- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #27644 üzenetére
Ezt - mivel megserult a binding - csak akkor tudod nyom nelkul eltuntetni, ha lecsiszolod az egesz gitartestet, es a test kulse olfalan azt az 1-2 mm vastag peremet, amilyen szeles a kotes, felmarod. Ehhez viszont profi marogep kell. Utana lefujod az egesz testet.
Nem eri meg probalkozni a muanyag szegely reszleges cserejevel, szinben ugysem lesz egyforma sajna, csak hulyebben fog kinezni. Javitani se nagyon lehet azt a szakaszt mert a benyomodott fa megtorte es kinyomta a kotest a helyerol
-
strcpy
tag
válasz
Humbucker #27647 üzenetére
Persze nem kötelező, csak erősen ajánlott.
Fekete és fekete festék között is van különbség, nem is beszélve a lakkról. Így valószínű, hogy a javított felületnek más színe lesz, mint az eredeti festésnek. Itt csinál a FockeWulf által említett srác hasonló munkát, otthoni körülmények között.
Csiszol, gittel/epoxival tölt, csiszol, tisztít, színre fúj, berakást pucol, vizesen csiszol, tisztít, lakkozik. Jó kis hétvégi projekt.Btw, nálad a berakás is sérült?
(#27646) strcpy:
EzértAzért. -
-
strcpy
tag
válasz
Humbucker #27644 üzenetére
Ezt csiszolni, gittel kitölteni és utána az a testet egyben fényezni kellene. Ha hangszerészhez viszed szerintem többe kerülne, mint amennyit egy olcsóbb gitár ér. Házibarkácsban (a festést leszámítva) filléres tétel.
Budapesten keresel szakembert?
(#27645) FockeWulf: Korrekt blog, köszi a tippet. Ezért Pusztaszabolcs nincs olyan messze Bp.-től.
-
MATEO6600
őstag
válasz
Humbucker #27630 üzenetére
Eastman nagyon precízen leírta hogyan kell használt erősítőt venni, mikre kell figyelni.
Ha nagyon bizonytalan vagy, és így se mered bevállalni a dolgot, akkor tényleg ne vegyél használtan, inkább fizesd ki a felárat és vegyél újat. Nincs ezzel gond. -
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #27621 üzenetére
Szerintem mindenképp próbáld ki mielőtt megveszed bármelyiket, ha van rá lehetőség, sőt saját gitárral lenne ideális, (új húrokkal). Viszont mivel árban közel vannak egymáshoz hatalmas különbségek szerintem nem lesznek.. (Vagy jah, ha nem jön be mehet apróhirdetésbe eladásra..)
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #27621 üzenetére
Es bukod a futarszolgala t koltseget....persze, kenyelmes, csak epp ujonnan alapbol lkb 30% al dragabban kapod csak meg + buksz 3-4 ezret a futarral (marpedig buksz, mert a jo aru hangszeruzletek nem magyarok, hanem szlovakok sajna). El lehet jatszani, csak 40-50 ezres erolkodonel 2 max 3 alkalommal eri meg, utana mar nagysagrendekkel tobbe lesz a hus mint a leves
-
-
törölt tag
válasz
Humbucker #27586 üzenetére
2017 van, szal egyik se.
Guitar Rig, Amplitube, BIAS, ReValver stb. Keress rá. Többségük fut standalone módban, nem kell host, meg mindenféle marháskodás. Kis tanulóidővel jár, de hangzásban kb. végtelen lehetőség lesz a jutalmad. +A pénzikéből meg futja egy fasza audio interfészre.
-
-
Panzermeyer
tag
válasz
Humbucker #27557 üzenetére
Múltkor raktam fel ide pár képet róla. Nem hirdetem, de megfelelő ajánlat esetén bármi lehet.
Egy Harley Benton HB40R kombóból kidobtam a belét és beleépítettem egy modosított Epiphone Valve Juniort. 1x ECC83, 1x EL84, 1x EZ80
Illetve múlt héten kapott egy átkapcsolót, hogy az orosz 6N2P előfokcsövet is vigye. Pacsirta trafók vannak benne, nekem leviszi a hajam, de én szobagitáros vagyok, úgyhogy nem szoktam félnél jobban feltekerni.
Nagyon jól szól, de az utódja majd egy EL84 PP fej lesz, ahhoz majd egy 1x12 láda valami Celestion hangszóróval.
Jelenleg ezek a tervekKezelőszervek:
1: Fűtésközepelés, az aktuális hálózati zavarokat lehet a poti tekergetésével elnyomni.
2: Gain
3: Volume
4: Bright switch
5: EL84 segédrács átkapcsoló, "trióda" üzem, itt az erősítő halkabb lesz és változik a tónus. -
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #27500 üzenetére
A Fender nem drága, kicsi is, már csak dísznek és nosztalgiából tartom (11 éve megvan), de magához képest jól szólt.
A Marshallt 40-ért vettem, eléggé le van pukkanva, az a "táborozós", nem sajnálós erősítőm. 12"-os tányér, szűk 20 kiló, nagyobbacska, de azért még bőven kezelhető. És persze a célnak megfelel, szabadtéren is elég nagyot szól.
A Trace Elliot 65.000 volt, de a benne lévő 2 db Celestion V30 majdnem ér is annyit. Egy helyben használni hibátlan, halkan is tud szólni, de odébbvinni már kifejezetten kellemetlen, bazinagy és 27 kiló. -
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #27494 üzenetére
Nekem van több is, Fender FM25R, Marshall Valvestate 8080 (a tranyós tiszta csatornáját használtam leginkább, pedálokkal), Trace Elliot Super Tramp Twin, utóbbi pillanatnyilag a csöves kombóm kiegészítő ládájaként szolgál, de meglepően jól szólt magában is, feltűnően zajmentes.
-
Panzermeyer
tag
válasz
Humbucker #27436 üzenetére
Egyszerűen annyira szar a hangja, hogy néha azon gondolkodtam, beadom szervizbe. A beépített torzítói borzalmasak és erre nem tudok más szót használni. Élettelen, túl mély reszelés az egész. Olyan sok a mély benne, hogy a mély EQ szinte végig nullán volt.
A cleanje is mély, nekem nem sikerült értelmes hangot kihozni belőle Epi LP-vel.
Ez főleg akkor lett szembetűnő, amikor kész lett a csöves kombóm.Az effektjei viszont jók, a chorus, reverb elmennek szódával.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #27440 üzenetére
Tökmindegy... lehet akár egy stereo monitor hangflapár is, ha coverezel kiválasztod a line6-ot mint alap hangkártya, és máris kész a setup megy rajta a track meg szól rajta a gitár (azt is beállíthatod melyik hamngfalból szóljon..) [link] 10:20 körül van gitársound sima hangfalból, AXEFX.. (mondjuk az kicsit drágább kategória)
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #27425 üzenetére
Nem a Pod farmot, bár talán az is telepít drivert, line6 monkey, azzal tudod regisztrálni is, meg updatelni..
Tehát :- Line6 monkey feltelepíted
- frissíted a drivert
- csinálsz line6 accountot
- beregeled a hardvertUtána már használható. Elvileg..
, De min. fejhallgató kelleni fog hozzá.
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #27418 üzenetére
Van rajta vonalkimenet, oda lehet hangszórókat, vagy fejhallgatót csatlakoztatni. Olyan gyakorlatilag, mint egy stereo hangkártya. Ha beállítod elsődleges hangeszköznek akkor azon fog szólni minden.. (ha használsz DAVot akkor az Line6 ASIO-t állítsd be a devices menüben.)
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #27371 üzenetére
Szerintem semmi. A Line6 Toneportok főbb jellemzője, hogy PC kell a működéséhez, mert azon fut a modellező szoftver. UX1-nek, ha jól rémlik van fantomtápos mikrofon bemenete is, ami nem biztos, hogy szükséges, ha csak gitárral akarod használni. (amúgy jelenleg árgépen csak UX/UX2 Toneport van..) Sőt a Line6 oldalról is eltűnt a toneport, pod studio GX a neve, az a legolcsóbb változat, úgyhogy ilyen néven keresd, ha érdekel a toneport valószínűleg kifutott széria. (másrészt ha nekem elromlik a Toneport GX-em(márpedig egyszer valószínűleg el fog) Egy ilyen pod Studio GX-et veszek, remélem a modelpackeket át lehet vinni.)
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #27371 üzenetére
Nem tudom, van-e különbség, de a Line6 termékek nekem nem túl szimpatikusak, nagyon túl vannak árazva, ahogy legtöbbször a Focusrite-ok is. Ugyanennyiért sokkal komolyabbakat lehet kapni, ha pedig nem kell sok tudás, vannak jóval olcsóbbak.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #27367 üzenetére
Jól gondolod, nekem legalábbis a játékérzet a legfontosabb egy használt gitárnál, az idő nagy részében csak fogdosom.
Amikre figyelek, amikkel találkoztam, amiket benéztem:
- egyenes nyak, önmagában is és a testhez képest is,
- bundkopás, minden fekvésben próbáld ki, ne csörögjön nagyon,
- bundvégek eldolgozása (ez új gitárnál is lehet rossz),
- nyereg, húrláb, kapcsolók, hardverek állapota,
- bedugott hang - hozza-e azt a jelleget, amit kell neki, nincs-e oda nem illő zúgás - vigyél saját kábelt, ne foghassa rá a kábelre a zajokat az eladó!
- nem büdös-e (még fürdőszobai tiszítószerekkel sem lehet eltüntetni a szagokat, volt egy olcsó gitárom, amit a szaga miatt adtam tovább nagyon gyorsan).Sok sikert hozzá, nagyon jó gitár az M600!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Humbucker #26744 üzenetére
Arra biztos jó, hogy ha az ember veszít a lelkesedéséből, akkor visszaadja. Elvégre, ha egy kiscsaj megcsinálja, akkor én is.
Na jó nem, de értitek...
Mondjuk amikor elkezdett Gary Moore számokat tolni, akkor jött az érzés, hogy megkérem a kezét. Aztán a feleségem bejött valamiért ...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Humbucker #25464 üzenetére
Én pár éve rendeltem a Fender-emet a Mezzoforte-tól. Gyány, beállítatlan nyakkal, berezonáló húrokkal jött. Egy lokál hangszerboltba vittem később, ahol a nyakbeállítással kicsit javítottak a helyzeten, de még mindig rezonál. Gondolom valami kiállított vagy a raktárban senyvedő darab lehetett (inkább az előbbi, majd az utóbbi), mert a koptató már karcos volt egy kicsit és a húrokon is látszott a használat. Vedd számításba, hogy ha nem vállalják, hogy patentul leellenőrzik és beállítják neked előtte, akkor kifoghatsz ilyet is. És ekkor a visszaküldés már eléggé necces dolog. Ekkor erről még nem tudtam, mert pl. a webshop-ok tájékoztatójában is rendszerint jogszabályellenesen van ez megadva, de ilyenkor a visszapostázás költségét is nekik kell állniuk, ha elállás van (legalábbis én így tudom). Kérdezz rá mindenre inkább telefonon előtte.
-
angelside77
tag
válasz
Humbucker #25464 üzenetére
A hangszerdiszkont.hu-tól (Győr) rendeltem egy hónapja, ott nem vállaltak ilyet (legalábbis nem kérdeztem rá), de nem is volt gond a gitárral. De pl a Coda, Vintage 52 (Bp.), hagszerbarlang, (Győr) vállal ilyet, rá kell kérdezni email-ben, telefonon.
Alapvetően nem is beállításnak nevezném, csak átnézik a gyári beállításokat, és a gyári húrkészlethez állítanak rajta, ha valami nem jó. De egy húrcsere már simán borítja az egészet. Lásd az én esetemet is a múltkorokban.
-
-
törölt tag
válasz
Humbucker #25409 üzenetére
Meghajigálod levelekkel az összes boltot rendelés előtt, én úgy szoktam. Majd megmondják, h mit csinálj.
Lehangolva kérd a hangszert. Egyébként meg beállíthatják neked a boltban is, de az csak olyan kb. alapon történik, neked kell majd finomhangolni.
Pl. nem találkoztam még olyan hangszerrel, aminél alapból elégedett lettem vna a húrmagassággal.adam014: A minőségre értettem, nem a mennyiségre.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #25401 üzenetére
Én az olaszoktól rendeltem új gitárt, látatlanban, szerencsém volt vele.
Országon belül inkább elmennék személyesen, hogy ki tudjam próbálni, mert nem olyan egyszerű a pénzed visszaszerzése, ha mégsem tetszik, legalábbis pl a mediamarkt a határidő legvégéig ül rajta, csak akkor utalja vissza.
-
angelside77
tag
válasz
Humbucker #25403 üzenetére
Neten rendeltem en is a sajatomat. Ha megvan a konkret gitar, akkor csak egy megbizhato boltot kell keresni, lehetoleg ahol van hagszeresz is es valalljak az elso beallitast a gyari hurkeszlethez. A gyari beallitas nem mindig a legjobb.
Ha nincs meg meg a konkret gitar, akkor erdemes elmenni a boltba, kezbe fogni parat, meghallgatni es ugy donteni. En igy csinaltam.
-
kemotox
addikt
válasz
Humbucker #25291 üzenetére
Olyan trükköket szokás alkalmazni ha jól tudom, hogy például tapsolsz egyet a videó elején. Lesz egy taps a hangsávban, meg egy hozzá tartozó mozdulat a képen. Vagy például az is jó lehet, hogy elkezdesz az ujjadon számolni, és közben mondod hangosan, hogy, egy, kettő, három, és akkor mindjárt több "szinkronizálási pontod" lesz, jobban látszik a csúszás amíg be nem lövöd. Aztán mikor ez megvan, akkor persze kitörlöd az elejéről ezt a bohóckodást.
Vagy ha hangkártyával csinálod akkor például jól látható módon pengetsz néhány hangot, és az alapján is jól be tudod lőni. Vagy mondjuk pont kinyitod a szád mikor pengetsz valamitA lehetőségek tárháza végtelen.
De lehet van ezeknél jobb módszer is, de amatőr szinten jó ez -
kemotox
addikt
válasz
Humbucker #25289 üzenetére
Igen igen igen igen igen
Bármivel megoldhatod, az is jó, ha telefonnal képet veszed és utólag rakod össze. A komolyabb covereket nyilván komoly cuccal csinálják, de nem feltétlenül kell. Ha mikrofonozás megy akkor azt szerintem össze lehet kötni a kamerával és akkor még az össze szinkronizálással sem kell szarakodni.
Valahogy ki lehet rakni amúgy a telefon kameráját gépre, de elég macerás, nem gyári megoldás szóval root meg minden kutyafüle kell hozzá. Bár lehet már ez sem igaz, én egyszer jósok éve próbáltam webkamerának használni, de nem ment.
Olyan covert is láttam ahol egész egyszerűen az ájfont berakták a sarokba azt had menjen. Meglepően tűrhető lett a hang. -
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #25255 üzenetére
kinek a szőke, kinek a barna
nálam ez a beidegződés, szürke / fekete transparent black csíkos fedlap, valami újhullámos les paul-szerű test, króm szerelékekkel.....nem tom miért, de agyban régóta ezekre vagyok ráállva nagyon
nem tom mennyire off: ha valakit z custom 1 érdekel, csekkolja GS-t
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #25113 üzenetére
Melyikre gondolsz ?En beszeltem asszem a sraccal, mert erdekelt volna a ket pickup belole, de azt mondta kulon nem elado.....utana lattam par napra ra szetkapta, es anelkul adta 60ert, kulon hirdetve...
Most gondolkozom karacsonyi meglepin magamnak, csak nem tudom z custombe melyik rofogo passzolna jobban
EMG 57/66 set (nekem jobban fekszik mint a 81)
Vagy seymour Sh-1n es sh-4Arban a seymour erne meg jobban
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #24311 üzenetére
A hangja biztos, hogy a Z64-nek jobb (nem véletlenül kerül újonnan duplájába), viszont pl ez a szám D standardben van, ahhoz a Z64-re a rövidebb menzúra miatt még vastagabb húrok kellenek (szerintem egy 12-es készlet már jó lenne).
(#24308) cucka
Én szeretem a bútorlap-jellegű basszusgitárokat, annak idején natúr dió színűt szerettem volna, végül metálpiros lett, de nem bántam meg. Igaz, én csak nagyon ritkán veszem a kezembe, minden nap lehet, hogy unalmas lenne egy konyhapulton játszani.Feketét én biztos nem vennék.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #24249 üzenetére
Classic Vibe Tele, a 50's színvariációkhoz jávor fogólap jár, a 60's-hez rózsafa, de papíron a nyakprofil ugyanolyan. A valóságban a 60's viszont jóval vékonyabb C, a másikat nem találtam kényelmesnek.
De vannak olyan helyzetek, mikor megéri bevállalni a futárt, a Gibsont úgy rendeltem Olaszországból, hogy itthon kipróbálni sem tudtam, még csak hasonló nyakprofilt sem.
Szerencsém volt, bevált.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #24244 üzenetére
Teljesen ismeretlen gitárt nem vennék látatlanban. Játszottál már Z64-en?
Ha igen, és tudod, hogy megfelel, kényelmes, akkor talán elég, ha kérsz még több nagy képet, bár a játékérzet és a hangja akkor is lehet lutri.
Mindenképpen ajánlom mindenkinek, hogy ha még elérhető, érdemes újonnan kipróbálni a megvásárolandó hangszert, mert akkor tudod, hogy mit keress a használtban. Vagy pl kiderülhet, hogy 2 színvariáns nyakprofilja között eltérés van, pedig a gyártó ugyanolyannak írta (a Telecasterrel így jártam, még jó, hogy kipróbáltam, és szerencsém volt, hogy mindenféle szín volt készleten).
-
törölt tag
válasz
Humbucker #24242 üzenetére
Meglehet próbálni. Felhívod az illetőt, kiderül h miféle, kérdezel a hangszerről stb. Érted...
Tesóm 2 basst is rendelt anno, nem volt probléma, de minden eladó más.
Én a személyes talit preferálom mondjuk, de nem zárkóznék el a rendeléstől, ha okésnak találnám az eladót és nagyon nincs más választás. -
-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #24227 üzenetére
Ne érezd kényszernek a dolgot, kis türelem és megjön a Te gityód is!
...legkésőbb akkor, mikor valami új videókaresz kerül a piacra és egy csalódott kezdő gyorsan el akarja adni a féltett baltáját jóárasítva. Kicsit pörgetni kell a GSFanaticot, a jókifogást meg a vaterát. Türelem, tornaterem! Vár Rád is valahol az álomgitár!
Szerk:
Nem is arról szól a dolog, hogy itt adunk-veszünk, hanem inkább kivárjuk a pénzecskénkkel az aranyhalacskát.Rock & Roll !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Nyitok még egy sört...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest