- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
pinnacle #44250 üzenetére
En elengednem az adaptert, lehet tobbe kerul mint a venti.
Az 5V itt a max / uzemi feszultseget jelenti - magyaran egy 12V-os venti 40% fog menni max ha rakotod.
Ebben a meretben es teljesitmenyben ezek hangtalanok - illetve sztem barmilyen tv musor mellet mar eszrevehetetlen.
-
blp85
senior tag
válasz
pinnacle #44247 üzenetére
Van a német [geizhals.de] oldal, ott az indító feszültséget is meg tudod adni. Az persze egy más kérdés, hogy itt kapható e az adott ventilátor, de kiindulásnak jó alap.
Például [link] ezek 80*80 as ventik, amik 14-15 mm-es vastagsággal rendelkeznek és elvileg 5V-tól már indulnak.
Ezek itthon is kaphatóak:
[NOISEBLOCKER NB-BlackSilent Pro PC-P]
[ARCTIC P8 Slim PWM PST (ACFAN00295A)] -
L4D1K
őstag
válasz
pinnacle #44247 üzenetére
Hali. A gyári ventikre nincs rányomtatva a fesz / erősség? Ha a gyári ventik hangosak, nem hiszem szuper alacsony feszültséggel indulnának csak el.
Esetleg próbálj meg a konkrét típusokra rászűrni és ha megvannak az értékek akkor lehet tudunk mást is ajánlani.
Illetve ha van valakinek műszere a családban, mérjetek rá a forrasztott ventilátor kiállásra.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
pinnacle #44245 üzenetére
Árukereső keresőjébe be kell írni a venti méretét.
A Noiseblocker induló feszültsége 8V, míg az Akasa-ét konkrétan nem találtam leírva, mennyi is az annyi. Ami annyit tesz, hogy előbbinek az 5V USB-ről kevés lesz. 16 dBA azért egész halk max. fordulaton, de hogy ebből mi igaz, ahhoz enni kellene a pudingot. Az F9-es indulója 4V, azért halk, 5V-on ~420 rpm. -
Rottweiler89
senior tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #40996 üzenetére
Idáig mindig a geizhals.at oldalon lehetett a legjobban szűrni. Remélem jól állítottam be, 7db maradt. Meg tudnátok nézni, ezek közül melyik ajánlható, ha a csendes működés a legfontosabb?
-
steewcv65
őstag
válasz
pinnacle #40966 üzenetére
Ezek a ventik nagyon halkan üzemelnek, főleg ekkora feszültségen. Ettől ne félj, nem lesz hangos egyik sem. Én szoktam ventiket tesztelni, mindenféle feszültségen és ott az összes 12v-os gyakorlatilag hang nélkül üzemel.Persze ezt embere válogatja , én kényes vagyok a zajra, de az arctic és noctua ventik teljesen csendben üzemelnek ezen az értéken.
-
válasz
pinnacle #40963 üzenetére
Ventije válogatja, a legtöbb megy, a specifikációkban megtalálod. De pl. a Noctua-nak vannak külön dedikált 5V-ról üzemelő modelljei is, amit a termék nevében is szerepeltet.
Ár/értékben ajánlott 80x25mm-es méretben: Arctic P8 / P8 PWM PST
-
pinnacle
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz
pinnacle #26965 üzenetére
Láttam, hogy továbbit (pl. a hátsót) is lehet rá csatlakoztatni.Ez jobb, mintha a BIOS-ban állítanám be, vagy ugyanaz?
Ha van szabadon megfelelő csatlakozó az alaplapon, akkor használd azt. A splitteres móka akkor jön jól, ha kevés a csatlakozó. Azt sem árt fejben tartani, hogy egy kábelre csak egyforma (azonos típus, azonos méret) ventilátor kerülhet.Egyébként az alaplapot nem terheli ha 1 csatlakozón 2 venti fut?
Ha nem térnek rá ki külön, akkor kijelenthető, hogy 1 amperes terhelhetősége van az alaplapi csatlakozónak, ebbe 3 ventilátor belefér, adott típusokból még több is.Mondjuk valószínűleg nem, amikor ezt a csatlakozót 3 VGA-nál kell használni, nekem meg csak 1 van.
Ennek a csatlakozónak köze nincsen a témához. -
-
SRII
őstag
válasz
pinnacle #26955 üzenetére
nekem is ugyan ez volt pár napja a kérdésem, rengetegen veszik és nagyon dicsérék jó a légszállítása(leírás alapján) és a zajszintje is megfelelő(leírás alapján) én is ebből szerettem volna vásárolni......
de a fórumtársak helyre igazítottak ,ez csak kutyadobálásra való ...
ajánlott belépő szint:
Xilence Red Wing 120
Cooltek CT-Silent 120
Cooltek CT-Silent 140
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest