- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz consono #46163 üzenetére
Szintén Muszty - Dobai. Mai szemmel lapozgatva már nekem is nagyon uncsi, de akkoriban még nem nagyon volt internet.
De az vitathatatlan, hogy az akkordokkal, a pengetésmintákkal és a 4 ujjas bontással olyan alapot ad, amivel utána bármit el tudsz játszani hallás után is.#46160 Ctrl+Alt~Del
Ha úgyis zúzni akarsz, egyelőre elengedheted a "cowboy-akkordokat", tanuld meg a kvinteket megbízhatóan lefogni, és zúzzál. Arra figyelj közben, hogy hol mit fogsz, ne csak a tab alapján nézd, hogy 5. bund, hanem tudd, hogy az az 5. bund az A húron egy D lesz.
Én a 3 húros kvinteket szeretem, szerintem jobban szól, mintha csak 2 húrt fognék.Aztán majd ha már otthonosabban áll így a gitár a kezedben, könnyebb lesz akkordokat is tanulni, még a barrésakat is. A képen a középső ujjammal nem csinálok semmit, de ha mondjuk lefognám vele a H húrt, kis igazgatás a többi ujjon, és máris kapnék egy barrés D mollt. Ha kicsit jobban kilapítom a kisujjam, akkor ott a teljes D dúr, ha az E húrt is belelapítom, akkor már D6. Ezért izgalmas a zeneelmélet, onnan fogod tudni, hogy épp mi történik az ujjad alatt.
És hiába van most már internet, még mindig H húrnak hívom a Muszty - Dobai miatt, pedig a gitár a képen éppen drop C hangolású.
A pengetőt se aggódd túl, a nagyobb alakú pengetőket én is 3 ujjal fogom a basszusgitárhoz, különben elejteném. De a kisebbeket is helytelenül fogtam évtizedekig, a 2 ujjbegyem között, pedig így kéne. Akkordozás közben szerintem még mindig rosszul fogom, de már nem zavar.
#46166 Berreh
Egyszer játszottam valamit hasonló alternatív hangolásban, akusztikuson nem tolerálta a 11-es húr az F-et.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nintendo Switch
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest