Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozso68
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Kedves neduddki!
Köszi a gyors, kimerítő választ.
A Dunlop SP 4D felé kacsingattam már az ADAC teszt olvasása óta. Kb azt tudja, mint a tesztgyőztes, de szárazon még veri is. A kopás annyira nem fontos, mivel a mostani Semperitem 6 éves, és még kb 5mm van rajta, lamellák 2mm-esek, a telet kibírná. Csak már öregecske. Pláne egy éve költöztünk ide és a városi igényektől eltérő környezet van. Tavaly is volt pár vicces szitu a szűk utcákban.
Tehát a gumin spórolni nem akarok.
Egyébként a 3D, vagy 4D-re gondoltál?Üdv:
Zsolt -
neduddki
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
HI!
en ijjen es hasonlo korumenyek koztt szerettme bele a ug7+-ba:- )

az en ajanlatom /csukott szemnel:- )/: ts830, ug8, sp winter /ha lenyeges a kenyelem akkor gy (hagyomanyosan), foleg a dunlop sportosabb(kemenybb oldalfal)/
a gy konszer ujain meg nem ultam, de a elodokon elget es mikor az ujjak utan erdeklodtem azt a valaszt kaptam viszik az elod hayomanayit:- )
dunlop ugyben zolynet az embered, Setit-nek van meg gy-ja, ts830 meg egyik esmerosom a6osan van /O nincs fenn/udv
neduddki
mod: ha van vkinek ug8a 8k/db-ba meretemben eskuszom cserelek:- ))) /ennyiert vettem tavajj a 195/60r15 ug7+okat juppijuppijuppi/
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Téli gumi vásárlás előtt állok és a típus választásában hozzáértők segítségét kérem. Egy 1.6-os Astra H Caravanom van, a vállalkozás miatt néha telepakolom áruval. Naponta rutin szerint tempós 10km reggel melóba, 10km este haza, viszont néha 300km gyors menet a nagykerbe főúton, sztrádán, mivel mindig késésben vagyok. Nálunk a lakhelyemen a havas utakat ritkán tisztítják, és mindenképpen egy-két dombot meg kell mászni, hogy kiérjek a főútra, persze jégbordák is előfordulnak. A lényeg, hogy egy tuti gumit szeretnék venni, ésszerű keretek között az ár (pár ezer Ft +/-) nem gond. A méret 195/65 R15. Az ADAC teszteket végigolvastam, de a fórumot böngészve már totál bizonytalan vagyok (vagy mégse???).
Köszi előre a segítséget.Zsolt
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Akkor megnyugodtam köszönöm szépen.

-
-
AMD Power
titán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Lenne egy kérdésem Peti. Nekem hivatalosan 185/60 R14 guminak kéne lennie a kocsin. Ehelyett mind a téli és mind a nyári 185/65 R14. Ez nem probléma az "autónak"?
-
Laraxior
titán
A szám és a betűkombináció mit takar a gumiknál?
Úgy értem az enyémen van 255/50 R17 és ez van utána: 101W
ez a 101W érdekelne.. láttam hogy van másféle betűkkel és számokkal is
-
mindfreak
őstag
Sziasztok!
Jövőhéten megyünk haveromnak használt téligumit nézni. Nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, hogy mire kell odafigyelni, csak nem szeretném ha valami elsiklana a szemem mellett. Mire érdemes odafigyelni?
Köszönöm.
-
IRON STORM
őstag
Szia!
195/50/15 Uniroyal gumi érdekelne. Seat Toledo 110 lovas TDi-re lenne. Milyet ajánlasz?
szerk: nyári gumi
-
neduddki
nagyúr
-
GumisPeter
senior tag
válasz
LolkaX25XE
üzenetére
Szia
Még 8 db van ezen az áron, jövő héttől 5% több lesz.
Aki teheti a héten vegyen gumit, mivel egy egységes 5% körüli áremelés jön hétfőn...gondolom az € vágtázása miatt..

-
LolkaX25XE
csendes tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szia!A Falken bevált de tavasszal azt is cserélni kell.Ez ügyben majd beszélünk,megfelelne amit irtál az ár is elfogadhato ,ha rámondom hogy ok.akkor ez van készleten?
üdv.
-
zsid
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Hali!
Valami normálisabb 225/55 R16-os téligumiból mit tudsz ajánlani?
-
GumisPeter
senior tag
válasz
LolkaX25XE
üzenetére
Szia
Persze, hogy emlékszem!
Remélem a Falken bevált!
A Sava gumiknak utána kell nézzek, de elöljáróban annyit, hogy az az ár, amibe az kb kerül- cca 22-23000-ft- már tudok adni Firestone Winterhawk2 Evo (22,000-ft) gumit, ami klasszisokkal jobb termék.
Üdv
Peti
-
LolkaX25XE
csendes tag
Szia Gumis Peti!Kellene nekem 4db. Sáva eszkimo téli gumi 205/60/16 os méretben.
Megoldható?Üdv.
ui:Ha emlékszel Falken, fekete Vectra C OPC
-
zsid
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi!
-
zsid
senior tag
Hali!
Azt szeretném megkérdezni, mennyit ér kb egy garnitúra Hankook Kinergy Eco 205/55 R16os gumi? Április végén került először autóra, 12 000km-t futott eddig. Teljesen ép, nincs padkázva.
Előre is köszi
-
george11
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Annyira nem nehéz, csak mindig keresek új forrásokat

Havi 4-5 többrészes garnitúrát rendberakok én is általában.
Azért köszönöm
-
Tigi
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Hali
Ha előbb szólsz akkor nálad veszem.

Most már mindegy mert ma hoztam el őket, de legalább nem volt drága, szinte annyi mint nálad.üdv.
-
george11
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Engem felújításra váró érdekelne

-
Ambrascet
csendes tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szervusz Péter!
A 165/80 R13 méretről semmi hír? A használt is tökéletes lenne (2db).
Köszi:
Cet -
george11
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
"Gumik Felnik Adás-Vétel"
Csak egy gyors kérdés. Többrészes felnik szoktak-e előfordulni nálatok, vagy csak a kommerszebb kerekek?
-
GumisPeter
senior tag
Szia
Igen, ahogy Tigi mondotta volt, a Pirelli ezek közűl a nyerő, messze jobb a többinél...
Nálam ez most 13650-.Dayton is használható téli, de nem egy csúcsgumi, főleg esőben tud érdekes lenni...
Kumho nekem volt, nem volt vele bajom, de az esőt ez se nagyon kedvelte és az oldala elég lágy volt... -
Oracle
senior tag
Hello
GumisPeter
Melyik téligumit ajánlanád ezek közül, vagy ha van más jó gumid az is jöhet.

1. PIRELLI W190 Snowcontrol Serie II 175/65 R14 82T ár: 13990.-
2. DAYTON DW510 175/65 R14 82T ár: 10990.-
3. Kumho KW23 175/65 R14 ár: 11990.- -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
hun is tengetd napjaid? es mi van a szappantarton*???:- )))
udv
neduddki
p.s. * bocs, de Te vetted Magadra:- )
-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
hat 65nel fono tenyezo:- )
udv
neduddki
p.s. tudtam, hogy ez lesz a valasz, kerem az dijam:- )))
-
Uzmany
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszönöm. Nálad mennyibe kerülne? Egyébként jó választás?
-
Uzmany
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szia!
195/65 r15 méretben melyik lenne jobb választás? Continental TS830 vs Bridgestone LM 32?
Köszönöm előre is. -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
Kedheted:- )
udv
neduddki
p.s. szerinted en nem votam meglepodott, de nagyon???
-
neduddki
nagyúr
HI!
na msot is tanultam vmit: dojcslandban nem kotlezo ugyazon mint egy tengelyen, csak a meret legyen ugyaz
udv
neduddki
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Kellene nekem hamarosan egy garnitúra új téli gumi 195/65 R15-ös méretben, természetesen a lehető legjobb ár érték arányban.
Kérnék alkalmi ajánlatokat.
Előre is köszi.

-
Ambrascet
csendes tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szervusz Péter!
Ha van használt, akkor az teljesen jó, mert egy 26 éves Lada combi-ra kellene. A jelenlegi már tizenpár éves és szétrepedezett. Mivel nem tudom meddig lesz üzemben, ezért a használt gumi még talán célszerűbb.
Télen nincs használatban, ezért a nyári elég. Végső esetben 4évszakos is megteszi.
Köszönöm előre is:Cet
-
Ambrascet
csendes tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Szervusz Péter!
165/80R13 méretben milyen nyári gumit tudnál ajánlani?
2 db kellene és postán is el tudod küldeni?
Köszönöm:
Cet -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
na most omlasztotta oszjevisszj a ohtsusok lelki vilafat:- )))
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
ugyankerlek, ugye Neked is ebergy saver van a joszag?:- )))
udv
neduddki
-
petya84b
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Nekem had legyen egy olyan kérdésem hozzád (nem megbántásként vagy manapság a nagyon nagy szabadságod korlátozásaként), hogy Te magyar származású vagy vagy pedig külföldi és úgy tanultad a magyar nyelvet? Ha utóbbi, akkor sajnos nagy megrázkódtatásban lesz most részed, mert elég gyenge magyartanárt sikerült találnod.
Viszont ha magyar akkor megtennéd, hogy úgy is beszélsz és írsz? És még csodálkoznak az emberek hogy a mai gyerekek nagy része nem tud normálisan beszélni meg helyesen írni. Csak nyökögnek össze-vissza. -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
I!
AJAJ ma geint lenyultak az accodat??? Te veded az energyt?:- )))
aszt hiszel amit akarsz, en meg hiszek a sracnak, meg tom hoy ott ogy szokott volt kinezni szakado esoen az a kornyekudv
neduddki
-
GumisPeter
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Ezt azért megtekintettem volna...néha 70 az a 40...csak egyszerübb a gumira fogni, mint hogy fax voltam...nem tudjuk milyen ott az út, lehet egy kátyú megdobta és akkor már máshogy tapad a gumi...
Szal az energy saver ha akkora szar lenne, már rég leálltak volna a gyártásával.... -
neduddki
nagyúr
HI!
Tegnap meseli egy esmeros: Hungariarol a lagymasnyosi alla akart bekanyarodni, a multkoriban elofrosdulo nagy esoban, az oktavian van egy 3 honapos energy saver, hat nem jott ossze 40-nel eluszott az oto
szinten micheelin: alpin a3: aszongya amigy huvos nyalkas ido van addi gnagyon jo, de mihejjst jonnek a fagyok akar szaraz, akar nedes az ut mar nem teljsit annyira folenyesenudv
neduddki
-
Gerisz
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Kereső kereső, de tapasztalat érdekelt a kettő között.
Nekem mind a két kocsin SP 01 van elég rég óta. A nagyon 6éve, tavaly kapta a második garnitúrát, a kicsin meg 5éve van rajta. Ezt tudom milyen.
Egyébként megint megvettem az SP 01-et (egy fél órája már a kocsin van), mert 2ezerrel olcsóbban kaptam meg. -
neduddki
nagyúr
HI!
kereso kollega kereso:- ), mielott felteszed nem azert ment tonkre mert sp01, hqnem mert lowpofajl szar ut, esznelkuli sofor:- ( mivel meg csak beszeloviszonyban sincs a gyorsvalasz vs. sp01 meretei, ezert nem tornek palcat, ellebn azt tobben mondtak nekm is /mikor panaszkodtam az oldalfal kemnyseger/, hogy a gyorvalasznak kicsivel puhabb az oldalfala mint az elodnek
udv
neduddki
mod: sulep: jo valasztas, kerdezd meg jpm-et, hogy Nked gyarotta-e?:- )
-
sulep
senior tag
Pl itt is:
4110 ami kis ellipszisbe van írva az a dot szám vagyis 41. hét 2010-ben gyártották.
-
aphra2
senior tag
Néhány gumin figyeltem már a DOT számot , és nem számok, hanem betűk vannak

azt hogy értelmezzem? vagy nem jó helyen nézem ? -
sulep
senior tag
Végülis a Hankook w310 téligumi mellett döntöttem. Szerencsére sikerült kifognom egy elég friss példányt belőle (DOT:2911 ; 2011 július 18-i heti magyar gyártású). Majd kiderül télen, hogy megérte-e vagy sem.
-
sulep
senior tag
Akit esetleg Hankook gumik érdekelnek találtam egy olyan weboldalt, ahol évekre levan bontva, hogy adott típusú gumi milyen teszteken vett részt, hányadik lett pontszámokkal.
Ez pl a 2009-es Ventus S1 evora vonatkozók:
http://global.hankooktire.com/Tech/test_b.aspx?pageNum=2&subNum=3
-
Gerisz
addikt
Milyen a Dunlop Fastresponse?
Kanyarban gyorsan száguldozós stílushoz lenne
Eddig Sport 01 volt rajta az megfelelt. Vizes úton is jónak kell lennie.
Esetleg más? -
-
tomcsi23
veterán
válasz
GumisPeter
üzenetére
Okés. Csak az oldalon úgy mutatják, mint spéci gumi - jó a marketinges.

-
tomcsi23
veterán
Üdv!
Erről a gummedliről mit lehet tudni? Elég szűk rétegnek készült, emiatt kevesebb a tapasztalat (gondolom). A PS3-hoz képest miben másabb

-
neduddki
nagyúr
HI!
a hondan mar a ug7+ volt fonn tavajj novban mikor a hazhoz kerult a verso, szaraz uton nem is volt gond, de jott egy kis esos nyalkas ido, hazaertem a civic-vel, el kellet vhova vinni a csladot, atutem a versoba, befordultam 2 utcasarkot es az arcomra fagyott a vigyor, ez nem gummi ez reamlom, nem is elte meg a kvetkezo hetveget, pedig nem egy sportos stilusban nyomon, szoval nalam csak a messze erulendo katagoria:- (
udv
neduddki
mod: #3917: en 8k-ert vettem a ug7+ a civicre, nagy fogas volt:- ) AMD: inkabb keresgelj hatha talalsz vhol tultarolt normalsi telit
-
sulep
senior tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Persze igazából azt kell tudnia az embernek, hogy milyen célra akarja venni. Egyértelmű ha olyan tempóval megy ami nem megengedett és télen nem a józan ész határain belül, akkor vehet akármilyen prémiumot az se állítja meg a fa előtt az autót. Ahogy mondják is az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. Amúgy ilyen kevés km-re szerintem is jó a Kormoran. Sokkal jobb mintha nyárival vagy 4 évszakossal menne az ember.
-
sulep
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Amúgy küldtél árajánlatot a télire, mert nem kaptam meg.
-
sulep
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Tavasszal pedig majd nekem is venni kell nyárigumikat is 205/55 R16 illetve 195/60 R15 méretben is. Pedig Contiba gondolkodtam. Jó lehet a Premiumcontact 2 másabb már. Meg talán az ecocontact 3 helyett is már valami újabb van talán az 5-ös vagy EP.
-
sulep
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Én nem vettem észre ezeket.
-
sulep
senior tag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Én használtam Conti Eco 3-ast 175/70 R13-as méretben. Semmi problémám nem volt vele.
-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
de nem tul gyakori esemeny:- )
kicist banom, hogy nem p6cint-be neveztem be akkor, de kesobanat ebgondolat szoval maradudv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)