Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Dehogyis, csak a dolgok sokszor összefüggnek...
Nekem anno volt új hankook kinbergy eco gumim, 5db-ot vettem, kb 5000km-t mentem, és feltűnt, hogy kis szlalomozáskor az autó hátulja kiscsit úszik, mint ha csónakban ülnék. Eltelt pár hónap, kb 10x voltam szerelnél, futóművesnél, minden át lett nézve, mire kiderült, mi a baja, a gumik voltak ilyenek, egyszerűen olyan oldalfala volt, hogy a megfelelő nyomáson egyhe kanyarodáskor is engedett az oldalfal, fordult a kocsi alá a gumi.
Gumicsere után azonnal megszűnt a hiba. Az is kínai gyártás volt, rengeteg dologból van kínai termékem, az 1M-s tévém is kínai, a telefonjaink, 4 routerem is, de én gumiból nem vennék kínait. az amerikaiaknál egy 450 lovas Camaro gyári féktárcsája is made in china, és a gyáriak mellett az első és másodvonalas utángyártott alkatrészek nagyon nagy része is az, azzal nincs gond.
-
Rick4
félisten
Oké, és az autón lévő címke megegyezik ezzel? Sokszor nem ugyanaz, de egy 2.8 -3-mal nem lősz mellé. Azért olyan nagyon nagy jelentősége nincs annak egy 1000km-es úton, hogy most 2.6 vagy 2.8, de méginkább nincs hogy 225/45 vagy 225/50, az minimális eltérés, nyomás szempontjából szerintem nincs is lényege.
Ha annyira fújod, mint amit a gyári 225/50-re ír, nem lesz baj.
Holnap indulok egy 2300km-es útra, meg se nézem, mennyin állnak a gumik, mindig jó, annyi, amennyire legutóbb fújtam, az meg szerintem a kisteherben 2.7 volt. -
-
Rick4
félisten
Hasonló mretű- formájú autóban a 225/50R17-es gumiknál fix 2.8-ra van állítva, és sosincs gondom vele. Lassabb tempónál ennyi, pályázásnál meg melegszik a gumi, melegszik benne a levegő is, azaz emiatt picit feljebb megy. Nem úszik vele a kocsi szlalomozva, nem pattog, nem romlik a fékhatás sem.
80 ezer km alatt sem volt félrekopás, középen kikopás, széle lenyalás. Nyilván ez a futóműgeometrián is múlik, de a guminyomásnak is szerepe lehet benne, ha annyira félre van állítva. -
guftabi96
addikt
Az én Opelemnél bele sem fér akkora átmérőjű kerék a pótkerék helyére, ami megegyezne a gyári méret átmérőjével.

Ebben sem volt pótkerék, szóval én azt csináltam, hogy mindenféle ócska gumikat elkezdtem belepróbálgatni, átmérőre egy 195/50 R15 volt az, amit már bele lehetett tenni, de az meg a szélessége miatt kilógott a kialakított hely síkjából. 175/55 R15 lett a vége, az első gumisig eldöcögni teljesen jó lesz. -
thotzoltan
tag
-
speedernet
aktív tag
-
Így van jól felrakva.
@BMW001: Kíváncsi vagyok, hogy tapad nálad. Nekem ugye volt közben egy téli gumis 3-4 hónap. Továbbra sem bántam meg. A minap erősen belefékeztem egy kátyúba - muszáj volt megállni és nem láttam a kátyút - qrva nagyot felütött, komolyan megijedtem, simán benne volt, hogy a gumi tuti kuka, a felni ovál... de semmi baja.
-
-
tboldi
nagyúr
Nálam pl. csak a 175/65R14 szerepel a B-oszlopon lévő matricán, mert ezen a felszereltségi szinten csak ezzel a mérettel volt kapható. Az eggyel magasabb szinten már szerepel a 185/55R15 is, mert az már ekkora kerekekkel gurult le a gyártósorról. Műszakilag nincs különbség közöttük.
Ha emiatt rávágják, hogy nem rávaló, akkor körberöhögöm az illetőt.
Hozzáteszem, a kezelési útmutatóban mindkét méret megtalálható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- GAMER PC! Intel Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 750w Gold!
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gyári bontott nincs olyan, ami tetszik?