Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
fil
őstag
"...innentől kaphat szerepet a használt chip minősége..."
Vagy a chip ,vagy a többi komponens. (Nekem van egy Asus tabletem MTK chipes. Na ,az a lakásban a szobaközepén is tud fixálni.)
Az alábbiakat pedíg kocsiból ,esőben lőttem. Az SNR nem rosszabb (a 4 legjobb) ,mint az Xperia-é.
A pontosság mégis xar.
Jiayu G2S saját (igaz kicserélt)fólia antenna -
fil
őstag
válasz
gr8tjoey #154 üzenetére
A GPS hullámhossza 190,5 mm legalábbis én ezt olvastam. Tehát az antenna hossza ez, vagy ennek fele ,negyede kell ,hogy legyen a legjobb hatás eléréséhez. Nagyon fontos még a méret mellett a forma. Ezzel kapcsolatban viszont semmi támpontot nem találtam. A te kísérleteid alapján ez a "z" forma jó lehet. Hogy aztán mi a legjobb azt ki tudja. (Egyes kínai telefongyártók bizonyosan nem...)
-
fil
őstag
-
fil
őstag
Ami a parabola antennát illeti, szerintem az más tészta, mert ott a lényeg, hogy minél több - mindegy milyen - jelet "befókuszáljon" középre, ahol majd az ténylegesen meg lesz szűrve a kívánt hullámhosszon. De, csak találgatok ,nem értek hozzá. Érdekes viszont, hogy többen, akik egy szál "dróttal" kísérleteztek, kb 5 cm-es darabot említettek.
-
fil
őstag
Az a baj ezekkel a megoldásokkal - szerintem - ,hogy egy antennát , a hullámhossz és egyéb paraméterek alapján kellene pontosan méretezni. A nagyobb nem biztos, hogy jobb. Mi meg itt csak találgatunk, próbálkozunk, aztán vagy jobb ,vagy nem...
Előre is elnézést, ha nálad nem ez a helyzet.
Azoknál, ahol pusztán a kontaktus hibája okozta a gyenge vételt, viszonylag könnyen lehetett orvosolni, ott látható volt bizonyos javulás, de ahogy elnéztem ,csoda csak ritkán történt. A chip mellett itt szerintem komoly probléma van a sw interfésszel is.
Abban egyetértek veled ,ez bizony ilyen, ennyit tud. -
fil
őstag
Más kérdésem lenne. Ha jól tudom ,neked is G2S-ed van... Annál ugyebár a gps antenna az ami oldalt van (a hangerő billentyű oldalán). Ami a tetején van az lenne a wifi-é, és az alján lenne a gsm antenna? Vagy fordítva? (Csak ,hogy tudjam, azokhoz nem akarok nyúlni mert teljesen jók)
-
fil
őstag
Szóval kipróbáltam kocsiban a 3 betűssel. Újpestről Fótig nem tudták megzavarni a műholdak. Egy pillanatra sem talált, pedig az ablakban volt. Na, ez így nulla.
-
fil
őstag
A külső bt-t kicsit macerásnak érzem. Két eszközt kapcsolgatni, stb... Nem egy korszerű megoldás. Csak akkor vetemednék rá, ha az a külső kütyü valami nagyon penge cucc lenne. De többnyire valami sok éves kifutott dolgokat árulnak. Ugyan nem nagy pénz, de ha nem jó, akkor apránként ,észrevétlenül szórom ki a jobb cucc árát.
-
fil
őstag
Valószínűleg "célszerszám" lesz. De azért még majd eljátszok ezzel is. Kíváncsi vagyok mit lehet belőle kihozni. Az elmúlt próbák biztató értékei reménnyel töltöttel el.
Ja ,hogy te on-line navival borítottad meg a memóriát? Így már érthetőbb. Én mindíg csak off-line-t használok, mert már eleve is kicsi a mobil data keretem.
Azoknál az on-line-oknál nincs valami beállítás, hogy max mekkora tárhellyel gazdálkodhat és ha megtelik a legrégebbi kuka? -
fil
őstag
Jó lehet, hogy igazad van a pontossággal kapcsolatban. De...
Az előző telefonommal sokat használtam a navit. Fele ennyi memóriája volt, fele enny proci maggal ,nem ezektől függ. Egy percen belül tudott pozicionálni, kereszteződésekben ,körforgalmakban megfelelő volt a pontossága. Az ,hogy az sem volt tökéletes ,azt onnan tudom, hogy mikor hazaértem, a legritkább esetben volt "megelégedve" a dologgal, szerinte még kellett volna mennünk 30-40 m-t
Most az, hogy bemondta, hogy forduljak már jobbra és én láttam, hogy még 10 m a sarok, azzal nem foglalkoztam.
Egyszer volt, hogy már későn szólt, ... hát megfordultam
Mivel én nem pizzafutár vagyok, így ha azon ritka alkalmakor mikor ismeretlen helyre megyek, általában készülök valamennyire és megtervezem az útvonalat. De mivel rally navigátor sem vagyok - nem memorizálom a fél ország térképét - ,így elkél a navi program segítsége útközben. Egyelőre az az érzésem, hogy ezeknek a MT6xxx chipes telefonoknak a navija erősen kérdéses, hogy feljavítható arra a szintre, hogy autóban jól használható legyen. Max. gyalogos navigációra (néha az is jól jöhet). Azért még kísérletezek. Azt tudtam, hogy ezeknek nincs toppon a navijuk, de hát ez benne a kihívás -
fil
őstag
Egyébként ezt a pontosság dolgot szerintem nem kell túllihegni. Az ,hogy gyorsan műholdra álljon sokkal fontosabb. Nyilván ez felhasználás függő. De ha nekem csak arra kell, hogy beírom ,hogy a cél Sopron, Hotel Lővérek ,akkor tök mindegy, hogy mikor odaérek akkor szerinte van még hátra 30 m.
Viszont, ha elindulok és csak félútnál talál műholdat és 1,5m pontossággal pozícionál, aztán 5 perc múlva elveszti, akkor az nem jó semmire. Akarom mondani: a felhasználói "élmény" nem lesz az igazi.
Ha nem sikerül rendbe tenni, veszek egy PNA-t és kész ,ennyit buktam. -
fil
őstag
Köszi. Próbáltam már. Ezt is meg a nokiát is, de akkor semmi érdemi változás nem történt. Viszont miután szétszedtem, és összeraktam ,hogy megnézzem a belsejét - ha majd lesz réz fóliám ,mit is kell és ,hogyan csinálni - némi javulás lett. Lásd az alábbi screenshotokat. Úgy látszik ,hogy a kontaktusok rendbetételével lehet némi javulást elérni. Pedig ez esetben csak megmozgatás volt...
-
fil
őstag
Van internet kapcsolatom és ez a gps.conf:
===================================================
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
ENABLE_WIPER=1
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
INTERMEDIATE_POS=1
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
DEFAULT_AGPS_ENABLE=TRUE
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
DEFAULT_SSL_ENABLE=FALSE
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1
DEBUG_LEVEL=0
CURRENT_CARRIER=common
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
ACCURACY_THRES=0
SUPL_PORT=7276
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_HOST=supl.google.com
=====================================================
Ma egyébként egész jó eredmény jött össze, ugyanott, ahol tegnap, az a ... hát nem annyira jó. -
fil
őstag
válasz
Peaceliker #30 üzenetére
Nálam, mikor az YGPS (vagy bármi más gps progit) indítok, kiírja, hogy "ERR. Network Connection is Down". Pedíg minden be van kapcsolva (wifi, mobile data, gps) és van is net.
Mire vonatkozhat ez? Milyen network-öt hiányol.A MobileUncle Tools-ban az A-GPS settingsben van egy olyan, hogy A-GPS mode. Annál mi a jó beállítás (Standalone/MSB/MSA) Már mindegyiket próbáltam érdemi eredmény nélkül. -
fil
őstag
válasz
Peaceliker #28 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá, de szerintem jó. Egyébként is az számít, hogy mikor elindítasz egy navi programot, ott mennyire használhatóan működik.
A pontosság az méterben van. Ha lábban lenne, akkor az már valószínűtlenül pontos lenne
Én - majd ,ha lesz rézfóliám (és bátorságom) - lehet, hogy megpróbálom egy kicsit tuningolni az itt olvasottak alapján. De azt hiszem, veszek majd a kocsiba egy PNA-t. A vicc az, hogy van is benne, de Mo. az nincs és nem is lesz. -
fil
őstag
válasz
Peaceliker #26 üzenetére
-
fil
őstag
Az, hogy felesleges-e több ntp szerver lekérdezése, nem intézhető el ilyen egyszerűen.
Mondjuk ez esetben szerintem is jobb egy ,de közeli, ergo gyors. Viszont ,ha több ntp szervert lekérdezel, nem lesz 2 olyan, ami egyforma időeltérést ad. A távolság (válaszidő miatt) miatt.
Több ntp szerver esetén ,ha jól tudom úgy működik, a leglassabbakat kiejti és átlagolja az eltérést.
Viszont ha túl sokat kérdezünk le, akkor nagyon sokáig fo szüttyögni vele, tehát ez esetben nem olyan jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest