- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1522 üzenetére
Sosem tudtam, hogy lehet piaca a kinai csatlakozóknak.
-
PapaMaci
őstag
válasz
istvan170 #1517 üzenetére
Volt bizony. Anno az alukkal is nagyon szkeptikus voltam, és időbe tellt, mint megszerettem.
Mint írtam, nem ideális körülmények között találkoztam vele először, és ott nem tudott nagyot mutatni, de most, hogy elkezdtem rajta dolgozni, nagyon biztató.
Én most analógban hallottam. analóg forrás, analóg mixer. Felkaptam a fejem rendesen. -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Kénytelen vagyok revideálni magam!
Jól szólnak az M040-ek! -
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1503 üzenetére
Van az my206-nál sokkal jobb, és olcsóbb általános szinpadi kábel.
Az MC5000-et meg annyira nem javaslom erre! Sprőd, nehéz kezelni, és nem bírja a nagyobb igénybevételt. Mindemellett elég drága. Inkább stúdióban a helye, nyugodt körülmények között. -
PapaMaci
őstag
válasz
istvan170 #1498 üzenetére
Jó reggelt!
Én magam részéről nem hiszek a tápkábel mizériában. Menjen át rajta a megfelelő mennyiségű Coulomb, és kész!
A borotva csatit pl magyarázhatja a műanyag ház. Nincs érintésvédelmi szerepe egy védőföldnek.
A jelkábel már annál fontosabb!
Melyik Klotz-ot használod? Az my206 egy túlárazott hulladék. Viszont itthon lecseréltem hasonló ajánlásokra MC5000-re a jelkábeleket, és egy másik környezetben találtam magam. Nem szeretnék HiFi-s szakkifejezésekkel élni, de sokkal jobb lett!
Előtte sem voltak rossz kábelek. Egész konkrétan teflonos ezüstözött Habia volt, de tényleg rengeteget változott az MC5000-rel.
A Mogami, Van Damme kábelekkel nem lehet nagyon mellényúlni. De más árfekvésben vannak.És mi a digitális az M040-ben?
-
PapaMaci
őstag
válasz
gesztenye84 #1495 üzenetére
A legtöbb keverőnél az RCA bemenetet csak monitorozni tudod.
-
PapaMaci
őstag
válasz
gesztenye84 #1470 üzenetére
Én nem nagyon tudok fülesben dolgozni. Nem érzem a teret. Ok, felvételnél rendben van, de utómunkát, mastert, csak dobozon.
Én már rég megideologizáltam, miért költöm a rengeteg pénzt. Hi-Fi-zek itthon. Muszáj, hogy jól szóljon. És csak is magam miatt, mert amit Te is írtál, úgy is 128-as mp3 lesz belőle, meg PC szpíkeren hallgatja majd a felhasználók 80%-a.
De még is leírom
Ha bármi problémája van a lehallgatásodnak, annak lenyomata lesz az elkészült anyagon. Szóval csak ezért (meg hogy ne rajtam röhögjön az egész szakma), muszáj jót csinálni! -
PapaMaci
őstag
Korábban már bepötyögtem pár dolgot, csak a telefonom megtréfált, és nem küldte el...
Minden esetre leírom mégegyszer, hogy az én hitem szerint hangerőt inkább analógban érdemes állítani! A konverter legyen minél jobban kivezérelve!
A másik, az USB-s interfészek védelméden:
Tapasztalatom szerint régebben egyszerüen csak nem építettek jó konvertereket USB-s eszközökbe. Van pl egy hangkártyám, ami rendelkezik optikai, és koax spdif ki/bejáratokkal. Analogban nincs neki egetrengető hangja, viszont "külső" konverterrel (esetemben valami high-end CD játékossal) igen komoly hangot lehetett előcsalni belőle!
Most már persze az RME is ontja az USB-s eszközöket, azok meg már elég komolyak! -
-
PapaMaci
őstag
válasz
rootkiller #1464 üzenetére
Nagyon sok monitorban D osztály van. Jó a hatásfokuk, nem melegszenek. D osztály van a telefonok fejhallgató erősítőjében is. Már az alu tojásokba is D osztályt épített a Genelec.
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
Kicsit bonyolultnak tünik a terved. Egy próbát megér, de bár nem ismerem, nem mai darab már ez a 882 sem. És az sem biztos, hogy az interface-be beépítettek egy high-end fejhallgató erősítőt. Nagyot fejlődött a félvezető ipar az elmult években, és elég olcsón lehet jó DAC-ot, és fejhallgatóerősítőket is kapni. Bár nem minden rossz, ami öreg, szóval egy próbát megér!
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Ha valakit érdekel, eladom a 01v96-os Yamaha pultom. -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1431 üzenetére
Szia
Nagyon érdekes kérdést bolygatsz!
De leírom nagy vonalakban, ahogy én látom a szakmát.
Igen, felhígult, de nem a jó irányba. Tényleg mindenki hangtechnikusnak gondolja már magát, aki be tud dugni egy RCA kábelt, de sajnos az is, aki már látott XLR-t, (bár nem tudja hogy hívják).
Persze jó mikrofonosból nagyon kevés van, mindenki csak gombokat akar nyomkodni. Aki meg nem jó annyira, hogy gombot nyomjon, és megmarad mikrofonosnak, nem tudja, miért kel hogy csinálni a dolgokat.
Egy zenész múlt mindenképp előnyt jelent. (legalább is magamon ezt érzem) Jobb a kommunikáció a zenésszel, ismered a hisztiket, tudod megfelelően kezelni, és ha nem tudja megmondani, mi a baja, akkor is ki tudod találni.
És akkor most jön a lényeg. Igen, igényel készséget. Ami leginkább esztétikai érzék. Mi hogy szól. Ehhez ismerni kell a hangszerek hangját, és kb műszakilag, hogy mit honnan lehet várni belőle. Az abszolút hallás egyáltalán nem szükséges, még a zenészeknél sem. Sokszor egy képzetlen abszolút inkább csak hátráltatja az embert.Azt nagyon sok munka képezni, hogy a földi halandók világában normálisan tudj élni vele!
Az, hogy ki, milyet kever, az első sorban szubjektív. Természetesen ha kőfülű ül a pultban, aki azt sem tudja, mit nem tud, az nem lesz jobb semmitől. Viszont próbálj meg úgy keverni, hogy hajnalban kamiont pakolsz, délelőtt megérkezel a tett helyszínére, építesz, hibát hárítasz, megfejtesz (közben tépett zsemle párizsi, zacskós tej), majd beállás, este koncert. Éjjel bontás, kamionpakolás, utazás,raktárban ki, és másnap megy ugyan ez.
A 3. napon azt sem fogod tudni, hogy fiú vagy-e, vagy lány. Ürülsz, ha az adott csatorna gombját megtalálod, nem, hogy esztétika...
És persze közben küzdened kell a megrendelővel, aki odaáll melléd, és mondja, hogy legyen hangosabb.Én azt mondom, hogy ha szerelmes vagy ebbe a szakmába, akkor csináld! De ha van egy jól fizető állásod, akkor hagyd meg hobbinak. Ma Magyarországon nem egy nagy dicsőség ez a szakma!
-
PapaMaci
őstag
válasz
attila760504 #1376 üzenetére
Igen. Este ránézek, és referálok!
-
PapaMaci
őstag
válasz
attila760504 #1373 üzenetére
Küldtem mélt
-
PapaMaci
őstag
válasz
attila760504 #1371 üzenetére
Muszáj, hogy amatőr legyen?
Én szivesen ránézek, de nem igérem, hogy meg tudom oldani! -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Keresek Apogee DA-16x konvertert. 1-2db érdekel, lehetőleg hd opcio nélkül!
Ha tud valaki eladót, kérem, írjon! -
PapaMaci
őstag
válasz
flushman88 #1331 üzenetére
Hali
Próbáld meg a Jetaudiot! Egész jó hangú. Nem tudom, mi kezd az 5.1-el, én csak sztereot hallgatok, de biztos tudja! Videót is szépen játszik. (Érdemes keresni egy régebbi verzsönt a 8.0-ás szériából, abban kevesebb a reklám!) -
PapaMaci
őstag
válasz
Krissz80 #1324 üzenetére
A ff800-ashoz vettem 3 szintén RME octacic II-est, és beraktam egy hordozható rack-be, de elég gyakran nem volt otthon, meg sok munkához elég lett volna kevesebb is, így vettem egy ff400-ast, meg egy quadmic-et, és ha nem kell 6 mikrofonnál több, akkor elég azt vinni, amugy meg azt hallgatom otthon.
-
PapaMaci
őstag
Ne sajnos. Rengeteget olvastam, meg konzultáltam kollégákkal, mire döntöttem, és ez tünt a legjobbnak szolgáltatás, minőség és ár viszonylatában. lassan 4 éve, hogy megvettem az elsőt, és annyira nem bántam meg, hogy vettem még egyet.
-
PapaMaci
őstag
Valakinek van tapasztalata ezzel a termékkel?
-
PapaMaci
őstag
Szia
Nem vagyok nagy hifista, de még megvan a lemezmászóm. A lossles szerintem még nem érte utól az analógot. Egy DSD már talán, de abban még elég kevés anyag van, és nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak eg rendszert hozzá.
A fejhallgatót nem preferálom, mert megváltoznak benne az irányok. Lévén a zenék nagyrészét hangfalra keverték, ahhoz állítják az irányokat is. Természetesen a kényszer nagy úr! Nekem is van fejhallgatóm. (bár inkább munkára, mint zenehallgatásra) -
PapaMaci
őstag
válasz
szotyesszor #1293 üzenetére
Mondom, nekem 10m-t megy egy dupla 1ér+árnyék kábelen a filmnézős gépről a hang, és nincs baja. Ki kell próbálni! Sokat nem veszthetsz!
-
PapaMaci
őstag
Szia
A zavarvédettség miatt nem annyira ajánlott "nagy távon aszimmetrikus jelet vinni, De a filmnézős gépből nekem is kb 10m aszimmetrikus kábel jön a hangrendszerbe, és nincs sok gondom vele.
Elméletileg az USB sem bír nagyon 5m-nél többel, de azzal is már közelebb kerülhetsz!
Sajnos, mivel a hangkártyának nincs szimmetrikus kijárata, nagyon nem is tudsz csak RCA csatit használni, innentől meg eleve eldöntött, hogy aszimmetrikus lesz. -
PapaMaci
őstag
Viszont hátha olvassa valaki...
Eladom a kábeleimet.
A mikrofonkábeleim: Eurocable LK 02N6E.
2*20m, 15*10m, 14*6m, a csoportkábelek: Eurocable LKSS08C (8 érpár) 2*30m mama végen doboz, papa végen kifejtő. Illetve van egy Percon csopi, szintén 8-as, 30m, mindkét vége kifejtős. Mindegyik kábel Neutrik (NC3FX, NC3MX) csatival szerelve, számozógyűrűvel, tépőzárral.
Garantáltan rock&roll mentesek. Szinte kizárólag komolyzenei felvételeken játszottak, így az állapotuk vetekszik az újakéval. -
PapaMaci
őstag
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Szia
Bár nincs tapasztalatom a felsorolt eszközökkel, de nagyon tetszetősek! Pláne a Jack-USB cuccok.
Egy dolog lenne, ami miatt azt mondom, érdemes lenne spórolni, ha később felmerülne az igény pl egy ének, vagy egy akusztikus gitár rögzítésére. Akkor a focusrite már egy egész értékelhető eszköz. Ha viszont tényleg csak villanygitár, akkor a fentebbiekből nyugodtan! -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1279 üzenetére
Szia
Egy sztereo eszköz duplex módban sem haszálja ki az USB1.1 sebességét.
Ugye másodpercenként van 48.000x24 bit, ez osztva 8-cal, és megkapjuk az egy csatornára eső adatmennyiséget. Ez szorozva 4-gyel, és a hangkártya duplex adatforgalma. Remélem, nem írtam hülyeséget, de lényeg, hogy az USB1.1 11MB/s-os sebességében bőven benne vagyunk. -
PapaMaci
őstag
válasz
nem_tom #1276 üzenetére
Hali
Mernék ajánlani valami podcaster mikrofont, csak nem tudom, mennnyi pénzt szeretnél rászánni? A másik gond, hogy ahhoz, hogy kevesebb környezeti zaj legyen, érdemes a forráshoz (esetünkben a szád) minél közelebb tenni a mikrofont, ami viszont nem tudom, hogy befolyásolja a képi élményt.
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Tudom, ez nem az a totyik...
Amennyiben valaki érdeklődik, eladnám a Yamaha 02r pultomat! Avagy ráfizetéssel elcserélném komolyabbra, vagy újabbra, esetleg kisebbre! -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Jól értem, össze szeretnél rakni egy házi stúdiót, hogy megcsinálj egy demót?
Egy dolog, mielőtt bármit is válaszolsz. Ültem már sok DAW program előtt, de a samplitude a legnehézkesebb mind közül.
A felsorolt eszközök mind nagyszerű termékek. De kérdés, hogy mit szeretnél csinálni? Milyen zene?
Bár én ha utómunkázni is kell, akkor választanék inkább i7-es procival szerelt gépet, de ez már részlet kérdés.
Nekem RME FireFace800-as "hangkártyám" van, azt merem ajánlani, de leírás alapján jónak tűnik a Focusrite, és a TC is. Mindehhez még kell valami lehallgatás is!
...és nem utolsó sorban valaki, aki már hallott olyanról, aki olvasott valakiről, akinek meséltek a felvételről, és a keverésről... -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1269 üzenetére
133€-ért egy normális színpadi fülest sem kapsz! Nem hogy egy komplett rádiós szettet! Sajnos nagy erőkkel, és nagyra kell nyitogtatni a pénztárcát, ha olyat szeretnél, ami nem csak bosszúságot okoz, hanem kényelmesen a segítségedre van.
[Pl ő is fülessel énekel, Shure Beta 87a-ba, ami egy nagyon jó színpadi kondi.]
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1267 üzenetére
98.63%, hogy nem. Legalább is jelentősebb lakatos munka nélkül...
Különben meg ebben a mikrofonban a compander sem az, ami énekre jó lenne. Ez egy jól eltalált prezenter szett, igen jó árban. Azt tudja stabilan, amire árulják, de semmivel sem többet. -
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Mielőtt lyukra futnál!
A deck előlapján a 3 Jack az bemenet! 1 mikrofon, és 2 vonal. Neked inkább a hátlapon lévő RCA pár lesz a barátod, és ahhoz már egy kutya közönséges elektronikai boltban is kapsz kábelt. Lényeg, hogy RCA - 3.5-ös Jack kell!
Teloról nem tudok linkelni...t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR47ts8IgG-d7E36ugZVZfxKRC8BfBrrQ15T9Iqull6CehLcTyzIi4O7hDnsg
-
PapaMaci
őstag
válasz
PlayMax #1244 üzenetére
Bocsánat, ezt most nem annyira értem!
Az USB-s mikrofon magában hordozza az AD konvertert, és az interface-t is, ami azt jelenti, hogy be van építve a "hangkártya".
Én épp 7-et használok, de kipróbáltam a 8-at is, és semmi különbséget nem tapasztalok hangminősség szempontjából.
Én magam részéről megőrülök, ha hangja van a gépnek, szóval a dupla ventis témába már nem is tudok beleszólni. Viszont elárasztották a piacot ASIO hajtányos USB-s, FW-es hangeszközök. -
PapaMaci
őstag
Köszönöm a felhomályosítást!
Kicsit lemaradtam ezekkel a formátumokkal. ...még mindig CD.-re dolgozom...
És jól sejtem, hogy a mikrofonokon, kábeleken előfokokon többet bukik az ember, mint a rögzítőn?
Illetve a nagy DSD kiadványok hogy készülnek? PCM-be rögzítik, és azt is konvertálják?
A problémám, hogy 2 mikrofonnal manapság semmire nem megyek. A keskenyre keverés meg megint csak nem álljam ár meg a helyét egy kiadvánnyal. Szóval szerkeszteni kell. ...A pyramix meg nem lopta be magát a szívembe.... -
PapaMaci
őstag
Felvétel, illetve szerkesztés lenne a kérdés! Láttam néhány [interface]-t, ami kb annyiba kerül, mint a mostani sok csatornás PCM-ben 192kHz -et tudó eszközöm. Kérdés lenne az is, hogy érdemes-e megvenni, vagy béreljek inkább egy korg MR1000, MR2000-et? Na meg egyáltalán hangban tényleg van -e akkora különbség, hogy 2 csatorna DSD-ért kifizessek 26 csatorna PCM árát ? Szóval van-e tapasztalat, hogy érdemes-e belevágni?
Amúgy, amikor tehetem komolyzenével foglalkozom. -
PapaMaci
őstag
válasz
Szipoly #1219 üzenetére
Szia
Nem értem a 30ezres spórolást! Linkeltél egy 150$-os árat, ami több, mint 30, Amerikából nem ingyen hozzák, és még vámot és áfát is kell fizetned rá, itthon meg besétálsz pl a microsoundba, és meg veszed -idézem az árlisát-
JBL LSR305 Aktív kétutas kompakt közeltéri stúdiómonitor 34380 43662.
Amúgy az SM57 nagyon jó mikrofon színpadon, de stúdióban már kevésbé állja meg a helyét egy dinamikus mikrofon.
Szintén microsound árlista: Shure SM57LCE * Dinamikus hangszermikrofon 25940 32943
Véleméyem szerint csak akkor fogod olcsóbbra kihozni, ha belopod az országba, de annyit meg nem ér egy 30000HUF-os cucc... -
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1216 üzenetére
Amikor bemegyek hozzájuk, mindig megcsodálom, de fogalmam sincs, hogy hívják. Mi több, még az oldalukon sem találtam. Hétfőn felhívom őket, és megkérdem.
-
PapaMaci
őstag
Valakinek van tapasztalata DSD-vel?
Létezik pl. hangkártya számológéphez? -
PapaMaci
őstag
válasz
próbakocka #1213 üzenetére
Létezik ilyen eszköz. Hangfal hátába beépített mikroport vevő, és lépes továbblőni a jelet több hasonló hangfalra. És persze mindez megy akkuról is. Sajnos nem találom, de az Audoiparner árul ilyet.
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1210 üzenetére
öhm...
Hogy is mondjam... A szokás az az,hogy kis beállással a technikus beállítja a kívánt arány kifelé, és befelé egyaránt.
Vallom azt, hogy egy sz@r kontrolkeveréssel a produkció 82.44%-át el lehet venni a fellépőtől.
A felvázolt ötlet jól hangzik, de ennyi rákészüléssel simán be is lehetne állítani jól. Sajnos hígul a szakma... -
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1189 üzenetére
Első ránézésre nem hinném, hogy meg tud hajtani önmagán kívül bármit is. Csak bemenetet írnak az adatlapján.
-
PapaMaci
őstag
válasz
WolfiMusic #1186 üzenetére
A Shure-nak is vannak jó mikrofonjai. Pl a KSM széria. Abból van nagymembrános is. KSM44-et pl szoktam használni, és nagyon jó!
Persze a dinamikus mikrofonok leginkább Rock'nRoll-ra alkalmasak -
PapaMaci
őstag
válasz
WolfiMusic #1182 üzenetére
Szia
Nekem van egy pár at4040. Nagyon szeretem. Énekeltetek is bele, meg térben is jol viselkedik hangszereken. -
PapaMaci
őstag
Hja... És én nem csak otthon dolgozom. Van gyakran kültéri munkám is. Mi több, legtöbbet otthontól távol vagyok.
-
PapaMaci
őstag
Nem volt szó pénzről. Munka volt érte. Amugy 300 körül mennek manapság ezek. DAW-nak van egy mackie hui. Az jóval több funkcióval bír, és a legtöbb sw-ben 2 kattintás.
És, hogy miért jó a digit? A csatornánkénti processz elég nagy segitség. A teljes visszaállithatóság is kellemes, meg a 40 csatorna is. Ezzel egy közepes bulit le lehet tolni elég jó eredményekkel. -
PapaMaci
őstag
Mivel ilyen nagy az érdeklődés, hát elárulom, hogy megszereztem életem első keverőjét.
Csak most gondoltam én is bele, hogy ennyi évet leéltem saját keverő nélkül...
Bár ez sem egy könnyű gyalogsági haknipult... 2x is meg kell gondolnom, ha arrébb alarom tenni
Veszek még hozzá egy ADAT I/O kártyát, és akkor tudom használni az RME előfokjaimmal.
A tegnapi program az volt, hogy szétborítottam atomjaira, és kitakarítottam belőle a 15 éves dzsuvát...
...Volt dolog vele... -
PapaMaci
őstag
válasz
aProPeti87 #1159 üzenetére
Nekem volt az [első széria]. Készítettem vele pár jó felvételt!
Meg volt ilyenem is. -
PapaMaci
őstag
válasz
aProPeti87 #1155 üzenetére
Szia
Nekem van egy ilyenem. Merem ajánlani. Bár nem ezzel dolgozom, de teszi a dolgát.
Az usb-vel rendelkező keverők magukban foglalják a hang interfészt (de szép lett). Általában a sztereó főkimenetet adják ki rajta. Ha megvan a keverő, és jó is, amit eddig használtál, akkor feleslegesnek tartanám ilyet venni.
De ha már... Léteznek USB-s mikrofonok is. Pl az AudioTechnika 2020-as létezik USB-s változatban. Az nagyon jó darab, bár a meghatározott kereten túlmegy, de érdemes szemezni vele!
De ha az eddigi mikrofon/keverő páros megvan, akkor továbbra is u24xl. Az stabil 100€ körül mindig van ebay-en is -
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1151 üzenetére
Ezt a felállást nevezik 2.1-nek. Egyszer én is hoztam haza egy SUB-ot, de nagyon hamar feladtam. Sehogy nem találkozott a hangja a szélessávúkéval. Bár azok elég komoly dobozok voltak, és azt hiszem, igen csak alálőttem a SUBbal kategóriában. Amúgy nem hiszek a különböző helyről érkező hangokban. Soha nem lesz fázishelyes! Órákig lehet játszani a keresztváltási frekivel, sose lesz teljesen sima az átmenet. Illetve a hangszórók karakterét is elég nehéz összepasszítani. Egyszóval valahol mindig le fog válni a SUB a többitől
Bár abban sem hiszek, hogy az a doboz 45Hz-en már megszólal. Végül is a hangszóró jobban megtanulta a fizikát az eladónál. Hiába ír ki a kereskedő bármit, az attól még nem lesz hang. Ezt leszámítva kellemes daraboknak tűnnek képen.
Aztán ha a magnat-ot bekötöd a gépbe, mit teszel a SouArt-okkal? Azokat is a magnat hajtaná? Valamiről csak meg kell azokat is hajtani! Vagy a magnat csak SUB, és továbbra is a creative lenne az erősítőd? Annál talán kicsivel többet érdemelnének ezek a dobozok!
Milyen zenét hallgatsz? -
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1149 üzenetére
Ezzel aztán közelebb vittél! De akkor bizonyára minden működni fog, úgy, ahogy elgondolod!
Annyit mondjuk megtehetnél, hogy az eszközökről beszúrsz egy-egy linket, mert így esténként melóból hazaesve nincs kedvem, meg energiám keresgetni! Nagyon szívesen segítek, de ad 1 nem vagyok járatos a kommersz technikában, ad 2 tényleg csak rohanva tudok én is, meg ahogy a többiek itteni viselkedését nézem, ők is foglalkozni a témával.
De rébuszokból senki nem fog tudni neked segíteni! -
PapaMaci
őstag
válasz
SalvadorLynx #1146 üzenetére
Mi a cél? A feladat?
-
PapaMaci
őstag
Létezik ilyen feketében is. Elég kultúrált kinézetet kölcsönöz. -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1142 üzenetére
Arra gondoltam, hogy hogy oldod meg a kábel szétválasztását? Mert ugy egy darabig együtt mennek, aztán az RCA-hoz szét kell válniuk!
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1140 üzenetére
Attól, hogy vékonyabb, nem rosszabb. Eleve a csoportkábelekben is vékonyabb erek futnak egymás mellett.
De ajánlanék komolyabb kábelt! A klotz-nak is, meg az eurocable-nek is van patch kábele, ami 1/8"-os, és az szépen bemegy egy normális Jack házba. Gondolom, nem több száz métert veszel, szóval sokat nem buksz egy jobb minőségű kábelen. Mi lesz a másik végén? Hogy fogod megoldani a sztereót? -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1138 üzenetére
Szia
Mihez kelle ez a csati? És milyen kábelre kell tenned?
Én 5-6mm-es kábel nem biztos, hogy beleszuszakolnék ebbe, mert akkora lesz vele az erőkar, hogy kitépi a helyéről az aljzatot! Inkább vennék vékonyabb kábel (pl patch kábelt), és azzal oldanám meg! -
PapaMaci
őstag
Én szívem szerint lebeszélnék mindenkit a pénzköltésről. ...még tán a szakmáról is.
Az én lomom is csak áll az ideje nagy részében. Mondjuk én elvetemült vagyok a komolyzenével. Évente van 1-2 komolyabb munkám. 1-1 lemez, néhány kis koncert. A beatzenét művelő kollégák is panaszkodnak, hogy minden pang. Senkinek nincs semmire pénze. Ha meg van, akkor mindenbe beleszólnak.
És a szakmának már sehol nincs becsülete,. Hiába tanultál, hiába van tapasztalatod. TV-ben csak "buzi hangász" vagy. Színházban lehetetlen helyekre tesznek díszleteket, mikroportba énekeltetnek a PA alatt. Koncerten nem adnak időt beállásra, Te meg oldd meg! Ha mondod, hogy nem lesz jó, akkor Te vagy a hülye. Komolyan el kellene mennem péknek.
Eladni a lomomat, aztán élni nyugodtan. -
PapaMaci
őstag
Hali
Eddig ebből mi van meg?
És mi a cél? Élőben akarsz felvételt készíteni keskenyre? Vagy csak a dobot, aztán meg sávonként ráénekelni, rájátszani? ...Gondolom, nem dob-ének duóról lenne szó
Soksávot ezzel nem tudsz felvenni. Az ISA one -hoz képest a Mackie előfokjai nem említérse méltóak. A hangkártyáé inkább.
Ha soksávozni akarnál (amit mernék javasolni), akkor ajánlanám pl a behringer pro8-as előfokját, aminek van adat kijárata. Ha jól sejtem a hangkártyádnak meg van adat bejárata. A dobot már fel is tudnád venni. ...Persze egy alap konfiggal. Bár még 2 analógot gondolom, tudnál használni a hangkártya sajátjáról is. A többi meg jöhetne sávonként
Az AT4040 nagyon jól eltalállt mikrofon. Pláne ár/érték párosban. Nekem is van pár belőle.
Írj pár konkrétumot, és kiokoskodjuk a többit! -
PapaMaci
őstag
válasz
drahotab #1125 üzenetére
Olyan helyen, ahol a rezgés van, pl dobogó, ott rengeteget. Ha az énekes szereti markolászni a mikrofonállvány, akkor is. Ha pl klasszikus zenekarban mozognak a zenészek, vagy a kórustagok, és meglökik,, vagy rugdossák az állványt, akkor úgy kelll, mint egy falat kenyér! De ha betonra teszed, és csak Te énekelsz bele, akkor nem sok. Max ha mozog az épület, mert mondjuk a sokadik emeleten vagy, vagy esetleg megy alattad a metró, mint alattam is.
-
PapaMaci
őstag
válasz
albinolynx #1118 üzenetére
Szia
Mindenképp hangszórókban gondolkozol, és nem akarsz komplett dobozt venni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest