Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• paolinho

őstag

válasz equnomic #280 üzenetére

Anyám! Hogy mit nem műveletek "szegény" GPS vételének javításáért. Az én MediaTek-es Amoi n828-am kb. egy éve (konkrétan a megvételtől), hibátlanul teszi a dolgát, ha erre igényem merülne fel. :)

• equnomic

csendes tag

válasz equnomic #122 üzenetére

utolsó bejelentkezés:
    Nem hagyott nyugodni, hogy jobb is lehetne a vétel, úgyhogy eltávolítottam a fóliákat és újakat raktam be. Most már csak öntapadós fóliát használtam és úgy helyeztem fel őket, hogy érintkezzenek a csatlakozókkal. Próbálkoztam több mérettel is, az nem jó, ha hosszában végig futtatom a hátlap alatt, mert inkább csak rontott a vételen. Ezért a végső méret kb. az akkumulátorig ér és 2-2,5 cm széles. (igény esetén teszek fel fotót.) Az alakjukat úgy vágtam ki, hogy az eredeti antennát is fedjék és elkerüljék pl.: a kamera modult.
    A fóliákat nem ragasztottam teljesen a telefonhoz, bár szerintem ez nem fontos a vétel szempontjából, csak az esetleges eltávolításuk megkönnyítése miatt választottam ezt a megoldást. Ezen a kialakításon azóta sem változtattam, szerintem ez marad, mert eléggé megvagyok elégedve a vétel nagyságával és valószínűleg nem lehetne már sokat javítani rajta. Ha épületen kívül vagyok nincsen 20-as jelerősség alatti műhold. A legerősebb jelek pedig 37-40 közöttiek. ( Unalmamban építettem egy óriás antennát is, kb. 1 méter hosszú, na ezzel azért már gyorsan helyzetére lelt és a jelerősségek nagyon toppon voltak. :) Elég sokat teszteltem az elmúlt 1 hétben. A következőket mondhatom el: Épületben továbbra sem érdemes megpróbálni pozíciónálni, mert csak ablak közelében és nehézkésen történik meg. Ha már magára lelt, képes megtartani az épületben is, de nem egy többszintes közepén. kint a szabadban képes a-gps segítséggel 10-15 perc alatt a helyzetre, az átlag idő 12 perc. Ugyanezt a-gps nélkül 4-10 perc alatt teszi meg. átlag idő: 6 perc. Ebből én azt következtetem, hogy az a-gps csak megzavarja és biztosra veszem a szoftveres hibát.( Megnéztem a telefont nincs benne gps config fájl, csak a-gps. ) Ha elindítom az mtk tools-t szinte egyből van pár hold amit lát és jel is jön. csak a használatuk marad el a megírt ideig, persze ezalatt még talál pár holdat. Az epo frissítése nekem úgy tűnik nem eredményezett gyorsabb meghatározást. Ezt úgy ellenőriztem, hogy 4 napos epo-val indítottam el, aztán egy teljes indítás frissel, az idő kb. ugyanaz volt. ( Az a-gps-t is ezzel a módszerrel próbáltam) Teszteltem nagy távolsági különbségekkel is, ez 70-80 kilométert jelent két bekapcsolás között, (Nem mentem messzebb.) ez sem változtatott a bemérési időkön. Itt is próbáltam az a-gps-t és az újraindítást. Mivel a telefon szoftveres javítását nem tudom megtenni ezért, előre láthatólag nem lesz gyorsabb meghatározás a készüléken és bele kell törődnöm a 10 percbe, ami nem sok idő, (Számomra elfogadható.) azért bizonyos helyzetekben jobb lenne 1 gyorsabb. Kárpótlásként viszont elég jó lett a tévesztése. meghatározás első pár percében 6-8 méter, de amint több sárga hold lesz zöld máris le esik 3-4 méter közöttire.( ilyenkor inkább 3,1-3,2 méter, számomra ez már elég jó. ) Egyszer jó irányba fordulva és megfelelően tartva a telefont 2,5 méteresre csökkent a kör, ennél jobbat nem sikerült elérnem.

• equnomic

csendes tag

válasz equnomic #117 üzenetére

Több mint 1 hete tesztelem a feljavított gps-t. Annyit változtattam azóta, hogy szereztem öntapadós alufóliát és felragasztottam egy nagyobb darabot még a sima fóliára.(Arra azért odafigyeltem, hogy ne legyen köztük cellux.) Mivel öntapadós, gondoltam rá ragasztom a baloldali érintkezőre is, ez remek ötletnek bizonyult, jobb lett a jelerősség és kicsit gyorsabban pozíciónál. általában 10-15 perc közé tehető a fixálás, akár van a-gps akár nincs. de többször is mértem munkába menet és a-gps -el mindig volt 12 perc körül fixálás. Ilyenkor futtattam a Mobile Uncle Tools-t. Ma viszont nem volt a-gps és 1 tracker progit használtam a tools helyett, kb. 5 perc alatt volt fix. 22.-én töltöttem le epo adatokat utoljára, ennek ellenére nem kell neki több idő a működéshez. Azért még tesztelem tovább a fixálást, de azt hiszem az antennát már nem fejlesztem tovább. Így is szépen működik, a 10-15 perc egész elfogadható ahhoz képest amilyen volt. Ha sikerül ezt 5-10 perc közé hoznom teljesen elégedett lehetek, mert ez már olyan várakozási idő lenne amit eltudnék fogadni. Még néhány adalék anyag: Voltam a Lididiliben vásárolni (kb.: 15 perc bent töltött idő.) Nem veszítette el a fixálást. :) Kitapétáztam a teljes hátlapot is, az nem segített semmit se. Asszem kicsit gyengébb lett a wifi vételem, viszont továbbra is megfelelő.

• madrac

senior tag

válasz equnomic #114 üzenetére

Persze, mert megjegyzi a telefon az előző (a)gps adatok, és a következő pozicionálásnál meg is próbálja felhasználni. Ha törlöd ezeket az adatokat, vagy elég régiek már, akkor újra lassú lesz. Illetve ettől nem változik a vevő érzékenysége (érzéketlensége)..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés