- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam432
tag
válasz
Zomb€€ #35475 üzenetére
Erősödni akarsz? Mert akkor ajánlom az alacsony volument... én speciel felhúzásban sose megyek 3-4 ismétlés fölé.. elég hatásos, guggolásban is.
Tegnap hosszú idő után sikerült guggolnom 190kg-val... igaz a 2.-nál a segítőm cibált fel a földről, de azért megvan az a másfél. -
drogery
tag
válasz
Zomb€€ #35477 üzenetére
Így csinálnám:
-5 perc séta (opcionális)
-gimnasztika
-rúd * 20
-70kg 3*5
-100kg 2*5
-120 kg 2*5
-140 kg 2*5
-160 kg 5
-180 kg 4
-200 kg 4+
Ha gurtnizol akkor 160-tól tekerhető. felemás fogás esetén már 120 tól.
Annyi a séma, h tervezett súly 50%-tól kezded és 10%-os lépésekben haladsz. Így olvastam és sokakkal egyetemben nekem is adja. -
Jim-Y
veterán
válasz
Zomb€€ #34868 üzenetére
Az öv -SZERINTEM, így nagybetűsen- akkor jó, ha 90-100% közeli súlyra mész ami max 1-2RM-ed. Alatt jobban megéri nem használni övet, mert különben nem erősödnek meg azok az izmok, amik stabilizálnának.
Tehát az én véleményem, hogy nem kéne övet használni, csak 2RM körül. -
Nightmare
senior tag
válasz
Zomb€€ #27705 üzenetére
Még maradok.
Remélem mindenki kielégült.
Most mingyá' felhozok egy témát, amivel javarészt senki nem ért egyet, elküldtök a rektesbe, sértegettek, és bezony meg is sértődök és lépek is.
Jórészt hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy nagyon erősen túledzett voltam. Ingerült, stb. Evvan. Mán nem, lehet beszólni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Zomb€€ #26778 üzenetére
Nekem is sok mindennel kapcsolatban vannak kétségeim. De vannak alapvető dolgok, és abban hiszek amit a logika diktál. Az pedig számomra nem logikus hogy ha éhes vagyok, nem eszek.
Wood: Nincs Ijk módszer, én csak azt csinálom mint a testépítők, a saját lehetőségeimhez mérten. Nyilván versenytömegelés, versenydiéta nincs, mert ahhoz verseny is kellene.
spammer: Nem tudom mennyire dagadt, mert az arca most elég keskeny. Csak mindig ilyen hobó öltözékekben mászkál.
-
-
-
Nightmare
senior tag
válasz
Zomb€€ #25607 üzenetére
Elsőre, de még másodikra is nehézkes.
De ezzel könnyebb megérteni.
Vegyünk egy példát: 100kg a jelenlegi 5RM eredményünk guggolásban. Ezt a negyedik hétre állítjuk be elérendő célnak, ha visszaszámoljuk 92.86kg lesz az első héten hétfőn a csúcs szett (kerekítsük 92,5kg-ra). A programozás a következőképpen néz ki az első két héten guggolásra (kerekítünk mindenhol 2,5kg-ra):1. hét
Hétfő: 5x 47.5kg, 5x 57.5kg, 5x 70kg, 5x 80kg, 5x 92.5kg
Szerda: 5x 47.5kg, 5x 57.5kg, 5x 70kg, 5x 70kg
Péntek: 5x 47.5kg, 5x 57.5kg, 5x 70kg, 5x 80kg, 3x 95kg, 8x 70kg
2. hét
Hétfő: 5x 47.5kg, 5x 60kg, 5x 72.5kg, 5x 82.5kg, 5x 95kg
Szerda: 5x 47.5kg, 5x 60kg, 5x 72.5kg, 5x 72.5kg
Péntek: 5x 47.5kg, 5x 60kg, 5x 72.5kg, 5x 82.5kg, 3x 97.5kg, 8x 72.5kg
Látható, hogy a szerdai nap könnyű edzés van, míg pénteken a terjedelmen növelünk.
Innen szedtem, talán jobban leírja. Madcow.
-
Woodslave
félisten
válasz
Zomb€€ #24634 üzenetére
hogy húzol fel egyébként? Testépítő módra alsóhatra koncentrálva? Nem akarlak elkeseríteni, de a deadlift nem alsóhat gyaki, hanem hip hinge (tehat csipőből megy a történet).
Bizonyos edzők szerint ha alsóhatad izomlázas akkor xarul húzol fel...
Persze a testépitő felhúzas mas tészta, de akkor qrva erős vagy
-
törölt tag
válasz
Zomb€€ #24577 üzenetére
na, csak nem te is fiam carb back-loading?
egyebkent 2 nap teljes ch-megvonas utan ma reggel utott be a dolog igazan, majdnem leszedultem az ellipszistrenerrol, csak 45 percet birtam nyomni belole, de azt is szarul... A fejem is eleg homalyos, azt hiszem most utott be az hogy ch mar nincs, de meg nem alltam at a ketozisra. Erdekes napok kovetkeznek, plane hogy ma ket fontos megbeszelesem is lesz, nem artana fejben ott lenni
(#24588) MMA87
nekem gyerekkorom ota gondom van a derekammal, ha megfazik, vagy rosszul emelek, akkor kepes ugy beallni, hogy nem birok mozogni, es csak lassan javul meg. Otthon rongeneztek, vizsgaltak, aztan azt mondtak hogy nincs semmi baja.
Par eve a lanyommal jatszottam, es olyan hulyen emeltem meg, hogy a derekam reccsent egyet, en meg a foldre estem es majd osszeszartam magam a fajdalomtol. Szo szerint nem tudtam sem fekudni, sem ulni, sem allni, aludni sem, kemeny volt. Miutan 3 napig nem javult, elvanszorogtam itt egy dokiig, aki azonnal bedugott egy CT-be, es azt mondta hogy egy fejlodesi rendellenesseg miatt a csigolyaimban az idegcsatoran, amiben a gerincvelo fut, tul szuk, ezert ha a csigolyak akar csak egy kicsit is elmozdulnak oldaliranyba, a csigolya egybol megnyomja a gerincvelot, es begorcsol az egesz. Csinalni nem lehet vele semmit, ez ilyen. De sportolhatok ha akarok, viszont a sajat erdekemben kurvara figyeljek oda.
Igy hat kurvara odafigyelek, de sajna ennel csak ido kerdese, mikor jon a kovetkezo.
-
_NCT
addikt
válasz
Zomb€€ #24572 üzenetére
Jó kis balett óra lehetett
Lassan Te leszel itt a PH! Kathi Bélája felhúzásban
Mondjuk nem tudom Bá meg God mennyivel szokott felhúzni
Én még tesztelem magamon a proteint, most olvastam, hogy a magas GI indexű kaja és a megnövelt fehérjebevitel okozhat pattanásodást. MSM, Omega 3-6, több gyümölcs-zöldség és alacsonyabb GI indexű kajákkal viszont megóvható ez a folyamat. Az egész abból adódik, hogy a májat és a vesét a megnövelt fehérje bevitel leterheli, ún. stresszes állapotot okoz és ez leghamarabb a bőrön vehető észre... Amúgy sincs mostanában valami nyugodt életem, lehet tényleg rá tett ez is egy lapáttal...
-
penene
őstag
válasz
Zomb€€ #24461 üzenetére
Gyúrás/testépítés a hiú emberek sportja (IS), és ha valaki megküzdött a formájáért, szívesen el is dicsekszik vele. Miért, ti nem posztoljátok a kockahasat, meg a hányat nyomtam hányba?
És nem, én nem azért nem posztolok ON-t, mert nem vagyok hiú, hanem mert nincs mit.
-
_NCT
addikt
válasz
Zomb€€ #24410 üzenetére
Nem tudjátok ti mi a jó.....
Amúgy én a 80kg-val örülök, hogy tudok végre 5x 7-8at húzódzkodni, 90-95kg feletti edzőtársaim már nem is csinálják, mert nem tudják, vagy csak nagyon szenvedősen. Továbbá akkora súlynál nem biztos hogy az ízületeknek is jót tesz, főleg hogy sokan rángatják magukat a rúdon...
-
Radnix
senior tag
válasz
Zomb€€ #23996 üzenetére
1. Nyár van.
2. Kötsög álszerény vagy
3. szerintem ok, de milyen rizs? én magas GI rizst nyomnék, pl jázmin rizs, ha már ragaszkodsz a rizshez.
pénteken reggel edzel, látom, én nem hagynám ki utána a turmixot, de ha ragaszkodsz hozzá, így se lehet gáz, csak hát érdemes kihasználni az edzés utáni állapotot aszonydják4. balett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Aurát vált a Vivo V60
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest