- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #28401 üzenetére
Tehat a gitarhoz, amit el akarsz adni, es amit hirdetsz, bevallasod szerint, kineztel egy erositot, ki is probaltad vele, szeretned is megvenni hozza ugy, hogy zaros hataridon beluk tok mas markaju, anyagu masik karakteru gitart szeretnel venni es majd hasznalni vele....ertem
Nem tul sok felesleges, izzadtsagszagu erolkodes ez egy kicsit ?
Nem tudom milyen szinten gitarozol, de egy tanulofazisban levo embernek gyakorlatilag egy seprunyel is eleg meg egy alkoholos filctoll amivel huz 22 (vagy 24, izles szerint) rovast a fanyelre kb......az elso gitar honapokig (vagy lehet ev is megvolt?) kivalasztasa utani ido meg a masodik gitar masoik erolkodo utani szaladgalas kozott meg szerintem annyi ido nem telt el amennyi alatt 10 akkordot rendesen begyakorol az ember...lehet a szand meg nem ennel a szintnel lesz mervado
-
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #28388 üzenetére
Igen. Viszont nagyon sokat számítanak a hangszedők, nálam a Squier stratnak és a Duncan Designed hangszedős Arianak nem tetszik annyira a nyaki hangszedője, a koreai superstratomban viszont konkrétan Hendrix lakik a nyaknál. A dimarzios stratom is tudja, amit várok tőle, pedig abban stacked single coil van.
És igen, kell hozzá egy szép fényes hangú erősítő (én is ezért mentem a Fender-vonalon).
-
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #28378 üzenetére
Regi japan gyarto, az elejen kevesbe volt ismert, azota kb a Gibson arszintjere kuzdotte fel magat, meg ugy minosegben is.
Nem tudom a srac miert csak ennyiert hirdeti, de ez keves erte,, hamar elviszik majd. multkor probaltam egy szinten 80-as evekbeli tokait, a srac aki vette, rovid idon belul 30% haszonnal adta tovabb.
Ha olcsobb strat kell, akkor a masik peavey predatorra kellett volna lecsapni, 80ert ajandek volt az is.....vagy fent van meg a feher yamaha is, 80ert, japan gyartas, floyd roseos tremolo, de strato forma, erdekes / jo darab az is
-
-
-
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Humbucker #28345 üzenetére
Ammplitube 4-al vettem fel a gitárok sávjai ugye az alap amikor megnyitod a progit+ a behringer vonal kimenete, a dob pedig youtube-ról egy ingyenes dob backing track. Az ilyen impró sávokat általában így veszem fel, ami ebben a lényeges, hogy szerintem nulla utómunkával is egész szépen szól a behringer
-
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Humbucker #28316 üzenetére
EMG-ből az X-végűeket keresd, ha metal és passzív közeliség a cél...
Én ilyen keretből amúgy egy jó kis baritone LTD supertrat-on gondolkodnék, még ha nem is EMG-kkel, de később arra bővíted amire karod... Akár passzív SD-kre, vagy BK-kra is... (No az pöffentene oda...)
-
SunMount3r
nagyúr
-
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #28297 üzenetére
Ez kivételesen az a kiegészítő, ahol a célhardver semmivel nem tud többet, mint egy tetszőleges számítógép tetszőleges alkalmazással. Kivéve ha az elő performansz része a loopolás, arra a felhasználásra a hordozhatósága miatt indokolt lehet. Persze ez csak az én véleményem, nem nagyon használok loopert.
-
-
FockeWulf
tag
válasz
Humbucker #28277 üzenetére
A használt hangszer piac nagyon pang, főleg úgy, hogy sok gitárért közel annyit, vagy van hogy többet (!!!!!!) kérnek mint a bolti új ára. Természetesen ez már a mosoly kategória..de sok eladó komolyan gondolja...
Az a kevés is aki reális áron árusít, annak is nehéz eladni, látok pár gitárt, ami ésszerű áron van meghirdetve, hónapok óta parlagon... -
nap
addikt
válasz
Humbucker #28221 üzenetére
Ha csilingelő strato hangot keresel, akkor strato, vagy valamilyen leszármazottja, de sokféle gitárt láttam már strato elrendezéssel. EZ a jazzmaster nem olyan, én is nézegettem már, zúzós gitárnak.
Ha érdekel egy összehasonlítás a jazzmaster-strato-lp hangjáról, meg tudom mutatni. A jazzmaster tremolójától nem kell félni, jól tartja a hangolást. Viszont a squier legendás arról, hogy 2 másodperc alatt háromszor esik ki a kar.Érdekes, hogy az utángyártott kar meg nem.
Moleman: Kb egy hónapja alkudtam egy hardtail squierre, valami 25 körül a gitárshopon.
-
-
Moleman
addikt
-
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #28011 üzenetére
A legmélyebb húrt nem "E" re hangolod, hanem "B"-re (6 félhanggal mélyebb), a következő húrt 5 félhangnyival magasabbra stb.. onnantól már olyan mint a sima "E" standard, csak 6 félhangnyival minden húr mélyebb lesz, ha bírja, de az már a B-nél kiderül, általában , ha az megvan (a legmélyebb húr) akkor a többi is meglesz..
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #27802 üzenetére
Nem nevezném kicsinek ezt a 30 kilós dögöt, de ha jól működik, jó vétel lehetett.
Én 40-ért vettem az 1×12-es chorus nélküli változatát, 50-ért adnám, ha el kéne adnom.
(#27804) Humbucker
[link]Eleinte a torzított csatornáját használtam, plusz pedállal morcosítva, később inkább a tranyós tisztáját még több pedállal, úgy érhetőbb hangja volt.
-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #27782 üzenetére
Jó döntés!
Ez a "késik a hang" probléma úgy látszik, ilyen neverendingstory itt. Mindenki ír és mindenki olvas róla aki előbb-utóbb ide látogat. Az a baj, hogy az olvasás é s írás között is van egy kis latency.
Módosítsuk a téma címét Gitáros-topic (avagy még mindig késik a hang) -ra! Zenélni akarsz vagy helyette a számítógépet baxtatni? Olyan mintha egyszerre akarnátok gyorsúszni, közben lecsót enni és körmöt vágni. Villanygitár + rá egy heveder + kell egy kábel + multi/kisvasút + az életteredre méretezett erősítő. Minden más csak akadályoz.
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Humbucker #27688 üzenetére
Én ezt vettem nem rég. [link]
Az ár senkit se tévesszen meg hihetetlen jó gitár szerintem. Annyit szeretnék módosítani rajta, hogy a két duncan design hangszedőt kiveszem és a helyére egy EMG81et teszek a hídhoz. Az elektronika résznél akkora vájat van, hogy simán befér az aktív cucc. Van egy 25 éves stratocasterem mióta ez meg van az E-re hangolva pihen a falon. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Apple MacBook
- The First Berserker: Khazan
- Akvarisztika
- Android szakmai topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged