-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
Humbucker #30030 üzenetére
Gugli képeket nézegetve a csínaiakon matrica jelzi, hogy ott készült, az siman lejöhetett/levehették. Az én koreaimon rá van festve, hogy made in korea, mint a szériaszám. Meg most hirtelen találtam guglival egy EE sorszámos made in csínát. Az valszeg kínai. De ha tetszett a hangja meg kényelmes volt, akkor oly' mindegy.
Amúgy ha jól tudom 2005-ben csinálták az uccsó koreait, utána költöztek sínába, de lehet hülyeség. -
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #29938 üzenetére
A KX5 szerintem kellemes gitár, a bundok élein érezni néhol, hogy olcsó, de nagyon kényelmes, és nagyon rezonáns gitár. A hangszedői kegyetlenül fapadosak, sötét mocsár minden más gitáromhoz képest, de önmagában azért nem annyira szar. Egy hangszedőcserével jó eséllyel nagyon jó gitárt lehetne faragni belőle, más kérdés, hogy nem költenék rá annyit,akkor már inkább vennék egy KX1Q-t, vagy akár Customot, akár tetszőleges Ibanezt. 25.5" nekem H standardre is elég, 12-56-os húrokkal, nem túl laza.
(#29937) Eastman
Nem tudok róla túl sokat, csak abból indulok ki, amit a fekete LP-n éreztem, feltételezem, hogy ez is olyan, ha tényleg Aria.(#29941) Humbucker
Mióta volt a kezemben az S970, én is inkább ezt az S521-et venném, mint a rég vágyott RG421-et, ráadásul az ára is jó. Egy 40 ezres KX5 ellenében is ezt venném, hosszú távon megéri a felárat. -
edomaci
csendes tag
válasz
Humbucker #29941 üzenetére
Nekem ilyen van BBS színben, nagyon szeretem. Squier-rel kezdtem tavaly, most nyáron váltottam erre, rövid és sikertelen Epi Std kitérő után. Az elején szenvedtem a túl szoros jack aljzattal, de bejáratódott. Nagyon jól játszható, nekem kényelmes nyak, korrekt szedők. Szerintem egy kiváló, középhaladó/haladó gitár.
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #29938 üzenetére
Tenyleg nem onfenyezes, de ha metalra keres valamit EMG-vel, nezzetek meg a z customot
Amit kerestek, annak minden elonye megvan benne, lp forma de nem ot kilo, testen atmeno hur, es fain EMG szedo
Ennel metalabb lpt nem tudokHa meg olcsobban kell, akkor egy ilyet keressetek [link]
Es bele egy fasza szedo -
-
-
consono
nagyúr
válasz
Humbucker #29802 üzenetére
Ilyenem van pár hete
Nekem bejött, de én pont metált nem játszok. Pár dolog:
- van az erőlködőnek egy jellegzetes alapzaja, valószínűleg az FRFR hangszórók miatt (vonalból, vagy az USB interface-t használva nincs ), ez vagy zavar valakit, vagy nem, hallgasd meg!
- bár modellező erősítő, nincsenek meg a standard Fender/Vox/Marshall/Mesa/stb. modellek, van két tiszta, két crunch, két od csatorna, egyre magasabb gainnel. Érdekes módon nekem a Stratóval a super crunch csatorna szól a legjobban, tisztán is, ez a legdinamikusabb, jól reagál a pengetés erejére
- halkNálam ez nagy pozitívum, szerintem a Micro Cube hangosabb volt, mondjuk a gain és a volume feltekerésével high gain módban ez is zúz.
- az effektek jók, főleg a reverbet meg a delayt használom. Tetszik, hogy a Micro Cube-al szemben itt effektenként három paraméter is változtatható (tempó, intenzitás, levél). Ja és külön van delay meg reverb, nem vagy-vagy.
- USB audió interface, ennek én nagyon örülök, bár kevesebbet használom, mint gondoltam. Van szerkesztő program is, ez jóval egyszerűbb mint pl a Katanáé, de lehet letölteni patcheket, meg több funkciót el lehet érni, mint az erősítőpotijaival (pl. háromsávos EQ, míg a panelon csak az ISF poti van kint). Felvevő és lejátszó eszközként is használható, az Asio4All-al egészen alacsony a latency, olyan 10 ms input és output oldalon is.Kb. ennyi röviden. Olcsó, univerzális, sokat tud, de nyilván kompromisszumokkal.
-
-
-
-
-
cucka
addikt
válasz
Humbucker #29784 üzenetére
A legjobb rész amikor elviszik a sztárokhoz és "you're gonna rock the shit out of this" és játszik a csávó valami penetráns béna szart
Mod: a fender gitárösszeszerelő szakmunkása játszott a legjobban. A fender sales-ese is korrektül tolta. A zenész, aki egy sztár zenekar gitárosa az meg kb. mint ha fél éve kezdett volna gitározni
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Humbucker #29776 üzenetére
Bármiből, ami elbírja a húrokat, ja. Például betonkocka!
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #29769 üzenetére
Ehhez nem kell erteni, vagy szaktudast osszeszedni, csak eszre kell venni, hogy megoregedtek, ennyi.
De ez nem mostani problema, mar 10-12 evvel ezelott sem ment nekik, a csucson, vagy legalabbis egy szebb ponton kellett volna abbahagyniuk.Van olyan koncertfelveteluk, ahol szerintem egy kozepkategorias kocsmabanda gitarosa lapattal kergette volna le hammettet a szinpadrol, amiert szolonak, improvizacionak meri nevezni a gitaron tett nemi eroszakot. (es egy ilyen koncertre most 70-80K a beugro, csak halkan mondom)
Larsot meg akkor kellett volna helyrerakni, amikor eloszor kezdett kukafedot hasznalni cintanyer helyett ehhez a csattogos felpunk trash dobolashoz -
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #29711 üzenetére
Szerintem jobban is el lehet.
Egy időben nemreg nézegettem az LTD-ket, mert volt egy két cseretipus ami erdekelt volna, mondjuk azok LP formák voltak, de mindegyiknél volt valami apró nyűg, es ahhoz kepest elegge magasan arazzak oket. Pl éles bundvegek, eléggé látható módon kiszáradt fogolap, vagy pl gyárilag megfolyt festes, igaz hátul, de akkoris elég ciki ha szalagrol igy jön le
A vegen örültem hogy nem boltoltam a cort ot ilyenekre -
Ragnar_
addikt
válasz
Humbucker #29648 üzenetére
Van azért néhány slipknot szám amit el tudok reszelni, de van sok olyan is, ahová lassú vagyok. (Szercsére a Reaperben lejjebb lehet venni a BPM-et. Azon is gondolkodtam, hogy a pengetési sebesség inkább adottság, vagy fejleszthető gyakorlással és arra jutottam, hogy 70% adottság, így nem pazarlom az időmet 30% fejlődésért... Inkább játszok olyan tempójú számokat amik még mennek
)
-
Alexios
veterán
válasz
Humbucker #29632 üzenetére
Azért szerintem ez erős túlzás, konkrétan a katana 50 az egyik legolcsóbb modellező erősítő így is
(A fender olcsóbb talán) Szóval ár/érték arányban túlárazva nem hinném hogy lenne, de múltkor próbáltam code-ot, szerintem semmivel sem jobb. Cserébe az 50w-os jó 20ezerrel legalább drágább, amit a Marshall feliraton kívül sok minden nem indokol. 25-öst nem próbáltam mondjuk, de a 10"-os hangszórója nem javít a helyzeten azt gondolom.
Napokban nézegettem pont max100ért milyen otthoni erősítőt lehetne venni, ami nem foglal sok helyet(Amiket néztem: Fender Mustang gt 40, spider v, katana, code, thr10), de arra jutottam hogy a thr10 kivételével mind szarul szól, azért meg sokallok 96ezret -
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #29021 üzenetére
Szobába 22 watt is őrült sok, én inkább erre mennék rá. Ez tud nagyon halkan is szólni, játszottam már ilyenen.
Amúgy meg szobába sok esetben minden sok, főleg társasházban, hiába van 4 erősítőm, szinte mindig hangkártyával-fülessel kell játszanom, mert éjfélkor kapok kedvet a zenéléshez.
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #29021 üzenetére
No offense, de a "nem szeretnem ket evente cserelgetni" meg az "eletem vegeig" resz nekem kibokte a szemem. Eddig nem nagyon volt cucc ami 2 honapnal tovabb lett volna meg nalad.... Biztos hogy van igy ertelme egyre dragabb, egyre nagyobb cuccokba pakolni a penzt (ugyanakkora helyre)?
Ket honap alatt max a felszint lehet megkapargatni egy normalis cuccal, de "kinoni" biztos nem lehet.... Aztan a vegen lehet jo sokat bukni rajta. -
kenyocsaba23
tag
válasz
Humbucker #29014 üzenetére
Azzal tisztában vagy hogy egy elektroncsöves erősítőt karban is kell tartani, csöveket cserélni, amit jobb ha szakember végez?
Illetve legegyszerűbben ugy tudom elmagyarázni, hogy ez olyan dolog mint a bicikli lánc + a hátsó fogaskerék. ezeket egyszerre érdemes cserélni elő és végfokcsövet egyaránt. Így ha bele gondolsz a 100k-s kombód pár év alatt felkùszik az árának a duplájára. Jobban megéri ez mint egy drágább félvezetős vagy előfokcsöves cucc? Laney fejeket tudom ajánlani s ha esetleg zenekarban gondolkozol majd egyszer 100k-ból teljes színpad képes cuccot tudsz összehozni. -
consono
nagyúr
válasz
Humbucker #29014 üzenetére
Nem nagyon akarod elfogadni, amit itt többen is írtak, hogy szobába kár a csöves... Ha nagyon ez kattant be, próbálj ki valamilyen kombót, ahol a teljesítményt vissza lehet venni, pl. VOX AC4
Eastman: szobába szerintem az 1W is sok, nem hogy a 10, ha csövesről beszélünk.
-
Panzermeyer
tag
válasz
Humbucker #28953 üzenetére
Egy 4 wattos EL84 SE kiskombót használok itthon 1x12 Celestion Vintage 30 hangszórós ládával. Nem lehet megmaradni mellette félhangerő felett, ha ez jelent neked valamit.
Sokkal több múlik a hangszórón és a ládán, mint a wattokon. Ez a Celestion V30 100 dB-es, elég komoly darab. Nézz hozzá gagyi hangszórót és akkor felmehetsz akár 50w-ig is halláskárosodás nélkül. -
-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker #28635 üzenetére
Ha azt nézed, hogy egy gitár kb. 100-200 alkatrészből áll, egy mai erősítő kb. ötször annyi darabból, melyiket rizikósabb látatlanban venni? (Mindkettőt.
)
Ha nagyon kell; gitár esetében tudsz még kérni +10 közeli fotót, és az összkép alapján könnyebben döntesz. Jobban látszik, hogy mennyire kínozza a user. Az erősítőt meg vagy hajtották, vagy nem. Ugyan úgy egy fekete doboz.
Inside out. Bőrgyógyász vs. belgyógyász.
Ennek ellenére én _kizárólag_ a személyes átvétel híve vagyok a hangszerek esetében. Egyéb "vaterázásnál" pedig leütés előtt a cucc alatt mindig rákérdezek, hogy "Kedves bestbuy9051, hibátlanul működik az eladásra kínált termék?" Ha igen a válasz, leütöm, ha nincs válasz, otthagyom. Értékelős oldalakon nem jellemző a hazudozás.
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #28553 üzenetére
Szerintem hangos a gitár. Felvenni én is így szoktam, hogy halljam magam, de utána lentebb szoktam húzni.
Meg a hangolásra figyelj oda, nem tudom, hogy túl vékony húrok vannak-e rajta a drop hangoláshoz, azért hamisak a nyílt húrok, vagy csak nincs jól behangolva.
De jó lesz ez.
-
-
Zoli133
addikt
válasz
Humbucker #28535 üzenetére
Egy időben winchester (meg hasonlók) esetén divat volt, hogy egy kisebb tégla volt a dobozban és mielőtt kifizeted nem nyithatod fel a postán a csomagot ellenőrizni. Azaz az utánvét se tuti, ráadásul amennyire emlékszem nem is olcsó annyira. Valamekkora kockázat mindig benne van ha távolról veszel valamit szerintem.
-
-
angelside77
tag
válasz
Humbucker #28522 üzenetére
Ennyi pénzt biztos nem utalnék előre, ismeretlenül, az eladó két szép szeméért. Adja csak fel utánvéttel, ha el akarja adni a cuccot. Ez az eladó rizikója, mondjon bárki, bármit.
Itt a fórumon viszont már volt, hogy előre utaltam ~10k körüli összeget, de megbízható volt az illető.
Ha nekem akarnak előre utalni, általában el sem fogadom, csak, ha nagyon rámenős az illető (ilyen is van), annak ellenére, hogy tudom magamról, hogy megbízható vagyok.
De legvégső soron a te döntésed lesz, hogy mit csinálsz.
-
kemotox
addikt
válasz
Humbucker #28519 üzenetére
Tényleg így szokás, én legalábbis az összes hardveraprós üzletemet így csináltam, ha eladtam ha vettem. Persze ott van normális értékelés, látod, hogy mi a helyzet az illetővel. Átvételkor fizetőssel az a baj, hogy ha épp nem tudod átvenni, vagy bármi van és visszamegy hozzá, akkor sokat bukik azé.
-
Moleman
addikt
válasz
Humbucker #28499 üzenetére
Ahogy már privátban is írtam, most 60 ezer alatt nincs olyan külső interfész, ami képes lenne rá, mert az input csatornától független loopback szükséges hozzá, természetesen natív ASIO driverrel. Vagy ha asztali géped van, vegyél egy Audigy-t, és meg van oldva, az enyém 15 éve tudta ezt a fícsört. Akkoriban nem gondoltam volna, hogy ez ekkora rakétatudomány lesz a jövőben.
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Humbucker #28506 üzenetére
fogod reaper, cubase akármiben betöltöd a zenét amire gityózni akarsz, magad elé vágod a kamerát elindítod a felvételt a kamerán, telefonon akármin. hang elé teszel egy kis üres valamit hogy legyen időd vágni, elindítod a felvételt és mikor elindul a zene megnézed mennyinél jár a videó, vagy fordítva teljesen mindegy. Akár movie maker-el is össze vághatod, ha nincs kedved vágni akkor az elejére teszel egy fekete képet kis szöveggel mit játszol éppen. ha pl értelmesebb kamerád van akkor a hangkártya kimenetét annak a hang bemenetére kötöd. nem bonyolult ez.
-
bigrob
őstag
válasz
Miért vagy ennyire értetlen? 6 milliószor el lett pofázva mit kell csinálni, de te akkor se úgy csinálod.. Ha már egy Reaperrel egy plugin felismerése is ekkora gondot jelentett akkor a venni kellett volna egy kamerát rányomsz a play-re és rágitározol a katanával, jutubon meg levágod az első 10 mp-et és örülsz..
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Hááát, nemtom... ASIO nélkül eleve nagy lesz a latency, ASIO-val meg csak 1 audio stream műxik, ergo vagy a Guitar Rig megy, vagy a Winamp (Win7 és alaplapi hangkártyánál biztosan, külső interface-szel lehet, hogy más a szitu, nem tudom).
A neten nézelődve is kb. az a konklúzió, hogy túl macerás, egyszerűbb külön felvenni a hangot valami DAW-ban, meg a videót egy másik progival, aztán a végén szinkronba tenni...
-
InHell
senior tag
válasz
Humbucker #28482 üzenetére
Nincs mit.
Ha elkészültél a felvétellel, akkor be kell állítanod a bal felső sarokban egy csúszkával, hogy milyen hosszú legyen a szám.
Ha ez megvan, akkor file/export/Audio Mixdown-t megnyitod
és ennyi. Beírod a project nevét, kiválasztod, hogy mp3-ba mentse és kész.Közben találtam is egy videót itt is szépen elmagyarázzák hogyan kell.
-
kenyocsaba23
tag
válasz
Humbucker #28420 üzenetére
Én két dolgot tudok neked tanácsolni.
1: Ne ragaszkodj ahhoz, hogy zsír új cuccot vegyél.
2: HA szoba gitáros is vagy ne a belépő szintnél ragadj le. Pont erre jó a használt piac nem belépőszíntű cuccot olykor fele áron kifoghatsz. A katana bitang jó cucc még is megértem ha mást választazs én is héklis vagyok erre és az ízlésem is változik. Mindenképp arra buzdítanálak hogy használt cuccot vegyél ami nem belépőkategória. Ha mindenképp kombóban gondolkozol akkor vegyél valami line6-et pl gs-en van már fent 80ért spiderIII 150w rengeteg hangzás, a modellezző cuccok ezért jók, ha pedig megvan egy bizonyos hang ami tetszik akkor tudom ajánlani a fender fm212-t abból is rengeteg hangot lehet kihozni, és nem elhanyagolható tény hogy ezeken a cuccokon viszonylag könnyű túladni ha kinövöd/megunod. -
nikkel111
csendes tag
válasz
Humbucker #28420 üzenetére
Ha végképp nem vagy elégedett a katana hangjával ,egyébként a tone studiós patchek tényleg szarok , akkor két javaslat
1./ Használj multit ! Én az rp360-l is használom nagyon durva hangokat lehet kihozni belőle így ..
2./ Telepitsd az 1.02 patch-t !
tölsd le ezt KATANAFxFloorBoard_Setup.exehttps://sourceforge.net/projects/fxfloorboard/files/experimental/
vagy ha nagyon sok időd van ezt is
https://sourceforge.net/projects/fxfloorboard/files/GT-100FxFloorboard/
Eszméletlen hangokat lehet kihozni velük a katanából ... !
Ha metál vonalon nyomulsz privátban küldhetek néhány durva presetet is ...
-
Kobe
veterán
válasz
Humbucker #28413 üzenetére
De miert ujonnan ? En anno par hete 30%al olcsobban talaltam a 0kmes katanat, de mas markaknal ugyanigy van kb
Gitarnal meg ha le van utve 1-2 helyen ? Atto vintidzs rakkenroll vazze
mindegyikrol lepattan par helyen, legalabb nem neked faj a fejed tole h mikor utod le
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged