- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotian
tag
De, boot közben világít míg el nem kezdi tölteni a windowst. Biosban mászkáláskor is.
Az Energy Saving program nekem elindul automatikusan (tray-be megy), de kikapcsolt funkciókkal. Ha kézzel bekapcsolom, akkor indul a power saving fukció.
így néz ki a program:
kikapcsolva:
[link]
bekapcsolva:
[link]
Ekkor 2 led világít a lapon. -
hotian
tag
A honlapon a 2008/01/02-es bios leírásában csak ez áll:
1. ADD new version super I/O code.
2. Enhance Dynamic Energy Saver function.
Gondolod hogy az én hibámat ezek megoldják?
Azért kérdezek vissza mert még nem csináltam bios upgrade-et és tartok kicsit tőle.
Ha meg megcsinálom és nem javul meg akkor visszaviszem iPonba, de oda a régi biosszal kell vinni azt mondták.Képet majd rakok.
Köszi a választ!
-
bim
veterán
nekem semmi.
egyébként ez feszel kapcsolatos dolog lehet mert a régebbi memoim nagyobb feszen üzemeltek és ott blend alatt egészen halk sipitó hangot adott bizonyos részeknél teszt alatt.de semmi komoly.nálam nyitva van a ház és leteszteltem hogy ha feltenném az oldalát semmi nem hallatszodna ki ebből...
szerintem tul sokat játszol a blendel.eddig resetgomb most meg blend? nem tudsz nugton ülni a seggeden és csak simán használni a gépet? -
janos666
nagyúr
Csakmert nekem MCH feszre nem volt még kényes. F5f-el 500 fölött (visszavett szorzón) a PCI-E-re kér feszt, de ott minden Mhz-re +0,05-öt, szóval nem egy járható út. F11-el meg hiába pakoltam rá mindenre a +0,2V-ot nem is bootolt 500-on.
450-es FSB felett meghal a cuccom F11-el, de a 456-nak nem segít alaplapi alkatrészre adott fesz.
Ellenben ha mostanában tényleg ilyen durván alulfeszelnek a giga lapok memória terén (mint ahogy itt írkálta valaki legutóbb hogy 2,0 fölé nem sokat számít mit állít be) akkor lehet hogy a RAM adja be a kulcsot. Majd ha legközelebb otthon leszek megmultiméterezem. -
janos666
nagyúr
Szerintem a hűtésen kívül sokmindent nem változtattak a reveken, a soros port lespórlása se baszhat sokat a tuningnak, az inteles északi és délihíd igencsak ugyanaz a verzió mindegyiken, vagy ha azt frissítették akkor se a rev-ekkel jött be annak a váltása hanem csak úgy valamikor...
A memóriád vagy CPU miatt kell neked +mch fesz? -
bim
veterán
nálam nem...
a 4 mag sokkal érzékenyebb minden szar apro hangolásra is akár amint láátod.
emlékszem az én e6400-am is mennyit prájmoltam és eszembe sem jutott hogy bármi is beadhatja a kulcsot.4 magnál meg akár a lap is egy pillanat alatt elszállhat vagy éppcsak annyira lágyul el hogy hibát dob.
nálad ha hibázik akkor bemész biosba és adsz még valaminek feszt.nálam ha hibázik akkor van hogy akármit állitgatok hibázni fog akár 5 perc mulva is. itt teljeen más terhelésekről beszéélünk akármit nézünk.
ezzel nem futtatni akarom magamat hanem sajnálom hogy illyenre is kell figyelnem ha tesztelni kezdek..(beszart az 5 éves logitech egerem most mehetek venni másikat
)
-
bim
veterán
-
bim
veterán
-
XaraX
addikt
Mit jelent,hogy nem megy?
Vissza kellett raknom az F8-at,mert nem indult el se reggel a gépem,se este.
Most,hogy írod,lehet,azért,mert én mindig altatom vista-ból.
Bekapcs után elindult,leállt,elindult,leállt....
Áramtalanítás után visszaállt a proci órajele alapra,és akkor ment.
Szóval valami nem stimmel ezzel az F11-el. -
janos666
nagyúr
-
bim
veterán
jahh kimaradt egy 3-as .helyesen 1,3875Vcore.
visszatettem az F8-at és lejebb vettem a procifeszt.
8x450 1,3815 (ha jol emlékszem)
mem 1,95V
mch 0,1Vezeken a beállitásokon blendet szurtam neki 45 percig és simán futott..viszont a feszem leesett 1,328ra is blend alatt.
uj titulusod: tlac a resetgombfetisiszta.
-
janos666
nagyúr
Mire? A RAM 12Mhz eléréséhez kap +0,1V-ot és minden időzítés lazábbra veszek. Ha nem bírná akkor se lenne ilyen éles az átmenet hogy 900 simán, 912Mhz azonnal meghal.
Próbáltam olyat is hogy MCH, FSB és PCI-E fesz is +0,2V-ra normal helyett, de nem segített egy centit se, nagyon hamar meghal minden 450-es FSB felett.
GOndolkodtam azon is mi van ha a CPU nem bírja már a 456-os FSB-t, de ez ellen szól hogy a SmallFFT-k még elfutnak és hogy tesztképp kapott egy lépcsővel nagyobb feszt a CPU, amin régen 565-ös FSB-t is elért (csak 1,7V-on nincs az a léghűtés... Mert 1,65-ről erőset droppol lefelé, gyakorlatilag 1,6-ot kap, 1,7-et beállítva meg majdnem 1,7-et...)Jaigen! 456-ról csak úgy lesz újra stabil a 450 ha az elmentegetett kis profilokat (3 lépcső 430-rót 450-ig mikor teszteletem) egyesével betöltöm, save, setup, betölt, save, setup és úgy szúrom a 450-et. (lehet elég lenne 430-on bootolni, egyszerűeséből így csináltam az elbb) Ha 456-ról visszatöltöm a 450-es mentést szar marad.
Ez tényleg valami strapváltás féleségre utal...Viszont alulról fölfelé lőve a 450-et stabilnak nyilvánítom mert immáron 30 percen túl van az ORTHOS blned, de mikor eddig fagyott mindíg pár percen belül kékhalállal szált el még a windows is.
-
bim
veterán
én csak az F11 hez mérek most bármit is.
a feszültségeim egy jóideje azonosak és a komoly terhelés alatti cpu-z load feszeket vetettem őssze különböző biosok alatt.
vagyis az F8-at és az F5f-et vetettem össze az F11-el.
tehát a biosbol adott 1,875 cpu-c szerint az összes bios alatt idle 1,360 de a load között van szépen küönbség.és ezzel a biossal állok a legközelebb az idle feszhez.
ami szépséghibája a dolognak hogy a stabil beállitásokhoz több feszt igényel a rendszerem.ezalatt a memot és az mch-t értem.
lehet kiváncsiságból visszateszem az F8-at és megnézem hogy azokkal a feszekkel amivel régen stabil volt a cucc azokkal stabil e még, nehogy ugy járjak mint jános... -
janos666
nagyúr
Ha a reset gombhoz akarsz nyúlni inkább nyomd hosszan a kikapcsológombot míg leáll, várj fél percet, kapcsold be és nem fog mindent visszaállítani optimised defaultra hanem megmaradnak a beállítások.
Már 876Mhz-es RAM órajelnél járok és még mindíg stabilnak néz ki. A vége az lesz hogy elérem a 456-os FSB-t így lépcsőkben haladva és ugyan ott leszek mielőtt elkezdtem BIOS-t babrálgatni (csak ráment a fél napom)
Most 876Mhz 4-4-4-14-en, de kapásból 917-et belőve nem ment BIOS update után 5-5-5-15-öt se (magasabb feszel se mint most tesztelek) -
bim
veterán
mivel mindenki a cpu-z ből indul ki ezért átturtam az összes screent amit blend vagy FFT alatt csináltam 8x450ről. bizony bizony csak mostani feszértékek alattiak vannak.tehát nagyobb terhelésnél azt mondhatom hogy javult a helyzet.mivel nekem is volt 6400-am tudom hogy azért terhelésben nagyon nem azonos a 2 proci teljesitmény felvétele...
F8 alatt elég volt az mch-nak és a memonak is a fesz.de ez persze változhatott.
-
bim
veterán
mondjuk ha semmi mást nem veszek alapul mint azt hogy nálad is 0,016V a droop mint nálam akkor ugy érzem valamit használ mert gondolom a 2 proci áramfelvételét nem vetjük össze.
nekem az előőző biosban a terhelésre a droopon fellül még lefelé ingadozott.most meg felfelé.szatesz:adj feszt az mch-nak hátha feljebb jutsz a memoval, vagy stabilabbá tudod tenni a turbot alacsonyabb sebességen...
-
bim
veterán
az csak 2 mag. teljesen más tészta.
tudomásul kell venni hogy 1200 után egy pillanat alatt instabillá válik a memvezérlőd.ezen ugy tudsz segiteni hogy lejebb veszed az fsb-t és emeled a memszorzást.ezzel persze csak ilyen nem stabil teszteredményeket lehet elérni szvsz.szatesz:ha van asusos ismerősöd probáld ki abban a memokat hátha jobban megy.nagyon istenitik.
-
bim
veterán
nem..
azt csak az X38-as
az csak egy marketing duma szvsz.azt már csak foggcsikorgatva tudja ez.simán stabilabbá lehet tenni ha lejebb veszed a seességet.szerinted ki a f@szt érdekel egy 9x300/1200 4x szorzóval?
minnél feljebb mész az fsb-ben annál instabilabb az az 1200.
egy 500/1200 quadnál még hamenne is annyit a quadom fsb-ben és a memo is, szerintem lehetetlen a P35-től. -
rollins
őstag
Hát ez lehet hogy nem lesz szimpatikus...: Annyi köze van, hogy a 12ezerFT-os AM2-es matx lapom, ami jobban felszerelt volt mint ez a p35c-ds3, simán lehetett akárhány elsődleges partíció. Mivel az előző lapommal 4db elsődleges partíció volt, ez a mostnai lap nem látott semmit belőle, de ezt már írtam korábban. Nem volt más választásom mint újra partíciónálni. Ha már sata hdd-m van ennyi minimum elvárható lenne, de nem tudja.., vagy nem tudom hogy tudná. "Kicsit" gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest