- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #2946 üzenetére
Megnéztem külön-külön a modulokkal, mindegyikkel hibázik az Orthos ill. fagyogat is.
Proci feszen emelgettem kicsit, de az sem segített. Asszem szétszedem, csinálok egy resetet, aztán újrakezdem a kínlódást... Ja, MCH fesz +0.1V is kipróbálva, nem volt változás.
Gondolom az, hogy egyszerre mindkét memória modul hibás legyen nem valószínű. Esetleg inkompatibilitási gond a Kingstonnal?
Utána olvasok.
JaniS
-
-
JaniS
senior tag
válasz
Gorneck #2940 üzenetére
OK, este megnézem, utána kipróbálom külön-külön is, hátha valamelyik hibás.
Jó eséllyel ez RAM hiba? Prochoz nem nyúltam, de ott meg azt látom, hogy vdroppol erősen, lehet esetleg procnak kevés a kakaó? Ami volt idáig: fagyás (még az egér is), kék képernyő majd azonnali restart. Mindez csak erős terhelés alatt. Ezek inkább RAMra utalnak, vagy nem ilyen egyértelmű?Köszi a tanácsokat, ha nem bánnád, még kérdeznélek a tesztek után.
JaniS
-
d@minator
addikt
válasz
Gorneck #2815 üzenetére
1. Az összetákolt szar az Asus A8NE alaplappal kiválóan felment kivéve a legelején amikor hibás volt a RAM. (anno 2006-ban) Azóta is ezt használtam és többször telepítettem.
2. A hardverről. Most egy SP2-es normál XP van fent. Ez felment.Töltöttem le új chipset drivert, audio drivert, a Raid drivert letakarítottam. Hang már van. Az előbb kikapcsoltam a gépet 7 perc után bekapcsoltam. Elindult leállt. Elindult azóta megy. Ennyit a hardverről.Kerestem BIOST is de az F4 a legfrissebb, a lapban is ez van. Ja és a szar tákolt vacak XP- nél telepítés után azonnal ment a kábelnet. Ennél meg összebűvészkedtem mire lett valami. De ha elindítom az explorert valami proxy szervert keres és csak pár másodperc után jelenik meg a google.
A lényeg, hogy az újraindulás harverhiba. Szerintem. Te mit javasolsz? Garis lesz vagy ez mind ilyen? Esetleg BIOS-ban lehet variálni? Vagy próbáljak másik RAM-ot?
Esetleg bekavarhat, hogy egy hibás GPU-s 6600GT van a gépben?(max.800x600/16szín az is csíkos pöttyös) -
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #2748 üzenetére
nem is állítottom, hogy segít
pl. +0,2-vel meg lehetett volna nézni, hogy mire képesek a chippekkb mint a winrar teszt...szart se ér...
miért ne érne?
Hang, tuning, lan, stabilitás, hdd kezelés...
400-on.ezek csak nagyon kicsi pluszok, ennyi fejlődés kb az x38-as lapban is van
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #2741 üzenetére
2 magos procival is meg kellett volna nézni
x38-nál meg attól függ, hogy pont melyik béta bios van fent, nem éppen biztatóhogy ki tudd hajtani a ramot is
965p-nél hiába játszok az időzítésekkel alig gyorsul vmitmi az az ég és föld?
mekkora fsb-n járatod a lapod?mi az a Jómunkásember?
-
-
00roli00
aktív tag
válasz
Gorneck #2585 üzenetére
Ha ez az amire gondolok, akkor +0.2-nél 2.06-ot kapnak a ramok.Egyébként +0.1-el hajtom őket,ott pedig 1,96.
-
Lacafi
tag
válasz
Gorneck #2562 üzenetére
Szia!
Próbáltam humort vinni a folyamatba.
Te kezdtél is ráérezni amikor írtad hogy vedd már meg..., meg aki a lillákat ajánlotta.
Akkorákat mulattam az egészen csak láttátok volna.
Bocsi ha esetleg inkább bosszantóak voltak írásaim, vidám hangulat keltőnek szántam nagy részét! -
ész ventura
aktív tag
válasz
Gorneck #2514 üzenetére
OK, most már ezt is tudom!
Úgy látom a gigás honlapodon, hogy valaki az 525-ös Fsb-t is elérte a lappal. Elmondható a lapról, hogy a 480-490 körüli FSB-t el lehet érni megfelelő procival?Be tudnál tenni a weblapodra a tuningosok közé?
Adatok:
E2140
2*1024 A-data 800+EE
F6
Gyári hűtő8*420 (2,5) 5-5-5-15
CPU 1,472 V, RAM 2,2 V
többi normál
[link] -
donzoli
aktív tag
válasz
Gorneck #2346 üzenetére
köszi a tanácsot
megvolt.. felraktam az F5ös bios-t és most 430-as FSB mellett szaladgál a gép 1:1-ben, de szerintem a memóriám határán vagyok lassan
de nincs okom elégedettlenségre hisz ez kb ~61%-os tuning (itt még stabil orthos 4 órán keresztül és 2 darab..)
aztán meglátjuk hátha megy ez még feljebb -
Laraxior
titán
válasz
Gorneck #2323 üzenetére
XP SP2 Úgy van a cucc hogy...egy kábel be a házimoziba (DVd-lejátszó) és onnan megy ki a hang.Ez az egyik dugasz. a másikon fülhallgató.nem szól 5.1-ben csak fontosak a csatornák hogy ne kelljen dugiszálni ha éppen füllhallgatón hallgatom.Gyári realtek teszt
ott is csak az egyik szól....lehet vmi progi blokkolja..
próbáltam a drivert ujratelepiteni,de semmi. Nem szeretnék XP-t is újradobni :S
-
Daweee
őstag
válasz
Gorneck #2271 üzenetére
ilyen a bios. Letöltöttem az oldalról a drivert, felraktam pendrive-ra, amikor a vista kéri az illesztőprogit, megnézettem a pent, de nem talál illesztőprogramot...
Másik lehetőség, hogy XP-t próbálok rátenni. Viszont van már rajta egy win telepítés (vista) ezt meg ugye az XP nem tolerálja, viszont nekem a dokumentumok mappában sok fontos dolog van. Kérdés hogy hozzányúl a c:/users/...-hoz, vagy csak a docs n sets mappát nem szereti duplázni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged