- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Pici telefon, óriás akksival?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
consono #46163 üzenetére
Szintén Muszty - Dobai.
Mai szemmel lapozgatva már nekem is nagyon uncsi, de akkoriban még nem nagyon volt internet.
De az vitathatatlan, hogy az akkordokkal, a pengetésmintákkal és a 4 ujjas bontással olyan alapot ad, amivel utána bármit el tudsz játszani hallás után is.#46160 Ctrl+Alt~Del
Ha úgyis zúzni akarsz, egyelőre elengedheted a "cowboy-akkordokat", tanuld meg a kvinteket megbízhatóan lefogni, és zúzzál.Arra figyelj közben, hogy hol mit fogsz, ne csak a tab alapján nézd, hogy 5. bund, hanem tudd, hogy az az 5. bund az A húron egy D lesz.
Én a 3 húros kvinteket szeretem, szerintem jobban szól, mintha csak 2 húrt fognék.Aztán majd ha már otthonosabban áll így a gitár a kezedben, könnyebb lesz akkordokat is tanulni, még a barrésakat is. A képen a középső ujjammal nem csinálok semmit, de ha mondjuk lefognám vele a H húrt, kis igazgatás a többi ujjon, és máris kapnék egy barrés D mollt.
Ha kicsit jobban kilapítom a kisujjam, akkor ott a teljes D dúr, ha az E húrt is belelapítom, akkor már D6.
Ezért izgalmas a zeneelmélet, onnan fogod tudni, hogy épp mi történik az ujjad alatt.
És hiába van most már internet, még mindig H húrnak hívom a Muszty - Dobai miatt, pedig a gitár a képen éppen drop C hangolású.
A pengetőt se aggódd túl, a nagyobb alakú pengetőket én is 3 ujjal fogom a basszusgitárhoz, különben elejteném.
De a kisebbeket is helytelenül fogtam évtizedekig, a 2 ujjbegyem között, pedig így kéne. Akkordozás közben szerintem még mindig rosszul fogom, de már nem zavar.
#46166 Berreh
Egyszer játszottam valamit hasonló alternatív hangolásban, akusztikuson nem tolerálta a 11-es húr az F-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Logitech G915 Wireless mechanikus (tactile) billentyűzet (US)
- Thrustmaster T300 Alcantara Edition + Wheel Stand Pro állvány
- régi processzorok: 486SX, Cyrix 6x86, Intel pentium1
- Nike Air Jordan 1 Low (Black Gym Red White) - 45.5 méret
- A létező legócskább 3D pci vga (AT3D)
- Eladó Dell 15 colos laptop, teljesen hangtalan mert ssd van benne és halk a hűtése. Királykék színű
- Eladó Sapphire RX 7700 XT Pulse (fehér) Alza garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest