- Yettel topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FockeWulf
tag
válasz Moleman #46168 üzenetére
Szintén Muszty-Dobay :) kétségtelen hogy kisiskolásnak tűnik elsőre, de nagyon jó alapot ad, ahogy te is írta, mind akkordok terén, mind a ritmusos pengetéseket illetően. Nagyon sok hasznos dolog van benne, amit érdemes kigyakorolni, a bontásoktól, sétáló basszusoktól kezdve, a négyujjas pengetésig, transzponálásig stb. Klasszikus értelembe véve a zeneelméletet kevés van benne, mondjuk van már ha jól tudom újabb kiadása a Gitáriskolájuknak, lehet bővítették azóta.
A képeden a háromujjas kvint fogás jó, de talán érdemesebb a középső ujjbeggyel a vastag E-húrt tompítani, valójában akkor az igazi ha csak a megszólaltatni kívánt húrok szólnak, az összes többi pedig le van tompítva, így lehet csapkodni, ugrálva pengetni, nem kell félni hogy oda nem illő húrok is megszólalnak ha véletlen meg is pengeted[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Moleman #46168 üzenetére
Ezt most látom, a kvintekről.
Valamelyik nap lepődtem meg (amikor még mindig a Master of Puppets-t akartam megtanulni ), hogy eddig én úgy tudtam, hogy a kvinteket két ujjal fogják, de ekkor láttam, hogy a kisujj is a gyűrűs alá megy.
Most akkor hivatalosan így vagy úgy? Ha hozzáfogok egy harmadik húrt, annak nyilván MÁS hangja lesz, mint kisujj nélkül. De akkor miért van egy csomó Maiden-számban is úgy a kvint, hogy két ujjal?
Túl bonyolult nekik odatenni a harmadikat.
W | W | H | W | W | W | H
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple asztali gépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs