- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Tempes #52954 üzenetére
Koszi!
Benedekco szinten koszi!
Elkuldtem neki tok ismeretlenul, elkezdtunk beszelgetni, kiderult, hogy eppen be akarta fejezni az egeszet.
Ez a gesztus atlokte a holtponton... ket hete meg meghivta a PRS egy gyarlatogatasra, meg hogy probalja ki az uj NF 53 gitart [link]Osszefutottunk par orara, ha mar itt volt. Egy annyira szereny, oszinte, normalis figura, hogy hihetetlen.
Szerinte enekesnek elmegy, gitarozas mar kevesbe megy, zongorazni meg szinte semennyire nem tud, csak ugy tesz mint aki tudna
Hja,mondtam is neki , hogy gyakoroljon meg mert ez a klimpirozas eleg siralmas -
gaborbol
őstag
válasz
Tempes #48426 üzenetére
Par perce ajanlottam fel ingyen a sracnak, eladni biztos nem fogom, kizarolag azert vettem, hogy ajandek legyen de esetleg megnyerheted ingyen
(PRS nagyon korrekt volt, ,tegnap delutan mar valaszoltak is, hogy minden redben a gitarral, de az alairast sajnos nem tudjak megerositeni, mert az nem naluk tortent )
Alexios: A 27%-os afa nalatok+vam , amibe meg a postakolteseg it beleszamoljak nem tenne tul vonzova.
-
FockeWulf
tag
válasz
Tempes #45676 üzenetére
Ernie ball-t használok, teljesen jók, ajánlható...de kb 3-4 éve vettem egy "tension" nevű húrkészletet, csak úgy kipróbálásra, nekem azzal szólt a legjobban a gitárom, igaz akkor egy cort akusztikusom volt amivel használtam. Viszont az Ibanez akusztikus gitárjai...hááát....nem egy jól megszólaló instrumentumok, persze a kb 100 pénz feletti kategória más tészta. Ezt is vedd figyelembe.
-
Moleman
addikt
válasz
Tempes #45670 üzenetére
Nekem ez a Fender a mindenkori kedvencem, de ez a Dáridó valószínűleg majdnem ugyanaz, csak a G húr vékonyabb (elvileg a Fender húrok átcsomagolt Dáridók).
-
FockeWulf
tag
válasz
Tempes #45408 üzenetére
Igen, ahogy írták, ebben a kategóriában érdemes kipróbálni több modelt, adott márkán belül is. Kérdés még hogy mire kell konkrétan, csak otthoni zenélgetéshez, vagy esetleg más célok is vannak. Szerintem elektro-akusztikus gitárt akkor érdemesebb venni ha van stúdiófelvételed, esetleg fellépésed, otthonra nem igazán van értelme (persze ez is szubjektív), viszont ez esetben feleslegesen drágítja a gitárt. Példa: egy sima akusztikus gitár jelentősen olcsóbb, mint ugyanaz a modell plusz elektronikával. Ugyanez a helyzet a cutaway/kivágásos testtel, ha sokat játszol egész fent (oktáv felett) akkor megéri, ha nem akkor ugyanaz mint az előbbi példában, plusz pénzt fizetsz olyan dologért amit nem használsz ki. Érdemes figyelni az akciókat, van mikor bizonyos modellekhez adnak tokot is az eredeti ár töredékéért.
-
gaborbol
őstag
válasz
Tempes #45408 üzenetére
Valoszinu be kene koccolni par boltba es vegigprobalgatni egy csomot, hogy mi az ami neked a leginkabb bejon ha kellemetlen/maceras , ha nem. Igy videok alapjan nagyon nehez barmit is valasztani, de az elso jelolt sem tunik rossznak.
[link]
Ha kesobb megvallnal tole akkor lehet, hogy egy kozismertebb marka jobb aron es gyorsabban megy el.Ez elso gitar vagy sokadik lenne? Ebben az kategoriaban ami nekem nagyon bejott az tobb gitar proballgatasa kozben a Seagull s6 original. Szinten nem egy mainstream marka, de nagyon kenyelmes, nagyon jatszhato gitar. De tenyleg ez kinek mi jon be.
-
Moleman
addikt
válasz
Tempes #45408 üzenetére
Igen, akár jó is lehet. Nekem nagyon bevált a Sigma, de érdemes kipróbálni többfélét, mert hangra, nyakprofilra, kényelemre minden márka más, márkán belül már hasonlóak a hangszerek.
A használtpiacon sem árt körülnézni, nekem mázlim volt, ezt megkaptam gyakorlatilag újonnan (csak kipróbálva volt) kevesebb mint féláron. Előtte Yamahákat nézegettem, meg a Dowinát akartam kipróbálni, arra végül nem került sor. -
Alexios
veterán
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44184 üzenetére
Hallgass rám, ne a legolcsóbb, legvékonyabb tokot vedd meg!
Legyen vastagabb, szivacsos az a tok, ha már puha. Az LP feje "szeret" letörni, amikor ne adj Isten, eldől. Várj még vele, és gyűjts egy minőségibb tokra, vagy keménytokból válaszd a belépőkategóriát.A Strattal ilyen szempontból könnyebb az élet, mert nem döntött a feje a nyakhoz képest. Az LP fej és nyak találkozása, illetve kulcsai érzékenyebbek. Én morvára vigyázok rájuk, de már háromszor borítottam el a puhatokos Epi LP-m.
A Gibbó az keménytokban van, az az élén is megáll a négy kis fém lábán.
-
válasz
Tempes #44182 üzenetére
3/4es általában a gyerekeknek ajánlott, kisebb méretű gitár
4/4es a teljes méret, neked normál méretű gityód van. Arra figyelj, hogy elektromos gitárhoz nézz tokot ne akusztikhoz/klasszikhoz.
Márkákhoz nem értek, Mono az jó ennyit tudok. Ebben talán a többiek jobban informáltabbak.
Nekem TGI van és az is frankó. -
Goose-T
veterán
válasz
Tempes #44118 üzenetére
Nekem vagy húsz éve az első saját gitárom egy Hondo LP volt, most is van egy Epiphone, de azóta sem tudom fejből, melyik tekerő mit csinál. Tekergetem, aztán ha azt csinálja, amit szeretnék, akkor örülök.
Még egy jótanács: soha ne hallgass senkire, aki azt mondja, hogy egy gitár elég. Olyan ez, mint a Pokémon, az összeset be kell gyűjteni.
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44123 üzenetére
Attól függ, hogy milyen hangzást szeretnél. A két hangszín mehet 10-ig, a volume az erősítő torzított csatornájától is függ. Fél állásban kisebb jelet küld a gitár az erősítő felé, de pl. 10-ig tekerve nagyobbat, tehát ott jobban torzít majd a kocka.
Gary Moore játéka jó példa erre. Ő sokat használja (tekergeti) a hangerőpotit egy-egy dala közben. Sokszor visszaveszi, olyankor kevésbé sikít a gitár, tisztább a hangzás.
Volume 10-nél - leegyszerűsítve - semmi sem fogja vissza a hangszedők által az erősítő felé küldött jelet, magyarul az a gitárod legjobb "teljesítménye".
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44118 üzenetére
...justinguitar.com-ot szokták itt a Kollégák...
Szerk: használd egészséggel!
-
Eastman
addikt
válasz
Tempes #44118 üzenetére
Húú, ez morva jól néz ki, grat hozzá!
Kapcsoló;
fel: a nyaknál lévő hangszedő szól (RHYTHM),
le: a hídnál lévő hangszedő szól (TREBLE),
középen: mindkét hangszedő szól.Potik (mikor a térdeden van a hangszer);
bal felső: nyaki hangerő,
jobb felső: nyaki hangszín.Bal alsó: hídi hangerő,
jobb alsó: hídi hangszín. -
Alexios
veterán
válasz
Tempes #43928 üzenetére
Ha meg tudod engedni magadnak jó választás - vannak olcsóbb típusok, pl. a Harley Benton SC szériája, de ettől még az Epi-kel nincs semmi gond általában, illetve ha pontosan Les Paul kinézet kell azt csak az Epiphone vagy Gibson adhatja meg, az összes többinél kicsit másképp fog kinézni a test is szerzői jogi dolgok miatt.
Erősítőből egy Katana 50 ha belefér, nagyjából le is fed mindent amit szeretnél szobahangerőtől kezdve akár egy dobos mellett próbán is, csomó effekt van benne, 5 különböző modell(mk2 esetében 10), amivel le tudsz fedni minden stílust, stb.
Lehet van olcsóbb választás is, de én a magam részéről a kis 15w-os próbaerősítőktől mint marshall mg15 meg hasonlók óva intenélek, elég doboz hangjuk tud lenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Apple Watch Series 8 GPS + Cellular (E-SIM), alumínium, 45 mm
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest