- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #33439 üzenetére
A yamahat nem ismerem reszleteiben, egyszer regebben probaltam boltban. Azt tudom hogy az alap hangozasok nagyon dogosek benne, a merete kompakt, nem sokkal nagyobb mint egy kulso hangkari, de a 10W otthonra boven eleg, illetve hogy talan USB is van rajta.... Ha ez az usb mondjuk normalis, asio driverben vegzodik windows oldalon akkor feltetelezem valahogy a Bias-t be lehet varazsolni ele, es azzal raereszteni a hangkepre az amugy hianyzo effekteket
(igy van effekt is + van egy otthonra valo kismeretu hangkelto is + fules kimenet rajta, ez az igenyek joreszet kiszolgalna)A g5n-t szinten csak tavolrol lattam eddig, de gyanitom ugyanaz a felallas mint a yamahanal, usbkent megy, esetleg ha a beepitett szimulaciok nem elegek akkor lehetne meg szoftveresen jatszani vele.
Igy lenne effekt, fules, max a beepitett hangkelto hianya, cserebe lenne egy fizikai taposofeluletIgazabol a ketto kb egalban van, 4dologbol harmat mindket felallas tudna
sztem a koltseghstekonysag illetve a kezelofelulet a kerdes, h melyik lenyegesebb, a taposas vagy a falbontas (mar amennyire 10w al lehet)
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #33432 üzenetére
a katanával kezelésügyileg egy (illetve 3
) bajom van):
- rohadt sokat tud, de ezek legtöbbje szoftveresen van letárolva, az effektek a gombokkal csak limitált számban, kombinációban érhetők el (sajna ilyen 3x3as színkombinációba beállítva a ledeket tudod csak beállítani a gombokról nem elérhető effekteket, na azt a színmátrixot ember legyen a talpán aki betanulja)
piros - ződ - ződ = Effekt 1
piros - ződ - sárga = Effekt 2
piros - ződ - piros = Effekt 3
és így a végtelenségigFolyamatát nézve, hogy ezt áthidaljam, kényelmesebbé tegyem: géphez leülsz, gépet be, kábelt rá, BTS elindít, keresgélsz egy darabig, pötyögsz párat, aztán ugyanezt eljátszani kövi alkalommal. és mivel amúgyis interfacenek használod fülessel, ezért kvázi (nálam) csak egy túlméretezett külső hangkariként funkcionál az erőlködő
Ugyanezt amúgy el kell pl játszani BIAS-nál is, csak akkor nem hever parlagon egy 50w-nyi teljesítmény, és egy tizedakkora focusriteon azért jobbak az esélyeid a fejhallgató kimenettel is
- önmagában menet közben effekteket kapcsolgatni nem lehet rajta sajna, még pedállal sem
gondoltam hogy legolcsóbb megoldásként veszek hozzá egy FS-6 pedált, amazonról 15K ért itt lenne, azzal elvileg már 8 bank között lehet váltogatni, de az is csak preset bankokat / csatornákat tud váltani, önmagában effekteket nem tudsz vele szabályozniezért tűnt kézenfekvőbbnek egy multi, betölttöd hozzá az effekteket és a láncban tudsz kapcsolgatni párat belőle + expression pedallal bohóckodni (sztem egy G5N effekt tárat sem nőnék ki 5 éven belül sem)
-
válasz
Alexios #33375 üzenetére
És mitől ghost fret? Csak valami fantázia név, vagy tényleg van valami a fretekkel?
re: (#33373) bigrob
Huhh tényleg, az le se esett. Nálam ez felejtős lenne tuti.
Nekem az ML2 tetszik nagyon, de nem tudom milyen lehet rajta játszani és milyen hangja lehet. Mármint nyilván Youtube vidiken hallottam, de élőben -
törölt tag
válasz
Alexios #33327 üzenetére
Én is egyesével szoktam. De nagy néha nem árt egyszer-egyszer teljesen lekopasztani, és az egész hangszert rendesen leápolni, beleértve a floyd-ot is. Az már nem lesz 10 perc
Ezért is szeretem sokkal jobban a fix lábas gitárokat, ott kb 5 perc a húrcsere, és max 20 perc a teljes ápolás.
Slusszpoén, hogy a floyd-os gitáromon is le van véve a tremolókar, pedig eredeti Floyd, és tökéletesen működik. Csak nem használom.Fixálni nem akarom, mert egyáltalán nem hangolódik el. A valódi macera az, hogy a tremoló híd is vízszintben maradjon, és a hangolás is pontos legyen. Az minimum fél óra, ha nem egyesével cserélsz húrt. És segédeszközök nélkül egy egyszerű húrcsere is lehetetlen, mert szerszám kell hozzá.
-
-
-
-
-
-
kemotox
addikt
válasz
Alexios #32288 üzenetére
Nagyon olcsóba a HD2000 nyerő, állítólag az ilyen 20ezres füleseket is simán veri, oszt 7 rugó. Fejes topikban is dícsérik. Nagyon jó ár-érték arányú budget cucc.
Itten e. Azt írja az újság, hogy hatalmas hang. Nyilván egy bolt nem fogja csak úgy habira feldícsérni a termékét, hogy vegyék, azért írják, mert igaz
BTW, valamelyíkőtök lenne oly kedves, és rámszánna néhány percet azzal, hogy a GS Fanaticos multi kínálatra rátekint, és mondana pár tippet, hogy kb 30 Matyi-ig bezárólag melyik cuccok érdemesek megvételre? Kipróbálnék már egy multit. Sajnos - az amúgy, mint tudjuk nagyon híres és kiemelekedő
- Marshall CFX elég ocsmányul szól fejhallgatóval, én meg szeretném úgy tolni.
Köszi! -
-
-
b.kov
senior tag
válasz
Alexios #31970 üzenetére
+ (#31971) Eastman
Köszi mindkettőtöknek a hasznos infókat.
Egy picit gondolkodtam, és lehet rosszul gondolom, de talán nem egy tremolós gitár lenne célszerű kezdésnek. Igazából van még időm, kb júliusban lesz aktuális a vásárlás, de szeretném a legjobbat kihozni az igényeimnek megfelelően.Epiphone LP Standarddal is szemezgetek.
-
nap
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
Alexios #31885 üzenetére
+1.
Alapvetően nagyon vigyázok a dolgaimra, de megkönnyebbülés, ha valami eleve romos, vagy én tettem rendbe egy romos állapot után, és nem kell rá annyira vigyázni. Ezért van a sok karcmentes gitár mellett plusz egy, amit még robogón is minden szívbaj nélkül szállítok, ha kettétörik, kettétörik. Annak ellenére, hogy messziről kifejezetten szép, kényelmes is, és tökjól szól a hídnál (a nyaknál viszont kifejezetten szarul, még a régi indonéz Squierem is jócskán alulmúlja). Elég rossz állapotban, az új ára harmadáért vettem.
De a robogóm is pont ilyen, az mondjuk nem volt olcsó, műszakilag közel tökéletes, de kb minden eleme sérült, szigszalagok tartják egyben, így vettem. Ha elesek/felborul, nem érdekel (meg talán lopásvédelmi szempontból se rossz).
-
törölt tag
válasz
Alexios #31486 üzenetére
A tudomány sok mindent bizonyított pl. bebizonyította, hogy Isten nem létezik. De konkrét bizonyítékkal mégsem tudott előállni. Ilyen a nyakrögzítés is. Háromféle rögzítésű gitárom is van itthon, tehát az összes féle megoldásból van a falon egy-egy. De mégsem az átmenő nyakasnak van a legjobb hangkitartása. Túl sok egyéb dolog szól bele az egészbe, hogy miért is olyan a hangja az adott hangszernek. Nem is igazán akarom tudományosan megérteni, elég, ha hallom az összkép alapján. Pl. a Csavarozott RGIR és a ragasztott V100 közel hasonló kitartást hoz, de hangszínben egész mások. A átmenő nyakas SLX a Floyd miatt(?) hamar elhalkul. És megint más a hangszín.
Hallás, és kinézet alapján fogok ezután is választani gitárt, nem spektrográf alapján
De ez jó téma, mert örökké lehet rágódni rajta. Van itt fenn is több videó ami demonstrálta, hogy mennyit is változik a test anyaga, vagy nagysága a hangképzéskor. -
-
Moleman
addikt
válasz
Alexios #31377 üzenetére
Egyetértek, az Affinity már 15 éve sem volt túl jó, nemhogy ma. A Classic Vibe tényleg jó, de sajnos ára is van, már használtan se nagyon lehet 100 alatt kapni, annyiért meg ott vannak a már említett Pacificák, vagy akár SD pickupos G-szériás Cortok.
Persze ha szigorú értelemben vett Stratról van szó, akkor marad a Squier (Classic Vibe vagy valami régi koreai), olcsóbb mexikói vagy koreai Fender, G&L, vagy valami házilag épített megoldás, annak minden előnyével és lehetséges kockázatával együtt (nekem szerencsém volt vele). -
törölt tag
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #31097 üzenetére
Az a baj, hogy sok bekat kellene lenyeletni egy hagyomanyosan tradicionalis alapokra epito piac szereploi kozott. Eppen ezert lehet, hogy az olcsobb szegmensben lenne tobb ertelme, mert ott konnyebben nyelik a bekat a vasarlok.
Pl. azonos DSP chipek hasznalata a jelfeldolgozashoz, es azonos, szabvanyositott algoritmusok alapjan vegzett jeltranszformacio, egy bizonyos arerzekenyebb savban szerintem a userek tobbsege inkabb megelegedne a 80-85%os minosegu hanggal, ha sokfajtabol jonne stabilan az a szint, mint mobdjuk 1el 100%osan
De ehhez a technikai reszehez nem ertek melysegeben, de az latszik, hogy manapsag mindegyik gyarto vedi a sajat teritoriumat, eltero dsp ket hasznal, es az aktualis jelfeldolgozasi modszert hol Cosm nak, hol Wazanak vagy AIRD nek hivja, es ebben probal kitunni
Ezert irtam hogy szerintem ez ugy mukodhetne, hogy fogsz egy jol felepitett, sokfele modellt mar alspbol tartalmazo szoftvert, Pl BIAS, rig, ezeket bovitgeted folyamatosan szoftveres oldalrol, es azokhoz keszitesz egy olyan kompakt shellt amivel geprol tetszoleges szamu, a szoftverrel elkeszitett presetet tarolhatsz, es a multis kapcsolgatas, pedalozas is megvan hozza
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #31085 üzenetére
nem akarok nagyon belemenni a hátterébe, de alapvetően ezeket le lehet vinni olyan szintre a modellezés terén, hogy azonos hatást kapj - amit maximum az eltérő típusú hangkeltő eszközök minősége befolyásolhat.
Ezért írtam példának a "shelleket" amiket standard konténerrel lehetne feltölteni. Egyrészt ez elég hamar megtisztitaná a piacot: vegyük pl. a tv boxok, telefonok, stb piacát.Standard androidot futtatsz rajta, bármi elboldogul vele, máűr egy mosógép is kb, de pl a tv-boxoknál nagyon hamar maradt 2-3 életképes megoldás a piacon, mert azok működnek jól a gyakorlatban.
Ugyanígy pl. egy shellnél tuti azzal kezdődne, hogy minden gyártó a sajátját preferálja, aztán a piac és a felhasználói élmány eldönti melyik a elghazsnálhatóbb közüle.A másik, hogy lehet azért lenne érdemesebb valamilyen nyílt formátumban gondolkozni, mert a felhasználói input gyakran életképesebb megoldást eredményez (lásd pl mkv, a híres hírhedt DVD-HD meg blu ray formátumok idején amikor még a Microsoft által fejlesztett wmv hd formátum is fogyaszthatatlan volt, jött a "full amatőr" mkv és vitte a piacot).
De pl egy bossos példa: katanát is felszerelték minden jóval a tone studiot, aztán jött egy stúdiómérnök fórumozó aki emgcisnálta az FXFloorBoardot amiben az effektlánc, stb sokkal szabadabban működik.nyílván márkánként megvannak ezek a dolgok, én arra gondoltam a gyakorlatban pl. hogy ha van egy BIAS-om, van egy marshall codeom, katanám, kemperem, akkor azokból úgy kicsiholni egy-egy presetet hogy a másik eszköz által is fogyasztható legyen, manapság még elég nehéz. Talán a kemper a legtutitbb, de az olcsóbb szegmensben ez még komoly fejtörést okoz.
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #31074 üzenetére
A katanabol kijott a katana artist.... 200K t surolja mar az is....
Igazabol en nagy gyartotol nem szamitok ilyen lepesre, inkabb valami kisebbet tudnek elkepzelni, aki vmi utossel akar robbantani, szintet lepni a piacon.
Vagy, nagyon morbid eset lenne, de akar termekkombinacio, nem hiszem hogy pl egy joyo vagy vox meretu mini csoves ampot osszehegeszteni egy mooer fele meretu multival technikailag lenne lehetetlen.... Megsem lehetne uberelni
-
fototrend666
csendes tag
válasz
Alexios #31063 üzenetére
De effekt igazából a kemper is az..Persze bővebb a dolog nyilván
Van benne erősítő modellezés is.:
[link]Ha az árát nézzük nem rossz hangzás -.Nyilván egy profi studioban felvételezett 1 milliárdos árú 11es sorozatszámú super lead fej láda kemper minta jobb de a mini pedal jelenleg használtan 100 euro és vagy dood közt megy
-
-
-
Kobe
veterán
válasz
Alexios #30893 üzenetére
Na acsi.... Ne keverjuk a szezont a fazonnal
Nitro alapu festeket vagy nitrolakkot keresel? Mert nagyon nem mindegykikeverni eselyes hogy barmelyik fenyezo ki tudja az alapfesteket normal vizbazisubol, nitrocelluloz lakkot meg eleg sok helyen lehet spray formaban is kapni
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Alexios #30888 üzenetére
Bár azt tényleg hozzá kell tenni hogy nem általánosan magasabb árfekvésü gitároknál használják hanem magasabb árfekvésü vintage style gitároknál hogy olyan festése legyen mint a régi gitároknak. Szóval a nitro festék nem technikailag jobb a mostanában használt polyurethan festéknél (söt inkább rosszabb, mert sérülékenyebb, érzékenyebb és repedezik ha régi a gitár). Neked is csak akkor érdemes nitro festéket használni ha fontos neked hogy a festés olyan legyen mint az 50-es 60-as években.
-
fototrend666
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged