- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12906 üzenetére
ööö, én startdock-kal használom, fullosan start menüs, nincs egy metro app se.
Olyan mint a win7, nincs annyira aero, kicsit szögletesebb, de a felület nem változott, szóval megérte.
Én minden drivert felraktam, de magától is felkerült még a vga drivere is.
A win-nél meg még netezni se lehet a szűz rendszeren, mert a lan drivert se ismeri. -
PainKiller13
őstag
válasz
Pityu. #12906 üzenetére
Hasonlítsd össze win7et win8.1el, vagy olvass teszteket, 8.1 jóval gyorsabb, de azthiszem erről van egy másik topic, én csak a tapasztalataim mondom
Nekem gyárilag win 8.1 van laptopomhoz, van egy samsung driver update program, mindent automatikusan leszed hozzá, asztalihoz meg VGA driverek kívül semmit nem kellett leszednem.
-
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12903 üzenetére
Én most raktam fel, összességében jobb, bár pl a speedfantól kifagy és az asusos ventiszabályzó semegy fel rá. (Biosban előre beállítottam mindent, így nem kell a windowsos állítgatás). Sebességre javult, pedig a win7 is elég jó volt ezzel a procival és a már majd' 3 éves ssd-vel.
(#12905) PainKiller13: Amikor nyomsz egy ctrl+shift+esc-et, nem homokórakörrel nyitja meg a feladatkezelőt? Lehetetlen.
Rögtön nyílik a cucc, persze effekttel, de közben homokórázik a disznó. Na én attól már elszoktam. lehet, hogy majd valami moddal kikapcsolom a homokórakört.
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12899 üzenetére
nem, azt értem, hogy jó erős a konfig.
Húzni nem kell semmihez, mindent visz szépen maximumon. Illetve kis mértékben állítgatja az alaplap az órajeleket, az bőven elég. Az i7 tudja ashurával az 5 ghz-et is stabilan, de az automatának 1,6- tól 3,8 ghz-ig van engedélyezve az állítgatás.
-
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12894 üzenetére
Én 5 ezerért vettem darabját, mivel sok a tartozék és szépen van csomagolva és a kábelek szigetelve vannak, talán megérte. Az biztos, hogy nagyon jó, az nem biztos, hogy megér ennyit. Igazából az látszik rajta, hogy, amit ki lehet hozni egy házventiből, azt kihozták. Kétféle ellenállást adnak, gumisak a házzal érintkező felületek, szuper a lapátkialakítás és van hozzá hosszabbító is, ami egy ilyen nagy, kábelmenedzsmentes házba kötelező.
Tehát ha azt nézem, megérte, mert egy füst alatt minden hozzávaló megvan.
Amúgy azért vettem meg a ventiket, mert ki van maxolva a gép. Ha másra kéne pénz, akkor szarnék a házhűtésre. Itthon több gép is van i5, i3 is, amiken 0 házhűtő van, simán működnek több éve.
Megvettem a fanless tápot, a szigetelt házat, ehhez passzoltak a noctuák, vagy nem?
(Ashura+i7, asus r9280x directcu már adott volt) -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12868 üzenetére
Nehéz elhinni, de nem lehetetlen. Önmagában biztos nem hangos, de a rács amire fel van szerelve az már adhat hangot. Jók a 140-sek biztos. De akkor a régebbi kerek kiadást javasolnám, úgy majd egy ezressel olcsóbb darabja [link] Nem számottevő az eltérés. ( Egy ilyet szívem szerint még én is szereznék, mert kifutó. Ilyen "olcsón" sose kapnék.)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12866 üzenetére
Igen épp azt akartam belinkelni, csak képet kerestem hozzá, hogy szépítsem az oldalt.
A specifikáció: NF-S12A FLX -
PainKiller13
őstag
válasz
Pityu. #12858 üzenetére
Megvettem 5 db swif2-est, ugyanannyiért eladtam de a szállítást buktam, vettem 2 csomag szilikon rögzítőt feleslegesen, buktam az egészetbaromság(itt fog állni a fiókban) + postát, most vettem 2 noctua ventit(használtan), a héten megjönnek, azok már tuti jók lesznek mert ilyenem már van egy
Egyébként az ilyen kábel 6-700 ftba került itt(régebbi hirdetésben találtam ilyet 400 ftért, csak már archivált de azért írtam az eladónak hátha van neki) meg 250 ft az elsőbbségi posta amiért eljön. Nem is ér többet.
Ennek a yate loonnak mennyire néztél utána? Ebből is van ám sz*r széria. Egyébként bármilyen venti jó szinte a tápba is, csak halk legyen, úgyis hőfok szerint szabályozza.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12856 üzenetére
Ellenállást nem kell venni, mert minden Noctua ventihez adnak. ( a szabályzóról erre asszociáltam)
Van egy szemléltető táblázat a Noctua oldalán légszállítás és statikus nyomás tekintetében. [link] Ez alapján az NF-F12 PWM vagy a NF-P12 Pwm való a bordára a nagyobb stat. nyomása miatt. Az FLX házventinek. A csomagban van kábelhosszabbító, a pwm-esnél Y elosztó is. -
PainKiller13
őstag
-
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12850 üzenetére
Nekem ez beépített szabályzó (alapból a házon volt).
De mindegy, mert egy ventihez két ellenállás jár, akár kettőt is tudsz majd egy ventire rakni. Úgy szabályozod, ahogy szeretnéd (tényleg full csendesek lesznek), egy a hátránya, hogy menet közben nem tudod majd szabályozni a fordulatot. -
Burt1793
veterán
válasz
Pityu. #12840 üzenetére
Az én házamon van szabályzó, ami 3 ventit könnyedén elszabályoz (de hatot is lehet rá kötni Y elágazásokkal).
Nekem az alaplapom tudja százalékosan szabályozni a 3 pines csatiját és a 4 pinest is.
Az ellenállások pluszban tudják csökkenteni a fordulatot. Szigetelt a házam, 5V-on mennek a ventik (12V a max fordulat), az egyiken rajta van egy ellenállás. hangtalan minden. -
PainKiller13
őstag
válasz
Pityu. #12830 üzenetére
Leírom érthetőbben, az automata azt jelenti, hogy a szabályzás módját lehet állítani (manual/full on/automatic) emellett a kívánt CPU hőfokot (amit megpróbál majd tartani, eszerint szabályozza a ventiket), illetve, a ventillátor forgási szintjét alapjáraton (ettől fog indulni felfelé ha kell neki alacsonyabb hőfok)
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12824 üzenetére
Igen, azzal lesz egy kis probéma. 3 pin alaplapon nem szabályozhatóak. Állandó fordulatak. Vagy beiktatod az ellenállást, úgy lassabban mennek vagy nem, de állandó fordulaton. Vannak Pwm-es modelljei, de neked most nem az kell. Még nem próbáltam előlapon feszültséggel, hogy lehet szabályozni, de máshogy nem.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12820 üzenetére
Sajnos készülődnöm kell a délutáni munkavégzésre, ami nem ülőmunka.
Hogy az Artic-oc gagyi minőségűek-e? Végül is én nem sokáig futtattam, de nem bizonyult vacaknak. Én se nagyon értek a ventilátorokhoz, csak rámutattam egy-két termékre.
Amíg nem volt Noctuám, nem is értettem, hogy lehet annyi pénzt áldozni egy nyomorult ventilátorért, de kézbe véve meggyőzött. Ha igaz a 150k hibamentes üzemóra, akkor 17 évig elvileg működik. De ha csak a felét teljesíti, már megszolgálta. 6 év garanciát eleve adanak. Van akit meg nem győzött meg a minősége. (ipon vélemények)
Ezt a két Fractalt beszéltük tegnap a píszíexnél. Adati alapján jók. Valamit úgy is hallani fogysz. Ha van teljesítmény, akkor szélzaj is. Ha az nincs, akkor légmozgás gyenge. De én se tudok pillanatnyilag konkrét típust mondani. Azért nincsenek olyan irdatlan különbségek árkategórián belül. -
Glaz-dozfhut
őstag
-
PainKiller13
őstag
válasz
Pityu. #12815 üzenetére
Nanoxiával rosszul nem járhatsz, minden tesztben magasan verte az összes másik ventillátort, de ha nem jön be szerintem majdnem ugyanannyiért eltudod passzolni őket.
Arra figyelj hogy a legkisebb fordulatosokat vedd, maxon azis bőven csinál légszállítást, a minimum viszont sokat számít idleben.
Nekem van ilyen AC ventim, középkategória alja, nem rossz, de nem is jó.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12806 üzenetére
Sokat néztem a boltot, ezt a ventit is, de a márkát személy szerint nem ismerem. A felhasználói véleményre néha többet adok, mint a gyári adatokra, csak nem tudni, hogy az mennyire laikus. Azért gondolj a nyári 35 fokokra is, amikor a zaj a kisebbik baj lesz, ha véletlen megfőne a cucc. Egyébként ez a bolt, a szállítás lezárta után 8 napra, egy szállítási kupont küld és fél áron, (500 Ft-ért Pick-pack) szállít. Úgyhogy van időd dönteni. De én gatya vagyok, reggel 9 óta mókolok a gép előtt. Nekem a személyes kedvencem ez. Kegyetlen. Begyűjtöttem egyet. Pár oldallal ezelőtt már írtam róla. Nem a halkság az erénye.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12799 üzenetére
Találtam egyfélét: Zaward Golf III Fan 13dB 108m³/h. 8 m³-rel kevesebbet szállít, de halkabb állítólag.
yucsúb video -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12791 üzenetére
Éppen mellé azzal nem nyúlsz, elég jó márka ahhoz. Viszont néznék még egy-kettőt, lehet, hogy van olcsóbban 16 decibeles légkavaró. De ha nagyon szimpatikus akkor persze.
Alpenföhn Wing-Boost max. 19,7 dB ,108m³/h -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12778 üzenetére
Értem. A táp-ventilátor csere megint csak bonyolultabb dolog, van külön topikja, ha véletlen nem láttad volna: Táp ventilátor csere. Nem is a technikai része annyira, hanem, hogy megfelelő légszállítású, hangerejű ventit találj bele. A hűtőd godolom nem vészes.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12774 üzenetére
Történetesen vannak ventilátor nélküli "fanless" tápok (41-2k?)[link] de az enyém éppen nem olyan, hanem csak 40%-os terhelésig nem indul el a ventilátora. Mivel túlméreteztem, így szinte sosem forgott. A CPU hűtőt meg ventilátor nélkül használom, mert jó nagy duplatornyos ( az említett D-14), a procim meg nem olyan izmos, hogy ne bírná el. A ház meg jó szellőző tesztek szerint is, a szobahőmérséklet nem magas nálunk.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12771 üzenetére
A házventi 19 dBa, itt a leghangosabb Nanoxia 16 dBa, sőt amit én linkeltem Pwm-es már 18 dBa. Azonos decibel értéknél is lehet az egyik zavaró, ha az olyan magas hangszínen szól. De ezek szerintem nem lesznek hangosabbak. Ezekkel nekem személyes tapasztalatom nincs. Én a saját házventieimet 640 RPM-re szabályozva használom. Más forgó alkatrész nincs, se a tápban, se a CPU hűtőn és nem hallom ezeket sem, pedig közvetlen a fejem mellett van. Igaz nálam nincs egy éves, meg két azonos gyártmány közt is lehet különbség. Nem tudom 100%-ra, hogy jobb lesz.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Pityu. #12767 üzenetére
A Spectre Pro sem rossz
140mm
Dimensions (mm) 140x140x25mm
Current (A) 0.18A ±10%
Speed (RPM) 1200 RPM ±10%
Air Flow (CFM) 86.73 CFM ±10%
Air Pressure (mmH2O) 1.38 mmH2O
Noise (dB-A) 22.8 dB(A) -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12767 üzenetére
Végül is azért néztük azokat a házventiket, hogy megtudjuk 19 dBa-nál halkabb kell. Nagyon minimális nüansznyi különbségek vannak. A 120-nak például ugyanazok az adatai. A 140-ből az erősebbet választanám, azaz a másodikként belinkeltet. Mert csökkenteni lehet ha kell, de erősíteni nem, ha arra lenne szükség. Egyébként 13 m³ a különbség a kettő közt?
Egy másik [link] 800-zal drágább, de 10 év garancia, meg más erényei vannak. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12765 üzenetére
Aha. Ránézésre néztem, meg mert takarítottam. Felül ilyesmi 140-es ventilátor van. A fordulatszámát nem ismertem, mert elosztóval használom. Attól szerintem lehet az. Ott nem a modellszámot írják, hanem az oldallal kapcsolatos nyilvántartási szám(vagy minek nevezzem). Mert másik ventinél volt típusszám is meg ez a jelzés ( a 120-nál). Valamelyik adat szerintem rossz, mert 1000-es fordulattal kis eséllyel van 61 CFM-es légszállítása, de csak tippelek. Ja és a boltukba nincs másik 140-es sötét ventilátor.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12760 üzenetére
Megtaláltam a ház első ventilátorának decibel értékét. A légszállításról nem írnak. www.cmstore.eu Esetleg ez van felül: http://www.cmstore.eu/cooling/fans/140mm-silent-fan/. Ez meg hátul, de erről nincs semmi adat [link] máshonnan: 44 CFM, Noise: 19.8 dBA [link]
-
PainKiller13
őstag
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pityu. #12667 üzenetére
Igen érdemes kicsit belenyulni, ha nincs rajt gari akkor meg pláne !
3év gari van a ventikre amiket vettem meg a házra is ! 2013.08 vége felé vettem kb. mindent a héten meg a new CPU hűtőt(többet nem kéne rá költenem, mert sokba van már a vége... minden célra megfelelő kis konfig !)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pityu. #12665 üzenetére
Nekem az 1-ik gondom az volt, hogy napokban jött meg az új CPU hűtőm és azt lecserélve / régit eladva megmaradt egy 1900rpm -es PWM (4pin) ventim... amit megoldottam, mert felső részen volt egy Nexus 12-es meg oldalt is egy db ugyanaz így a kettőt párba felraktam és bekötöttem a szabályzóra , az 1900rpm-es 12cm -es ventit meg felraktam oldallapra , de nem tudtam alaplapi PWM -el 1200rpm alá levinni, azt megoldottam, hogy elsó 20-as lekötésre került ventivezérlő részről és ment molex-re (max. 700-750rpm -et nem lehet hallani, főleg 20-as venti) az oldalsó venti meg ment ventivezérlőre és így tudom megfelelően szabályozni, de ugye van a ventiknek egy gyárilag megadott érték (min/max) amin lehet szabályozni !
Köszi mindent !
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pityu. #12663 üzenetére
Igen , ezekkel nincs is gond...
A temp egyszerűen tökéletes, (alaplap 22-25c fok , CPU 25-27c fok netezés alatt pl. , de komolyabb game alatt se nagyon melegszik fel a rendszer, megfelelő !)
Ventik megfelelő sebességére voltam kiváncsi (mi az optimális / elegendő), mert 5db házventi 1000rpm /db feletti fordulaton már kicsit zavaró lehetL
-
-
tornas
őstag
válasz
Pityu. #12606 üzenetére
"Nézegettem ilyen ellenállást mint a képen van,ezek mire valók?"
Ennek az ellenállásnak csak annyi a dolga, hogy némi melegedés kíséretében lecsípjen a 12 V-ról valamennyit (ez ventifüggő is egyben). Vagyis a ventire jutó feszt csökkenti átlag 7 V körülire és sorba van kötve a ventivel.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Pityu. #12632 üzenetére
Ha véletlen nem láttad volna még, van a házadnak külön topikja is [link ide], amennyiben az "advanced" verziót birtoklod. szerk.: látom igen Mondjuk jó ideje nem aktív.
-
Morris
veterán
-
Algol
senior tag
válasz
Pityu. #12592 üzenetére
A linkelt oldalon az áll, hogy golyóscsapágyas, márpedig azok csapágyaihoz többnyire nem lehet hozzáférni, zártak és elvileg annyi kenőanyagot tesznek bele, hogy egész élettartamukra elég az.
Nem kenhetőek, legfeljebb csapágyat lehetne cserélni bennük, de az meg eleve nem gazdaságos. -
Algol
senior tag
válasz
Pityu. #12588 üzenetére
Ha a csapágya miatt ilyen és siklócsapágyas, akkor szétszedni, megtisztítani a tengelyt, majd lágy csapágyzsírral megkenni és összerakni.
Ha a fentiek nem állnak fenn, akkor ha olyan foglalatba van dugva, ami szabályozni képes a fordulatszámát, lépj be a BIOS Setup-ba és módosítsd a ventilátor szabályozásának jellemzőit, ettől változhat a hangja.
Végül ki lehet cserélni a ventilátort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest