki szeretném venni a HDD tartó keretet, és akkor se dőljön össze.
Már feltettem a milyen házat vegyek topikban is 2x, de egyszer sem kaptam választ. Gondoltam, itt segitenétek, mert jobban értetek az alapanyak kiválasztásához.
Ötleteket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest