- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
angelside77 #28527 üzenetére
Egyébként ha valakinek meglesz meghallgatnám
-
válasz
angelside77 #28524 üzenetére
Valamiről lemaradtam? Nem a nagy vergődés végén becserélték a Katanát a Marshallra?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
angelside77 #26869 üzenetére
Nem tudom. Miért lenne jobb?
-
csadi0011
őstag
válasz
angelside77 #26608 üzenetére
Szerintem felesleges erről így beszélni. Tempó ahhoz kell, hogy a hangjegyek hosszát tudd meg. Ha kottán olvasol egy hangjegyet, akkor tudd, hogy azt a valóságban mennyi ideig kell megszólaltatnod.
-
törölt tag
válasz
angelside77 #26608 üzenetére
Persze, csak már túl van tárgyalva ez a téma.
(#26607) Eastman:
Semmi nincs tervbe véve ez ügyben, de Hot Jazz Bandre jó lenne ellátogatni valamikor.
-
Kobe
veterán
válasz
angelside77 #25468 üzenetére
Szerintem a hangszerboltos eladok eleg nagy hanyada minimalisan sincs tisztaban a dolgokkal, nemhogy a beallitas technikajaval....sokan sima bolti eladok, es ennyi
-
Alexios
veterán
válasz
angelside77 #25468 üzenetére
Én személyesen vettem a hangszerdiszkontnál a gitáromat, elvileg csináltak valamiféle beállítást mielőtt megkaptam(legalábbis egy csávó félrevonult vele vagy 10-15 percre és azt mondták beállítja
) anélkül hogy kértem volna - igaz ez nem akadályozta meg őket abban hogy rozsdás húrral adják a jem-et
-
törölt tag
válasz
angelside77 #25465 üzenetére
Nekem anno vállalták vna. Rákérdeztem. Nem lett belőle végül semmi, mert használtat vettem.
-
Humbucker
senior tag
válasz
angelside77 #25404 üzenetére
Honnan tudom hogy van ott hangszerész is?Meg rendelésnél írjam be valahova hogy hangszerész is állítsa be, vagy hogy?
-
Humbucker
senior tag
válasz
angelside77 #25402 üzenetére
igen
-
eeXaa
addikt
válasz
angelside77 #25369 üzenetére
Mindenképpen 3 rugóval kell megoldani. És a V forma statikailag hibás.. nagyon ostoba volt aki kitalálta. Csakis párhuzamos állásban működnek a rugók ideálisan. Én még a 0.8 as szettet is be tudom állítani 3 rugóval bármilyen gitáron úgyhogy a hiba az ön gépében van...
Amúgy két pin-es lábnál a vizszintes állás a jellemző, de nem kötelező. A 6 csavaros fender tipusnál van az hogy egy picit felemelkedik a húrláb a megfelelő működéshez...
....nem mellesleg ha az új szettel az "egekbe" áll a húrláb akkor a húrok túl nagy feszítőerőt gyakorolnak, ezért kell több rugó, ill belljebb csavarni a rugókat tartó csavarokat. -
Kobe
veterán
válasz
angelside77 #25366 üzenetére
kép alapján könnyebb lenne megállapítani
nyílván függ attól milyen hosszú cavarok vannak benne, de én inkább a rugó kivételével próbálkoznék. Ha meg nem kell a tremoló, mert nem használod, akkor megfelelő mréetűre kialakított kis fadarabbal - síkba állítás után - ki is lehet ékelni
-
bigrob
őstag
válasz
angelside77 #25361 üzenetére
Blokkold ki ha úgysem használod.
-
Kobe
veterán
válasz
angelside77 #25363 üzenetére
Tulfesziti a hurokat, es konnyebben szakadnak majd. Plusz mivel az egesz tul van huzva, hosszutavon a nyaknak sem biztos, hogy tul jot tesz....mondjuk ahhoz sok idot kell igy eltoltenie, allnia. Probald meg kiszedni a rugot es feszesebbre huzni a csavarral, ha felemelkedik a segge, vagy kiengedni kicsit a csavarokkal ha meg lehet....ahogy irtak
-
Moleman
addikt
válasz
angelside77 #25361 üzenetére
A rugókat tartó konzolt tudod állítani a 2 csavarral, ami a testhez rögzíti belül. Lazíts a csavarokon, vagy ha már eléggé kint vannak most is, akkor legyen csak 2 rugó, és húzd meg őket.
-
eeXaa
addikt
válasz
angelside77 #24901 üzenetére
...félre ne érts azért vannak kis kombók amik piszok jól szólnak, pl a kis 20w peavey vypr vip -m, de sajnos nem tudom használni a szomszédaim miatt... viszont ha jól emlékszem ez a kategória használtan sem 10-15e forint... no meg azért hogy az esetek 99 százalékában 1-2 állásban tartani a hangerő potit, annak nem sok értelmét látom...
Az sem elég elhanyagolható hogy ezen erősítők elég limitáltak effektekben, memóriában,stb..
Arra hogy legfőképpen otthon gyakorolj, tanulj, kisérletezz, sztem nincs jobb eszköz egy multi effektnél.
Boss-t abszolute nem ajánlok.. legutóbb me 80 am volt, ami kipróbáláskor még ok is volt, csak amikor hasonlítottam a pod xt-m hangjával, majdnem sírtam.... túl is adtam rajta pár hét után.. sajnálom, amúgy hogy a boss, roland így lemaradt a versenyben, mivel a 90 es években nem volt jobb cucc nálluk, vagyis sajnos sokan, köztük én is beleesnek abba hibába hogy lojalitásból veszik a termékeiket....
...lassan egy éve már hogy egy zoom g5-t használok, teljes elégedettséggel.. van, jelenleg is több zoom, cuccom, mindegyik életre szóló darab.. nincs nálluk jobb ár, érték arányú gyártó...
Ha multi effektről van szó, nemsok mindenre cserélném a g5-t a jelenlegi piaci kinálatból... -
törölt tag
válasz
angelside77 #24908 üzenetére
Bölcs elgondolás.
-
Moleman
addikt
válasz
Ha úgyis számítógépközelben játszanál, az Audigy mai szemmel sem rossz megoldás, és ingyen van. Az olcsóbb multiknál valószínűleg jobban szól az Amplitube. (Vagy lehet kapsz ennyiért olyan multit is, ami USB interface-ként is funkcionál.)
Amúgy ilyen kerettel tényleg egy Roland vagy Boss kombó a legjobb megoldás (ha nem most építettem volna pedálsort, már vettem volna egy Katanát). -
válasz
angelside77 #24905 üzenetére
Nekem Me-25 effektem volt Boss-ból, a hi gain torzítók nem igazán jók, az effektek jó minőségűek. Boss-t akkor ajánlanék ha inkább az effektek érdekelnek meg a crunch hangok mintsem a metálkodás.
-
kemotox
addikt
válasz
angelside77 #24903 üzenetére
Várd meg a Keleti ember hozzászólását is, ő elég jártas Roland Cube kombó témában - ebben az árban talán azzal járnál a legjobban.
Mostani multiknak elég jó hangjuk van, csak hát áruk is
De lehet 38 körül már van fasza, nemtom, én nem értek a lovakhoz. A Cube kombó is modellezős, ki lehet facsarni néhány féle hangot azért belőle.
-
válasz
Teljesen jó az elképzelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Yettel topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged