- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
badbull1 #342 üzenetére
Naaaaaaaaaaaaaa erről van szó! Hogy valaki utána is néz a dolgoknak, nem csak gányol és bizonygatja a nem működőt!
Ilyen esetben jó is, hogy valamiben nem értünk egyet, vagy nem teljesen értjük egymást mert ez már eszmecsere. Az nem, hogy valaki beleteker a telóba 40 centi rézhuzalt majd bizonygatja, hogy márpedig az szuperül működik.Az mtk chipről volt már szó, hogy nem azzal van a gond. Úgy rossz lenne a vétel akkor is, ha normális jelet kap. Ezért működik ugyanaz a chip egy rendesen megtervezett/összerakott telóban jól, egy költséghatékony, kompromisszumokal teli telóban meg rosszul.
Úgy van, ahogy írod: ez az egyik ok, nem tartják be azokat a követelményeket, amik az antennához szükségesek.
Erre szoktam azt mondani, hogy sehol senki sem írta az ilyen telók használati utasításában, hogy kiváló GPS van benne. Csak azt, hogy van...Az antenna modellezéshez az egész kütyü "interferencia térképe" kellene. Önmagában az ilyen kütyüben lévő antenna egy jobban megtervezett kütyüben mindjárt jól működne. És fordítva: egy szuperül működő telóból ha átteszed a fóliaantennát, akkor az is pocsék lesz... voltak ilyen kísérletek is.
Ezek a fóliaantennák összehajtogatott IFA antennák, nézd csak meg. Nem igazán értem az x-es kérdésed
Persze, hogy nem szimmetrikus, ha kihajtogatod a fólianatennát képzeletben, akkor látod, hogy a csatlakozáshoz érő rész a feed, (persze pont úgy nem lehet olcsón, egy rétegben megcsinálni, mint az elmélet, de működik így is) a vékonyabb az maga az antenna (nem tudok jobb elnevezesét az F-nek erre a szárára), a szélesebb pedig a ground plane. Na ezt a részt szokták ideális esetben valamilyen árnyékoló lemezhez csatlakoztatni, mert minél nagyobb ez a felület, annál jobb, de ugye a hely korlátozott. A ground plane mindig hosszabb kell legyen, mint az antenna.
Az EPO szintén rásegítés! Csak kevésbé hatékony.
Örülök, hogy beleástad magad, én újat már nem fogok tudni mondani neked. -
ksanc
őstag
válasz
badbull1 #340 üzenetére
Szia!
Korábban többször is linkeltem a témában kedvenc oldalamat:
Sajnos nagyon kevés szakirodalmat találni a témához, magyarul meg éppenséggel semmit. Maximum általános, nagyfrekvenciás témákat találni.
Akkor megint leírom, én mire jutottam
:
Először az említett rövidzár: a hatalmas nagy lényeg ott van, hogy a fizika kemény dolog
teljesen máshogy viselkedik az egyenfeszültség és máshogy a nagyfrekvenciás (váltakozóáramú) feszültség (antennajel). Az a bizonyos rövidzár csak az egyenáramnak az, a nagyfrekinek nagyon nem. Nem egy "okos" tuning szól arról, hogy vágjuk át, ehhe-ehhe mert akkor jólesz, hiszen az rövidzár... Nem, nem az.
A hozzászólásban szereplő buhera semmit sem ér, ahogy az összes ilyen többi sem. NINCS jobb megoldás BELSŐ antennára, mint a gyári antenna. Legfeljebb látszólag, de próbáld csak meg üzemszerűen használni bárhol-bármikor.
Hogy miért? Mert a belső antenna számára rendelkezésre álló hely annyi, amennyi. És nem véletlenül van ott, ahol. A monopól egyszerűen nem fér el. A legkisebb szükséges mérete 4,75 cm EGYENESEN. Hajlítgatva már csak vicc. Ja, hogy fizikailag elfér... ahha, csak éppen az interferenciákat nem látod. Csak azt, hogy nem működik...
A dipol antennával ugyanez a helyzet, ráadásul az illesztő elektronika nagyon nem dipol antennához készült.
Szóval marad az IFA fólia, az meg hidd el, a lehető legoptimálisabbra van tervezve. Azzal együtt, hogy annak a mérete is harmada-ötöde az optimálisnak. Szóval eleve pocsék a hatásfok. Éppen ezért találták ki a rásegítést, az AGPS-t. Szóval ez nem valami überkirálycsicsa, hanem létszükséglet a gyors működéshez.
(Erről bővebben Navigyurci oldalán: [link]. Itt egyben arra is választ kapsz, miért nem akar működni rendesen a fránya olcsó kínai telókban a GPS)
Szóval ha a gyári antennával nem megy, akkor csak a külső antenna segíthet (a hibás antenna más kérdés).
Vagy új házat gyártasz a telódnak, amibe belefér egy jó patch antenna de én ahhoz sem fűznék vérmes reményeket.Szóval az egyetlen megoldás ilyen gyenge GPS-eknél a külső antenna használata.
Hogy ez egy bt antenna, átsugárzós tuning vagy egy darab drót, az már ízlés és egyéb szempontok kérdése.
Én a drótommal geocaching-elek is, annyira pontos és megbízható. Az más kérdés, hogy állandóan leszakad, de már folyamatban van egy kihúzható változat
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X AORUS Eladó!
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 2023 Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia!
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest