- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lysgb
tag
válasz
macko20 #41281 üzenetére
köszi a sok segítséget
azt hiszem első blikkre maradok a régi gép gombjánál, biztosabb nekem egyelőre, ha nem kísérletezek ennyire. tudom, nektek egyértelmű mint s hogy de ez az egy dolog ami nekem sok volt
töri szakos vagyok, nem értek sokat hozzá, ellenben pénzem sincs
a régi ház meg alkalmatlan
-
Marcika80
tag
válasz
macko20 #41250 üzenetére
vinyon nincs ragaszto,. csak a külső müanyag boritásán, amúgy ez a gép nem fogja felolvasztani 300fokra, hogy felolvadjon, nem is szépségre mentem, hanem az üzembiztos linux szerverre :-).
Bár mikor megtudom változtatni, amúgy már a hátulját is testre szabtam, majd mutatom a képet, sztem jó lett. -
Xaels
félisten
válasz
macko20 #41167 üzenetére
A tervem az egyelőre, hogy fogom a mostani házból a tálcát és egy az egybe átrakom ha megoldható. Darabokra lenne szedve a ház mert egy fehér/narancs festés is lenne. A tetejéről a fogantyú is lekerül a műanyag ventihellyel együtt aminek a helyét kivágnám és fémből csinálnék egy keretet amire két kompakt víz radi kerülne egymás mellé. Az egyik a CPU-t a másik a GPU-t hűtené
-
stratova
veterán
válasz
macko20 #41139 üzenetére
Köszönöm, a tanácsot.
Most nem vagyok Bp-en, legközelebb hasonló esetben megnézem a kínálatod
A helyi bontóból elhoztam a két legritkább lamellás, magas chipsethűtést.
FatalEror: Neked is
. Laposból lehet még szerzek ventit. Van egy halott Travelmate. Az majd a köv. körben.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
macko20 #41048 üzenetére
Én is valami hasonlóra gondoltam. A másik opció az, hogy az alumínium keretet méretre vágnám, fúrnék bele 4 lyukat a csavaroknak és úgy rögzíteném. Csak még meg kell találnom a furat távolságot az AM3 alaplaphoz.
(#41053) szab.tam
Dell Precision T7500-ban volt procihűtő. Xeon W5590 volt alatta. Szegecselve van a keret, de le lehet fúrni róla. Inkább processzorra raknám passzív módban, vagy egy alacsony fordulatú ventilátorral megtámogatva. -
do3om
addikt
válasz
macko20 #40898 üzenetére
Ja hogy az is van benne, nem értettem minek azok a drótok odakötve.
De mindegy annak is kételkedem a hatásosságába, Ezek ugye nem azok a fajták amik fagyasztanak. Meg ott elhelyezve nem tudom milyen hatása van, kikötnénk ha drótokat lehet nem változna semmit a teljesítménye, bár ezt tesztelni kéne. -
s3toraph
senior tag
válasz
macko20 #40836 üzenetére
Nálam csak ezek a jelenségek vannak, amik igazából nem zavarnak, működik 100%-osan a monitor, VGA-n, DVI-on, mindkettővel egyszerre 2 gépre kötve és source gombbal váltogatni is lehet, úgy is tökéletes, gombjai a panelen meg minden. Csak jó lenne tudni biztosra, hogy nincs baja. No hát ha még mond valaki rá valamit.
Pete55555: A laptopot hurcolássza és úgy akar gépelni rajta? Mert ha nem, akkor amíg beszerzel egy másik bill.-t bele, használja Pc-s usb-s bill.-el. Amúgy ez a gép az? A szalagkábel ép, nincs megtörve/megszakadva, ill. a csati amibe belefogatod az tiszta?
-
do3om
addikt
válasz
macko20 #40788 üzenetére
Azt láttam, nekem nem olyan kel, túl hosszú, zöld színű kéne.
Egy CD lemez tornyot építenék, ez lenne a közepében világításnak. Mivel a lemezek zöld árnyalatúak úgy vettem észre ez a szín jön rajta át a legjobban. A közepébe szeretném a neont betolni, persze az is kérdés le tudnám e majd munkálni az egyik végét ugy hogy át menjen és működőkepés is maradjon (ne szökjön a gáz)Jelenleg 47cm-nyi CD van persze lehetne sokkal több de ha magasabb a torony már nem néz ki jól. Az egyenletes világítás miatt nem akarok ledszalagot.
-
Pete55555
addikt
válasz
macko20 #40407 üzenetére
Csak a TE kedvedért (na jó, nem
) neon világítás nélküli, illetve "rácsonkiszűrődő" fényes képek.
DVD meghajtó bekerült, kicsit összébb szuszakoltam a kábeleket, de a meghajtó rögzítve még nem lett (a kábelek tartják
) Merevlemezekhez mindenképp kell majd SATA kábel, meg majd meglátom mit tudok tenni a kábeldzsungel eltüntetése érdekében.
-
szacsee
nagyúr
válasz
macko20 #40449 üzenetére
Ez így van, de a legszebb mikor összeadódnak a dolgok. (hajlító, daraboló + vetemedés).
Tető és az alja oldalhajtása is kicsit "kardos" lett, mert a lyukasztás miatt a lemez vetemedett. A hajlítás előtt és után is próbáltam kivenni belőle, de nem sokat segített. Igaz kb a mostani helyzetben 1-1,5 mm-el nagyobb a hézag az ajtó közepén, mint a szélein, de zavar. Laikusnak lehet fel sem tűnik, de majd megszokom.
Kockáknál gondolom a dupla hajtás miatt is kellett figyelni az anyagvastagság miatti méret különbségre és a két oldali hajlítás miatti eltolásra...Pete55555: Most az ajtó épp meló alatt van, de ha megköt a sziloplaszt (ha már gányolás) és megjön a venti, akkor letépem úgy is a védő fóliát, akkor dobok fel egyet a külsőről is.
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #40269 üzenetére
ragasztás előtt természetesen megnéztem, hogy szólnak-e a hangszórók. de mivel 3 óra körül kentem, és a vastagabb fbs részek átkötése elvileg kb. 24 óra, így szerintem inkább hétfő estig meg sem közelítem.
a kötés gyorsaság függ a páratartalomtól is, ami nálam elég kevés.
(összenyomás előtt meg szoktam jól lehelegetni, de ezt most elfelejtettem.)a hőkamrám tetejét amikor sniccerrel levágtad. az is fbs volt. nem rossz ragsztó ez. csak attól félek, amit feljebb is írtam: lesz kis mozgása a vastagság és rugalmasságból adódóan, így "ki tudja mozogni magát".
a fejemen való szétfeszülésből adódó erőkar pedig szétválasztja a ragsztást.
itt a fő gond az lehet, ha a legközelebbi széteséskor a vezeték elnyíródik.
de akár tartós is maradhat. ebben bízom... -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #40266 üzenetére
széttörve. még a vezetéket is megnyírta. azaz csak a + szigetelést.
az ép oldal. látható, hogy rés is van közötte, így a ragsztás szerintem nem lesz hosszú életű. a ragsztóval kitöltött rész rugalmassága miatt mozogni fog, így szerintem idővel elválik.
és ragasztva. fbs.
de majd elválik, hogy elválik-e...
(mire megtaláltam a ragsztás előtt a fix pozíciót, alátámasztásokat, addig kb. 4x pippantottam le önnönmagam.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #40248 üzenetére
nem keresem elő apapírt, de több, mint 3 éve.
de ez csak egy másodlagos füles. csak zenei dvd, bd és filmnézésre használom. és persze játékra.
de ez töredéke az össz füles használatomnak, mindennapra van másik 2, abból az egyik rádiós pana. ez utóbbi van állandóan a fejemen.(#40249) Satyricon
nem írogatok semmit.
se cikket, se mail-t.
de a véleményem akkor is az, hogy hiába a látható masszív fémpánt, ha beterveznek a láncba egy filléres műanyag bizbaszt, ami nem látható, csak akkor, amikor már elfáradt, és eltört.
ez nem support kérdése, hanem a retkes tervezésé. -
szacsee
nagyúr
válasz
macko20 #40040 üzenetére
Kb 350mm oldalméretű kocka ház lesz.
Táp oldallap felől kap majd levegőt.
Gyakorlatilag mint a Corsair C. Air 540-es háza, csak itt át van fordítva és kisebb lesz.
Nemrég volt egy mATX-es kocka ház hírekben, viszont le lett zárva a topikja. Az kb.25 x30-as kocka volt korlátozott képességekkel, ahhoz képest nem sokkal nagyobb. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #39836 üzenetére
a probléma ott van, hogy odamennek a galambok melegedni, (-1 több, mint a -40) és telefossák a párkányt.
(#39837) Baltoafarkas
kollégám válaszolt penész ügyben.
érdemes e mellett penészeltávolítót is használni, ahol már megjelent.
Pár perc alatt el fog tűnni.Penészeltávolítót lehet kapni szinte bárhol, ahol tisztítószereket árulnak.
A párafogót én a praktikerben vettem. -
szacsee
nagyúr
válasz
macko20 #39680 üzenetére
Sok sikert, valahogy a plexi házakkal hadilábon állok. Tisztítása nem túl macerás, vagy eladásra megy?
Az épített házra terveztem plekó oldallapot, de lehet rolót teszek rá, azt könnyebb tisztítani.PumpkinSeed: Az előzményeket nem olvastam, ez valmai AT-s ház volt, hogy a PS/2 csatlakozóknál betakar a burkolat?
-
Beretvás
veterán
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
macko20 #37840 üzenetére
Aha. De mi ez? Mi a neve? Kézzel hajtod? Még nem láttam ilyet.
Satyricon: Az is egy megoldás - az első -, csak nem lenne olyan szép, a számomra új dolgokat első 1-2 próbálkozásnál rendre elszúrom. Bár ha jobb nem lesz, én is így fogok tenni.
----------------
Más:
A notebook hűtőpadokon szoktak lenni kis gumitalpak csúszásgátlónak. Ilyet honnan lehet szerezni? Vagy mivel lenne érdemes helyettesíteni? Mittudomén elkopott motorkerékből kivágni darabokat? 1-2mm vastag kellene, amit ki lehet egyenesíteni ha hajlott is volt, tehát ne rúgja ki magát. -
thoma83
csendes tag
válasz
macko20 #37778 üzenetére
Szia, igen ő lenne a hangerőszabályzóm
Sajna így külön még nem találtam, csak egyben a hangfalszethez, vagy szettekhez, de az úgy sokba kerül ha már van nekem egy, és senki nem árulja külön csak a szabályzót.
De a netet bújva ez a hiba majdnem mindenkinél előjön... van aki kicseréli a potit de van aki máshogy oldja meg, de sajna nincs részletezve ....Ha értenék ezekhez a dolgokhoz akkor már poti csere lett volna, de sajna nincs hozzá megfelelő szerszámom és szaktudásom
és nélküle inkább csak rontanék a helyzeten ...
De azért köszi a gyors rakciót.
Új hozzászólás Aktív témák
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest