- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194599 üzenetére
Csak általánosságban annyi, hogy szerintem reggel jobb ha hanyagolja a zember az egyszerű cukrokat és a ch bevitel mellett fehérjedúsan eszik, ha édességet akar akkor azt délben, kora délután
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194595 üzenetére
Nem biztos, hogy ötlet reggel gyors cukrokat enni. Ha már ilyeneket, akkor inkább délben, délután.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194587 üzenetére
ezt spec annyira nem vágom, bocsi. nyár végén mi gymbeam akcióban vettünk, pár hete láttam lidl szezonális akcióban (500huf/db-ért). hasonlóan jó áron allegro-n, ostrovitnél láttam (konjak lisztes "rizs" 3,2k 5csomag, ebből ugye még leesik a kuponkedvezmény ha épp annyi cuccot rendelsz. ostrovittől 9k felett kell, szumma 20k kell a kuponhoz, de azt rendelheted több eladótól is, az összevont végösszeg számít)
hozzáteszem: ha veszel ilyesmit, azért arra figyelj, hogy ez full rost (eszméthetetlen ch), annak minden pozitív és negatív tulajdonságával#194586 Dorian : jogos, csak a múltkor írtak alapján nem tűnt úgy, mintha extrém sok ch-t vinnél be alapból. de am nem lövöd kicsit túlságosan alul a teljes napit, ha még ezt is visszavágod? persze biztos tudod mit csinálsz. a konjak lisztes cucc viszont tényleg segít, ha a teltségérzettel van probléma (mondjuk, ha nem csinálsz magadnak kaját, úgy necces, bár ázsiai konyha használja... az üvegtészta egyik alapja (a másik a rizs, ami ugye felejtős jelen helyzetben, azt meg nagy eséllyel nem fogod megtudni, h adott kajáldában milyen cuccot adnak))
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194554 üzenetére
én annak a ch-nak 30-50%át lecserélném fehérjére. energiában ugyanott vagy, viszont sokkal hosszabban tart. (meg a privát véleményem is erre sarkallna ugyebár
)
#194555 tisn : hát gondolom minden edző más... nálunk az edzők legalább felétől látok ilyen dolgokat. persze nem az én dolgom, csak olyan átverés feelingem van. mondjuk arra jó, hogyha egyszer arra vetemednék, hogy 1-2 hónapra edzői szolgáltatást vegyek igénybe, akkor ez egy elég jó szűrő lehet
#194556 Tyler Durden : értem. amiatt kérdeztem, mert a rosttartalma ellenére elég magas a GI-je (emiatt inzulinos cukrosoknál tiltólistás is), ami alapvetően nem probléma egészséges embernek, szimplán annyi, hogy ugye relatív rövid(ebb) ideig tart ki (összehasonlítva egy alacsony vagy közepes GI-s gyümölccsel/zöldséggel)
#194558 scdlsc : a kis ilyen, kis olyannal nekem sincs semmi problémám... több edzőtől szoktam látni, szerintem ez teljesen rendben van. lényegében (laza) full body edzés.
én inkább a túlerőltett/(véleményem szerint) értelmetlen végletes edzést nem értem... persze lehet az sem anyagi indokkal van, hanem mert a tanonc igényli a változatosságot (és ezért csinálnak egy izomcsoportra 6-8 féle gyakorlatot), igényli azt, h szétszakadjon (és ezért csinálnak szumma 40+ 10+repes szettet izmonként, rásegítéssel)... és még az is lehet, hogy az elején elmondta az edző, h nem így kellene, de a tanonc ragaszkodott hozzá... bár az edző arra van, h irányt mutasson, ha pedig nagyon ellentétes a szemléletmód, és a tanonc ragaszkodik a saját elképzeléséhez, akkor én pl szimplán nem vállalnám el... bár lehet maga az edző szimplán azt tapasztalta, hogy ez a helyes irány. ki tudja
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194551 üzenetére
csak kíváncsiságból: mekkora a súlyod és milyen kalóriát ill milyen ch/fehérje/zsír-arányban tartasz?
#194552 Tyler Durden : a füge mitől jobb, mint a keksz?
-
válasz
Peaceliker #194549 üzenetére
Én nem vagyok édesszájú, így az ilyen kekszeket sem fogyasztom
Igazából diétában nekem szerintem nagyon bele se férne, most márciustól elvileg jön a pucolás, hát meglássuk. Esetleg keksz helyett bepróbálhatsz fügét pl.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194549 üzenetére
Én vacsorára legtöbbször olyasmit eszem amihez lehet tolni sok zöldséget, mert az sem ebédnél sem reggelinél nem nagyon tudom bevinni..l
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194498 üzenetére
Persze, ha sok édességet eszel, a beleidben az azt hasznosító baktériumok vannak elszaporodva. A mikrobiom pedig már bizonyított, h kommunikál az idegrendszerrel.
Ha változtatsz, és már tápanyagok kerülnek túlsúlyba, akkor 2-3 hét alatt át lehet állítani a szervezetet. Pont mint ha nem eszel sok zöldséget akkor ha néha eszel, felpuffadsz tőle, ha rendszeresen eszel, akkor pedig nagyobb mennyiségtől sem, mert ott vannak a szervezetedben azok a bacik amik fel tudják dolgozni."de több zöldséget ha eszem nem érzem a kaja ízét"
Figyimá' a zöldség is kaja
Legalább annyit kellene ennünk belőle mint fehérjeforrást. És nem térfogatban, hanem súlyban.
A répa pedig tök jó, hiszen még édes is.. Én is azt szoktam délután rágcsálni, vagy karalábét (az is édes) ezeket mindig valamilyen magvakkal -
JiMN
tag
válasz
Peaceliker #194498 üzenetére
Én a sós rágcsával vagyok így. Főleg filmnézéshez. Képes vagyok koplalni, hogy helyet hagyjak a napi kalóriamennyiségben egy doboz pringles-nek.
Ha már kalória, akkor a yazio-ra érdemes előfizetni? -
benfolds
őstag
válasz
Peaceliker #194489 üzenetére
én meg egyszerűen rácsúsztam a csokira pár hónapja, és nem tudok lejönni róla. napi egy tábla.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194489 üzenetére
tipp: bromelain+papain kapszulát próbálj meg bevenni 1-2 kajához és/vagy a fehérjeturmixhoz
egyébként, ha én nasizni akarok, akkor narancs vagy alma
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194458 üzenetére
Igen, de kellett emelnem, mert adott súllyal már múltkor 10 ment. Most 5 kilóval többel 8db, de olyan nem-teljes-érzésem volt így. Izomláz is csak normális és nem a múltheti brutál (mondjuk ezt nem bánom
)
Most épp agyalok a hátedzésen. Korábban volt szűk-függől.fogás-szűkkönyökű melltámaszos + fűrész. Nemrég a fűrészt cseréltem szélesfogású melltámaszosra, tetszik, hogy a hát tetejét jól meggyúrja. Viszont lehet, h a széleshát miatt még lehetne tolni otthon egy 4. napon egy széles húzódzkodást ha már otthon lett húzódzkodó, és így nem is a hátnapot terhelném ezzel jobban, hanem el lenne osztva. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194448 üzenetére
Nagy populációban hosszútávú vizsgálat azt mutatta ki, h napi 1500mg c vitamin hosszútávú szedése 1%-kal növelte a vesekő esélyét. Hatásvadász cikkek szerint 50%-kal ugyanis 2-ről történt 3-ra.
Amit írtam csak max 2 napig kell alkalmazni, ez azert nem sok idő.
Persze ha vki eleve veseköves azt nem tudom, ott lehet mashogy van. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194448 üzenetére
Szedd ~200mg/2-3h adagokban folyamatosan. (Nekem, mióta így tolom, sosem jelent meg a vizeletben, előtte, amikor nagyobb dózisban szedtem, előfordult)
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #194441 üzenetére
A 2020 évi covid óta nem látott erősségű akármi fene van most.
Brutális intenzitású tünetekkel és időtartamban, általában én elég érzékenyen reagálok ezekre mert téli időszakban is eléggé túlhajtom magam, de most az a furcsa állapot állt elő, hogy a gyermekeket, nőket ütötte ki nagyon, én meg edzek mint állat, semmi panasz, de ismerősi körben ugyanez, nők, gyerekek down, mi csak nézünk egymásra edzés közben. -
Soulfly842
addikt
válasz
Peaceliker #194441 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
válasz
Peaceliker #194433 üzenetére
CSak óvatosan. Én a megfázásokból influenzákból 2-3 nap alatt ki szoktam jönni. Ez most egy hétre lerendezett (sajnos félig dolgoztam is alatta (HO, céges ügyek, partnerek kezelése)) és amikor azt hittem, hogy vége egy hét után (taknyosodás pl. elmúlóban lett) akkor belázasodtam (előtte is több napig voltam lázas főleg éjszaka). Irány az orvos, kicsit ráment a tüdőre, hörgőkre, a két oldalam már fájt ha köhögök.
Makacsabb nyomokat hagy ez a mostani influenza. 12 nap után holnap fogok visszamenni edzeni holnap. Nyomott kínlódással járt mentálisan is ez az egész.Maradt a köhögés a torkom, a hörgők megsínylették, doki elmondta, hogy 2-3 hétig még köhögni is fogok.
Betegen pihenni kell.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194433 üzenetére
Jobbulást!
Ilyenkor jobb ha pihen az ember.Nekem most jól mennek a dolgok. Múltkor meséltem, h oldalemeléssel egyszerűen nem tudok továbblépni 8-9 ismétlésről, Aelod javasolta, h tegyek be egy masik nap elejére is egyet. Hétfőn lábnap elején rögtön ment 10, és most már hátnap legvégen, progressziós 1RIR-es felhúzás és vállbólnyomás után is ment 10.
Legközelebb megpróbálkozom újra a 12,5 kilóval, talan megy már belőle jövő héten 5.
A kétfajta melltámaszossal nem voltam megelégedve, mert emeltem ugyan a korábbi súlyon, de sztem így nem volt teljes a mozgáspálya. (úgyh csinaltam egy bónusz sorozat széleshúzódzkodást) -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194415 üzenetére
Azután még mást rázni sem marad erőm
Amúgy meg én előre bekészítem a porokat, és ha rosszul oldódik a cucc, akkor így, h nem a víz kerül először bele, leragad az aljára. Egy jól oldódónál nincs ilyen gond, ill a felület elmosása is sokkal egyszerűbb. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194397 üzenetére
igen, csak azok altalaban olyan gyakorlatok, hogy nem extran terheled az amugy is serult porcfelszint
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194394 üzenetére
az megy. a doki arrol is letiltott, nem tudom mennyire jo otlet hasznalni.
igen, en is ovatoskodom, nicns teljesen kinyujtva a labam
ez nem szorithato cucc [link]
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194389 üzenetére
ma amugy ujra kiprobaltam a labtolo gepet
200kg-on allt, elotte egy kigyurt srac hasznalta.
levettem 70-re.
nem volt nehez, de azonnal fajt a terdem tole.
levettem 30-ra, nagyon konnyu volt, de ugy is fajt.szoval hagytam a faxba
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194387 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194370 üzenetére
elfeledkezel (ahogy egyébként sok ember) arról az "apróságról", hogy az ételek feldolgozásához is energiát használ fel a szervezet... emiatt a legtöbb gyümölcs és zöldség 0os (vannak persze +os cuccok, de vannak negatív kalóriások is), de mégis vannak jótékony hatásai (telít, rostokkal ápolja a bélflórát, viaminokkal/ásványi anyagokkal lát el)
#194367 KisZozó : az eredeti "képletben" nem volt szó fehérjeturmixról. az valóban hasznos. ugyanakkor a reggeli fontosságának javaslom nézz utána és fontold meg a javaslatot
#194365 scdlsc : ez szimpla feltételezés... véleményem szerint, aki terembe jár, azok nagy részénél a súlytöbblet nem puszta zsírból áll, sőt... az én ideális súlyom (magasság alapján, tehát bmi szerint) ~68kg... alapból van rajta (inbody szerint) ~51kg izom... zsírmentes tömegem 88,8kg... ergo, ha mindent is lefogynék zsírból (ami nem egészséges egyáltalán), még úgy is ~20kg-ot kellene leadnom...
szóval amondó vagyok, h "ideális" testsúly alapján számolni logikátlan, minimum zsírmentes testtömeghez kell arányosítani, ha már valakit tényleg zavar, h teljes testtömeggel számol, amikor - véleménye szerint - túl sok rajta a zsír (hozzáteszem amúgy, h a raktározott zsír is energiaigényes, akárcsak az izom, bár utóbbi "többet fogyaszt") -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194370 üzenetére
Ha fogyni akarok kcal limit van. Abból mar nincs mit kidobni.
-
válasz
Peaceliker #194348 üzenetére
150g rizst azt szárazon kiméred? 1 adagra az nekem soknak tűnik..
Dorian: Csak úgy tűnik, h szimplán kajából nemigen van meg
Ne is mondd, én ezzel szoktam szívni általában. Van amikor főzök, de általában ez az asszony reszortja. Namost ő nagyon jól és változatosan főz, de azt nehéz vele megértetnem, hogy minden nap kéne vmi húsféle, mert mittomén egy brokkolikrémleves hiába finom, ha megeszek egy fazékkal, akkor se lesz benne elég protein. Fehérje pijából meg nekem elég a napi 1, általában még ilyen protein pudingokkal bohóckodok /ez kicsit az édesség iránti vágyat is csökkenti/, illetve diétában meg a sovány túró + joghurt + gyümi/méz kombó. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194346 üzenetére
Az edzésnapi többletet kb mindig edzés után (kis részét alatta) viszem be
Mondjuk lehet alulszámoltam egy kicsit, ebédnek 100g húst és 150g köretet számoltam, fogalmam sincs valójában mennyi egy ebéd. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194332 üzenetére
Sehol nem mondtak olyat, hogy 1.6g/ttkg az izom megtartáshoz kell
mármint? hol/ki nem mondott ilyet? én is azt mondtam egyébként, h normál/plusz kalória mellett az ~1,6tskg az izomnövekedés (h max, vagy közel max, erről vannak eltérő elméletek, de valahol 1,4-2g/tskg körül mondják a legtöbben).
nem tudom miből lett a newbie gain-ed, de - paraszt logikával - ahogy valaki nekiáll a szervezet azonnal reagál, ergo minden bevitt fehérjét izomba tol bele. persze ehhez kell az (is), hogy amúgy ne legyél kalóriadeficitben. rám is jött amúgy amikor még baromira nem figyeltem, sztem én is hasonló fehérjén lehettem első ~2hónapban... mégis centik jöttek fel minden testrészre... de napi kalóriában bőven +ban voltam akkor...szerk.: linket köszi amúgy
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194326 üzenetére
alapvetően a szervezetnek az elsődleges energiaforrása a ch (amely kell az alap létezéshez is)... az agyi működéshez (kognitív funkciók, látás stb), izommal kapcsolatban legjobb tudomásom szerint a megtartásához (túl kevés a ch -> fehérjét bont energiává a szervezet) szükséges elsősorban...
mindenképpen relatív rövid ideig próbálom a dolgot elsőre (~1,5hónap), utána váltok (csökkentek ~1,6-2/tskg-ra), hogy lássam a különbséget. (fehérje->ch csere nálam az alapbetegségem miatt kizárt, vagy legalábbis egy fokig megvalósítható)#194324 tisn : " figyeltem a feherjere" ez mennyi fehérje /tskg-t jelent pontosan?
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194320 üzenetére
sztem azert 120 legyen meg. probald ki ezt a vegan feherjet amit killmyself ajanlott, ostrovit vegan. epres fincsi. en nem is iszok tejsavot kb 1-2 honapja csak ezt, mondjuk ugye en atrofia meg zsirepito vonaton ulok
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194313 üzenetére
120g???? hány kb vagy? ~60?
én úgy tudom, h fogyás+izomnövekedéshez egyszerre ~2,4g/kg kell... (legalábbis én ezt fogadtam el, ezt tartom... március elején kiderül bevált-e...)
#194318 headhunter: az összes egész jó, ha édesszájú vagy. feleségem a banánosat, a barackos joghurtost ill a meggyes joghurtost szereti. én (az előzőeken felül) a sós karamellást, a fahéjas tekercset illetve citromos sajttortát. csokis-kókuszos, ami nem jött be (illetve pár limitált íz)
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #194313 üzenetére
Nálam a fehérje mennyisége mindig ugyanannyi. Én a szénhidrát mennyiségét növelem vagy csökkentem. A zsír is állandó, abból csak akkor vágok vissza, ha kicsit elakadok a fogyásban és nagyon kevés lenne már a szénhidrát.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194303 üzenetére
Brachialis nem is azon az oldalon van, a tenisszel keverhetted.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194297 üzenetére
ja ok. golf konyokot nem neked celoztam, irtak itt paran meg hogy szenvednek vele.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194295 üzenetére
az hogy lehet, hogy allva nem erzel diszkomfortot vallban ulve 90 fok korul meg igen? vall szempontjabol a ket mozdulat sztem nagyon hasonlo.
na most nyomozom ezt a medial epicondliyist-et, golf konyokot. megneztem jo sok dolgot a temaban, tenyleg nyomni kell a fajdalmon keresztul, pihentetes semmit se er. sok huzodzkodast javasolnak, ha meg tudsz csinalni 10-et akkor 3-5 ismetlest sok-sok sorozattal. jo szogben kell tartani a csuklot. sztem en a fenti pozicioban rafeszitettem alkarbol (csuklot mozgatva reverse wrist curl mintajara) a gyurus huzodzkodasnal. most megprobalom brutal volumennel, kicsit kisebb rommal, full neturalis csuklotartassal, megnezzuk mit ad. sok ismetleses bicepsz hajlitas, nemelyik evezes is jo lehet atmozgatas, veraramlas serkentes miatt.
persze ha valakinek van meg otlete, tapasztalata johet. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194292 üzenetére
akkor mobilitast kell novelni sztem. 60 fokos vallbol nyomassal front deltat edzel foleg, ami amugy is kap.
allva se tudod? akkor maradnak az oldalemelesek a szeles vallhoz, amugy is jobb az tudomany szerint.#194288 K1LLMy53Lf feleslegesen linkelgetsz tanulmanyokat, cikkeket. el kell engedni.
-
Nordik
őstag
válasz
Peaceliker #194282 üzenetére
Régebben eleinte én is alig tudtam megmozdulni aztán szépen elmúlt edzhetek akárhogyan. Akkor ne ez alapján ítéljem meg az edzés minőségét?
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194261 üzenetére
hogy tud 28kg-ot a sulyzod? vagy atszamoltad?
az amugy eleg joen amiota magam moge raktam a parnat, hogy tenyleg 90 fokban legyek csak 2x29 x 8 rep ment.
amugy egyetertek, sztem sokan a kozelebe sincsenek a kello intenzitasnak, plane labedzesen..motivacio is sokat szamithat.#194256 Dorian en magamnak tuti jobbat vennek mai fejjel. en is megvettem a legolcsobb ebayes vackot 30e korul. aztan lattam multkor a teremben milyen egy igazi pad, megmozditani se tudod
kis update regeneracio margojara. tegnapelott gondoltam lemegyek megint upper napra, 2 nap piheno utan, jo alvassal. hat abba is hagytam 1 gyakorlat utan. 3 repet gyengultem fekvenyomasban...ugy h elotte csinaltam egy 13 sorozatos, igaz 0 rir upper napot. sztem nagyon sokan felulertekelik, hogy mennyire gyorsan tudnak regeneralodni. igaz ezt arnyalja, hogy nem tudom a 0 rir mennyit ront a regeneracion a 2-3 rir-hez kepest. de nekem mindenesetre 42 evesen 6-7 piheno nap egyertelmuen jobb, mint 2 piheno nap.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194250 üzenetére
Azért, mert nálatok a sok izom miatt nem megy jobban
Végre ma délelőtt felszereltem a húzódzkodó rudat.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194246 üzenetére
Hát, annál nálam is ez van: 12,5 kilóval 4 db-ot szenvedtem ki, de vmi botrányos minőségben, úgyh ezután inkább azzal próbálkozom amit írtam
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194243 üzenetére
Nekem nagyon bejött. Csomó gyakorlatnál plató volt 9 ism körül, aztán felszívtam magam ès feljebb raktam a súlyt ès meglepetèsemre úgy is ment 5-6-7, aztán következő edzésen megint meglepődtem, mert már akkor nőtt egyel az ism szám.
Kivève a tárogatás, ott gèpre váltottam, meg az oldalemelés, ott a 10-ről 12,5-re túl nagy lèpcső. Abból beteszek egy másik napra is egyet így talán fejlődök. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194189 üzenetére
nem ezen fog mulni sztem. tedd ki a karod oldalra most, mintha tarogatnal, kozben fogdosd a mellizmodat. ha holgy lennel mondanam hogy szivesen segitek ebben
attol, hogy 105 vagy 130 fokban csinalod nem lesz igazan valtozas, persze minel jobban nyujtod, annal kisebb sulyt tudsz hasznalni. az szamit, hogy a lapocka mennyire van kozelitve, es hogy mennyi a nyulas, mennyire viszed le a sulyt. ha nem kozelited a lapockat elegge, akkor erzed, hogy a terheles lekerul a mellizmodrol, nem feszul annyira.
mielott elkezded a gyakorlatot full kozeliteni kell a lapockakat es figyelni, hogy ugy is maradjon vegig. sztem ez ennyi. vagy legalabbis en igy gondolkozok, sose olvastam errol.
en is megalltam amugy tarogatasban is egy ideje, meg fekvenyomasban is. de legalabb a fekvotamasznal most tudtam rakni a hatizsakba.
ellenben hatnal hogy elkezdtem megint huzodzkodni (csinaltam 3 sorozatot 2 edzesen) rogton 4 repet dobott a fureszelesen. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194171 üzenetére
figyelve a gyakorlat minőségére
ez eleg fontos, hipertrofia meg serulesmegelozes miatt is.engem meg inspiralt mr adductor es mr deadlift lelkesedese. lementem mar egy keso esti szessonre ha mar tegnap kialudtam magam, elorehoztam a labedzest 6 nap pihivel, ilyen se tudom mikor volt utoljara. megnyugodtam kicsit, meg azert nem nottem fel teljesen. tobb sorozat meg a 2 rir az tudjuk kiknek valo
alibizgetek mar egy ideje, most haraptam. mindenben villogott a hevy
csinalnom kell vmi feluletet a combhajlitos nordic curlhoz, mert nincs eleg sulyom az rdl-hez.
rdl 2x40 kg 17 rep (ebben bennehagytam parat)
bolgar 2x 34 kg 12 rep
rest pause no lockout goblet 40 kg kezben + 18 kg hatizsakban 11 rep.
reverse nordic curl 2kg-mal 7 rep. ez basszus gyilkos. nem is tudtam bukasig csinalni, faj/eg nem kicsit.
meg vmi alibi vadli levezetesnek. leccgo. most le kellene tolni meg vagy 1000-1500 kcalt
igy pumped mar kezd ugy kinezni a labam elolrol, mint aki nem csak fekvenyomni jar a terembe. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194163 üzenetére
Én meg most fordítva. A 9-10 ism-ről egyel nagyobb súlyra váltással és 6-7 ismétléssel elegendőnek éreztem a terhelést és nem csináltam még egy sorozatot
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194157 üzenetére
Most kb az lehet az arány, h a gyakorlatok negyed részét csinálom bukásig, masik negyedet rir-1-ig, maradékot rir-többig.
Ahol most többet csinálok, azoknál mínusz 1-2-t még meg tudom csinálni, minusz többhöz sajnos túl nagy az egóm -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #194146 üzenetére
Srácok ha önkényesen módosítotok stb azzal jönnek a gondok. Nem tűnt fel?
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194134 üzenetére
nem ezt toljak amit latsz, hanem a cuccot. attol lettek nagyok, meg a jo genetikatol. tartalomgyartok, ebbol elnek. abbol nem lehet megelni, hogy par gyakorlatrol csinalsz videot. ahany gep es ahany gyakorlat, technika van mindrol fognak mert postolni kell, mert ebbol elnek. kritikus gondolkodas kell ide is. vannak jo tartalomgyartok, de helyen kell kezelni..
tudom, hogy zakkant vagy.
tegyel be egy interval futast, ott kielheted magad. nem is csinalok zone2-ot. egezseg, longevity miatt amugy is ajanlatos. mostanaban tolom heti 2x kb. most kezdtem ujra (megint
), egyelore csak 2 perces etapokkal. 9 km/h 10-12 fokos emelkedon, aztan 2 perc seta. ez valo neked, igazi mindfuck. utalom. 18 evesen bejottek ezek, en kinottem mar ebbol
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #194117 üzenetére
amugy elismeresem, hogy milyen lelkes vagy. te vagy az elso akit hallok, hogy nagyobb adductort akarna. ki a fenet erdekel az adductor a profikon kivul
sztem a fel forum azt guglizta, hogy hol a feneben lehet ez
ennel meg a vadli is jobban mozgatja az embereket.
-
m3ss
veterán
válasz
Más:
Bicepsz. Picit elbizonytalanitott pár videó meg ami itt is ment téma.
Tök fokos törekedni arra hogy széles meg szűk fogás? Vagy azért számíthat?
Egyik gyakorlat az incline curl. Az kvázi széles fogás. Francia rudas gyakorlat van értelme ha direkt szűk fogás?
na az ilyenektol fogsz megserulni konyokben, csukloban..nem gondolod, hogy majd szamottevoen vagy inkabb barmennyivel nagyobb bicepszed lesz attol, hogy szelesebb meg szukebb bicepszet is csinalsz, ugye? azert lesz kisebb bicepszed hosszu tavon, mert a serulesek miatt majd nem tudod edzeni. olyan bicepsz gyakorlatot csinalj, olyan fogassal amitol nincs diszkomfort erzeted egyaltalan. valassz ebbol 2 felet es ennyi sztem. lehetoleg olyat, ahol van nyulas. pl preacher curl, incline curl, concentration curl stb. aztan a genetika fog limitalni ugy is.Seggem meg pl pont mint egy léc
sosem volt, most hogy fogytam még rosszabb
ez is genetikus, en is elfogadom, hogy sose lesz arnold mellkasom, ha bekoxolok akkor se.
nem rad utaltam amugy, mert te terded miatt nem tudsz guggolni. igy te nyilvan okkal keresed az alternativakat. de dorian tud, es mellette huz is fel. na most ezek mellett sztem teljesen felesleges meg bolgarozni, labtolozni, smith keretezni es csipotolni vagy ki tudja meg mit.
en amikor 20-akat guggoltam, meg 15-oket huztam fel, utana konkretan altalaban hanyni mentem nem a smith keretbe
emlekszem tizeneves voltam, robogoval jartam a terembe es elkezdtem anyam kocsijat elhordani, mert veszelyesnek ereztem a motorozast hazafele menet, annyira gatyan voltam.
nyilvan nem ez a kovetendo pelda, felesleges is a 0 rir tudomany szerint, sot ezeknel a gyakorlatoknal veszelyes is. csak eszembe jutottak a regi konditermes emlekek. de az tuti, hogy nem hianyzott semmilyen csipotolas ezek melle.. -
aelod
veterán
válasz
Semmi értelme nincs (később max a csuklód b...szod meg vele). Fogd váll szélességben ha rúddal végzed.
Bicepsz. Picit elbizonytalanitott pár videó meg ami itt is ment téma.
Gondolom ment a lamentálás ha így fogod akkor külső fej ha úgy akkor belső fej....azt kell felfogni, hogy mivel egy ponton tapad így nem tudod szeparálni a két fejet fogás szélesség vagy a könyék (törzs előtt vagy mögött) pozíciójával . -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194113 üzenetére
Már javasolt is valamit, tök jó.
Amúgy tegnap nagyon szúrta az oldalam, hogy csináljak még lábtolást v. vmit, de uralkodtam magamon és szépen hazamentem. És jól aludtam éjjel, ma pedig csak moderált az izomlázam, nem robotmozgás van. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194108 üzenetére
Igyekszem figyelni a tükörből, h ne mozduljon el befelé, persze amikor az utolsó párnál már az agyammal is nyomom fel a súlyt, akkor ez az figyelem nem biztos, h tökéletes.
Ma reggel felkeltem, mentem házban ide-oda, lépcsőn le-föl egyszercsak eszembe jutott, h egyáltalán nem fáj. Megnyomkodtam, h mi van, azóta újra fáj
Egyáltalán nem vészes amúgy, figyelmeztetésnek fogom fel.
Ahogy nézem a belső oldalszalag sípcsontra tapadásánál van a probléma.Amúgy inkább gyanakszom a bolgár guggolásra, mert ott egyensúlyvesztés miatt tudom, h volt imbolygás térdben. Ehelyett kellene valami másik hasonló gyakorlat, ahol tudok kicsit kapaszkodni vmiben, mert mindkét kézben súlyzóval ez nem lehetséges. Smith keretben, a rudat vállra véve nem lehet ezt csinálni? Mondjuk felmerül, hogy az meg már pont ugyanaz mint a guggolás, csak felesúllyal egylábbal.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #194102 üzenetére
Vicces, nekem tegnap sikerült, ráadásul tricepszezésnél.
A tanulság az, hogy ha sérülés miatt elhagyunk egy gyakorlatot, akkor amikor újra elkezdenék csinálni, akkor nem biztos, hogy feszegetnünk kell a határainkat, pláne korlátozott mozgástartománynál.Viszont jól kimasszíroztattam+flektor és most szinte alig érzem, össze nem hasonlítható a tegnapi fájdalommal.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194102 üzenetére
hát a lapockaemelő izmot annyira nem nehéz meghúzni hát, váll, vagy akár egy bicepszgyakorlattal
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194064 üzenetére
Én sem dicsekedhetek valami iszonyú progresszióval. Pl. a jelen mínusz 3 hónap:
3 hónap volt, mire kézisúlyzós bicepszből ugyanannyi darabot 2,5 kilóval többel csináltam, csigas bicepsz 2,5 hónap +4kiló,
melltámaszos evezés 2,5 hónap +10 kiló,
felhúzás 2 hónap +10 kiló,
bolgár 1 hónap +5 kiló (itt azért, mert összessegében a comb fejlődött és nem fáradtam el annyira az előtte való rudas guggolásban)
De pl kézisúlyzós döntöttpados fekvenyomasban és tárogatasban semmit(!) sem fejlődtem, de egyenespadon rúddal igen, oldalemelésben semmit, de vállbólnyomásban igen. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194034 üzenetére
Én korábban 30 fokban csináltam, aztán mostanában 45-ben, és igen, minél feljebb van, úgy nehezedik. Még a tárogatás amit olyan kb. 25 fokban csinálok nem egyenesben, h a felső mellizom nagyobb hangsúlyt kapjon.
Egyenes nyomást meg tárcsás géppel csinálom, ha már ezeket kézivel, nálunk a fekpadok tök kényelmetlenek, meg nem is akarom, h rámszakadjon. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #194018 üzenetére
A tricepszben van (meglepően erős) izomláz a csigás letolástól, arra most hirtelen az az ötletem támadt, hogy akkor ma nem letolást csinálok ami előfeszített, hanem homlokra húzást ami előnyújtott. Így talán valamennyire máshogy terhel.
Meg a vállam első része fáj kicsit.
Szerdán 45 fokos padon bepróbáltam 30 kilós kézivel a nyomást és sok volt (csak 4 sikerült). Nem röhögni, mellben gyenge vagyok.
Nincs a teremben 27,5 kilós kézi, 25 ről csak 30-ra tudtam váltani. Valszeg amíg kicsit nem erősödöm rúddal csinálom a ferdepedost, az jobban skálázható.
Szóval lehet, h ma a vállbólnyomás helyett csinálok vmi hátsó delta gyakorlatot, rémlik valami 2 csigával keresztbe húzás v ilyesmi. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194026 üzenetére
Utóbbi időben volt hogy vártam hogy legyen edzés de motivációm, erőm (nem tudom hogy írjam) nem nagyon volt hozzá, szenvedés lett a vége. Gyanúsan közé van ahhoz amikor túltoltam és/vagy szarul aludtam meg most melóban és munkában is mocskos sok minden van, nehezen viselem már.
olyankor csinalj konnyitett edzest, lazabban, tobb pihivel, regeneracios cellal, ha mar elmentel. amatorok vagyunk mi tortenik, ha lazulsz egy napot? kurvara semmi... -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #194018 üzenetére
hanem már a következő gyakorlat gondolatára is sírhatnékom támadt
ne legyel punci -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #194019 üzenetére
miért, a kreatin csökkenti az izmok rugalmasságát? ez urban legend vagy tudományosan is alátámasztott dolog? (mondjuk ettől tuti nem fogom elhagyni a szedését, ahhoz túl sokat raktároztam be...
)
én meg, ha érzem, hogy nem megy az edzés (mert pl nem aludtam eleget, kezdek beteg lenni stb) akkor hagyom a francba... nem erőltetem túl... max köv alkalmat vagy a pihenőnap az aerob edzést jobban megtolom
@aelod : szerintem amúgy nem volt ez vészes a dokitól... semmi lebeszélő szándékot nem éreztem, szimpla véleményt (a fehérjeporok tisztasága kétes) és javaslatot (inkább normál táplálék formában vigyem be a többletet) osztott meg. Nem volt semmi hegyibeszéd, h tönkreteszem a vesém, a beleim, rákos leszek stb
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #194019 üzenetére
Keratin hiánytól max a hajad töredezik
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193995 üzenetére
A terhelést az adja, h ha sikerül megemeled a súlyt.
Miert nem mindegy, h mennyi a pulzusod? Marmint oké, ha ver a szíved mint állat, akkor hosszabb pihenőt tartasz, de ehhez nem kell pulzusmérő -
Soulfly842
addikt
válasz
Peaceliker #193980 üzenetére
A nyugalmi pulzusod mennyi szokott lenni?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193980 üzenetére
mások vagyunk. én meg attól halnék meg... most végigpörgettem a hónapot (10edzés volt eddig) mindig 140 körüli max pulzus (legmagasabb 146). 160 feletti pulzussal nekem már baromi diszkonfort érzetem van... toltam még nyáron annyival a terheléses sétát, de abból úgy max 5perc, mert fizikailag rosszul vagyok. mondjuk nekem a nyugalmi pulzusom is 60as.
egyébként az, hogy bírod a magas pulzust utalhat arra is, hogy pont, hogy edzett vagyma volt épp lábnapom, 143bpm a max.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193977 üzenetére
nem tudom, én megszoktam, hogy folyamatosan 130+os pulzussal tolom... mindenképpen próbálom úgy váltogatni, hogy a lehető legtöbbet tudjon pihenni az izom...
pl: tolok valamit tricepszre, utána csigás géppel hátra egy szett, aztán pl lábnyújtón egy szett... 2 ilyen kör (mert pl a tricepsz és háton van a fókusz az adott napon) utána a lábnyújtóról váltok lábhajlítóra 2 szettre... aztán másik gyakorlat tricepsz és hátra, a kieg pedig mondjuk vádli, aztán fenék, aztán has, aztán alsó hát, bicepsz, mell... meg nagy ritkán váll, de abból pl ha hát van fókuszban akkor oldalsó izomrost, ha mell, akkor pedig a hátsó.
úgy vettem észre, h a kisebb izmoknál (bicepsz, tricepsz, has, váll, vádli) szumma ~2perc elég, a nagyobbaknál (mell, hát, quad) ~3perc elég a teljes "pihenésre" (hozzáteszem, előfodul, h rosszul alszom előtte, akkor viszont van, h akár szumma 4-5perc is van a nagyobb izmoknál)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193962 üzenetére
na a lagylezer tapasztalataid majd nagyon erdekelnek. nekem a boka ingyulladasra irtak fel, de nem mentem el, ilyen feher ember varazslatara nem adok ki 150-200k-t. de ha neked bevalik, rendelek alirol 30k korul egy eszkozt es kezelem magam
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193959 üzenetére
Fekvenyomásnál nekem szerencsére alkar nem nagyon hisztizik. Inkább bicepsz gyakorlatok gyakorlatoknál gáz, ott viszont nagyon
Szorítót próbáltad? Nekem az segítpl. az elobb emlegetett kalapacsot nem is birom. ma is felvettem egy 10kg koruli sulyzot (tobbel szoktam), de meg azzal se ment.
allva sem birom a bicepszet ruddal.
scott padon konnyitve mar egesz jol megy. (mar -25%-on nem nagyon faj)
nem, meg nem jartam decaban, hogy vegyek.
csinalom ra a tornat, javulgat, de nagyon lassan.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193957 üzenetére
befexel a 104kg ala es remenykedsz, hogy valaki majd leszedi rolad.
nekem (bar csak becsulni tudom az ertekekt) szerintem nem stimmel a szamolas.
(a tenyiszkonyok miatt a sima fekvenyomast kevesebbet nyomtam, eros visszaeses is van, a smith keretben jobb, kb. 30 fokos szogben hevereszve. az viszont sokat fejlodott.)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193941 üzenetére
~5hónapig (január eleje) biztos, h volt fejlődés, legalábbis inbody, a centi és a tükör is ezt mutatta... sőt, az azóta eltelt ~2,5hét alatt is jelentek meg újabb izomrostok... így egyelőre nem aggódom...
(tehát nem csak "érzésre" írtam, h bevált, hanem minden check (még az asszony is) pozitívan igazolja, hogy van progresszió folyamatosan)
szerk.: de ugyebár írtam többször, h nem zavar, ha hipertrófiában nincs progresszióm, ha az erőm/állóképességem nő, a testzsír% (főleg a zsigeri) csökken, akkor nekem teljesen megfelel
szóval egyelőre nem aggódom... a túledzés már felmerült, mint gondolot és pár hete gondolkodom milyen irányba kellene majd elindulnom, ha valóban bekövetkezik ez.. (azon felül, h folyamatosan próbálom "optimalizláni" a dolgaimat)
Soulfly842: igen, ezért mondom, h nem mindegy kinél mi a fókusz, mi miatt edz
mondjuk én félnék, h ekkora súlyok megmozgatásával mennyire vágom tönkre a szívem stb
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193938 üzenetére
igen, ezt én is így tudom, nincs is ezzel gond. csak közepes/kis súllyal végezni egy gyakorlatot nekem valahogy nem megy... baromi unalmas, időpocsékolásnak érzem. pont emiatt tolom szinte 0 pihenőidővel az edzést, és ahhoz h adott izomcsoport megfelelő időt tudjon pihenni (jellemzően ~2percet), rotálom a gyakorlatokat... (pl: 1 szett bicepsz, 1 szett lábnyújtás, 1 szett csigás evezés... mindig valami olyan izomcsoporttal kezdve, ami adott napon "fókuszban" van, mivel azokra 4szett/gyakorlat (3 gyakorlat, tehát szumma 12szett) megy, a többi, adott napon "mellékes" izomcsoportokra pedig szumma 2-4szett)
és igen, emiatt az "elv" miatt általában 6-8rep-et tolok, 0-2RIR súlyokkal (h adott napon mennyi, ez a kipihentségem függvénye)
~3hónapja tolom így, ez egyelőre bevált (bár nagy eséllyel 2 pihenőnap lenne ideális edzések között, ahogy tapasztaltam...), meglátjuk pár hónap múlva mit mutat a centi/tükör
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193938 üzenetére
Ha jól gondolom a HIT edzésben azért nem csinálunk több munkasorozatot, hogy megfelelően regenerálódjunk, izomban, idegrendszerben.
De azért folyamatosan motoszkál bennem, hogy nem hatékonyabb-e, és miért nem, ha 1 helyett 2 sorozatot csinálok, ugyanúgy bukásig mindkettőt, persze ezeket csak a kis izmokkal, kis súlyt mozgató gyakorlatok esetében (mint pl. a most tárgyalt bicepsz és hasonlók) Utóbbi hetekben ezt meg is tettem többször, mindkettőt bukásig végezve mindig 1 v 2-vel kevesebbet tudtam csinálni a 2. körben.(Lábra már most tudom, h hülyeséget csináltam hétfőn amikor guggolás után még lábtolóztam egyet, ezt aláírom. Felhúzást meg csípőtolást meg eszembe se jutna duplázni)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193917 üzenetére
A bolgár gugg akkor is problémás ha nem függőlegesen mész le, ahol a térded előre mozdul, hanem hátrafelé, úgy, h a lábszárad függőleges maradjon? Ez nem terheli úgy a térdet és pont ez megy eléggé seggre.
Merevlábas jó lesz, hiszen annak az egyik lényege, hogy a térd nem kimerevítve(!), nagyon enyhén hajlítva, de nem mozog.Nekem a bal térdem belső oldalának a felső része problémás kissé. Kicsit akkor is érzem, ha mondjuk keresztbe teszem a lábam és rajta ül a kutya, gyerek sokáig. Most is a hétfői guggi után érzem. Nagyon kell figyelnem, h az a térdem ne kalimpáljon közben befelé, lehet legközelebb teszek a két térdem közé gumiszalagot guggoláshoz
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #193917 üzenetére
[link]
És kirúgás (asszem ez a neve) lábgépen
MIlyen láb gép? -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193911 üzenetére
Miben lesz módosított?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193907 üzenetére
Sztem a felső sokkal fontosabb
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #193885 üzenetére
True
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193888 üzenetére
én az ilyen túlaprózáson/-rugózáson pont a minap gondolkodtam el azzal a fentebb linkelt womens diet cucc miatt... 66,5g/100g fehérje... nagy difinek tűnik a 74g/100ghez képest, de utánaszámoltam, annyit jelent, hha pl ~24g-t akarok bevinni akkor előbbiből 37g-s adag, míg utóbbiból ~33g-s adag kell... ami azt jelenti, h 1kg-os kiszerelésnél előbbiből 27, utóbbiból 30 adag j9n ki... (ft-osítva ~200 ill 180ft/adag). szóval mondhatni apróság (persze sok kicsi sokra megy, de ez tényleg nem olyan nagy különbség, mint ahogy elsőre gondolja az ember... (szóval még agyalok, mert vonzó a sztívia miatt, egyedül az oldódása miatt vacillálok a többi stillmass-os termékkel tapasztaltak alapján)
szerk.: ugyanakkor, ha nem túl nagy nyűg (tehát minimális energiaráfordítással megoldható a "javítás"), akkor miért ne.
@Dorian: ha van otthon glicin, inulin, melatonin (ez pl most filléres gymbeam-ben), arginin vagy taurin, akkor próbálj meg hozzádobni ezekből a triptofánhoz. ezek mind segítenek... (meg egy kis c ill d vitamin is)
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193888 üzenetére
Én sajnos elég sokszor nem alszom jól, de elsősorban nem is az izmosodás miatt zavar, hiszen egyszerűen rossz a másnap olyankor.
Szerencsére mióta eszem a triptofánt azóta extrém szar alvás sosem volt, inkább csak nem-tökéletes fordul elő esetenként -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193848 üzenetére
kíváncsiságból kbra betoltam dine4fit-be... ~200g fehérje
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193848 üzenetére
A franctudja, nem számolom. De valamitől izmosodni kell
Nem edzésnapon nincs este tejsavó glutamin, meg tojás. Utóbbi amúgy sem feltétlenül, csak sokszor sikerül szereznem rendes tanyasi kapirgálósokét, aminek igazi íze van. -
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #193810 üzenetére
Egy kicsit most alább hagyott a lelkesedés, mert sokat olvasva utána ez egy elég jó eszköz, de kb. 35-40 kilóig stabil, felette már nincsenek róla jó tapasztalatok.
Én 50-60 között használnám, ezért letettem most róla, de az is segített a döntésben, hogy normálisabbat csak az usából tudtam volna rendelni.
Valaki kérdezte korábban, amikor a postás csomagos kálváriámról írtam, hogy majd számoljak be az alábbiról.
A kedvenc kiegészítőm lett hátazáshoz, főleg húzodzkodáshoz használom variálható szélességgel, de időnként melltámaszos evezésnél is előveszem.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193826 üzenetére
Nekem egyértelműen a könyök belső tapadásánál érzékeny. Ill. már regóta eléggé fáj a kisujj alatti tenyérben lévő izület. Korábban azt hittem, h a rúd-markolat szorításától, de kezd gyanús lenni, h ez ugyanúgy az alkarizom összehúzódása miatti izületi sérülés csak az izom túloldalán
-
válasz
Peaceliker #193803 üzenetére
Milyen cél-testzsírszázalékra számolva kaptad a 42,5 centit? Ugye a 20% a jelenlegid, és nem a célod? (A "What is your desired body fat percentage? (%) " alá mit írtál?) Csak mert ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Én még sosem néztem meg például 10% tzs alatti célra számolva, mert nem látom értelmét. 10 és 15 százalék között érdemes szerintem nézelődni.
Mondjuk ja, van pár ember, akinek jó a 20% is már, és úgy könnyen lehetnek nagyok/nagyobbak. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #193802 üzenetére
Na megneztem azt a kalkulátort. Azt írja (ha eltalaltam a 20% os testzsirom) hogy 42,5cm a max. Akkor lehet ez még 40
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #193781 üzenetére
nekem a ruddal valo guggolastol nott rendesen anno az adductorom, kozelebe se vagyok most. mondjuk combra, meg seggre se. (szinte) minden masbol viszont utolertem magam.
#193789 K1LLMy53Lf jaja, a tricepsz joval nagyobb izom, mint a bicepsz, igy a kar meretnel is nagyobb sulya van.
vicces ez az 50-es kar.normalis testzsirral sztem a 45 is nagyon ritka naturalban. hany cm vagy?
alkarra wrist curl-ok a legjobbak house of hipertrophy tanulmanyok alapjan.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193793 üzenetére
Egyébként a láb-kérdés érdekes, mert valahogy nincs fókuszban fizikailag, így gondolatban sem. Magamon igazából sosem néztem, h ez most fejlődött-e vagy hogyan néz ki. Aztán múlt héten elmentem masszőrhöz, aki miután letoltam a gatyám, megszólal: "Hű te aztán nem csalod el a lábnapot!" Akkor néztem meg, h "nahát ez tényleg alakult"
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193791 üzenetére
nem vitatom, sosem vitattam, hogy jó az alapfizikumom, nem is felvágásból írtam, tényleg csak annyit akartam mondani ezzel, hogy nem zavar, ha ez marad (mert megy le a zsír, bár a csúcs részen, ahol mérni szokás nem igazán van, inkább a hajlatokban... legalábbis bőr összefogás/csípés alapján) és formásodik.
amúgy a felkar körméretét nem csak bicepsz rövid és hosszú feje határozza meg... hanem ott a brachialis meg a tricepsz is. szóval, ha leosztod, akkor "minimálisan" kell csak növelned, de többféle izmot a 40es karhoz. szóval ne add felszerk.: egyébként alkart szoktátok külön edzeni? ha igen, milyen gyakorlattal? megvallom őszintén tiniként toltam rá edzésenként mindig pár sorozatot, de most nem foglalkoztam vele, azonban az említett "mire számíthatsz" kalkulátor aluledzettnek adta ki és ez néha eszembe jut/frusztrál és tükörben én is kicsinek látom most már
)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193787 üzenetére
ah, szerintem en is megyek, tok szeretem
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #193783 üzenetére
tudom. de most epp akut a fajdalom, tegnap is erosen ereztem mindket abductoros gepnel.
erositgetem lassan.
bar most februarban lejar a berletem (2 ev basszus), gondolkodom, hogy visszamegyek kicsit uszni, azzal nem volt ennyi gondom.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Sumo deadlift, nem squat
tisn
Pedig valamilyen szinten erőltetni kell... Vagyis erősíteni. Tudom 100x leírtam már, de én mocskos mód derékfájós voltam. Mióta oda pakolok neki súlyzós edzéssel (most merev lábas felhuzás, mert románra térd jelez, meg hiperhajlitas ), azóta végtelenszer jobb. És úgy hogy eddig 12-14 éves koromtól permanensen fájt szar volt. 28 évesen gerinc sérvem is volt. -
tisn
addikt
válasz
nalunk arra van gep
bar most olvasom, hogy also hati fajdalommal (ami nekem eleg soxor van mostanaban) nem kellene -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #193776 üzenetére
hat ha faj a terded a guggolastol es a labnyujtastol nem, akkor sokat ezen nem kell agyalni sztem. amugy talan quad hipertrofiara jobb is a labnyujtas.
guggolasnal jo iranyba neznek a labfejeid? mert az nyirja a terdet ha nem..labfejeid olyan iranyba nezzenek, amerre a terded/felsocombod. szoval kvazi azok meghosszabbitas a labfejed ha felulrol nezed. szoval minel szelesebb a terpesz, annal inkabb szetallnak a labfejek.
amugy a reverse nordic curl is jo combra otthon vegezhetok kozul. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193754 üzenetére
Nekem sokszor van az, hogyha egy edzésen az egyik gyakorlatban elérek egy jelentősebb progressziót, akkor az utána következő egypárban nem, vagy akár visszaesés is van. Sztem ez tök normális, hiszen olyankor jobban elfárad az ember. De nálam ez nem konstans, van, h ebben van progresszió van hogy abban. De az edzésnapló szerint azért szerencsére általánosan mindenben van egy lassú javuló tendencia
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #193754 üzenetére
sztem kb arra gondolhat, hogy arra koncentralj, hogy konyokbol huzod kvazi, nem mesz at bicepsz gyakorlatba. egykezes szeleshat orientalt fureszelesnel meg ok, de pont erre gondolok, hogy egykezessel melltamasszal szelesen huzva kicsit problemas ez, a gravitacio nem arra viszi a sulyzot, ahol optimalis lenne..legalabbis en ugy erzem. teljesen mas gepen vezetett palyan. de ruddal is jobb lesz
persze azert nem haszontalan kezivel se, nekem egesz jol fejlodott tole a hatam.
ha fejlodsz a masik, kozvetlen elotte valo hatgyakorlatban akkor ne aggodj sztem.en meg most erre a par ujjas huzodzkodasra izmozok falmaszason, eleg durva. kell viszont szereznem tovabbra is vmi huzodzkodot itthonra, de nem talalok normalis aron bordasfalra szerelhetot..
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193746 üzenetére
Melltámaszosnál? Dehogynem tudsz csalni. Ha nem nyomod ki rendesen a mellkasod és karral is húzod, vagy ha nem húzod eléggé hátra
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #193741 üzenetére
Én melltámaszosnál meg fűrésznél is azt vettem észre, hogy sokkal többet ér kicsit kisebb súllyal többet csinálni, de azt tökéletesen, úgyh "a célzott izmokat érezzem" - ez hülye kifejezés, de így tudom leírni. Hiába csinálok egykezes fűréssel 40 kilós kézivel 8-at, az messze nem ér annyit mint amikor 35-össel csinálok 14-et. Melltámaszosnál is azt vettem észre, hogy csak akkor van emelnem a súlyt, ha már adott súllyal a legalább 10 ismétlés 3 hete megvan, különben csak értelmetlen erőlködés lesz belőle.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #193741 üzenetére
Mi a gond vele?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193716 üzenetére
nem értek hozzá, azt tudom írni, amit olvasok és/vagy tapasztalok. lehet bulls**t az egész (olyan dolgokkal kapcsolatban, amit csak olvastam) ezért is kérdeztem aelod-ot (és van abban logika, amit mond, de azért én hibafaktornak beleveszem az emberi tényezőt, mint pl "aki megveszi, azok nagy része úgy gondolja, h ezt beszedi, nem kell semmi mást tennie és leolvadnak róla a kilók").
én nyáron jóga, aerob és core edzés mellett karnitint, szinefrint és zöld kávét toltam. akkor fogytam súlyban, azonban ősz óta visszaszedtem súlyban, de kb minden is megváltozott: bejött terem, kevesebb core/jóga, szinte 0 kinti aerob, elhagytam a fenti cuccokat, helyette aminosavakat, fehérjét és kreatint tolok... szóval tényleg 180°os váltás kb, esélytelen összevetni...
mivel még vannak ilyen tablettáim lehet tolok összehasonlítást "rotálásban" (1hét szedés, 1hét tisztulás, 1 hét "natur", 1hét töltés stb....), aztán megírom az eredménytszóval én az olvasottak+saját tapasztalat alapján mondom, DE bőven lehet csak placebo és ezek nélkül is grammra pontosan ennyit és ugyanígy változott volna a testsúlyom
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #193713 üzenetére
persze, mindenképpen csak fokozza a hatást, tehát kell érte tenni... (nem is értem hogy nem írtam le ezt egyértelműen, bocsi
)
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #193709 üzenetére
abszolut, bar amugy engem elegge elnyom a faradtsag sulyzos edzes utan, meg igy kicsit visszavett intenzitassal is. mindenesetre ugyanezt a joleso, euforikus faradtsagot hozza a tobbi sport is, ahol z2/z3 kornyeken van a pulzus. sot szerintem jobban is, amikor nem ingadozik annyit, mint sulyzos edzesnel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Renault, Dacia topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest