Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tharkoul

tag

Ha már a stúdió is szerepel a topic címében, talán több értelme van ide írnom, mint a modding részlegbe. Tervbe lett volna véve egy új asztal (szín csak az első, amit találtam a listában, lényegtelen is igazából), azonban elbizonytalanodtam.

Jelenleg csak egy egyszerű asztallapom van, nem rendes asztalom, az alatt van a gépház. Az egyedüli (számomra hallható) zajforrás már csak a tápegység ventillátora, ami bár nem hangos, azért hallható, és míg pl. régi videokártya által kibocsátott zajt javarészt képes volt az asztallap elnyomni, a táp hűtője által generált frekvenciával már nem boldogul. A fenti linken látható, hogy a gépház nem csak balra kerülne tőlem, de jelentősen mélyebbre is (jelenleg kilóg egy picit az eleje/egy vonalban van az asztallap végével), ezzel a hanghullámokat arra kényszeríteném [papíron], hogy tőlem teljesen más irányba rezegjenek. Igen ám, de előfordulhat, hogy továbbra sem fog megbírkózni ezzel a tartománnyal (próbáltam behajolni az asztallap fölé, nem nyeli el és kész), tehát az a cél, hogy 50-60%-ban emiatt akarnék egy rendes asztalt, egyszerűen meghiúsulna. A kérdéseim a következőek lennének:

1. Ha pl. 4-5cm vastag lenne a bal oldalfal, akkor az már nagyobb eséllyel nyelné el a rezgéseket, vagy fa-fa, teljesen mindegy, nagy százalékban át fog rajta jönni a hullám, deal with it, felesleges rá költeni is?
    2. Ha esetleg azt mondanám, hogy bal szélre még betervezek egy szekrényelemet is, akkor ez elméletileg nem csak több anyag lenne, hanem lenne egy plusz tér is, talán működne a "decoupling" is. Ennek lenne bármi haszna, mármint működne, vagy azért ez nem ilyen egyszerű?
    3. Amennyiben még javítana is a helyzeten a plusz elem, mondjuk a szekrény bal belső falát beburkolnám pl. gumival, az javítana még pluszban az eredményen, vagy teljesen mindegy lenne, mert csak tévhit, hogy egy vastagabb gumiréteg jó bármire is? Van, ahol bólogatnak rá, van, ahol cáfolt mítosznak tekintik.
    4. Esetleg eleve rosszul közelítem meg az egészet, mert az egy dolog, hogy a balról érkező hangokat igyekszem kizárni, viszont attól még a szobában máshonnan is verődne a hang, tehát közel sem érnék el normális tompítást ezzel az egésszel?

Remélem érthetően fogalmaztam, és előre is köszönöm a választ.

Új hozzászólás Aktív témák