-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bot1978 #37348 üzenetére
Van több videója is, ott rendesen gépekkel dolgozik.
Nekem ez a Warwick egy kicsit mű. Látszik, hogy egy nagy gyár egy egészen kis részlege, a luxus cuccoknak. Attól még nagyon komoly amit csinálnak, de elveszik a lelke az egésznek. Számomra az ad pluszt egy hangszernek, nem a márkajelzés és a drágakő berakás.
Egyébként imádok nézni ilyen videókat, legyen az profi műhely komoly ipari háttérrel, és felszereléssel, vagy egy kicsi kézműves műhely. -
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978 #37343 üzenetére
Olyan ez, mint amikor rohad egy autó küszöbe
nem olyan, a küszöb torvább rohad a műanyag alatt majd a végén elporlad
Attól, hogy nem célszerszámmal van befaragva az elemtartó az nem romlik az lyuk állaga tovább folyamatosan, ráadásul egy fúróval és vésővel is meg lehet csinálni szépre is ha kis pluszidőt rászán az ember. Tulajdonképpen az emberiség történetének igen kis részében létezett a felsőmaró, ehhez képest egész fasza műalkotások születtek a maradék pár évezredben, egy fába vésett lyuknál kicsit komolyabbak is
Értsd én nem vásárolnék olyan hangszert, amit kézzel véstek ki.
nemrég linkelt valaki egy YT videot amiben a villanygitárkészítő leghightechebb eszköze egy amerikáner volt, áramot csak a műhely világításához használt. Szerintem kevesen rugdosnák ki azt a gitárt az ágyukból
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978 #37339 üzenetére
én nekiálltam megcsináltam, volt vagy 30 perc a takarítással együtt. Az a tokmánybafogható ráspoly elméletben fasza, a gyakorlatban viszont hamar szétcseszi a mezei fúrót, az oldalirányú nyomásra nincsenek felkészítve. Ráadásul azzal is úgy indul a dolog, hogy belenyomod a fúrót a drága gitárba
Óvatosan kell dolgozni és megvan ingyenből vagy meg kell csináltatni valakivel jópénzért vagy várni a sültgalambra. Mindegyik valid megoldás, kinek mi tetszik. Pár hónapja valaki itt gitárszervizt keresett megforrasztatni a gitár jackaljzatában a drótot. Nem vagyunk egyformák
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37327 üzenetére
2-5 munkanap alatt simán lezavarják. Amúgy meg adnak nyomkövetési számot, akár itt is megnézheted, hol tart a csomagod.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37288 üzenetére
Nézd meg ezt a hirdetésemet (már inaktív), egy nap alatt elvitték. Irányadónak jó lehet.
-
Goose-T
veterán
-
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37268 üzenetére
A MBP-hoz rendeltem ebax-ről egy lábszettet. Ilyen kis fekete genyó. Van 2ezer forintért 4db, meg 400-ért. Megvettem a 400-ast... Természetesen nem jó rá, mert a furat a gép hátán kisebb(jóval), mint amit a lábra sikerült tenni pöckök(mindegyik)
Gondolom ez is lebegni fog minden irányba, ha egyáltalán rámegy a tengelyre. De majd kiderül, hátha nem lesz igazam -
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37257 üzenetére
Gratula a B-550 QTB-hez! Nekem is megakadt a szemem rajta. Ha nem tetszik a színe, elcserélheted velem egy fehér B-550-re. Bár a bandánk basszusgitárosáé lesz, de nálam lesz tartva, azon fog játszani a budapesti próbákon. Annyi hibája van, hogy az egyik pickup körül lepattogzott a festék:
Amikor mutattam neki a B-550 QTB-t, akkor teljesen beleszerelmesedett, de aztán fehéret sikerült lőnöm.
Tegnapelőtt este már be is állítottam az oktávokat, nem is kellett sokat állítgatni a húrlábakat, frankón be lehetett lőni. Szól is természetesen.
Amúgy a Thomann visszaigazolta már a rendelésedet? Először csak küldenek egy levelet, hogy megkapták a rendelésedet, később pedig visszaigazolják tételesen még egy levélben, hogy mik vannak benne. Paypalról meg akkor vonják le, amikor fel is dolgozták a rendelést.
Szerk.: általában csak egy-egy darab szokott lenni a deko gitárokból, szóval ha te megvetted, utána már valószínűleg nem jutott másnak.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37253 üzenetére
Az alumíniumoxid is korrózió, ezért is nem írtam rozsdát, ami ugye a vasoxid. Egyébként meg valószínűleg spiáterből van, a tiszta alumínium az túl drága lenne, és az is tud korrodálódni. Egyébként az rögzítőalátétek konkrétan rozsdásak voltak, csak arról nem tettem fel képet. Amikor még az eredeti hidat állítgattam, abban is rozsdásak voltak a hernyócsavarok. A húr is tiszta rozsda volt.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37214 üzenetére
Gyanítom, hogy már a műszárítás eljárása is sokat fejlődött, ma már keveset hallani megtekeredett nyakú gitárokról és ilyesmikről. Aztán majd az idő eldönti, ha 10 évet túlél a ragaszott nyakú mahagóni deko HB CST-24-em, akkor lehet majd bátran mondani, hogy megérte mind a 18+6 ezer forintot.
-
törölt tag
válasz
bot1978 #37201 üzenetére
A Marcus V7 az egyik legjobb JB amit lehet kapni, sok esetben leveri az eredeti Fendereket is. Plusz olyan elektronikát kapott, amit soha az életben nem látsz gyári Fenderekben, csak jó pénzért upgrade-elve utólag.
A Decor Marcus-ok jó része max lakk sérülés, esetleg egyéb minimális probléma, de sosem használhatatlan.
Ettől függetlenül Sire bass-t nem vennék decort, érdemes kiadni a plusz 30-40 ropit egy hibátlan példányért, simán megéri. A drágább Fender Player labdába sem rúg mellette mind hangilag, mind minőségbeli kidolgozásilag. Két Marcus is van itthon, és tervezem, hogy még kettő jönni fog melléjük. A Squier-t ezért is adtam vissza, A Player meg nem éri meg a Sire mellett. És, a legszebb, hogy a választék is nagyobb balosban a Marcus-ból.
Ja, és hiába két elemes, (ami előny, mint hátrány egyébként) átkapcsolható full passzívra az egész gitár, onnantól pont olyan, mint egy JB -
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37212 üzenetére
Itt biztos találsz rá kivitelezőt.
Szerk.: lőttem egy B-550-et is, ma érkezik elvileg, majd teszek fel róla fotót. Ezt nem magamnak vettem, hanem a bandánk basszusgitárosának. Nemrég még egy 380 ezres basszusgitárt akart venni, de hétvégén elvittem neki a B-450-et, azzal lenyomtunk egy próbát, és utána azt mondta ő is, hogy nem fog ő költeni vagyonokat basszusgitárra, amikor ez is annyira jó. Szerintem nagyon jó dolgunk van mostanában. 20 éve 50 ezer forint körül csak tüzelőnek használható gitárokat lehetett kapni újonnan, most meg annyiért teljesen használható hangszereket adnak. Ráadásul 20 éve 50 ezer forint sokkal többet ért, mint most.
-
-
Alexios
veterán
válasz
bot1978 #37205 üzenetére
Ok, de még mindig nem a sire basszusok miatt megy ez a thomannos figyelő, a harley benton dekokrol volt szó, ez most kivételesen csak szintén benne volt
Thomann meg gondolom magához képest akciózta ahol 125 euróval drágább az új, és tok nélkül
(szerintem a te linked még nem a v2 verzió)
-
Alexios
veterán
válasz
bot1978 #37201 üzenetére
Fának fa, de attól még nem deko változatban az 200k körül van, azért mert sérült a festék vagy valami necces a pickuppal stb nem fogják 20kert ezt odaadni(ha jól látom már ennyiért is elment). Amirol szó volt korábban és reális 20k alatt megkapni azok a harley benton cuccok.
Amúgy a sire Marcus Miller bassok tudtommal elég jó cuccok, sokan veszik fender helyett is, nem csak annyi hogy rá írták a nevét
-
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978 #37183 üzenetére
basszusügyben nem tudok nyilatkozni, gitárból volt onyxom (jolana leszpól) meg stratom (fix hurlábbal 2 humbuckerrel) aztán a keleteu sort egy musima lead star zárta. Akkor ott imádtam mindet egész addig a pillanatig amig meg nem vettem a hohner st vipert. nagyjából a dácsiából átül az ember egy opelbe érzés volt.
-
törölt tag
válasz
bot1978 #37175 üzenetére
Én nem rugózom rajta. A problémát pedig leírtad, balkáni fizetésből nyugati cuccokat nehéz venni.
De sajnos el fog múlni a köcsög EU épp azt akarja 2021 körül bevezetni, hogy EU-n kívüli boltból egyáltalán ne lehessen vám mentessen venni, nem lesz 22 Eurós plafon sem. Erre írta talán az Ali, hogy nyitni fog direkt európai boltot, hogy ezt ki tudja majd játszani. De az eBay be fogja csukni az eu boltot, nem fognak onnantól venni semmit kínából. De pl. Már a geekbuying is nyitott EU store-t, ha jól rémlik, pont ezért. -
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978 #37112 üzenetére
Gondolom ugyanazt tudja multin is a midi mint a szintiknél, külső programból tudod vezérelni a programváltásokat paremétereket tudsz módosítani, esetleg beállításokat elmenteni sysex-ként ha nem csak fogad midit hanem küldeni is tud.
Otthon túl sok haszna szerintem nincs, zenekarban lehet hasznos, hogy nem kell a pedállal foglalkozni, ahogy megy a zene ugy váltogatja a programokat, persze ehhez az kell, hogy a dobos taktjelre csörömpöljön szinkronban a sequencerrel.
szerk. ja tényleg, otthon arra lehet használni, hogy a midizhető progit vezérelje vele az ember gyermeke
-
Berreh
tag
válasz
bot1978 #37136 üzenetére
Goose-T kolléga monitorozza az oldalt 5 percenként (?) és küldi az oldalon felbukkanó új hangszerek árát, linkjét
Már betettem a spambe, mert túl nagy a kísértés
Fabrikáltam én is egy python scriptet, ami a keresett gitárok nevének jellegzetes mintáját keresi az oldalon és küld emilt, de ez csak akkor fut, ha a kedvem úgy hozza
Pont teszteltem és észre sem vettem szombat éjjel a kapást, de Goose-T hírlevele segített
Hamisítják, hát hamisítják. A csomag Németországból érkezett -
bigrob
őstag
válasz
bot1978 #37132 üzenetére
Én is hónapokat dinnyéztem mire rávettem magamat, sajnos nem mondják meg mi a konkrét probléma ami miatt Deko lett...
Bármi hiba lehet, nekem vacakoló elektronika még nem volt.
Az a lényeg, hogy valahol megbukott a minőségellenőrzésen és nem szórakoznak a javítással, hanem eladják harmad áron. (gondolom ez is kb a beszerzési fölött van..)
Eddig talán 1x olvastam a nemzetközi thomann dekos csopiban hogy a nyakpálca törött volt, de 90%-ban tényleg ilyen nüansznyi hibák vannak.
Természetesen bárki megszívhatja, úgyhogy csakis akkor ha nem egy dobozból kivett tökéletes gitárt akar az ember!!! Az sem árt ha szeret mókolni ilyenekkell....
Mostanában jó pár került ki, aminek nem találta a gazdája a hibát, oktávnál az egyik pötty pozíciójelölő hiányzott, illetve festékhibásokat láttam a face csopiban, sötét festék rácsöpögött 1-2 helyre a testre és ennyi.
Kicsit vágó bundvégekkel viszont mindig számolni kell. -
-
bigrob
őstag
válasz
bot1978 #37127 üzenetére
Eddig 2 Dekot vettem
PRS kopi hollow body (94 eur postával): a fogólap kb repedezett, pozíció berakások túl nagyra voltak vágva (úgyis madaras matricákkal elfedtem) asztalos haveromnál kiwaxoltuk. Illetve a bundvégek már zavaróan kllógtak, kb fél órát reszelgettem csak azt.
LP kopi SC550 (97 eur postával): 1 db nagyon magas bund volt, aztán 2 kicsit magasabb, ma értem rá megcsinálni, pár bund vég lehelletnyit kilógott 10 percen belül megvoltam azzal is.
Elektronikai gondom (lekopogom) még nem volt.
Voltak nálam szerencsésebbek is, de én sem panaszkodom..(#37129) Berreh
Szerintem az lehet egy rossz forrasztás vagy hangszedők kapcsolója is. -
Berreh
tag
válasz
bot1978 #37127 üzenetére
Ez tegnap érkezett meg Harley Benton TE30 Standard Deco. Házhoz szállítással együtt 42,90 € volt. Elsőre a hidi hangszedő nem akart működni, aztán a mintegy 1,5 órás oktáv állítgatás után működik - valószínűleg nem túl megbízható ez a pickupje. Esztétikai hibát nem találtam, a "D" billog is alig látszik. Ja, persze, kicsit csikiz a bund vége, de nem jobban mint az első Gio Ibanezemnél. -
-
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37091 üzenetére
Nem mindegy mibe rakod, meg mit akarsz tőle....
Az olcsó kínai aktiv kb mindenben ugyan úgy szól, ahogy a drága EMG is.
Tegyél stock olcsó gitárra valami vintage, moderated output passzív hangszedőt és elhajítod az egészet a p csába. Ott nem mindegy mi mivel találkozik össze.A felhazsnálás módja se mindegy. Ha otthonra kell, multira/gépre dugva, kb bármi jó...
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37088 üzenetére
Ne az európai kiskereskedelmi alapanyagárakat vedd alapul. Kína a harmadik legnagyobb rézbányász ország a világon, és a rézöntés mennyiségében az első (a kínai kézben lévő afrikai rézbányák, ugye). Szóval rezük az van elég. Meg valószínűleg a többi fémből is akad arrafelé. A ferritmágnes meg nagyrészt rozsdából van, a legolcsóbb mágnes a világon.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37085 üzenetére
Jó, hát 14-ért csak a deko változatot adják, ami hivatalosan nem alkalmas zenélésre, és garancia sincs rá. Bár a rendes ára 50 ezer, az sem egy ökör ára, ennyiért más gyártóktól kb. legalapabb preckót lehet kapni.
Szerk.: szerintem elég jól szól egy jó zenész kezei alatt, hozza a Music Man hangzásvilágát. Egyébként passzívan is van elég jele, tegnap csak úgy tudtam kipróbálni.
Szerk 2.: amit linkeltél, az csak borítás, nem egész pickup.
Ennyiért láttam legolcsóbban ebbe való humbuckert. Az elektronika meg ilyen szintű lehet kb.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37081 üzenetére
Itt azt mondják, hogy ez is ki van mázolva belül vezető festékkel. Szerintem biztos lehet kapni olyat olcsóbban is.
Szerk.: ja, és pont most sikerült elcsípnem egy B-550-et is, már vissza is igazolták. Volt egy kis kavarás, de sikerült elrendeznem. Hozzácsaptam a rendeléshez egy SC-1000 dekót is, az unokaöcsémnek lett volna, de arról lemaradtam, és kivették a rendelésből. Rendeltem melléjük egy-egy tokot is, aztán írtam nekik, hogy ha kivették a gitárt, akkor vegyék már ki a gitártokot is a rendelésből. Erre kivették a basszusgitár-tokot.
Írtam nekik még egy levelet, hogy azt tegyék gyorsan vissza, és a gitártokot vegyék ki. Így másodjára sikerült nekik. Amúgy ez sem magamnak lesz, hanem a basszusgitárosunknak. Ha tetszik neki, akkor átveszi, ha nem, akkor megmarad nekem ez is.
-
Alexios
veterán
válasz
bot1978 #37081 üzenetére
A tulajdonosok többnyire túlértékelik a használt hangszerek értékét.
Amíg eladni kell
Aztán ugyan ezek az emberek vevőként már írnak a 3 hetes lényegében zsír új, alapvetően 180ezres erősítőre, hogy ha jó kedve van 130ért talán hajlandó megvenni, de még ez is a reális ár fölött van szerinte
-
llax
senior tag
válasz
bot1978 #37047 üzenetére
A Lidl akkuiban eddig erősen pozitívan csalódtam (eddig 5*4 db). Olcsóbb volt mint valami normálisabb alkáli elem (mondjuk az ceruza) és jól bírják a gyűrődést. Főleg vakukban használom, ott kapnak terhelést rendesen (bár nem túl gyakran). Még a 2 évesekkel sincs érezhetőbb kapacitáshiány, vagy önkisülés probléma. Eddig nem érzem rosszabbnak, mint a márkásakat - az ára miatt akkor is jó lett volna, ha harmada élettartamot produkálnak, de az a kb. 2 évet, amíg a márkásak is normálisan viselkednek, ezek is bírták...
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37038 üzenetére
Ők már csak a nevet élesztették újra, és most átlagos gitárokat gyártanak a régi fantázianeveken (Diamant, Tornado, Grazioso). Az oldalukon is írják:
IMPORTANT INFORMATIONS FOR THE OWNERS OF „OLD“ JOLANA GUITARS (made before 1990)
NBE Corp., IS NOT ASSOCIATED in any way with the “old” production of Jolana guitars during 60’s, 70’s and 80’s.
We have no access to hardware and thus cannot supply any parts to guitars made prior to 1990. -
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37043 üzenetére
Már bocs, de azt írtad, hogy
"Nagyon kellemes hangja van, csak a tölthető 9V-os elemből nem találtam egyelőre még olyat, ami 1-2 óránál többet tud."Ebből én arra következtettem, hogy több fajtát is kipróbáltál és mindegyikkel gyorsan merült....Akkor meg nem feltétlenül az elem hibája a gyors merülés.
Még a D osztályú erősítőm is 20+órát megy egy 9 voltos elemről, így ha nálad egy szimpla kisjelű műveleti erősítő lemeríti az elemet 2óra alatt, akkor ott valami sz r.De mondom, próbáld ki a spár saját márkás elemeit, nekem a fényképezőgépben van ilyen, 3hónapot simán kibír, akkor is ha pl nyáron fotózok vagy 2500at vele. Jó nehéz, érződik benne az anyag.
-
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37035 üzenetére
Lm4250et használ az EMG
Egyébként ez egy kifejezetten alacsony áramfelvételű OPA, a nyugalmi áramát pedig egy ellenállással lehet beállítani. Ha ilyet vettél és ezt a folyamatot kihagytad, az lehet a gond ami miatt hamar merül. Az emg kb 3honapig elvan egy spáros elemmel. -
arnyekxxx
veterán
válasz
bot1978 #37028 üzenetére
első körbe nekem se volt kapcsoló berakva, legalább egy hónapot bent volt az osanos aksi és szólt a gitár.
de sosem töltöm fel rendesen, mert nincs 16 órákat a töltőn az is tuti.
Nem kell annak 16 óra egy normális töltővel
Az Li-ion az már nem merül úgy magától
ja li-ionnal lehet, hogy elmenne 2 évet is a gitár kapcsolósan, egy aldis nimh-val meg fél évente rá kell tenni egy estére a töltőre
a lényeg, hogy egy eccerű nimh aksival se üzemszerű, hogy 1-2 órában méred a működési időt, annyit rádiós rendszerben is bírnak ami némileg intenzivebb igénybevétel.
-
Goose-T
veterán
válasz
bot1978 #37025 üzenetére
Ilyet vettem a basszerosunknak, elégedett vele. Magamnak ilyet vettem korábban, akkor még nem tudtam, hogy USB-s is van belőle. Teljesen jók ezek is. Bocs a béna linkekért, ezeket dobja a telefonos app.
-
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37022 üzenetére
Igen, ismerem az EMG aktív szedőit, meg építettem is aktív hangszedt, ez a "sztandard" módszer rá.
Annó én sztereó jack kábelt használtam, egyiken a tápot adtam fel rá a pedál boardból, a másikon meg jött vissza a hangszedő jele, hogy ne kelljen elemtartót marni, meg cserélgetni. Csak végülis már nem játszok metált(kivéve félévente 1x) így inkább autentikus vonalon mozgok már.
-
brickm
őstag
válasz
bot1978 #37020 üzenetére
A potméterhez nem ér hozzá a fólia.(amúgy öntapadós forrasztható aluminium, lakkozott bevonattal) csillagpontos a testelés természetesen.
A hangszedők alatt meg úgy megy testre, hogy az végig meg az üregben el a kapcsolóig, meg le a potikhoz, végig kimértem, hogy 0.1 Ohm alatt legyen az ellenállása. 2-3 évente nagykarbantartás, akkor ujravezetékelem, meg megint megmérem az összes kontaktot. Ha nem teszed ele testre, csak mögé ragasztod az egy antenna gyakorlatilag, azért zavarta a hangszedődet.Basszerba én is aktívat tennék szigorúan. De szólógitárban frászt kapok tőle, csak vintage output hangszedő jöhet nálam szóba. Meg single coil
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bot1978 #37014 üzenetére
Kicsit pontosítok: amikor a saját gyári kialakításában összeraktam, jól szólt. A hiba bizonyosan az általam összerakott verzióban keresendő (kell nekem variálni, mi!?
), szerintem valahol elnéztem valamit, aztán közben félbemaradt a projekt folytatása.
Nyilván egyszerűbb lenne rögtön új hangszedőkkel nekivágni, meg az elektronikát is megcsináltatni, de azóta sem jött rá össze a pénz. Talán idén.De mondjuk ebbe nem kerül elem, passzív maradna az egész.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bot1978 #37012 üzenetére
Hááát, fogalmam sincs, azóta költöztünk egyszer, nem tudom, hogy végül kidobtam-e, megnézem. Amúgy a nyak bundozva volt már gyárilag, annyira azért nem szereld magad csomagban adták.
Ez egy öthúros MM Bongo copy, de mivel itt-ott nem jól koppintottak dolgokat, most azon agyalok, hogy a potmétereket meg a kapcsolókat egy külön lemezre teszem majd (á'la Fender, csak valami ehhez passzoló formában), mert nagyon vékony ott a test - ami egy nem túl kemény fából van -, hogy attól félek, kiszakad.
Az elektronikához viszont egyáltalán nem értek. Egyszer összeraktam valahogy, ami *elvileg* működőképes lett volna, de szerintem nem jól csináltam, ehhez nekem már szaki kell, aki ért is hozzá (mindkét PU soros/párhuzamos/single kapcsolóval, stacked hangerő poti, master tone). Itt a kínaiaknak jár plusz pont, mert a hangszedőknél minden kivezetés megvan egy ilyen felálláshoz.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bot1978 #37010 üzenetére
Én a(z egyelőre még mindig nem befejezett) kínai DIY basszeromon furnérral töltöttem ki a bundok helyét, fasza lett. Mondjuk ott még nem tartok vele, hogy a fogólap lakkon gondolkozzak, valószínűleg az egész kap egy újrakezdést, legalábbis ami a felületkezelést és az elektronikát illeti (csak momentán nincs "műhelynek" használható hely a lakásban, a konyhában meg csak nem állok neki faragni
).
Azt nem tudom, hogy végül milyen húr lesz rajta, a fő gitáromon roundwound van, szerintem ezen majd flat/half wound lesz. -
brickm
őstag
válasz
bot1978 #36998 üzenetére
Segond, tegyél rongyot a nyak-test csatlakozáshoz nyomd le erősen és a fejet csavarjad felfelé kézzel. Lefog jönni. Csak óvatosan, hogy a testről a festéken le ne tépd.Hajszárítóval megmelegítheted, nem hiszem, hogy beragasztották volna, fenderből is elég nehezen jön ki a nyak, a pontos illesztés miatt megszorul....
A fretless bassz átlakaítást lehet nem fogja supportálni a cucc. A fretless gitároknak keményfa fogólapot szokunk alkalmazni, a húr(pláne basszernál) szanaszét rágja a rózsafát. Meg kb mindent.
A vasfa az igazi, meg az ében.
-
bot1978
senior tag
válasz
bot1978 #36998 üzenetére
Pedig itt is azt írják, hogy bolt-on neck szóval a csavarok biztos nem dísznek voltak benne, de hogy akkor most mi tartja
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
bot1978 #36988 üzenetére
Shimming lesz a technika, amit keresel. Esetedben úgy lehet megpróbálni korrigálni a dolgot, hogy a nyak dőlésszögén állítasz. Ehhez egy vékony furnérlemezt kell a nyakzseb pickup-ok felé eső részére helyezni, lehetőség szerint ék "alakúra" csiszolni, hogy ne legyen a nyak alja és a test között rés. Nem kell túl vastag anyag, meglepően sokat lehet mókolni már egy vékony lemezzel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged