Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz ntomka #5460 üzenetére

    Mondjuk Te ha jól tudom, Linuxos (Ubuntu-) változatot használsz, igaz?
    Azonbelül melyik Chrome-változat van fent nálad?

    Amúgy Linux alatt nagyjából minden böngésző gyorsabb egy fokkal, még akkor is, amikor már széjjel van szemetelve a rendszer, mint nálam. :D (Jó, persze egy Ubuntut is széjjel lehet gányolni úgy, hogy lassabb legyen még a Windows-nál is, de azért ahhoz már tehetség kell. :D Vagy pedig driver-inkompatibilitási vagy egyéb gondok.)
    Én eléggé felváltva használgatom az oprendszereket, egy jó darabig szinte csak Ubuntu-ztam, de most egy-két fontos program miatt ismét a Windows-t használom gyakrabban.

    A lényeg, hogy elképzelhető, hogy pl. Ubuntu alatt épp a Chrome gyorsabb, ezt nem teszteltem annyit, sőt, Ubi alatt inkább Chrome-ot használtam, annak a sebességével speciel nem igazán volt bajom.
    Valószínű, hogy tényleg környezetfüggő, mert Windows alatt már maga a GUI is lassabban működik Chrome esetén.

    ===
    (#5461) Tibii91: a hosts fájl nem egy misztikus dolog, ezzel csak a saját gépedre irányítod az ezeken a domaineken keresendő tartalmat, így mivel ott nyilvánvalóan nem találja, az oldal nem fog működni, nem nyílik meg.
    Így lehet pl. elég hatékonyan reklám-domaineket is tiltani, pontosabban localhostra átirányítani, aminek következményeként maga a reklám nem tud betöltődni.
    Ilyen megoldásra gondolok: [link]
    Persze teljesítmény szempontjából az sem jó, ha a hosts fájl brutális méretűre duzzad, de amennyi címet a linkelt gyűjtemény tartalmaz, még sztem belefér, legalábbis nálam működőképes, és nem lassít.

    Ja, és igazából most már újraindítás nélkül kipróbálható, csak belepakolod a címeket a hosts fájlba, illetve kiszeded, ha meggondoltad magad (pl. ha nálad a PH! az előbb linkelt kód miatt nem működik ;]).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák